Redskabet der virker

HudplejepyramidenR

Det var midt i maj. Sidste år. Én af de virkelig varme forårsdage, hvor jeg sad stuvet sammen til et pressemøde med en gruppe journalister i et lille og meget varmt rum. En hudglad herre ved navn Joseph A. Lewis var fløjet ind fra USA. Han så ud til at have det lige så varmt som os, der sad bænket. Stille bad jeg til, at han havde noget på hjerte. Det havde han. Endda så markant, at jeg oplevede de næste minutter som en slags åbenbaring. Varmen blev ligegyldig. For da han smækkede sit første slide op på den hvide væg, føltes det som magnetiske puslespilsbrikker, der samlede sig i perfekt orden. Hudmæssigt altså. De næste 90 minutter hørte jeg ikke rigtig efter. For pludselig stod Maslows klassiske behovspyramide sammen med kostpyramiden (i alle dens tusindvis af afskygninger) i et helt nyt og klart hudplejelys. Takket være Lewis.

Selvfølgelig havde han fyldt sin figur med det, han fandt vigtigt. Og selvom han er hudklog, og vi på flere punkter er enige, så er han også sælger af ét bestemt hudplejemærke.

Men systemet er genialt. Trappesystemet. Hvor første trin skal bære, før du stepper videre til målet. Maslow, Lewis plus alle de kostpyramidekloge gjorde, at jeg satte mig sammen med professor og hudlæge Peter Bjerring. Vi har til Superhud – no bullsh*t beauty viderebearbejdet og vristet trappesystemet fri af kommercielle interesser – og tilføjet hvert trin en hurtig og hudkærlig træningsdel, som er så effektiv, at de fleste vil tro, det er løgn. I hvert fald når det gælder første trin.

I bunden er der fire ingrediensgrupper, som du i princippet kan nøjes med: Fugtmagneter, næringsfedtstoffer (afhængig af hudtype), antioxidanter og SPF. En Tv-vært røg direkte til toppen, da hun så Hudplejepyramiden. Men toppen batter som sagt kun, når bunden er rigtigt lagt. Slut er det altså med at være forvirret over rækkefølgen og prioriteterne i alt fra alger til peptider, frugtsyrer, vækstfaktorer, hyaluronsyre, C- og A-vitamin….forsæt selv listen.

I morgen udkommer min bog, som har været halvandet år undervejs. Tro på, at jeg er skiftevis meget spændt og meget nervøs. Og  glad også jo.

31/08/2015
En slags breaking news
02/09/2015
OMG, Anettes nye bog udkommer idag!!!

Kommentarer

 • HeLene

  Tillykke!

  09/09/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kirsten Thomsen – Rul med en dermaroller (husk at få instruktion) og top så med frugtsyrer og A-vitamin. Ikke samtidigt, men i vekslende forløb.

  Stor hilsen Anette

  03/09/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne Katrine, jeg synes, du skal have tjekket hvad det er. Evt. hos en kosmetolog eller på minhudlaege.dk, hvor en konsultation koster 250 kr.

  Stor hilsen Anette

  03/09/2015
 • Kirsten Thomsen

  Har du et godt råd til rynkerne omkring munden. Jeg er 54 år, passer og plejer min hud. Bruger normalt øjencreme om munden også, men synes det virker for lidt. Hvad gør jeg ?

  02/09/2015
 • Anne Katrine L

  Jeg skal have fingrende i din bog en af dagene. Har du et råd til knopper i panden som ikke er acne? De irriterer mig enormt, og jeg kan ikke slippe af med dem. Jeg plejer min hud virkelig godt: mild rens, frugtsyre, fugtserum, olie, spiser fiskeolie og spf om dagen. Jeg er i tvivl om jeg skal henvende mig til kosmetolog, hudlæge eller f.eks prøve a vitamin.

  02/09/2015
 • PIa

  Til lykke med bogen! Har fået besked om at den er afsendt og glæder mig meget til at læse den 🙂

  02/09/2015
 • Anette J

  Tillykke med bogen

  02/09/2015
 • Rie Dyrnes

  Står klar når postbuddet ringer på min dør :O)

  01/09/2015
 • Sisi

  Jeg skal på posthuset i morgen, og så spendere aftenen i sofaen med den nye hudbibel 🙂

  01/09/2015
 • Karoline L

  Min pakke er afsendt – kan ikke vente ! :-)))

  01/09/2015
 • Charlotte P

  Stort tillykke og pøj pøj i morgen. Det bliver fantastisk og så spændende. Jeg glæder mig til at få fingrene og huden i den bog;-). Rigtig godt gået:)
  De bedste hilsner,
  Charlotte

  01/09/2015
 • Mariann Lange

  Har netop modtaget kvitteringen på din bog fra Arnold Busck og jeg glæder mig så meget til at hente og læse den i morgen!!

