Sådan fikser jeg håret

Mens jeg nyder livet i hængekøjen, får du i dag gode gæsteblogger-ord fra smækre og altid inspirerende Emily Salomon 

Snup en kop kaffe, for det er ikke et hurtigt indspark det her.

Jeg har et tykt, stridt ‘Ronja Røverdatter-hår’ med masser af fald og lidt krøl. Og masser af krus. Og jeg har været ked af det. Håret altså. Og prøvet helt ustyrligt mange ting, produkter og metoder. Men med den rette pleje og de rigtige produkter og kneb, har jeg efterhånden lært at tackle det og vende det, der ellers lignede noget, der kunne sidde på en islandsk vildhest til noget, jeg er stolt af og synes er et plus. Og som jeg får en hel del komplimenter for.

Shampoo uden sulfat
Der er vild uenighed om emnet, men jeg kan virkelig mærke en forskel på, om jeg bruger shampoo med eller uden sulfat. Som en tommelfingerregel. For selvklart findes der undtagelser både den ene og den anden vej. Og det handler også om ikke at bruge for meget shampoo, uanset om man bruger det ene eller andet.

Vask i øvrigt gerne håret i ikke alt for varmt vand og slut af med iskoldt vand, hvis du kan klare det. Det minimerer krus og giver blankere hår.

Jeg veksler mellem sulfatfri shampoo og balsam fra min superfavorit gennem mange år Conceived by Nature, der er fra et sted hvor de oprindeligt laver hesteshampoo (måske derfor det fungerer så godt til mit hestehår) og også købes gennem en rideudstyrsforretning, L’Oréals Hair Expertise (den pink og den grønne linje), Shampoo 0 og Balsam 2 fra Purely Professional og her efter jeg er blevet ret lyshåret Redkens Blonde Idol Shampoo (der også er sulfatfri) og balsam med blå/kolde pigmenter.

Vask hver anden dag
Eller sjældnere endnu. Jeg vasker dog minimum to gange om ugen og som regel hver anden dag. Tidligere har jeg været nede på en gang om ugen, men synes ikke at det gør den store forskel, når ellers man bruger sulfatfri shampoo og jeg kan godt lide, at det er relativt nyvasket.

Hvis håret klasker lidt på ikke-vaskedagene er tørshampoo min ven. Jeg kan bedst lide dem uden alt for meget hold og halløj og Kloranes fra apoteket, L’Oréals og den fra Trines Wardrobe er blandt mine favoritter. Hvis man er til mere tekstur og hold er Gun Britts et hit og den fås også med farve.

Så lidt varme og styling som muligt
Til daglig bruger jeg slet ikke hverken hårtørrer eller varmestyling som glatte- og krøllejern. Mit hår lufttørrer altid og alt afhængig af om jeg har lyst til meget krøl/fald eller ikke, så reder jeg det ud enten i badet med en bredtandet kam (for meget krøl) eller efter badet med en ‘paddle brush’ (for et glattere resultat). Herefter krammer jeg det let, sætter skilningen, som jeg ønsker den og så lader jeg det tørre selv.

Hvis jeg skal ud og er i humør til det, krøller jeg mit hår med OBH Nordicas ‘Slide Curler’ krøllejern, der udmærker sig ved at være uden den der irriterende klemme, der laver et dumt mærke på håret. Har man et krøllejern med klemme, kan jeg kun anbefale at man fjerner den.

Ca. 2-3 gange om ugen børster jeg håret med en naturhårsbørste om aftenen for at fordele olierne fra hovedbunden ud på hårstrået (ens egen indbyggede hårpleje så at sige). Jeg har både en svinehårsbørste fra Moroccanoil og en lille rejseudgave fra Mason Pearson og de fungerer begge fortrinligt.

De eneste styling-produkter jeg (af og til) bruger er Davines uovertrufne saltvandsspray og deres ‘Invisible Serum’, begge fra More Inside-serien. Og så bruger jeg som regel hårelastikker fra Blax og under alle omstændigheder aldrig nogen med metallukning, det slider på og ødelægger håret.

