Rulleri plus et par sandheder

For et par uger siden tankede jeg før-fest-så-det-ses-fugt op hos Caroline Bjerring i Vejle. Noget, der kan klares i en frokostpause, og som jeg vender tilbage til på bloggen. For først et par sandheder. Hun er nemlig ret direkte, hende Caroline. Eksempelvis er hun enig (med mig) i, at dine plejeprodukter ikke partout skal være fra samme serie – med mindre selvfølgelig du elsker et farvekorrigeret look på hylden. Vær derfor kritisk overfor pakke-sælgere. Sådan groft sagt, for selvfølgelig kan der være synergieffekter. Den anden sandhed handler om urenheder. Ifølge Caroline er de svære at fjerne helt – eksempelvis hos helt unge, hvor næse og pande pludselig bliver levende. ”Det er op ad bakke at gå i krig med hormoner, der raser i kroppen”, siger hun og tilføjer, at vi selvfølgelig altid kan give huden bedre betingelser. Hendes anbefaling lyder på udskiftning af bomuldsvaskekluden hver eneste aften og derudover rense mildt og lejlighedsvis med et produkt, der indeholder salicylsyre (dvs. no go til alkohol). Hold huden blød og smidig med en let fugtighedscreme uden mineralolier og dæk evt. let med en concealer.

Og hvad siger hudlægen? Jørgen Esmann peger på gammeldags benzoyoperoxid mod hudorme (fås på recept). Og der er ingen tvivl om effektiviteten – den er påvist i utallige publikationer. Eksempelvis i Journal of the American Academy of Dermatology, nov. 1999 – s. 710.

SNUP TIPPET: Når det handler om at få friskere hud, er Bjerring glad for Dermaroller – en gør-det-selv-rulle, som handler om at rive ned for at bygge op. Om du selv vil kaste dig ud i at prikke mikroskopiske huller i huden må være en smagssag (jeg er so-so omkring det, og synes det er noget, professionelle skal tage sig af). MEN. Bjerring er begejstret for de fornyende resultater, hun får med Dermaroller kombineret med Rodials hypede Snake Serum. Og det lille tip skal du have.

VIND med et klik her– konkurrencen kører i dag og i morgen med.

14/05/2012
Derfor har jeg et ledigt værelse derhjemme til hende her
16/05/2012
Lakkeri

Kommentarer

 • @ Pia – hahahaha, det var kun hende Møge fra Matador, der kunne drage. Eller var det datteren?

  @ Daniela og Caroline – HERLIGT med jeres prof indspark. 1000 tak.

  @ Sanna – det med fødderne er noteret! God idé.

  @ Winnie – vi vil ha’ dig hjem i vores køleskabe!

  @ Dorte – hos Jysk og Ikea er de billige.

  @ Anette J – har fuld forståelse for, hvad du siger. Hvis du kommer forbi en Dermaroller, så prøv den på håndryggen. Vi taler mikromikro, men personligt er jeg også til vaskekludsmetoden og ‘giv frem for tag’ fra huden.

  Stor hilsen Anette

  17/05/2012
 • Anette J

  Jeg synes det lyder lidt vildt at blive prikket i huden. Min hud kan da godt blive sensibel af en gang exfoliering, så jeg tænker, hvad sker der med huden efter sådan en omgang med “rullen”?

  17/05/2012
 • Til alle jer der gerne vil i gang med Dermarolleren – I bliver så glade for den 😉 På min hjemmeside ligger der meget mere information om den.
  Bomuldsvaskeklude fåes i mange former, farver og udgaver. I Bilka køber jeg gerne en stak hende ved deres babyudstyr – det er en frotte vaskeklud, men med lidt “mindre” frotte en sædvanlige vaskeklude. Ellers er gammeldags stofbleer også gode, dog lidt store – men hvis man er lidt ferm med en symaskine kan man jo dele dem i 4. Vi har også pakker med 3 fra Eve Lom på vores hjemmeside – dem bruger jeg selv, men synes ærlig talt de er lidt pricy i forhold til at det bare er stof!!! men de er drøn lækre:-)
  Skønne hilsner
  Caroline Bjerring

  16/05/2012
 • CharlotteK

  Jeg har så tit tænkt på at prøve sådan en dermaroller, men det er bare blevet ved tanken. Egentlig nok mest fordi jeg har tænkt, at den nok ikke var så god alligevel, når man nu ikke hørte så meget om den…. Men jeg tror at det er nu, jeg skal prøve den, må selv have syn for sagen:-)

  16/05/2012
 • Dorte Daugaard

  Sikke mange kloge ting, der bliver sagt – både i indlæg og kommentarer 🙂
  Jeg labber det i mig 🙂

  Er der nogen, der har et bud på, hvor man kan købe bomuldsvaskeklude henne?

  15/05/2012
 • Susanne

  Det er da et fantastisk ide med sådan en “maskine “

  15/05/2012
 • Pia

  Ja hormoner er svære at slå!

