Projekt mere hår # 2

Fra at være det han selv kalder ”ret nazi” omkring især stylingprodukter, så er Skjøth blødt lidt op. Yndlingsaversionen er dog stadig i live: Tørshampoo. Under et hårarrangement i New York sidste år sagde han sådan her til mig:

”Så længe – og det er vigtigt – at de kun kommer på håret og aldrig i nærheden af hårbunden, som eksempelvis er der, tørshampoo ofte lander. For stylingrester kan lægge sig som en badehætte på hårbunden og forhindre hår i at vokse.”

Skjøths mission er at gøre op med myten om, at hårtab ikke kan stoppes. Han har mange igennem systemet – og de går hjem med en tjekliste af nye vaner og et individuelt blandet ekstrakt, der dagligt skal masseres ind i hårbunden (den vender vi tilbage til).

Trods lovprisning fra bl.a. Oprah og amerikansk Vogue, der kalder ekstrakten for en ”game changer”, så er det ikke nogen mirakelkur, der virker natten over. Sæt nærmere seks til otte måneder af.

Ifølge ’American Hair Loss Association’ udgør kvinder 40 procent af de amerikanere, der oplever udtynding. Tallet kan overføres til Danmark, mener Skjøth, hvis egne tal viser, at hårtab er noget, der generer 33 procent af mænd i 30’erne og stiger til tæt på 50 procent i 40’erne. Grundene kan være alt fra stress til usunde slankekure og operationer, ligesom en tungtvejende joker er den hormonelle, hvor mandlige kønshormoner (androgener) kan gå til angreb på hårsækkene og spænde ben for vækst. Noget, der kan ske for både mænd og kvinder. ”En uheldig omstændighed, der også har sin rod i det genetiske lotteri, men som man stadig kan gøre noget ved”, siger han.

Hele humlen ligger i at opgradere hårbundsmiljøet.

Et nærmere ingrediens-kig på den omtalte ekstrakt viser en parfumefri (og ikke specielt velduftende) cocktail af antioxidanter, proteiner og et angiveligt indbygget leveringssystem, som er i stand til at få ekstraktens beskyttende stoffer bragt ned i hårsækken og modvirke angreb, så nye hårstrå kan få voksefred.

Sikkert er det, at det lugter så slemt, så min mand får hovedpine, hvis jeg ligger ved siden af ham med det i håret. Og det er træls at bruge om dagen – for ikke at nævne besværet ved at få det fordelt. Og det er her, jeg af og til og i for lange perioder bliver doven.

5 fif til bedre og mere hår:

Hvis først al liv er ude i en hårsæk, er der intet at stille op. Det samme gælder hårmangel, som skyldes autoimmune sygdomme.  Men ellers gør den her håndfuld tips en positiv forskel – helst brugt på samme tid.

 • Drop silikoneholdige produkter i nærheden af hårbunden.
 • Minimer varmebehandlinger. Blæs i stedet med medium eller kold luft.
 • Børst langt hår fra neden og op ad og undgå for meget hiven.
 • Det vi ved: Spis varieret fornuftigt og drik vand. En god cocktail af B-vitaminer hjælper, hvis du er i en mangelsituation (Smuuk Skin vandt Beautyspaceprisen i 2019).
 • Giv dig selv 30 sekunders daglig hårsæk-livgivende hårbundsmassage – gerne i selskab med den føromtalte beskyttende ekstrakt, hvis du har mulighed.

PS: Ingredien er et oplagt dansk mærke, hvis du vil undgå alt fra petrokemiske olier til silikoner.

VAREDEKLARATION: Produkterne på billedet er anmelder-eksemplarer sendt til Børsen og Beautyspace. Hårekstrakten er egenbetaling.

