fbpx

Sådan fik jeg styr på håret

Vi måler skridt og tjekker alt fra kondition til tænder. For mig står hovedbunden også på den tjekliste én til to gange om året. Fordi mit hår begyndte at fælde – og først stoppede efter mit møde med Anneliese Brander fra Haarkliniken. Tro ikke, at der er tale om hyggekonsultationer. For selvom hun er stille og venlig, så er hun mest af alt brutal ærlig. Og absolut ikke fan af, at jeg både farver hår og kan finde på at toupere det en anelse bagtil. For begge dele slider. Her får du de Anneliese-tips, som har virket for mig:

 • Hold igen med varmebehandling. De fleste bliver overrasket over, så pænt deres hår kan være uden indblanding fra føn og glattejern. Både en modebevidst kollega fra Børsen har afprøvet det, ligesom min mor i tre måneder ikke har føntørret hår, men bare vasket det i denne her shampoo. Og fået mere hår!
 • Daglig hovedbundsmassage i bare ét minut. Hovedbunden bliver sundere, fordi blodcirkulationen stimuleres og hårsækkene bliver iltet, hvilket er den kædereaktion, der er med til at give håret bedre vækstbetingelser. Hvis en hårsæk først dør, kan den aldrig producere hår igen.
 • Og jo, du kan massere i Haarklinikkens 400-kroners-dyre ekstrakt som blandt andet indeholder eksfolierende mælkesyre. Du kan også teste eddike, som samtidig gør håret blankt ved at tage matheden fra vandets kalk væk.  Det med eddike er ikke Annelieses tip, men et jeg har fået fra min frisør – og det kan bare være svært med den eddikelugt.
 • Mange døjer med problematisk hovedbund, fordi de ikke får vasket i bund – og endnu værre: Bare skyller shampoo af oppe fra og ikke under håret.

SNUP TIPPET: Skåret ind til benet vil de fleste få bedre (og mere) hår af at sikre sig en cocktail af B-vitamintilskud, undgå silikonestoffer i hovedbunden, minimere varmehandling og huske massage.

NB: Jeg kan godt li’, at de går stille med dørene hos Haarklinikken.  Og jeg kan endnu bedre li’ deres sans for selvironi, som da de var med i ELLE for nylig og selv gjorde opmærksom på komikken i at stå med deres kønsløse flaske i et ellers så glamourøst selskab.

FOTO MARTIN TANGGARD, LAYOUT LOUISE LYNGBO fra min herreartikel i ELLE nr. 11, 2014

FOTO: Hårstylist Corral Caleras fletningelook for designer Rachel Zoe

07/12/2014
Vind Jurliques julegodter
10/12/2014
Julestreger

Kommentarer

 • Kathrine Christensen

  Lækkert, det glæder jeg mig til 🙂 God jul!

  15/12/2014
 • Kathrine Christensen

  Jeg har ikke benyttet mig af stylingsredskaber i mange år – det har klart gjort en forskel. Når jeg en til to gange om ugen vasker hår er det med Avedas invati produkter – dem er jeg glad for. Og så reder jeg mit hår med en lidt billigere udgave af Maison Person børsterne – den er vidunderlig. Hovedbundsmassage sørger børsten lidt for og ellers så gør jeg det når jeg husker det og når håret vaskes. Mit hår er blevet mere glansfuldt og blødt og der er også kommet lidt mere af det, jubiii. Nu mangler jeg bare et B-vitamintilskud – hvilket kan du anbefale? Det er jo lidt en jungle 🙂

  11/12/2014
 • Camilla

  Jeg tænker også, at jeg vil prøve nogle B-vitaminer.
  Anette, ved du om det er bedst med vitaminer der indeholder flere B-vitaminer eller er det tale om B6, B12 eller lignende?
  Iøvrigt tak for en herlig blog 🙂

  10/12/2014
 • Hæng på – jeg vender tilbage i morgen tidlig. Tak for alle kommentarer.

