Hvem der bare havde Kronprinsessens hud

Jeg er forblændet af Kronprinsesse Marys ansigtshud. For uanset hvor, hvornår og i hvilken anledning, så optræder hun altid med dragende smuk hud. Måske har hun bare – fra naturens hånd – en ualmindelig perfekt hud? Måske skyldes det alverdens behandlinger, som er urealistiske for os andre? Eller måske er der tale om fif, vi bare ikke kender til?

Tromborgs rispudder

Tromborgs rispudder

Som nytårs-gæsteblogger giver den professionelle og efterspurgte makeup-artist og hår-stylist, Søren Hedegaard, her sin opskrift på complextion perfection:

1. At få flot hud er en længere rejse, for det er ikke bare lige…Til gengæld er det noget, alle kvinder kan få uanset, om de er 20 eller 50 år. Det første er fundamentet, som ikke nødvendigvis er god hud men bare et velforberedt underlag og i tilfældet her velfugtet hud. På apoteket i Frankrig køber jeg altid dagcremen fra Embryolisse, som mange makeup-artister bruger. Den gør, hvad den skal uden at ruinere nogen. Alternativt er jeg glad for Bobbi Browns fugtighedscremer. Vent 20 minutter efter indsmøring inden du går videre.

2. Det handler om layering, den rigtige rækkefølge og endelig kunsten i ikke at komme fedtede produkter på tør hud eller tørre produkter på fugtig hud (en hovedregel der dog har undtagelser). Jeg bruger konsekvent en cremet foundation, som kun må fordeles på de store overflader – dvs. kinder og pande. Mine favoritter er Bobbi Browns SPF 15 Tinted Moisturizer, MAC’s Studio Sculpt og La Roche-Posays Toleriane Teint.

Bobbi-hud kalder Søren Hedegaard det, når huden strutter af naturlig sundhed

Bobbi-hud kalder Søren Hedegaard det, når huden strutter af naturlig sundhed

3. Hvis der er pigment-forvirring eller mørke rande under øjnene, følger jeg op med lidt concealer – eksempelvis Tromborgs Mineral Concealer.

4. Næste step går på at mattere huden med en transparent rispudder for at få et ensartet tørt grundlag til det sidste lag – eksempelvis Marianne Tromborgs.

5. Endelig lander et let strøg af mineralsk pudder – igen kun på de store flader og altid med en kabuki-børste. Mineralsk pudder sætter sig nemlig i hudens små fine linier, og får dem til at syne større – og derfor er det vigtigt kun at børste henover i forvejen glatte områder. Både GloMinerals og Jane Iredale har gode mineral-puddere.

Hvis du synes, det lyder som en farlig masse produkter, så husk på at der kun er tale om antydningens kunst. Målet er at se naturlig og ikke ’makeuppet’ ud. Det kræver ikke store mængder – blot de rigtige produkter i korrekt rækkefølge.

Rigtig god fornøjelse.

Kærlig hilsen
Søren Hedegaard

Søren Hedegaard og Mille Herum. Foto: Simon Rihana

Søren Hedegaard og Mille Herum. Foto: Simon Rihana

05/01/2010
Vitaminernes slutspurt
07/01/2010
God hud – god krop

Kommentarer

 • Jeg må se om jeg kan. Det er heller ikke altid min hud ligner kronprinsessens – og da sletikke om morgenen. Bruger en mineralsk pudder fra Jane Iredale, som kan anbefales!

  08/01/2010
 • Så lærte man også en kabuki-børste at kende – tak.
  Make up har aldrig været min helt stærke side…sådan lidt de samme fem ting i større eller mindre grad til hhv. hverdag og fest, så din side er dejligt inspirerende.

  07/01/2010
  • Anette Kristine Poulsen

   Ja er det ikke skønt at kende til Kabuki-børster ;o) ;o) Hvis du holder øje i morgen, så er der mulighed for at vinde hele molevitten. 1000 tak for din kommentar i øvrigt ;o)

   07/01/2010
 • Fedt med noget der er helt enkelt – så ved vi kosmetiske analfabeter hvad vi skal gå efter – en indkøbsliste er næste skridt på beautyspace.dk

  06/01/2010
 • Hej Charlotte – Jeg synes godt om Tromborgs Kabuki-børste til 240 kr. Vi lader lige den gode hr. Hedegaard svare på det med størrelsen. kh Anette

  06/01/2010
 • Charlotte

  Det kunne godt googles – altså kabuki-børste! Så blev jeg så meget klogere:-)
  Er der en bestemt, der kan anbefales? Eller evt. en bestemt størrelse, der er bedre end en anden?

  06/01/2010
 • Charlotte

  Ja, det siger jeg også – tusind tak 🙂
  Jeg skal dog lige finde ud af, hvad en kabuki-børste er for noget – mon ikke det kan googles? 🙂

  06/01/2010
 • Smukt!

  06/01/2010
 • Tak Søren. Det er da en guide, der er til at finde ud af.

  06/01/2010