fbpx

Så røg nogen i flæsket på mig

flaesk

Dét med, hvad der virker, er en spøjs snak. Tag den hvasse kommentar på min Instagramprofil i forgårs, hvor en fitnesstype dømmer alt smørbart virkningsløst. Kun fillers og Botox batter, lyder det. Tag også hudlæge Peter Bjerrings ord i går og vej det så op mod de producenter, som får nervøse trækninger, når vi vil til at blande deres produkter på kryds og tværs.

Det er præcis den forvirring, som er så unødvendig. Og derfor Hudplejepyramiden inspireret af Maslow og Joe Lewis er et brugbart redskab på tværs af alle brands. For du kan sagtens nøjes med bare det første trin og holde din hud fugtmæt og beskyttet. Og alt vil være godt. Men der kan også steppes op, hvis du vil mere (jeg vil mere). Når du tager fat i ingredienserne på step to og tre, så er der muligheder, men også begrænsninger, hvis du er sarthudet. Den hårdtarbejdende kombination af eksempelvis A-vitamin og frugtsyrer er videnskabeligt velfunderet (både i forhold til fylde/overflade/pigmentpletter og akne). Hver for sig eller sammen, og som en af verdens førende A-vitamin eksperter dr. Des Fernandes (ham bag Environ) har sagt, så hører milde frugtsyrer til en af de bedste døråbnere for eksempelvis A-vitamin. Din hudtype afgør tolerancen, som under alle omstændigheder er noget, der bør bygges op (anskaf et zoomspejl og hold nøje øje). Læs mere her, hvis du være klædt endnu bedre på til dine hudplejeindkøb.

HVAD GØR DE PROFESSIONELLE? Lad os se, hvad tre af landets mest flothudede specialister gør, når de blander på kryds og tværs:

Daniela Fraser: Om aftenen kombinerer jeg altid Comfort Zones Sublime Skin Pads med frugtsyrer umiddelbart før Bioeffects EFG serum, fordi jeg får en 1+1=3 effekt med bedre optagelse, ekstra cellefornyelse og et mærkbart kollagenboost.

Helle Thorup: Jeg blander jo lystigt produkter – kan slet ikke lade være. Pt. er jeg på Lings Apple stem Cellular Energy Serum, som giver min hud et her og nu fugtboost og kvikker opstrammende op. Herover bruger jeg altid om vinteren Hydro Dynamic fra Murad som effektiv fugt og beskyttelse.

Anita Falslund: Jeg prøver mange ting, og i virkeligheden er det jo nok alle mine produkter, der virker godt sammen. Jeg bruger pt. A-vitamin serum fra Retriderm (retinol 0,5%) under min DNA creme fra Ling sammen med jævnlig brug af dermaroller.

VIND ÅRETS FINESTE JULEGAVER: Om lidt er der slutspurt med gevinster, som vil gøre enhver hud blød. Du får først besked via listen her. As usual.

FOTO: Anne Højlund Nicolajsen

17/12/2015
Drop nu det serie-snak
20/12/2015
Vind julegaven fra Origins

Kommentarer

 • Susanne Petersen

  Ja Tak 🙂

  02/01/2016
 • Ditte H

  Hej Anette, nej tror ikke, du har haft huden i EE cremen, i hvert fald ikke officielt, men det lyder nu heller ikke på dit svar som, om du har testet den endnu 😉 Jeg tænkte bare, at hvis nogen her i Dk skulle vide noget om EE cremer, SÅ måtte det være dig! 🙂 Jeg må i Magasin/Estee Lauder og høre, hvad de har gang i 🙂
  God jul, Anette!

  22/12/2015
 • Tina Irene Povlsen

  Forskellige holdninger gør så absolut en dialog spændende. Blot er jeg tilhænger af at en kommentar ikke bliver hvas, men at man på salig vis kommer med sin holdning til for og i mod, ligesom man respekterer en modparts, trods at man ikke er enig. 🙂 Hudpleje er mangfoldighedens land, og nogle er til botox og fillers, og er overbeviste om, at dette er det eneste virksomme. Man kan sige om dette, at det ofte har en her og nu effekt, hvorimod det tager lidt længere tid med cremer og andet som påføres og virke udefra og ind. Her fåregår en gradvis opbygning, som booster og gør stærkere og sundere over tid. Daglig pleje er for mig grundstenen til sund hud – I min verden grundsten der hele tiden øges og vedligeholdes. – Personligt er jeg også en blander, som arbejder på tværs af brands, hvilket for mig fungerer super fint. 🙂 Jeg kan som flere skriver kun tilslutte mig de rosende ord om din altid så vise dosis af skønhedsfif, hvilket serveres med den helt rette tilgang af professionalisme twistet med skøn personlighed. – Må din hud og du på aller smukkeste vis funkle som lysene på højtidens fine træ.

  22/12/2015
 • Christina

  Kære Anette

  Jeg søger sådan en god dagcreme. Har kigger på Caudalie, men de indeholder alle solfaktor. Kan du anbefale en god dagcreme UDEN solfaktor. Der er faktor i min foundation og ved jo faktor fylder meget i cremer, så tænker det mest optimale i mit tilfælde må være en creme uden.