  KH Anette

  10/12/2014
 • Linda M Pedersen

  Tak for dine altid gode råd…
  Kan bekræfte det med ikke, at føn’e, style sit hår med varme i det daglige..
  Det med Eddike brugte man også da jeg var barn. Fik også æggeblomme i on and off.
  Tager også B-vitamin…

  09/12/2014
 • Helle Andersen

  Inspireret af et tidligere indlæg, har jeg i en periode prøvet at massere hovedbunden med eddike ca. hver anden dag(fordi det er mine hårvask med shampoo dage), og med synligt resultat, det ligefrem pipler frem med små nye hårstrå. Samtidig har jeg undladt glattejernet i det daglige(brugte det hver eneste dag til mit pandehår), og slap af med problemet med en tot pandehår der insisterede på at være tørt og knække i spidserne. Og sidst af alt afslutter jeg nu altid min føntørring med kold luft, det gør at mine krøller holder så meget bedre.

  09/12/2014
 • Tror da bestemt at kæresten skal lokkes til at massere min hovedbund noget oftere 😉 Det er både dejligt og godt for håret… Win-win!

  09/12/2014
 • Pernille Sparsø

  Kald mig bare Heldige Helge!! Troede slet ikke jeg ville vinde den lækre parfume fra Zarkov, hvorfor jeg ikke læste det som stod med småt ;-). Hvor jeg glæder mig til at dufte af den rene luksus! Hele to fantastiske ting sker i denne uge 1) bladrekvalitet i form af fornyet Politiken abonnement som lander på dørmåtten i morgen. 2) duft med chance for at vinde en diamantring! Jeg kan næsten ikke få armene ned. Tusind tak Anette fordi jeg blev en af de heldige 🙂
  Fint indlæg du har om hårtab og tips til forbedring. Vil prøve det med eddiken. Som barn fik jeg vasket hår i æggeblommer og skyllet efter med eddikevand. Flot og skinnende blev håret! Nu er jeg desværre blevet væsentlig tyndere i toppen grundet hormonelle forandringer.. Måske svært at gøre noget ved, men jeg kan da forsøge at efterleve nogle af dine gode råd;-) Kh Pernille

  09/12/2014
 • Det bedste jeg har gjort for mit hår er at vænne det til kun at blive vasket en gang om ugen. Min hovedbund klør aldrig mere, og håret er fint og sundt. Jeg føntørrer heller aldrig, og bukker kun lige de yderste spidser med et gammeldags krøllejern. Men jeg må i gang med noget hovedbundsmassage, eller lokke ægtemanden til det, haha. 🙂

  09/12/2014
 • Birthe Dalgaard-Madsen

  Jeg have indtil en 3 år siden problemer med hårtab. Prøvede forskellige ting – intet hjalp udover jeg brugte enorm mange penge!!
  Men, men løsningen for mig er daglig indtag af et stk B-vit, indeholdende både B6 og B12.
  Jeg er korthåret, bruger daglig stylingsprodukter og føntørrer mit hår. Mit hår er glansfuldt og flosser ikke i spidserne. Jeg sparer ikke ift til køb af shampoo og balsam, vasker hår hver 3.dag, de andre dage bruger jeg badehætte og tørshampoo fra Gunbritt (har prøvet en masse, men den er bedst for mit hår). Herudover er jeg ved frisør ca hver 9. uge.
  Man må prøve sig lidt frem da det ofte er en kombination af flere ting der hjælper. Vejen dertil er bare så lang, så lang da produkterne jo skal bruges en vis tid inden man kan se eller mærke om det virker

  09/12/2014
 • Louise L

  FANTASTISK med hår-tip! Jeg fælder som en gal og har gjort det et stykke tid. Jeg har aldrig gået sååå meget op i mit hår, men når det ligefrem springer af hovedbunden bliver jeg da nervøs. Har lige givet en arm for imedeen som du har talt varmt om. Og prøver også at lade hårtørreren ligge i skabet (det er altså lidt svært..).

  Hvordan er det med balsam? Jeg har altid været ret glad for at bruge det, men er det bedre at lade være?

