Sandheden om niacinamid

010203040506

I går var en vild dag – læs kommentarfeltet og bliv klogere. Derefter gik jungletrommerne på niacinamid, som jo bare er det dyre ord for B3-vitamin. Og som affødte et stakåndet spørgsmål. For…kan B3 udover at:

 • dulme rødme og irritation
 • værne mod pigmentkoks
 • øge hudens fedtsyreniveau, som igen forbedrer smidighed, som igen glatter en anelse ud og desuden hjælper porer med at suse tilbage til deres udgangspunkt

kan niacinamid så også forbedre pigmentpletter?!? Ja, en smule. Hudlæge Leslie Baumann kalder det (og med henvisning til studier) et værdigt alternativ til hydrokinon. Dog mindre potent, men jo også langt mindre irriterende. Niacinamid er derudover en af de ingredienser, hvor det giver mening at tale om mængden. Der skal minimum være to procent i for at få ovennævnte fordele, og minimum fem procent for pigmentforbedringen i følge Baumann.

BARE HUSK: Der findes ikke mirakelingredienser, og der findes ingen solo-ingrediens, som kan klare alt. Og nej, niacinamid er ikke ny, men nyder bare et velfortjent gennembrud lige nu. Og jo, pigmentkoks er noget af det sværeste at få bugt med.

HVAD DU IKKE HØRTE PÅ TV2 I MANDAGS:

 • ’Exomega’ Emollient Lotion fra A-Derma, 140 kr. (fås på apoteket) – den har steril lukkefunktion, som gør konservering overflødig. Jeg er så begejstret, at jeg også testede den til ansigtet. Uden succes dog, da den her er for fedtet til mig.
 • ’Essential Soothing Toner’ fra Comfort Zone, 200 kr., tlf. 33323322 – hold øje med Comfort Zone som i virkelig øje. De gør det nemlig vanvittig godt på ingredienssiden – og med høj ahhh-faktor eksempelvis her. Den nye Essential-fugtundertrøje slipper jeg ikke, selvom den også ville være god at have på spray.
 • ’10 % niacinamide booster’ fra Paula’s Choice, ca. 200 kr. (paulaschoice.com) – blandt de første til at omsætte gode doser af B3 til produkter. Jeg synes dog, hun oversælger det med porerne. At ønske sig mindre porer svarer til at ønske sig længere ben. De kan kun suse tilbage til deres udgangspunkt. That’s it.
 • ’Nightly Brightening Pads’ fra Juice Beauty, 429 kr. (magasin.dk) – smæk og ro på én gang, hvis du vil arbejde med pigmentpletter.

gomorgen

 SE KLIPPET: Hvis du har tid og lyst ligger der her.

@beautyspace på INSTAGRAM

 

15/11/2016
Ingen tør tale for højt om det her
17/11/2016
Grib en voksen, der kan slå i bordet

Kommentarer

 • Berit Rafn Kohlenberg

  Hej igen
  Jeg er også vild med din neglelak og har faktisk en liggende fra samme mærke bare anden farve, kom så i tanke om alt det “grimme” der er blevet sagt om Shellack, hvor farligt der er at bruge :-(. Går man efter “sund” neglelak er det vel kun Nilens Jord der består 🙂

  19/11/2016
 • Kirsten V

  @ Anette – Jeg er desværre “kun” i Miami Beach i 5 uger. 🙂

  18/11/2016
 • Miss.T

  Tak for svar, Anette:-) Så er den bestilit

  18/11/2016
 • Katja

  Hej Anette

  Jeg kiggede på cremen fra Exomega. Så at der også var petrolatum i. Hvordan er det lige med det. Almindeligvis holder jeg mig helst fra det i blandt andet hårwax, hvor det ofte bruges.
  Jeg vil gerne takke for en god blog. Jeg har stor fornøjelse af den.

  17/11/2016
 • @ Christina H – Spændende.

  @ Julie H – har du læst afsnittet om rødme og sart hud i bogen SUPERHUD ? Den kan lånes på biblioteket.

  @ Eva B – det er jo bl.a. fordi de springer et distributør led over – og den personlige service. Men spændende er det.

  @ Kirsten V – Nogenlunde samme pris som de danske private hudlæger. Bor du i Miami nu? Heldige dig.

  @ Miss.T. – Den er bestemt stadig fin, men jeg veksler mellem anbefalingerne, så der ikke står en skov og det bliver for uoverskueligt.

  @ Lam Le – Ja, den har jeg også prøvet.

  @ Cecilie – Den er fra Naja Lauf: Tel : +45 20 28 60 80 eller mail: mail@najalauf.com

  @ Pernille S – Det kører så godt for dig. Det er dejlig læsning.

  @ Berit R – Herligt med endnu en fan.

  @ Mathilde – Nej B3 behøver du ikke holde pause med.

  @ Martha – Det kan du læse lidt om her: http://www.westlakedermatology.com/blog/whats-the-difference-between-retinol-and-retinoids/

  Stor hilsen Anette

  @

  17/11/2016
 • Christina Hansen

  Tak for svaret.

  Mine to produkter fra The Ordinary er afsendt, så nu venter jeg spændt.