@beautyspace på Instagram

Det er ferietid og længere svartid på bloggen. Hold dog endelig kommentarfeltet varmt.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

27/07/2020
Den gode nyhed: Hårtab kan som regel fikses #1
Den dårlige: Det kræver nye vaner
31/07/2020
Du har én krop – glem ikke at huske den
Jeg har i Børsen Weekend samlet dét, der gør størst indtryk

Kommentarer

 • Ninna

  Kære Anette

  Hvad er din holdning til M2 Beauté hair activating serum? se evt. link: https://anitafalslund.dk/produkter/m2-beaute/m2-beaute-hair-activating-serum

  Jeg er lidt nervøs for, om der kan være noget hormonforstyrrende i produktet.

  Tak for alle dine gode råd. Kh Ninna

  11/08/2020
 • Kirsten

  Hej Anette og Rikke
  Tak for jeres input. De er læst og værdsat. Jeg bruger “kun” Hårklinikkkens produkter, da jeg ikke har turde chance den. Men jeg tror jeg vil prøv mig frem med andre produkter også, og se om de virker for mig.
  Jeg melder retur med mine erfaringer
  God aften.

  10/08/2020
 • Rikke

  Hvis jeg må blande mig igen, så vil jeg bare lige sige at man jo heldigvis ikke behøver at gå all in på curly Girl metoden. Jeg håndterer en del mineralske olier til hverdag, og vasker derfor med en shampoo, bare en der er sulfatfri i stedet så det vil jeg også anbefale Kirsten, hvis det skal være sammen med hårklinikkens serum Dr Organic laver nogle rigtige fine nogen, som ikke koster en bondegård. Jeg føler håret bliver fint rent, men nogengange skal der to omgange til Og de anbefaler i CG at man virkelig arbejder med hårbunden, så det er vel kun godt med hårklinikkens anbefalinger om ikke andet, så kan man jo prøve det, men det kræver altså lige en måneds tid, hvor håret føles lidt ekstra fedtet

  07/08/2020
 • Tina

  Åhh glemte linket .. men det den som hedder uka scalp brush kenzan

  Tina 🙂

  06/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria, åh den fra Tromborg er jo ret vidunderlig. Også dyr.

  @ Tina, jeg kan ikke se den?

  @ Sandra, haha, jeg forklarer det nok dårligt. Men ved forsigt at børste nedad og begynde nederst og gå langsomt op, så bliver det ikke de der seje lange børstetag, hvis du er langhåret.

  @ Lara, det er jo en plast-art komponent, som ikke dog har samme miljøprofil som silikone. Jeg er glad for det serum. Men du finder niacinamid mange steder.

  @ Rikke, tak for forklaringshjælpen (det var du bedre til), og ja jeg har hørt og afprøvet det. Dejligt med din erfaring. Det fungerer ikke for mig, fordi jeg vil have den der knitrende renhed i håret. Det føles lige efter vask ellers.

  @ Tanya, big smile. TAK for din tilbagemelding. Jamen jeg er også på HVER DAG nu.

  @ Randi, hos mig er det også mest min mand, der er generet.

  @ Kirsten, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Det er godt at få både for og imod herinde. Bruger du udelukkende deres produkter eller andre shampoo-ting eksempelvis? Jeg vil sige: AFPRØV den anden metode sammen med din rutine. De vil helt sikkert fraråde det…men som jeg ser det, så er det den håndfuld tips, vi har kortlagt, der er afgørende sammen med hårbundsmassage og ekstrakten. Meld endelig tilbage.

  Stor hilsen Anette

  05/08/2020
 • Kirsten

  Jeg kom til Hårklinikken første gang for 3 år siden. Mit hår var tyndt, slidt og gennemsigtigt. Jeg havde prøvet alt, men jeg blev ved med at tabe mit hår. Hårklinikken har reddet mit hår. Når jeg ser de før-efter billeder jeg selv har taget, bliver jeg helt forskrækket over, hvor slemt det stod til. Det kræver tålmodighed, vedholdenhed og det er mega dyrt. Men så snart jeg bliver doven og “glemmer” mine ekstrakter, er der kontant afregning, og jeg begynder at tabe hår igen. Præcis samme effekt, som når man stopper med at bruge vippe serum.
  Jeg har krøller og vil rigtig gerne pleje mine krøller efter Curly Girl metoden, som en anden også nævner her i kommentar. Har du mon tip til hvordan Hårklinikkens behandling, kan kombineres med Curly Girl Anette? Der er jo ikke meget ved at have flotte krøller, hvis håret man skal bruge til krøllerne, falder af.
  Faldt over denne artiklen, hvor Hårklinikken udtaler sig om, at balsam vaske sit hår.

