fbpx

Sandheden om masker

Det er den stenhårde rutine, som er altafgørende for at få den hud, du går efter. Derudover er der produkter, som er mere nice end need haves.

Hører masker til i den første kategori? Både ja og nej.

Når masker boomer, som tilfældet er i øjeblikket, så er det først og fremmest på grund af deres indbyggede opfordring om at smække benene op og slappe af. For hvem trænger ikke til det? Effekten af mental hygiejne skal aldrig underkendes, ligesom masker rammer rent, når det gælder fænomenet slow beauty, hvor vi dyrker klassiske skønhedsdyder som manicure, masker og massage.

Konkret er der tre områder, hvor en maske giver ekstra god mening:

 • Hvis din hud har været udsat for en stress-faktor som eksempelvis en nålerulle eller for meget sol. Eller du hos en kosmetolog eller hudlæge har fået en peelende syrebehandling. Her vil et solidt lag kølende og fugtmættende pleje altid gøre godt. Især hvis du laver en dampbarriere (som via en sheetmasker), der holder bedre på fugten.
 • Jeg er selv ret begejstret for effekten af kølende eye patches (små sheet masker), men har langet ud efter de store, fordi de føles kolde, for våde, lidt besværlige og en smule tossede. Men så prøvede jeg noget sjovt med masken, du ser på billedet – og som i øvrigt er proppet med beroligende mælkesyrebakterier, hvedeprotein og god fugtmætning: I 30 minutter havde jeg sheet-masken på højre side af ansigtet, mens jeg i venstre bare pressede serummet ud og smurte på huden. Den kølende effekt på huden holdt bemærkelsesværdige 3 timer længere i højre side.
 • Hvis ens hud af den ene eller anden grund ikke bryder sig om at bruge AHA eller BHA-produkter, der bliver siddende, så er en syremaske en virkelig god idé. Den når nemlig at gøre arbejdet og bane vej for mere glans og glød. Måske husker du Karmamejus brug af den kløgtige PHA-syre fra Go’ Morgen Danmark (under punkt 2)?

Når alt det er sagt, så er masker også forbundet med en del sprogforbistring. For selvfølgelig er eksempelvis en natmaske jo bare et andet ord for en creme, du har på om natten. Mere eller mindre.

NB: Og hypen med LA-brandet Summer Fridays? Det er den succes, man får, når markedsføring sker i øjenhøjde samtidig med, at konceptet er enkelt og ikke kræver en omfattende beslutningsproces, ingredienserne er i orden (god fugtmætning blandet med forseglende sheasmør og nicinamid), ligesom prisen er tilgængelig og produktet i øvrigt så pænt, så man gladeligt flasher det. Masken her kunne lige så godt være en ansigtscreme.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor vi kører live makeup (liner, øjenskygge og vipper) med en professionels øjne på sagen. Hvis det var noget. Det foregår her under stories.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

12/06/2019
Kalder alle med rosacea og rødmeramt hud
For din erfaring tæller
18/06/2019
Hvad Internettet går amok over
Sammen med sommerens Beautyspace-praktik

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rikke Liv, jeg ville bestemt overveje at nøjes med A-vit i de helt lyse måneder. Stor hilsen Anette

  21/06/2019
 • Rikke Liv

  Kære Anette
  Elsker din blog
  Jeg bruger Active Serum fra IS Clinical med en A-vitamin creme fra BP ovenpå, i ansigtet til natten og IS Clinical Neck Perfect Complex på decollete og hals til natten, samt 1xugen Tri Active Exfoliant. Men jeg er blevet lidt i tvivl om dette er for krads (syre og A-vit) til sommer månederne??
  Jeg bruger faktor 50 om dagen og passer meget på solen.
  Ser frem til dit svar.
  De bedste hilsner Rikke

  19/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ditte Jørgensen, jeg er ikke sådan 110% overbevist. Men jeg har talt om den ud fra en trend-synspunkt.

  @ Susie, absolut!

  @ Leni, 1000 tak fordi du deler din erfaring.

  @ Louise D, lyder som en plan.

  @ Sarah, det lyder ikke rart. Jeg vil eksfoliere huden blidt med en vaskeklud dagligt. Og derefter prioritere noget, der indeholder opbyggende og rødmereducerende niacinamid og fugtmættende hyaluron.

  @ Sanne, jeg kan mere end godt følge dig.

  @ Amaja, tak.

  @ Jette B, præcis godt til flyvetur. Måske bliver de andre lidt bange. Jeg elsker kølende øjenmasker…fortæller hvorfor i morgen, torsdag.

  @ Pernille S, tak for dit input.

  KH Anette
  @

  19/06/2019
 • Pernille S

  Fugtmaske fra SOS er ret god 🙂

  18/06/2019
 • Jette B

  Jeg bruger fugtmaske fra Beaute Pacifique 1 gang om ugen. Jeg vil gerne prøve en øjenmaske med masser af fugt, men hvilken??
  Sheet maske er dejligt efter en flyvetur.

  18/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer. Jeg er tilbage med svar onsdag morgen.

  KH Anette

  18/06/2019
 • Jeg har altid været lidt lodden på masker, ved ikke helt om jeg tror på dem. Har det sådan lidt “hvilken forskel gør 5-10 minutter”. Hvis det er en natmaske, som sidder natten over, tror jeg mere på det, selvom jeg så nok bare ville mene det er en deluxe natcreme og ikke en maske. Men jeg kan godt li’ at bruge dem (gør det dog for sjældent), fordi jeg føler at gør noget for mig selv – sikkert gammeldags.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  17/06/2019
 • amaja

  jeg nyder at se hvordan din hjemmeside tager fart

  17/06/2019
 • Sarah

  Hej Anette.
  Jeg står lidt med en creme “krise”, og min kollega har anbefalet mig, at jeg skriver til dig for råd. 🙂

  Sagen er, at jeg i februar måned begyndte at bruge Ole Henriksens Transform Goodnight Sleeping Creme – hans nyeste produkt. Det lader dog til, at det har været en lidt skrappere sag, end jeg først troede, og min næse begyndte efter noget tid at få fortyknet hud + at skalle helt vildt.

  Jeg holdt derefter op med at bruge cremen for omkring 2 mdr. siden, men min næse skaller fortsat (altså med ny, øm og rød hud under).

  Har du nogle gode råd til, hvordan jeg kan få min stakkels næse på rette køl igen?

  Dbh Sarah

  17/06/2019
 • Louise D

  Jeg bruger en fugtmaske som natcreme, det fungerer virkelig godt for mig

  17/06/2019
 • Leni

  Kære Anette
  Tak for altid spændende og nyttig input.
  Som supplement til min daglige rutine er jeg blevet glad for maskerne fra Koreanske Mizon – Joyfull Time Essence.
  For mig giver f.eks. varianten med acerola et synligt og mærkbart boost der varer et døgns tid.
  Venlig hilsen
  Leni

  17/06/2019
 • Ditte Jørgensen

  Halløj.
  Jeg er selv ret glad for masker, men ja… det er en jungle at finde rundt i.
  Hvad med Foreo Ufo??
  Som både har lys og varme terapi.
  Ditte

  17/06/2019
 • Susie

  Og så er det mega hyggeligt at ha’ masker på sammen- det har min datter og jeg ofte <3

  17/06/2019
 • Ditte Jørgensen

  Halløj.
  Jeg er selv ret stor maske fan, men ja.. det er en jungle at finde rundt i.
  Hvad med Foreo Ufo??
  Hvor der både er lys og varme terapi.
  Ditte

  17/06/2019