  15/05/2012
 • Joan

  Sådan en rulle skal jeg ha’ fat i! :O)

  15/05/2012
 • Lene

  Juhuuu endelig en fra downtown Vejle! Herligt!

  15/05/2012
 • antiinflamatorisk kost er: grøn-te, gurkemeje, ingefær, hvidløg, probiotika, antioxidanter, resistente kulhydrater, grønne fødevarer, flerumættede fedtstoffer (N-3)

  kort sagt, at få fødevarer der højner omega3 frem for omega6.

  antiinflammatorisk kostpyramide:
  Mest af:
  Vand, motion,
  (moderat mængde fedt på kroppen)

  Dernæst:
  Grønt, frugt, bær,
  Fuldkorn, bælgfrugter,
  Nødder, avocado,
  Fisk, olier som raps, hørfrø, oliven

  Med måde:
  Magre mejeriprodukter
  Magert lyst kød, æg
  Lyst brød

  Mindst:
  Rødt kød,
  Fede mælkeprodukter
  Slik, kager, sodavand, raffineret sukker

  er også anbefalet til leddegigt og andre inflammatoriske skavanker og sygdomme.

  15/05/2012
 • Sanna

  Slangeserum, hi hi. Det lyder som noget fra en western-film 🙂 Kunne nu godt tænke mig, at prøve om det kunne give et hamskifte ;-P Apropos hamskifte. Har du mon testet “Babyfeet”?
  Jeg er glad for min Microplane og Matas fod og hælkur. Hvis man må ønske kunne et sandal-klar-how-to-do-indlæg fra dig være på listen. Med ønsket om sommervejr til blege tæer…

  15/05/2012
 • Kære Anette
  Det var en fornøjelse at snakke med dig 🙂
  Som Anette er inde på kan jeg også VARMT anbefale Clean Start serien fra Dermalogica. Som både giver gode resultater, er “børnesikret” og budgetvenlig. Faktisk har jeg også kvinder over teenagealderen, der er glad for at supplere deres produkter med elementer fra denne serie. Tjek dem ud på vores hjemmeside, de vælter seriøst ikke noget budget.

  Angående Dermarolleren lyder den langt værre end den rent faktisk er. Rullen har 192 microskopiske nåle, og metoden er patenteret, testet, FDA godkendt, og har dokumentation der gør selv den ivrigste rapportlæser træt. Der er virkelig tale om en metode der er både sure og safe på alle punkter. Efter “rulningen” optager huden dine produkter 200 gange bedre end ellers, så selvfølgelig skal du være sikker på at det er det rette du giver huden efterfølgende. Desuden sætter hudens eget forsvar gang i en genopbygning så den bliver både stærkere, tykkere og mere vital.
  Tro mig, gennem årene har jeg virkelig set rigtig meget – men Dermarolleren er noget af det mest “naturlige” du kan udsætte din hud for. En kontrolleret skade, der giver efterfølgende styrke til huden.
  Den vigtigste faktor når du bruger Dermarolleren, er at du giver den MASSER af fugt efterfølgende.

  De skønneste hilsner
  Caroline Bjerring

  15/05/2012
 • Jeg er meget glad for min dermaroller, men har faltisk GLEMT at jeg havde den og vil se om den stadig er brugbar. VAr dig for dårlige kopier! Det er selve nåletypen/kvaliteten det kommer an på, om den er god eller dårlig. Den skal naturligvis renses HVER gang efter brug og lægges pænt på plads i sin “seng”. Det er en gammel opfindelse, der ligesom yo-yo’en bliver moderne i perioder og glemt i perioder. Det er INDSLUSNINGEN af f.eks hyaluronsyre mm der gør at den virker, samt stimuleringen. Hjemme-rolleren har kortere nåle end de professionelle og jeg er faktisk mere til dem, da de længere kan give skader hvis brugt uheldigt
  😀

  15/05/2012
 • Pia Randlev Poulsen

  Hej Anette.
  I dit felt er jeg inde på et område, hvor jeg ikke tidligere har brugt ret meget energi, men du drager….. Du skriver super inspirerende i et positivt og glad sprog, som gør mig nysgerrig på at lære din verden nærmere at kende. Det virker blot lidt overvældende og jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal få begyndt. Tak for rådet ovenfor som jeg vil give videre til min store datter.
  Hilsen Pia

  15/05/2012
 • Du er en skat, Anette – tak for det! Og jeg venter gerne på indlæg om sol. Lige nu er det jo ikke fordi man er ved at blive stegt, og jeg skal jo også have brugt den op, jeg har gang i. 😉

  15/05/2012
 • @Con9 – jeg laver noget om sol inden så længe, så håber du har tålmodighed. Dagligt klude-skift it is…ved både køkken- og badeværelsesvask. Jeg vil anbefale dermalogicas budgetvendige CLEAN serie, som har fine doser af salicylsyre.