  Er 37 år og har kombineret hud:-)

  Glædelig jul til dig:-)

  Venlig hilsen Christina

  21/12/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Cecilia – om dagen vil jeg tilføje en godt fugtspray/lotion, fx. Rønsbøls tonic eller Lings Replenishing Moisture – og så synes jeg du skal prøve Smoothing Skin Treatment med 2 pct. salicylsyre fra Danish Skincare – om aftenen under fx. super 3 booster. Men den har du måske prøvet? Stor hilsen Anette (NB: Får du af og til en dybderens mht hudormene?)

  @ HeLene – Dejligt Helene, det er jeg glad for.

  Stor hilsen Anette

  21/12/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anita – Dejligt at høre.

  @ Lene J og Annesofie – I lige måde til jer begge. Det bliver dejligt med feriefred.

  @ Marianne – Stor tak.

  @ Charlotte – jeg ville spørge hos firmaet selv eller ringe ind til Sephora om de kan gøre noget…eller alliere mig med en, der skal til USA. Jeg ville gøre ‘opskriften’ med frugtsyrer plus EGF fx. et par måneder og så skifte EGF ud med A-vitamin fra Environ, BP eller dermalogica.

  Stor hilsen Anette

  21/12/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ditte H – Smiler. Det er nok mig, der helt væk i julesagerne, for jeg husker ikke at ha’ haft huden i den. Har du prøvet?

  @ Lisbeth – Det tror jeg, at det gør på de fleste. Altså virker med at blande.

  @ Helle Rick – 1000 tak for de pæne ord.

  Stor hilsen Anette

  21/12/2015
 • Kære Anette! Glædelig jul til dig og dine <3

  21/12/2015
 • Ditte H

  Hej Anette, tænker du er den rette ekspert at spørge om dette ….. Jeg er måske bag ud, men har lige erfaret at Estee Lauder nu også har lavet en EE creme!?!?? Hva’ er nu det? Er det mon noget, du har testet og evt. vil anbefale? Og hva’ kan den egentlig? Endevende ens hud til Endegyldig perfektion??
  Rigtig god jul, Anette.

  21/12/2015
 • Lisbeth Boesgaard Mortensen

  Åhh jeg blander og har altid været på nej hvad er det for et produkt det skal prøves så ja jeg er storblander , på mig virker det ..

  19/12/2015
 • Helle Rick

  Jo, der er personer der ikke aner en dyt desværre 🙂 BOTOX og filler, det er et on-going projekt. Det tro jeg så ikke huden har godt af i længden. Når man stopper med det, vil huden vel forfalde 🙂
  Jeg er ihvertfald super glad for at jeg fandt dig Anette, du ved hvad der er rigtigt og forkert, og gør det på en meget professionel måde – tak for det 🙂

  18/12/2015
 • Anita christensen

  Tja . Der er mange meninger om hudpleje ,virker rynkecreme ? Osv. Men Anette du ramte rigtig i forhold til mig , det er benhårdt arbejde at passe sin hud , så jeg er glad for at jeg fandt din blok . Du fik fortalt at det er de daglige rutiner og rigtige produkter der gør forskellen og det er okay at blande de forskellige brands . Så TAK. min hud er blevet bedre og pænere . Er årgang 58 så ikke så ringe men ved at det kan blive bedre .

  18/12/2015
 • Lene Jespersen

  Rigtig gode indlæg Anette – Tak for det Glæder mig til årets fineste julegaver

  18/12/2015
 • Marianne Jensen

  Har så meget glæde af bloggen Tak for den daglige skønhedsdosis på højt niveau

  18/12/2015
 • Charlotte

  Hej Anette. Du må hjælpe mig :o) Jeg har to spørgsmål… Hvilken serum (uanset pris) synes du er en af de bedste – mht linjer ! ? Det skal ikke være den fra Nilens jord. Og så vil jeg så gerne ha fingrene i den Dry Shampoo – Marie nævnte.. Fra Living Proof ! De sender ikke fra Uk og usa pga det er en spray.. Ved du noget om denne – og hvordan får jeg fat i den ? Håber på – at høre fra dig…. Charlotte

  18/12/2015
 • Cecilia

  Hej Anette! Har du et godt råd til ekstra fugt, måske i form af mist eller evt. rens? Jeg har ret tør og stram hud, der dog stadig bliver fedtet på overfladen og så har jeg akne, der dog er i langsom bedring. Pt. bruger jeg om aftenen: renseskum fra Rudolph, Pudderdaasernes t-zone peeling, super3 booster og clindoxyl, mens jeg i dagtimerne bruger serum paradoxe og fugtighedscreme (Pt. en fed udgave), men jeg er stadig stramt i ansigtet igen, så snart jeg har lagt makeup, så jeg mangler noget mere fugt, der ikke forværrer min akne. Jeg har også mange hudorme, især på næsen, de desværre ser ud til at forværres af al den creme. Jeg har gennemlæst din bog, men har svært ved at regne ud præcist hvilken kombination jeg skal gå efter med den besværlige hud jeg har.

  18/12/2015
 • HeLene

  Elsker de her indlæg hvor man får at vide hvad forskellige spændende personer bruger derhjemme.

  Og det med at cremer ikke virker, hmmm, er det ikke lidt en logik a la at fingeret skal skæres væk hvis man får lidt betændelse i et mygstik?

  Min erfaring er at cremer, de kommer man laaaangt med =) når man vælger ret og tak for hjælpen med det!

  18/12/2015