Ridser i lakken

Go’ Morgen Danmark handlede i går om neglene set på New Yorks modeuge, hvor vi heldigvis så flest smukke og nedtonede udgaver af neglekunst. Mere elegance. Mindre cirkus. For dig, der er til helfarvede neglelakker, så hold til foråret øje med alle nuancer af rød, blomme (også som de lyse udgaver på bordet fra Chanel og Zoya) plus masser af renskuret pinkish nude.

Udover den fashionable vinkel kom vi rundt om de vigtigste neglefif:

 • Sæt ikke tænderne i neglene. Og pil heller ikke. Og jo, jeg ved godt, at du ved det.
 • Lad negleolie stå ved siden af tandbørsten (så glemmer ingen den). Tro mig – it works. Negleolie holder neglene smidige, og gør dem mindre skøre.
 • Brug handsker i selskab med Ajax-vand, fil dem kun i én retning og tag tilskud af B-vitamin, hvis du er i underskud (noget lægen kan se)

Men. Man må vælge sine skønhedskampe. Blandt andet når det gælder neglelak. Skal-skal ikke? For lak (uanset hvor mange vitaminer de putter i) er pynt, aldrig pleje. Alene lugten afslører, at det er skrappe sager. Med mindre selvfølgelig, at der er tale om en vandbaseret, som holder i to timer. Så vil der være dem, der bandlyser acetone, som giftskurken for neglene. Og enig, acetone er en heftig fætter, der altid skal følges op med generøse mængder af negleolie. Men tro på, at de acetonefri  lakfjernere heller ikke er blide. Vi taler stadig om opløsningstoffer, der kan fjerne neglelak!

SNUP TIPPET: Hvis du har problematiske negle, så vil jeg anbefale at holde en lakpause og hoppe på Herôme-kuren her. Du kan godt vælge en neglehærder, men de indeholder altid formaldehyd, som jeg uanset mængdeforholdene ikke er fan af.

NB: 1000 tak for mails vedrørende to ting: Nej, kjolen er ikke hemmelig (Susanne og Silje). Den er fra Elise Gug. Og den grønne eyeliner står dygtige Johanne bag.

18/02/2015
Til dig der vil have længere ben
24/02/2015
Billigt trick til Oscar-hud

Kommentarer

 • Kiss Jacob

  Flotte hænder Anette.. Tak for de gode tip !!

  08/03/2015
 • 1000 tak for jeres kommentarer. Lige konkrete tilbagemeldinger:

  @ Danila – Tak for klarsyn.

  @ Tine L – Det lyder mystisk. Jeg vil gerne, at du tester Herômes Exit Damage Nails, som der er et link til. Hvis der heller ikke er hjælp at hente der, så skal du måske have lægen til at se på dine negle? Men enig, hold dig fra neglelak, så længe de er problematiske.

  @ Heidi – 2 1/2 år, mange tak.

  @ Marie Louise Jønsson – Skal se om jeg kan finde foto.

  @ Vibe – Smiler…god arbejdslyst med det hele.

  @ Anneli – 1000 tak for info. Nej, det har jeg ikke oplevet og jeg har testet den på stort set alle lak-mærker. Meget mystisk.

  @ Cecilia – ja!

  @ Hanne – Hvis du (når det er muligt) går rundt med små bomuldshandsker, så er det sværere at pille og bide og de minder dig om at du ikke skal. Men sjovt ser det ud.

  @ Rikke – Der er SÅ mange fine bud, som du siger. Ofte er det farverne jeg forelsker mig i, og her gør alle fra Butter of London til Dior og Chanel det så fint (men også mange mange flere mærker).

  Stor hilsen Anette

  24/02/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres tålmodighed. Jeg vender tilbage i eftermiddag med svar. KH Anette

  23/02/2015
 • Hvilken mærke er jeres yndlings indenfor neglelakker? Der er simpelthen så mange forskellige, men jeg synes altid jeg hævner meget nogle helt tynde neglelakker, så jeg trænger til noget inspo!
  http://www.stylepit.dk/kvinde/neglelak

  22/02/2015
 • Super godt indlæg! Virkeligt gode tips, som jeg helt sikkert vil benytte mig af. Personligt har jeg altid haft problemer med at pille i mine negle – især når jeg bliver nervøs. Har du et godt tip imod dette problem?

  22/02/2015
 • Jeg bli’r aldrig træt af fine negle, og negleolie er det bedste jeg nogensinde har gjort for mine negle. Jeg tror det er bedre at bruge en acetoneholdig lakfjerner, som fjerner lakken hurtigt end at stå og gnide løs i en evighed med en såkaldt sund lakfjerner. Jeg har altid skrubbet mine negle med børste og sæbe straks efter lakfjerning og jeg har altid haft pæne negle. Jeg tror på at det fjerner den ødelæggende virkning lakfjerneren har. Kram fra Østrig, de andre står på ski og jeg læser på min iPad. 🙂

  22/02/2015
 • Cecilia

  Gælder de samme tip, hvis det i stedet er mine neglerødderne jeg ikke kan holde fingrene fra? 😉

  21/02/2015
 • Har du nogensinde oplevet at Vinylux top coaten opløser den underliggende lak?

  Jeg har været en shellac pige i mange år men skulle teste en lak fra By K forleden. Den ville jeg så toppe med Vinylux, men den opløste sig og det hele flød rundt på neglen og smittede af på penslen. Lille katastrofe.