  @Louise T – nu er Dermaroller ikke så slem, som det umiddelbart lyder. Der ER tale om bittsmå traumer du påfører huden, for at den kan bygge sig op på ny – det lyder barskt, men det er sådan hudlæger ofte argumenterer. Og så kan man være for eller i mod. Har ikke andre råd end dem i blog-posten – og så er der guf fra Winnie 🙂
  @Winnie – REN guf fra dig – mange tak. Har også tjekket dokumentationen på meget af det, du tipper om. Men chokolade? Mørk 70pct. burde være OK ifølge flere gode kilder – uanset akne – og til anbefalelsværdig. Hvad mener du?
  @Anja & Anja – massage kan INTET hamle op med…og mht. rulleriet, så prøv det let på en håndryg, hvis I kommer forbi en kosmetolog, som har den.

  Stor hilsen fra Anette

  15/05/2012
 • Det lyder lige vel drabeligt det der med at prikke huller i huden. Tror også bare jeg ville lade de professionelle gøre det og i stedet pleje min hud med masser af fugt og kærlig massage 😉

  15/05/2012
 • der er ingen der skal prikke huller i min hud for skønhedens skyld! Det er lidt for ekstremt synes jeg. Hellere være lidt mere rynket så.

  15/05/2012
 • jeg har selv døjet med akne i 2 år nu, kun afbrudt af akne-lindrende p-piller. jeg er 24 så er ikke hormonel på samme måde længere. derfor kan jeg ikke garantere at min metode virker på en teenagehud:

  Morgen og aften; 15 ml. ren omega-3 fiskeolie. (det lindre betændlsen o rødmen)

  morgen og aften; Vichy Normaderm rense gel, med varm vand.

  Morgen; A-vitamin tiskud. (kendt for at bekæmpe akne)

  før sengetid; Zink-tilskud. (testet mere effektiv end a-vitamin)

  fravælg; mælk, chokolade og transfedtsyrer, da det er kendt for at provikere til udbrud)

  så skal hår og hænder holdes rene og væk fra ansigtet.

  ved nye udbrud kommer jeg origins super spotremover på ad flere gange for at undgå selvsmitte.

  sidst men ikke mindst fik jeg tetracyklin a lægen.

  ingen ekstra smørrelse på huden, da det giver mulighed for bakterierne at vokse i den fedtede overflade.

  og så ingen pilleri. det giver selvsmitte.

  som kostvejleder vil jeg også anbefale at leve antinflamatorisk indtil aknen er væk, og tage mælkesyrebakterier, fx garpro for at dræbe svampe i tarmen og styrke tarmen så der ikke trækker toksiner ud gennem tarmslimhinden og ud i blodet.
  nu er det en teenager, så prøv mine råd som i lyster.
  men fiskeolien vil hvertfald hjælpe på de vilde hormoner.
  held og lykke

  15/05/2012
 • Louise T.

  Det lyder lidt vildt med den der roller 😉 Ikke noget jeg ville gi’ mig i lag med, men jeg skal jo også bare passe så godt på mit ansigt…

  Men når vi nu er ved teenagehud og urenreder – over i små sorte hudorme…

  Har du et bud på en god metode til han-teenageren, der egentlig gerne vil se pæn ud, men ikke bruge tiden på det? Udover aftenvask af ansigtet, som jeg minder ham om hver dag? Han bruger Vichy Normaderm Cleansing gel, og det har hjulpet meget, men næsen er jo stadig lidt rigeligt sortprikket 😉

  15/05/2012
 • Kære Con9,

  Stor tak for dine kommentarer…jeg er på vej ud ad døren, så der er lige lidt ventetid på mine svar. Håber ok.

  Mange hilsner Anette

  15/05/2012
 • P.S. Det her er lidt off-topic, og dog; for det handle jo altsammen om vores hud. Hvis du har læst med ovre hos mig ved du, at jeg lige nu er i gang med at bruge et solprodukt, som jeg har lidt blandede følelser for. Har du evt. nogle bud på alternativer? For så vil jeg meget gerne tage det med i et opfølgende indlæg. 🙂

  15/05/2012
 • Synes det lyder lidt barsk med at prikke de dér huller? Tror min hud har været hårdt nok med, og jeg er i hvert fald enig med dig i, at det må være noget vi overlader til fagfolkene. 😉 Til gengæld køber jeg helt klart budskabet om at skifte kluden ud hver dag. Vi gør i øvrigt det samme med karkluden i køkkenet; bruger de billige éngansklude, som så ryger i skralderen når dagen er ovre. Jeg kunne slet ikke klare tanken om en brugt klud hverken i ansigtet eller på køkkenbordet. Kan du anbefale et produkt (gerne lidt budgetvenligt) med salicylsyre, for dét kunne jeg så til gengæld godt finde på at “eksperimentere” med på egen hånd?

  15/05/2012