  17/11/2016
 • Julie H

  Jeg lider meget af rødme og ville hører hvilken creme eller behandling jeg burde prøve

  17/11/2016
 • Eva B

  Niacinamide….jeg følger jo med på din blog og har lige bestilt niacinamide 10%(vil squ ha de der længere stænger) hos the Ordinary til sølle 44kr plus 35 i forsendelse. Aka det vist sendes fra USA, turde jeg dog ikke gå over den magiske 80krs grænse for at undgå told. Men Porto er jo til at overse.
  HVOR ER DET FEDT DER ER KOMMET ET SÅ PRISBILLIGT MÆRKE BASERET PÅ FORSKNING OG HVAD DER REELT GØR EN FORSKEL… jeg går ud og råber det i haven nu

  17/11/2016
 • Kirsten V

  Jeg har nydt udsendelsen samt dine gode og lærerige råd herfra Miami Beach pt.
  Jeg ringede til Hudlæge Leslie Baumann idag for at høre til prisen for en konsultation. Skal det være hende selv, så $300 og hvis en af hendes ansatte $225-250 Uden behandling. Ubs!!

  17/11/2016
 • Miss.T

  Anette, på et tidspunkt for ikke så længe siden havde du på din liste “Anette anbefaler” skrevet Balance Me Restore And Replenish Cream Cleanser under afsnittet “mildt renseskum og rensemælk”, men så var den pist væk. Er det fordi du trækker din anbefaling tilbage – og i så fald: hvorfor?

  17/11/2016
 • Lam Le

  Tak for super indlæg. Jeg ved at Dermalogica har en ny effektiv behandling med Niacinamid. Den hedder Ion active behandling. Virkelig effektiv!!
  Hilsen
  Lam

  16/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Hos Stelling.dk har jeg tidligere købt sprayflaske, men jeg ved ikke om de forhandler dem på nettet, men kun i deres forretning på Højbroplads eller Gl.Kongevej.
  Jeg har derimod tjekket, at de kan købes hos Panduro Hobby. 3 stk.for under 100kr
  Glad for du syntes om tippet 🙂

  16/11/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille Sparsø – Verdens bedste tip. Og tak. Hvor køber du dem? Og ja, i mandags fik vi ekstra tid.

  Stor hilsen Anette

  16/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Undskyld, jeg lige er her igen, men så først nu at man kan se tv-klippet fra GO’ Morgen Danmark. Blev SÅ glad over at kunne konstatere, at der nu er kommet ro på interview, og at du har god tid til at fortælle om produkterne. Dejligt!
  Du nævner du syntes det kunne være rart om ’Essential Soothing Toner’ fra Comfort Zone, også kunne fåes i sprayform. Må jeg komme med et lille tip? Når jeg maler med akvarel, bruger jeg bl.a.en lille vandforstøver i taskestørrelse. Den vil være perfekt at hælde noget af føromtalte toner over i. Den kan købes hos Stelling, og koster ingen penge!

  16/11/2016
 • Cecilie

  Hej Anette – et helt andet spørgsmål; hvor er din jakke/cardigan fra? 🙂

  16/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Anette, hvor blev jeg glad for at læse, at VitaZing fra Origins også er een af dine favoritter! Jeg bruger den næsten dagligt, fordi den ikke ser så “makeup’et” ud, og så er der 15 % solfaktor i – lige det du anviser er nok her i Danmark om vinteren! Hvis jeg skal have lidt mere huddække, fx.til aftenbrug, kommer jeg Tromborgs farvede mineralpudder ovenpå. Så fint!
  Kh Pernille 🙂

  16/11/2016
 • Berit Rafn Kohlenberg

  Exomega er guld værd også i mit ansigt. Bruger normalt Annemarie Børlind til ansigtet med fugtindertrøje fra Nilens Jord, men når jeg skal på ferie eller weekend er Exomega super til krop & ansigt
  Kh Berit

  16/11/2016
 • @ Iben – Dejligt du skriver. Den er fra CND og hedder FAUX FUR, og jeg er ret glad for den.

  @ Christina H – Det er en så glimrende kombi. Og dejligt at du har tid og lyst til at se klippet.

  Stor hilsen Anette

  16/11/2016
 • Mathilde

  Tak for endnu et rigtig godt indlæg! Jeg bruger boosteren fra PC hver dag og A vitamin og AHA hver anden dag. Jeg skal snart sydpå en måned og vil derfor holde pause med A vitamin og AHA, men vil du også mene at jeg skal holde pause med B3? Jeg bruger selvfølgelig en masse solcreme og skygge men har oplevet at min hud bliver særdeles lysfølsom af AHA især, og tænker om det er det samme med B3?

  16/11/2016
 • Martha

  Tak for en god blog Anette.

  Kan du svare mig på om man skal vælge retinol eller retinod? Kan ikke helt hitte ud af det.

  16/11/2016
 • Christina Hansen

  Hej A
  Ville du bruge Niacinamid lige efter dermaroller?

  Og hvor er det genialt, at du har lov til at vise klippet fra TV2. Før i tiden var det bare ærgerligt, hvis man enten ikke havde set det direkte eller abonnerede på tv2 play.

  16/11/2016
 • Iben hahne

  Tak for godt indlæg, Exomega er fantastisk.
  Hvad hedder din Negellak?
  ❤️Iben

  16/11/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Helene – herligt med din PC niacinamid. Der står også niacinamid i ingrediensoversigten, hvis du ser på den fra apoteket.

  Stor hilsen Anette

  16/11/2016
 • HeLene

  Jeg venter spændt på min PC (Paulas Choice booster) som jeg bestilt.
  Så du mener der er b3 i exomega? Og det der havre ekstrakt måske. Må ud og se om de har en tester på apoteket. En af familiemedlemmerne har meget sart hud, som nemt bliver ru vintertid, måske er denne god til det..?
  Hvor er du flot i fjerneren!

  16/11/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.