  01/09/2015
 • Marlene Høj

  Det bliver spændende! Tillykke med udgivelsen i morgen 🙂

  01/09/2015
 • Kirsten V

  Endnu engang stort tillykke. 🙂 Hvor jeg glæder mig til at læse din nye bog. Jeg kan næsten ikke vente. Jeg vil hjemmmmm 😉

  01/09/2015
 • SÅ spændende – fingers crossed for din bog

  01/09/2015
 • Helle Rick

  FANTASTISK – glæder mig SÅ meget til at læse din bog.

  01/09/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  Sissel, Sanne, Birgitte, Marie, Jette, Charlotte, Jette V, Gitte S, Carina, Henriette, Celestine, Leah, Nipuni, Marianne, Gitte, Pia og Mads….jeg håber, at I ved, hvor meget jeres gode ord betyder. 1000 tak. Vi krydser fingre for, at posten fra Arnold Busck kommer godt frem i morgen. Stor hilsen Anette

  01/09/2015
 • Mads

  Glæder mig stort til i morgen!! 🙂

  01/09/2015
 • Pia Hvenegasard

  Kære Anette

  Er helt sikker på at der ikke er noget at være bange for, men spændende er det for dig med den nye bog.

  Har lige fået besked om, at den er sendt til mig idag fra Arnold Busck og jeg glæder mig til at læse den og blive endnu klogere på min hud 🙂

  Du har hjulpet godt på vej allerede med din første bog.

  Krydser fingre for dig.,

  Knus Pia

  01/09/2015
 • Gitte

  Hvor giver det god mening – og super brugbart at få prioriteterne/rækkefølgen på plads. Ellers står man med en masse gode produkter og ved ikke, hvad der er vigtigst. Jeg glæder mig til at blive meget klogere. Satser på at købe din super bog.

  01/09/2015
 • åh hvor jeg glæder mig 🙂 lyder så nemt og overskueligt, lige noget for mig 😉

  01/09/2015
 • Nipuni Julie

  Kæmpe tillykke med din bog! 😀 Det er fantastisk.

  01/09/2015
 • Det lyder altså spændende. Håber virkelig også den kommer med posten imorgen!

  01/09/2015
 • Celestine

  Ååårh, jeg har lidt nedtur over at jeg ikke når at få fingre i den inden jeg drager til US i morgen – men hey, så har jeg noget at glæde mig til, til jeg kommer hjem igen:)

  01/09/2015
 • Henriette Jensen

  Venter spændt! Og glæder mig helt vildt til at læse den!
  Håber posten har den med i morgen:) Tak fordi du har lyst til at gøre os klogere Anette!
  Pøj pøj med bogen.

  01/09/2015
 • CarinaFinseth

  Jeg er så spændt på at læse bogen. Og særligt dette glæder jeg mig til 🙂
  Som tidligere skrevet er jeg fan af Peter Bjerring (hvis man altså kan være fan af en hudlæge)???
  Så jer to i kombination er jo ren win-win 🙂
  Held og lykke med udgielsen i morgen – jeg er sikker på, din bog tager os alle med storm

  01/09/2015
 • Gitte Salling

  Pøj pøj med i morgen 🙂

  01/09/2015
 • Jette Berg

  Jeg glæder mig så meget til din bog. Måske kan pyramiden hjælpe på min forvirring. Jeg elsker at købe din tilbud og jeg kan se på min hud at den også elsker det. Har fået en meget flottere og sundere hud efter at ha´ lært dig at kende. Når det så er sagt har jeg stadig enormt svært ved at finde rundt i det hele :0) (derfor min store glæde over dine hudkærlige bogpakker som). Har planlagt at bruge weekenden i sommerhuset sammen med Superhud :0)

  01/09/2015
 • CharlotteK

  Jamen, selvfølgelig, en behovspyramide for hudpleje – det er da genialt!
  Stort tillykke med bogen og pøj pøj i morgen:-)

  01/09/2015
 • Jeg glæder mig altså også helt vildt til at få fingrene i den bog :)!

  01/09/2015
 • Marie Rasmussen

  Hvor er det bare genialt med sådan en pyramide!!!
  – og hvor er det altså spændende med den “lille ny” der kommer til verden imorgen.

  01/09/2015
 • Ih bliver spændende med den bog 🙂 kh. Birgitte

  01/09/2015
 • Mon ikke du hørte lidt efter i de 90 minutter. 😉 Glæder mig meget til at modtage bogen, smukke.

  01/09/2015
 • Sissel

  Glæder mig til at læse den – har og har haft stor (hud-)fornøjelse ud af din sidste bog, så jeg har ventet spændt på denne 🙂

  01/09/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.