Ikke for meget silikone
Helst slet ikke noget for at være akkurat, men af og til vil man bare gerne have ekstra glans og wow-effekt og så er det selvfølgelig ok. Men alt med måde. Vær opmærksom på, at der er silikone i mange ‘hårolier’, ja faktisk er det ofte primært det de består af. Det er alt det, der ender på -one. Når det er sagt så er der forskel på kvaliteten af silikoner og nogle er nemmere at vaske ud end andre. Jeg synes dog at mit hår på sigt bliver sprødt (bogstaveligt talt, ikke som synonym for lækkert) af dem alle og så er det nemmere bare at undgå dem.

I stedet for de silikonefyldte hårolier, bruger jeg ganske lidt ren arganolie fra Sard i spidserne eller Purely Professionals Treatment 1 (den bruger jeg også som leave in hårkur i vådt hår).

VIND Jurlique lækkerier på Beautyspace i dag LIGE HER.

21/07/2014
Choko-mania
25/07/2014
Hvis du har 10 minutter

Kommentarer

 • Pernille Aaby Larsen

  Er det Studio Express Refresh tørshampoo du bruger fra L’Oreal? 🙂

  14/08/2014
 • @Lene – ja, der er også gode. Æv, med tyndt og fedtet. Er dog sikker på at det ikke er så slemt i virkeligheden 😉

  @Julie – Den fra Oil of Life eller Urtekram. Kan fås i Helsekostforretninger eller Irma 🙂

  30/07/2014
 • Julie

  Hvilken kokosolie bruger du? Hvor købes den?
  Med venlig hilsen Julie

  27/07/2014
 • Jeg er nødt til at slå et slag for Batiste’s tørshampoo! Så hurtigt som de bliver brugt magter jeg ikke at give mere end de 30-40 kr Batiste koster på ASOS 😉

  Elsker også dit hår. Har selv haft tykt hår indtil jeg blev ca 16 hvor det begyndte at falde af, og aldrig er blevet tykt igen 🙁 Tyndhåret og fedt-håret – det er mig 😀

  27/07/2014
 • Christina Hansen

  Hvor er det super smart at nøjes med at bestille en gang om året. Jeg vil dog lige starte med et enkelt sæt og er virkelig spændt på, om de er svaret på mine hår- kvaler. Lidt heste-pige er man vel altid. 🙂

  Ååh ja, selvfølgelig Mie Harritz!! 🙂
  Rigtig god weekend ♥♡♥

  26/07/2014
 • @Nina – haha… ja græsset er altid grønnere 😉 MEN jeg ER også rigtig glad for det! Det tog bare lidt tid…

  25/07/2014
 • Nina

  seriøst, man bør aldrig være ked af at have tykt, vildt hår. det er fint, glat hår uden fylde, der er den virkelige udfordring. jeg ville være så lykkelig for et hår som dit, emily 🙂

  24/07/2014
 • @christina – så vidt jeg ved er de fleste af dem, men hvis de fungerer godt for dig, så er der ingen grund til at stoppe med at bruge dem 🙂

  @Eva – Taaak! saltvandspray og Volume Boost/teksturspray er vejen frem 😉

  @Louise L- Ja, lige præcis! Og ja, det fungerer også i kort hår!

  @Pernille – ærligt er den fra MP en tand bedre, men den fra MO er også rigtig god, især prisforskellen taget i betragtning 🙂

  @Sus – ja, har helt glemt at nævne kokosolien her, den er nemlig et hit!

  @Rikke – er helt enig og har haft samme oplevelse, men deres naturhårsbørste er et hit 🙂

  @Christina Hansen – Jeg køber faktisk et sæt af hver duft + et par ekstra balsam, hver gang jeg bestiller (ca. en gang om året) og skifter så mellem dem. Tak hvor er du sød 🙂 Det er Mie Harritz hos Studio cim Mahony og Sabina his Rodian&Rodian.

  @Nanna – Dejligt at det kan bruges. Av, det ved jeg ikke. Mit problem var det modsatte, altså for tørt hår. Sulfat virker ret udtørrende. Men måske din hovedbund overkompenserer fordi den bliver udtørret kontinuerligt, så måske det er værd at prøve 🙂

  @Stinna – op på hesten igen 😉 Og selv tak 🙂

  24/07/2014
 • Jeg har tidligere været på curly girl et år og mit hår var så fint. Jeg kom dog tilbage på den almindelige sulfat-silikone vej igen og mit yderste lag hår kruser og driller. Jeg vil prøve disse tips! – tak! 🙂

  24/07/2014
 • Nanna

  Gode tips! Men altså mener du at man får mindre fedtet hår af sulfat fri shampoo? For så skal jeg da prøve det 🙂

  23/07/2014
 • Christina Hansen

  Hej Emily
  Jeg er enig i, at Davines og Redken er formidable. Men jeg skal i den grad prøve Conceived by Nature til mit heste/hø/krusemynte/stålhår.
  Jeg kan se, at der er tre forskellige: citrus, lavdendel og rosemary. Må jeg spørge hvilken en, du bruger?