  Jeg ELSKER din blog Anette 🙂

  09/12/2014
 • @Paula – jeg ville prøve at lade være med at vaske hår hver dag… Tørshampoo kan være en god hjælp, hvis du oplever fedtet hår. Efter et stykke tid vil dit hår vænne sig til ikke at blive vasket. Afhængig af stylingmængde, så kan du sagtens nøjes med at vaske 1-2 gange om ugen. Det gør flere af mine veninder med langt hår.

  09/12/2014
 • CharlotteK

  Jeg har haft nøjagtigt samme problem som Karin – og har det til dels stadig. Det er som om mit hårtab er blevet mindre indenfor de seneste par uger, men jeg taber stadig en del og har også bare pletter rundt omkring. Har dog også rigtigt mange nye hår der kommer, så jeg har en skov af antenner, der vokser op fra mit hoved… De seneste 4 uger har jeg været igennem en kur med stærk svampedræbende shampoo som jeg har fået på recept fra lægen – og det har da hjulpet på det skæl og kløe, der også var kommet til hårtabet. Jeg har ikke prøvet at massere hovedbunden dagligt – det tror jeg, at jeg vil prøve. Og så få gang i noget B-vitamin også. Så håber jeg det gør en forskel.

  09/12/2014
 • Paula

  Jeg fønner hår dagligt. Har nu stadigvæk voldsomt tykt og glansfuldt hår men jeg vil da gerne væk fra daglig hårtørring. Problemet er bare, hvordan man får håret tørt? Kan jo ikke rende på arbejde med drivvådt hår (har også langt hår, så det tager noget tid). Og ja, jeg vasker også hår hver dag….. Lige som mine børn der får vasket hår to gange om ugen om aftenen. Det skal jo også nå at tørre, inden de skal i seng – så de får også med føntørreren…..what to do???

  09/12/2014
 • Karin V Sørensen

  Hej Anette 🙂
  Efter en slem infektion der varede ca 1 måned i maj i år, tabte jeg efterfølgende omkring 1/3 af mit hår. Jeg var så træt af det. Hver gang jeg havde vasket hår eller bare redte det igennem, sad jeg med en fuglerede af hår :-(. Jeg har langt hår så selvfølgelig så “fuglereden” værre ud end hvis mit hår var kort, men efterhånden havde jeg skaldede pletter i hovedbunden. Jeg læste en masse om det på nettet og købte stærke B kombi vitamin og derudover stærk Biotin, som jeg tager til frokost og til aften, foruden at jeg hver dag indtager en teskefuld hyben to gange. Mit hårtab stoppede efter 3 måneder, og pt er der så mange nye hår at det er en skøn følelse. De er også ved at blive så lange nu at fx de hår der vokser ud under mit pandehår, får pandehåret til at stå lige ud i luften 😀 men pyt med det, jeg er så glad for det virkede med de tilskud.
  Knus
  Karin

  09/12/2014
 • Dorthe

  Virkelig gode pointer. Selv stoppede jeg med at føntørre hår for 2 år siden, og mit hår er nu markant tykkere, sundere og slet ikke tørt. Muligvis også fordi jeg tidligere føntørrede det hver dag.

  Til de nysgerrige kan jeg oplyse, at mit hår nu altid bliver vasket så jeg har tid til det tørrer naturligt – alternativt tørrer det om natten med et håndklæde på hovedpuden.

  09/12/2014
 • Berit

  Du nævnte på et tidspunkt, at du skulle igang med at teste produkterne fra Phylia de M; har du prøvet dem og hvad synes du :-)..? Har selv overvejet at gå i gang, men ku virklig godt bruge en review, før jeg investerer.. Tak for en super god blog 😉

  09/12/2014
 • Jeg har jo kort hår og derfor ikke de store problemer… og dog! Jeg føntørrer ikke, bliver klippet jævnligt og vasker kun med shampoo hver 3. dag. Alligevel er mit hår i denne tid tørt og ‘frynset’ i spidserne 🙁 Tror jeg snart skal i gang med den B-vitamin kur.

  09/12/2014