  21/02/2015
 • Vibe Kjaedegaard

  Søde Anette. Så er det jo f.eks her jeg gerne vil trykke likelikelikelike 🙂 yep, jeg ved ved det, med nix bide og nix pille, men er man først begyndt er spdet sværere at holde op med end rygning! Jeg har gjort begge… Og det kan ikke siges for meget. Det er en møg dårlig ulækker og ødelæggende vane 🙂 🙂 Og tak for tippet med negleolien ved tandbørsten. Jeg har håndcreme stående fremme men ej, olie…jo fra NU af 🙂 jeg er gledet…jeg skal lige smørres 😉 🙂 <3 knus V.

  20/02/2015
 • Marie-Louise jønsson

  Hvilken grøn eyeliner ????? Jeg så ikke indslaget og jeg kan ikke se tv.2 play. Kan du sætte et billed på på din blog med den grønne eyeliner 🙂 ml

  20/02/2015
 • anett

  Fantastisk indslag, Anette <3

  20/02/2015
 • @HSPB: CND’s ‘powder my nose’ toppet med ‘bare chemise’. Stor hilsen Anette

  20/02/2015
 • Heidi

  Tusind tak for et fantastisk indslag på TV2 igår. Som jeg før har sagt er det fantastisk at dine indslag IKKE er reklame men netop en idébox med alle mulige mærker og producenter.
  Ikke så underligt at TV2 har valgt dig som den faste skønhedsekspert – i hvor mange år efterhånden?

  20/02/2015
 • Tine L

  Hej Anette (og alle I andre eksperter),
  Jeg har for nylig gjort, som du siger, og er begyndt at bruge CND’s negleolie. Det fik dog efter få dage alle mine negle til at spalte, og nu hvor jeg holder en pause med olien, er de igen blevet normale. Det samme sker i øvrigt hver gang, jeg har neglelak på (altså mens jeg har det på og ikke som følge af afrens).
  Hvad går det lige ud på? Måske mine negle bare har det bedst “au naturel” – men det er jo så trist!

  20/02/2015
 • Karoline Lundberg

  Har i laaaang tid nu droppet neglelakken – mine negle blev tørre og knækkede…. Og så den tid det tager ! 🙂 er misundelig på folk der kan have det på hver dag 🙂

  // K

  20/02/2015
 • @ Tanya – Se, det er præcis den slags erfaringer, der er guld værd at dele. 1000, 1000 tak.

  Stor hilsen Anette

  20/02/2015
 • Tanya

  Søde Anette, dine råd er guld værd, altid!
  Du ved jo hvor dumme negle jeg har døjet med, og da jeg ikke kunne finde Herome hvor jeg nu kom, prøvede jeg først min gode, rene mandelolie – uden resultater overhovedet og til min store frustration. Og neglehærdere er ligesom neglelak på min negle, de skader mere end hjælper.
  Men her kommer den gode nyhed: Det har hjulpet HELT GEVALDIGT at bruge en god, ren arganolie (fås til en absolut rimelig pris hos Saltskrub i Torvehallerne i Kbh – og mærkeligt nok ikke på deres hjemmeside) og så kun neglelak ved særlige lejligheder.
  Tak, tak, tak, søde Anette, jeg er så glad for at mine negle ikke flækker mere! (tykke er de ikke, men heller ikke sprøde og sarte) 🙂

  20/02/2015
 • HSBP

  Anette, hvilken neglelak er det du har på? Farve nr. og mærke pls 🙂

  20/02/2015
 • Hvor er det dejligt, at du lige sætter fokus på negle, for det er jo min kæphest.
  Er selv uddannet negletekniker engang i tidernes morgen og jeg bruger stadig min viden og opdaterer den løbende som udviklingen indenfor området skrider frem.
  Havde for noget tid siden et indlæg på min blog om negle og lakering, som jeg fik god respons på.:-)
  Hænderne er vores visitkort, så husk dem nu…
  Dejlig fredag til dig Anette:-)!!

  20/02/2015
 • Faktisk har jeg i over 20 år sagt at man IIKE måtte bruge noget med acetone i
  og i øvrigt EJ HELLER noget lakfjerner med OLIE i(!)
  For olien må ikke trække acetaterne med ned i neglepladen(!)
  så derfor vaske rester af lakfjerner væk først og SÅ kommer jeg ren negleolie på 🙂
  MHT min “omvendelse” til acetone nu, er dette sket pga f.eks VINYLUX lakkerne.
  De kan simpelthen ikke fjernes uden acetoneholdige lakker.
  Nogle virker endda stadig langsommere og hvad sker der så?
  Så sker der det at du “masserer” al skidtet (hvilket opløsningsmidlet jo stadig er)og i laaang tid, helt ind i neglepladen for at få farven helt af.

  BEDRE LØSNING: brug REN ACETONE, ligesom mor gjorde, og straks er al farven væk.
  Ja nu dine negle er temmeligt affedtede også, men det er kun overfladisk, så skynd dig at vaske (neutralisere) lakfjerneren af med vand og sæbe og så kan du igen give en ny omgang lak og/eller olie.

  20/02/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @Julie, du skal ind på TV2 Play, og søge under Go’ Morgen Danmark (i går i sidste blok, kl. 9.24)

  Stor hilsen Anette

  20/02/2015
 • Julie

  er der et link så man kan se indslaget?

  20/02/2015