  Tak for alle de gode råd. Jeg afprøver det kolde hår- gys i badet om lidt.

  P.s. Dit hår er jo gudinde-smukt ( må man spørge, hvem tryllekunstneren er? )
  🙂

  23/07/2014
 • Rikke

  Mit hår blev udtørret og knækkede af Moroccanoil. Det er baseret på silicone… Se her om de 3 typer silicone

  23/07/2014
 • Sus

  Min unges hår ligner dit- det bliver rigtig lækkert af kokosolie natten over og så den der baglænse hårvask:-)

  23/07/2014
 • Pernille

  Du bruger både hårbørste fra Moroccanoil og Mason Pearson. Hvilken er du mest glad for? Der er jo alligevel en lille prisforskel på de to mærker.
  Jeg har et hår der minder om dit, bare endnu vildere – åh ja det er muligt! Så har længe gået og overvejet en Mason Pearson, men synes 1000kr. (cirka), er mange penge på en SU.

  23/07/2014
 • Louise L

  Jeg har tit tænkt over det der saltvandspray. Er det noget med at det lige er sagen, hvis man vil have det dér er-lige-sprunget-op-af-havet-look? Er det sagen hvis man har kort og glat hår? (kort som i page)

  23/07/2014
 • Eva

  Ej jeg er bare dybt misundelig. Har altid ønsket mig et løvindehår, men det er bare mørkt og glat og uden spræl. Burde nok dyrke et english overklasselook m smukt, glat, trendy maghonifarvet hår ( det syns min mand er pænest ), men er sgu mere til et stort viltert look. Kæmper hver dag for at sætte det sådan som jeres, uden det samme resultat 🙁

  23/07/2014
 • christina

  Er avedas produkter også fri for sulfat osv …elsker deres ting ♥

  23/07/2014
 • I kan i øvrigt læse mere om min ‘hårhistorie’ her, hvor der også er et bonustip at hente 😀

  23/07/2014
 • @Birgitte B – Ja absolut! Hvis du kommer til at komme for meget i er det blot at ‘ryste’ (med hovedet nedad) eller børste det ud bagefter. Og til fint hår får man den bonus med at de tilfører lidt volumen og løfter ved hårrødderne. Især den fra Gun Britt (volume boost tror jeg den hedder).

  @Nanna C. J. – Jeg startede netop med Curly Girl, dengang jeg ‘sluttede fred’ med mit fald og mine krøller og det er alletiders metode! Jeg har så senere fundet ud af at det fungerer ok for mig med shampoo (dog sulfatfri) osv. men det er CG, der er basis for hvordan jeg plejer mit hår i dag 🙂 Dejligt at du har oplevet så positive resultater og har løst hår igen!

  23/07/2014
 • Nanna C. J.

  Jeg begyndte for nogle måneder siden at behandle mit hår efter Curly girly-metoden. Dvs. jeg ikke har vasket mit hår i andet end balsam siden jeg startede. Mit hår, som ligesom så meget andet krøllet hår har virkelig tendens til at blive tørt er blevet meget mere levende at se på, og for første gang siden jeg var barn har jeg nu løst hår 4 ud af 5 dage. 😀

  23/07/2014
 • Hvis man har fint hår, vil de der tør-shampoo’s så også virke?

  23/07/2014
 • @Jette C. – Det er jeg rigtig glad for at høre, håber det virker for dig også 🙂

  23/07/2014
 • Jette C.

  Mange tak for disse tips! Vil prøve dem alle for at se om jeg kan få mit hår til at arte sig. Har et hår meget lig det du beskriver og jeg har meget svært ved at få det yderste hår til at forene sig med de slangekrøller det inderste hår danner hvilket giver et underligt resultat….

  23/07/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.