  https://www.matas.dk/stories-curly-girl-metoden

  Håber du har indspark hertil

  01/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for spørgsmål og kommentarer. Jeg følger samlet op i et særskilt nyt blogindlæg på mandag den 3. august.

  KH Anette

  31/07/2020
 • Sandra

  @rikke.
  Tak Rikke blev bare i tvivl om det var en ny “metode”. Det er også den metode, jeg selv bruger pga langt uglet hår.

  30/07/2020
 • Randi

  Jeg synes nu heller ikke ekstraktet lugter dårligt, men det blandes jo også individuelt, så måske er du bare uheldig. Mht. påførelsen, så synes jeg det er meget nemmere med en tot vat i stedet for engangssprøjten – bare et fif

  30/07/2020
 • Tanya

  Kære Anette
  Jeg er ikke enig i at Hårklinikkens ekstrakt lugter dårligt – men sjovt nok er det også kun blevet bedre med lugten efterhånden som jeg er kommet opad i koncentration. Jeg synes bare det lugter som et mildt urteudtræk.
  Efter i en periode kun at have brugt det hveranden aften (det skal sidde uforstyrret i mindst syv timer, så det er godt at sove med), kommer straffen: jeg taber nu mere hår igen! Så jeg er tilbage på hver aften, med en mulig enkelt smutter en gang om ugen.
  Jeg var meget begejstret for Australian Bodycares Hair Loss-shampoo et stykke tid, men de må have ændret på sammensætningen, for den gør ikke noget godt for min hårbund mere, desværre. Så nu har jeg købt Hårklinikkens shampoo igen, og mærker allerede en bedring ift kløe og skæl som har været en plage i nogle måneder.
  Nyd sensommeren! (Det bliver godt vejr i morgen – siger jeg storsmilende, for der er det min fødselsdag! Hihi!)

  30/07/2020
 • Rikke

  Hej Sandra – Jeg er ret sikker på at Anette mener at man børster forsigtigt i spidserne først, og sørger for at det er børstet ud. Så kan man børste fra midten af håret, og når det er børstet ud, så kan man trække børsten hele vejen fra hårbunden og ned til spidserne uden at rykke alt for meget i håret på grund af knuder 😀

  Anette – har du nogensinde hørt noget om curly girl metoden fra nogle der ved noget? Jeg er sådan lidt på metoden (bruger sulfatfri shampoo i stedet for balsamvask) og jeg er virkelig glad for det!

  30/07/2020
 • Lara

  Hej Anette,
  Helt off topic: jeg skal have mig en ny serum med Niacinamid, og har kig på den du har omtalt fra Jorgobe. Men jeg husker du nævnte noget om, at man kan have en mening om copolymer? Hvad er det? Og hvilken mening? Kan du sparke mig i den rigtige retning herom?

  29/07/2020
 • Sandra

  Tak for artiklen! Det er et emne, der ligger mig meget på sinde pt 🙁 men jeg forstår ikke, hvordan jeg Børster langt hår fra neden og op ad og undgå for meget hiven.

  29/07/2020
 • Tina

  Faldt over denne Ting til hovedebunds massage på nettet. Mon det er det godt produkt i stedet for fingeren ??? 🙂

  29/07/2020
 • Maria

  Kære Anette. Jeg skal have en ny mist. Hvis man ikke kigger på prisen – vil du så gå efter den klassiske fra Rønsbøl eller den nye peptide mist fra Tromborg? 🙂

  29/07/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.