fbpx

Så kjolen passer

MICHELLE

Byd velkommen til energibundet Michelle Kristensen, som jeg er heldig at have som en slags kollega på Go’ Morgen Danmark. Hun er ualmindelig rar, sjov, dygtig og ja, energisk som foredragsholder, blogger, kvinde bag MK Bootcamp og forfatter. Jeg stillede hende to spørgsmål, og her kommer hendes svar:

Mad, der giver masser af energi?
Når vi snakker energi, kan vi ikke komme udenom at tage et kig på blodsukkeret. Et ustabilt blodsukker, som svinger op og ned hele dagen, er det værste du kan byde din krop på en travl dag, hvor du skal være på. Så vi vil gerne have det stabilt hele dagen.

Folk er meget forskellige, hvad angår evnen til at holde blodsukkeret stabilt, når man fx spiser en håndfuld slik eller en bolle med marmelade. Folk der har tendens til mavefedt og/eller er utrænet har et mere følsomt blodsukker end folk, der enten træner meget eller ikke har problemer med mavefedtet. Det betyder, at når en person, der har æbleform (har mest fedt på maven) spiser en bolle med marmelade, så vil hendes blodsukker stige meget mere end personen, der har en flad mave, og træner (hvis hun er utrænet, vil hendes blodsukker blive påvirket på samme måde). Når blodsukkeret stiger meget, så går der max 30 minutter før end det begynder at falde igen med lynets hast, og man vil opleve at gå “sukkerkold”, blive træt, irritabel og ikke ligefrem have lyst til grøntsager. What to do: Ud over at spise rigtig mad (mad du kender fra naturens side, og som ikke er blevet kørt igennem 10 maskiner, før det kommer ud i supermarkedet), så skal du også huske, at hver gang du åbner munden, så skal der være enten noget fedt og/eller protein til dit måltid eller snack. Det betyder eksempelvis at frugt skal have selskab af lidt skyr eller 10 mandler. På den måde kan blodsukkeret holdes i skak og du vil få energi tilført over længere tid. Derudover er det vigtigt at sørge for at drikke nok i løbet af dagen, så du ikke dehydrerer. En dehydrering på 2% kan nedsætte din præstationsevne med 20%. Sidst men ikke mindst er et sundt og nærende eftermiddagsmåltid noget, der kan redde dig igennem de sene arbejdstimer – eksempelvis:

1. Æble med hytteost og kanel
1 æble
100 g hytteost
½ tsk kanel
Skær æblet I mindre stykker, eller riv det på rivejern. Kom det sammen med hytteost og kanel

2. Rødder med dip
Cashew creamy’n sour creme
80 g usaltede casewnødder (lagt i blød i vand i minimum 30 min)
3/4 dl mandelmælk
1/2 øko citron (saft og skal)
1/2 tsk salt
Et nip stevia, max sød

2 store gulerødder til 1 portion

Hæld væsken fra cashewnødderne og blend det sammen med de øvrige ingredienser. Tag 1 spsk cashew crème og dyp gulerødder derned i.

Det er onsdag og jeg skal i festkjolen på lørdag, og den strammer. Er der en sund, hurtig løsning?
Faste sammen med måltider der primært består af grøntsager, magert fjerkræ/fisk og gode olier er vejen frem. Onsdag-fredag aften spiser du hovedmåltider der består af en knytnæve protein, 2-3 store håndfuld grøntsager og 1 spsk olivenolie eller 10 nødder. Derudover kan du indtage 2 stk. frugt på en dag. Sørg for at drikke en masse kildevand og brug krydderurter til at give din mad smag, så du kan holde igen med salt. Fra fredag aften til lørdag aften tager du en 24 timers faste, hvor du ikke spiser noget, men sørger for at drikke en masse vand og derudover kaffe og the, som kan give lidt fornemmelse af mæthed. Fasten stopper du så, når du er til festen og får serveret første måltid. Men ryg endelig ikke i baren, da alkohol dér går lige til hjernen.

@beautyspace på INSTAGRAM

14/07/2015
Sommermakeup, der holder i varmen
20/07/2015
Vis mig, hvor du er ramt

Kommentarer

 • er sikker på Michelle kun anbefaler det for kortere tid med faste, og nu er det jo ikke flere kg man taber før man vil hoppe i yndlingskjolen men lige det sidste til at skrue sig ned i den 🙂

  følger hende meget og hun er en stor inspiration til min egen løbetræning og daglige kost.

  smil Lene .0)
  http://justlove2ndhand.blogspot.dk/

  26/07/2015
 • Rikke

  http://anabolicmen.com/increase-hgh-in-24-hours/
  En af MANGE artikler om fordele ved at faste som ikke kun handler om kjole strørrelser

  20/07/2015
 • Rikke

  http://anabolicmen.com/increase-hgh-in-24-hours/
  Bare en ud af MANGE artikler om fordele ved at faste – der ikke kun handler om kjole strørrelser

  20/07/2015
 • @ Anette J – For mig er hverdagen nu engang sådan, at jeg sagtens (som eksempelvis efter en ferie) kan have brug for hjælp eller fif til at få yndlingskjolen til at sidde, som den skal. Også selvom jeg overordet lever fornuftigt.

  20/07/2015
 • Tina

  Jeg et helt enig med Anette J. Faste er bestemt ikke vejen frem for at opnå vægttab og slet ikke fordi man i panik skal kunne klemme sig ned i en kjole.

  17/07/2015
 • Dorthe

  Herligt indlæg – er fan af Michelle!
  Hun er en festlig nordjyde og stor inspiration til en sund livsstil med et fornuftigt forhold til mad og motion. Og godt at vide what to do, hvis kjolen er skurmpet siden sidst. 🙂

  17/07/2015
 • Anette J

  Jeg ved, at faste kan have sundhedseffekter, men det er nok kombinationen med at skulle passe en kjole, der provokerer mig. Hvis du faster med det formål at kunne passe en kjole, så går dine tanker (fredag aften) nok i retning af, at du burde være tyndere.

  Jeg er slet ikke modstander af, at det er en god ide at holde en slank linje (det forsøger jeg selv med god, sund mad og yoga).

  17/07/2015
 • Rikke

  Faste er faktisk meget veldokumenteret 100% skide sundt for dig – eksempelvis booster du dit naturlige væksthomon med intet mindre end 2000 % (ved 24 timers faste) og det er kun “en” af de glæder der er ved at faste.

  16/07/2015
 • Anette J

  Det er ret provokende, at du anbefaler, at man skal fast for at passe en kjole! Måske skal man tænke: forskellige kjoler klæder forskellige kroppe.

  16/07/2015
 • CharlotteK

  Det lyder som nogle rigtigt gode og velsmagende mellemmåltider. Den der dip må jeg da simpelthen prøve – den er vel også super god til andre grøntsager, kunne jeg forestille mig. Eller måske også med lime i stedet for citron?

  16/07/2015
 • HeLene

  Hun er skøn, og har også en sjov instagram! Tak for at huske mig på det, og for op-skrifterne.
  Jeg er ret forsigtig med mælk (haft akne) men hytteost er virkelig en livredder nogle gange, og skyr, så den opskrift med æble skal jeg bruge, tak

  16/07/2015