Sandheden om rens # 1

Med al den snak om dobbelt- og endda triple cleanse, så gør K-beauty det ikke ligefrem lettere at blive klog på renseri. Ligesom utallige ammestuehistorier kan forvirre grumt. Men. Ryst ikke på hovedet af det med forurening og hud, for et studie fra 2014 publiceret i Dermatology Times viser, at personer bosat i forurenede områder skal tage hovedrengøring seriøst. De påvirkes nemlig markant, både når det gælder fugtniveau og barrierefunktion (du ved, grydelåget der skal holde tæt).  Her er, hvad jeg synes, der er vigtigt:

 • Hvis du har tør og sart hud, så undgå rens, der skummer. Har du fedtet hud, så kan det være en befrielse, så længe du ikke overrenser og dermed stripper huden for egne fedtstoffer, så den tror, den skal producere endnu mere.
 • Har du makeup og solbeskyttelse på huden, så giver det god mening at dobbeltrense først med en olie (Tjek Tata Harpers Nourishing Oil Cleanser og Ole Henriksens nye Melting Cleanser). Olien opløser de ’store ting’ – og eksempelvis silikone, som er i det meste makeup og de fleste solcremer, holder på både sved og snavs ifølge hudlæge dr. Leslie Baumann.
 • Derefter gælder det et mere normalt renseprodukt som kan tage sig af de mindre ting som bakterier, overfladefedt og at nå ned i porerne. Og husk at bare det at få masseret dit renseprodukt ind i huden øger blodcirkulation, som dermed bidrager til mere glød.
 • Som vigtigste regel undgå almindelig sæbe og det vaskeaktive stof, der hedder sodium lauryl sulfate. Et valg kan også være helt at vige udenom sulfater.
 • For mig er det vigtigt at få netop makeup og eventuelle silikonerester af, og derfor er jeg omhyggelig med rens om aftenen. De færreste bliver møgbeskidte i løbet af natten, så her rækker bruserens vand eller en såkaldt micellar water
 • Det er med vilje, du ikke får en masse produktanbefalinger, for jeg vil helst have, at du bruger, hvad du allerede har. Hvis det fungerer. Grib i egen kind og mærk efter: Når huden er renset skal den føles ren, blød og smidig. Aldrig knitrende ren og stram.

SNUP TIPPET: Og så er der det med rensebørsterne fra Clarisonic og Clinique, hvor mange prøver at gøre dem til skurebørster. Prøv, bare prøv, at stryge en af dem hen over hånden og mærk, hvor let huden næstes aes (tryk ikke). Børsterne er faktisk blidere end den vaskeklud, jeg normalt anbefaler (og selv bruger). Men for rigtig mange betyder børsten, at de får renset. Og tilmed synes det er sjovt.

NB: Hvis du bruger verdens bedste renseprodukt, hvad hedder det så og hvilken hudtype har du?

15/04/2015
Undskyld!
17/04/2015
Perfect match

Kommentarer

 • Pauline

  Jeg ELSKER Ole Henriksens On the go cleanser sammen med min clarisonic. Får den dejligste følelse bagefter 🙂 Føler at min hud bliver gennemrenset uden at den bliver strippet fuldstændig. Derudover får jeg den fineste glød af min elskede Clarisonic

  28/04/2015
 • amaja

  jeg syntes også det ville være godt med flere konkrete anbefalinger

  18/04/2015
 • Tusind tak for gode tips! Det vidste jeg slet ikke

  18/04/2015
 • Helle Rick

  Hæ hæ…. jeg havde det vældig sjovt med Clinique rensebørsten, og det har jeg stadig. Den er fantastisk og vil ikke undvære den. Min hud er blevet så fin af den.

  17/04/2015
 • @ Ragga – Haha, det er en mælk, en gel eller en skum. Skulle have været mere præcis.

  Stor hilsen Anette

  17/04/2015
 • @ Kasper Emil – Tak for dit indspark og jeg skal også nok kommentere det du skriver med morgenrens. Præcis det med blidt daglig eksfoliering har jeg lagt et link til med præcisering, for det er et vigtigt punkt. Når du skriver skin tonic, hvad mener du så? Ikke de sprittede går jeg ud fra?

  Stor hilsen Anette

  17/04/2015
 • Kasper Emil Mikkelsen

  Dog vil jeg give dig ret i at dobbelt rens er fantastisk – nu er jeg selv materialist, så jeg har altid passer rigtig rigtig godt på min hud, men der er virkelig mange kunder de heldigvis er begyndt at få øjnene op for andet end “den hurtigere løsning” med en micellar water, som jo virkelig ikke er godt at bruge for ofte, da huden har bedre af “rigtig” rens med først et renseprodukt og så skintonic – jeg renser altid to gange, eksfolierer blidt, så tonic og derefter fugt, fugt, fugt og specialrettede plejeprodukter 🙂

  En meget meget let daglig eksfoliering kan anbefales til at aktivere hudens egen celleproduktion og regenerering, samt få friskhed, glød og en make-up der ligger perfekt 😉

  17/04/2015
 • Kasper Emil Mikkelsen

  Undskyld – men du skriver at det er de færreste der bliver møgbeskidte om natten og bruserens vand derfor er nok. Lad os lige få en ting på det rene – huden regenererer sig selv om frastøder alle affaldsstoffer om natten – så huden er også ekstremt “beskidt” når man vågner, dog ikke på samme måde som efter en dag udenfor, men den skal stadig renses, grundigt! Bruserens vand vil aldrig nogensinde være nok til rense huden, da det ingen effekt har – andet end at ligge et kalklag på huden der tilstoppet porrer og forhindre plejeprodukter i at trænge ind i huden.

  17/04/2015
 • Jette V

  Jeg er også begyndt at dobbeltrense når jeg har foundation på: Først Ole H Melting Cleanser der fjernes med vaskekluden, derefter Bioderma’s Sensibio til en ekstra tur rundt i ansigtet, så huden er helt ren. Jeg bruger også Bioderma til øjnene. Min hud er glad og ren, og rosaceaen har jeg ikke set noget til længe 🙂 Når jeg ikke har foundation på (i weekenden) er det bare rens med Bioderma. God weekend til jer alle!

  17/04/2015
 • Ragga

  Ahh, al den rens er ikke for sarte sjæle. Har også prøvet så mange renseprodukter for sart hud men vender altid tilbage til Bobbi Brown’s renseolie efterfulgt af toner for at fjerne alle olierester og så til sidst den gode vaskeklud. Men hvad er et “mere normalt renseprodukt” – eller med andre ord, er en olie et unormalt renseprodukt??

  17/04/2015
 • Inge

  Har selv prøvet rigtig mange forskellige ansigtsrense produkter med blandet succes. Men een ting er sikkert, hver gang jeg forsøger med oil/balm-cleaners (Oskia, REN og lign.) så stopper porerne til og i løbet af et par dage har jeg en fin samling af kæmpe hudorme og røde bumser i hele 5-øren. Elsker dog dent bløde fornemmelse i ansigtet efter at have ‘renset’ med den type rens, så jeg gad godt vide om jeg det rigtigt?
  God dag fra Inge

  17/04/2015
 • Mariann

  Jeg har en normal/kombineret hud som jeg altid har dobbeltrenset da jeg ofte har en del makeup på.
  Jeg har prøvet mange forskellige renseprodukter og der er mange gode synes jeg, men Shiseido er absolut noget af det bedste jeg har prøvet!
  Jeg bruger Benefiance WrinkleResist24 i både cleansing foam og softner og det efterlader huden ren, strålende og gennemfugtet! Jeg har tidligere brugt det med Shiseidos børste, hvor jeg først rensede makeup af med en micellaire water, men efter jeg har fået Cliniques Sonic (grønt børstehoved) behøver jeg ikke længere dobbeltrense. Jeg var noget skeptisk for jeg troede ærligt talt ikke at det var muligt at få helt ren hud på 30 sekunder selv om det er med en rensebørste, men jeg må sige at det får jeg!
  Jeg gjorde en fejl de første par gange fordi jeg skrubbede selv børste rundt selv om den var tændt! Og det skal man altså ikke kunne jeg godt mærke! Den skal selv gøre arbejdet!
  Om morgenen bruger jeg vaskekluden, da det frisker mig mest op! Jeg har dog en tendens til at overdrive lidt på natplejeprodukterne, så hvis jeg er lidt for fedtet i huden om morgenen bruger jeg en micellaire water, lige for tiden er det
  Sephoras triple cleansing water jeg godt kan li.
  Mht Cliniques Sonic børste, vil jeg lige afslutte med at sige at min søn på 20 bruger den (sammen med clinique sonic soap og de øvrige produkter i deres 3 trins system) og hold da op en hud han har fået! Han har aldrig været plaget af sepciel dårlig hud, men byture i weekenden og proteinpulver i hverdagen sætter altså sine præg! Han har virkelig flot hud med rene porer, glød og helt glat! (Han bruger det grønne børstehoved).

  17/04/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina K – Jeg sidder desværre ikke med INCI-oversigten. Men du kan spørge dem eller selv tygge dig igennem indholdet på æsken, hvis du stadig har den.

  Stor hilsen Anette

  17/04/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  Åhhhhhhh. I gør mig klogere. Elsker…elsker simpelthen at læse om jeres erfaringer. 1000 tak fordi I deler og gør det så engageret.

  KH Anette

  17/04/2015
 • Julie Guld

  Jeg har sart hud – som I parfumeforskrækket/bange og tåler næsten intet.
  Men jeg bruger Bioderma og det er bare det mest fantastiske – jeg har prøvet meget, men den er mild og tilpas.
  (og jeg har prøvet mig med “billigere” alternativer som Loreal og nu Garniers Micellar rensere og jeg slår ud og min hud svier efterfølgende, så det er no-go).
  Til dybderens bruger jeg en gang om ugen en vaskeklud og vaskeolie fra Estelle & Thild.
  Og så går jeg og overvejer, at investere i rens fra Purely Professional 🙂

  17/04/2015
 • Christina kragh

  Nå ja jeg bruger cleansing balm fra daphin dufter skønt men vil da overveje at rense efterfølgende med is clinical cleansing complex hvis ik den indeholder sulfat

  16/04/2015
 • Christina kragh

  Er der det der sulfat i is clinical blå cleansing complex ?

  16/04/2015
 • CarolineD

  Jeg har tendens til fedtet hud, er blevet en lille tand lykkeligere efter jeg er begyndt at rense med Ole H’s red tea skum

  16/04/2015
 • Charlotte J

  Jeg fjerner min mascara (vandopløselig Clinique) med lunkent vand og vaskeklud, presser bare på øjnene ganske blidt. Derefter lidt Oskia Renaissance cleansing gel som masseres forsigtigt ind i huden. Lidt lunkent vand på, hvorefter gelen bliver olieagtig og så igen vaskeklud. Slutter af med Lings Dual moisture emulsion og så serum og lidt olie. Om morgenen bare koldt vand i hovedet og nogle gange en konjac svamp. Det fungerer for mig. Har kombineret hud som har drillet med lidt voksenakne de sidste 3 år, men efter et halvt år med ovenstående rutine er min hud ret fin igen. Kan virkelig anbefale Oskia og Ling. Lækre, lækre produkter. Dyre, men alle pengene værd!

  16/04/2015
 • Ida

  Jeg har sart og tør hud og har tidligere haft akne, så er meget omhyggelig med at få renset huden. Desværre synes jeg, det er enormt svært at finde et renseprodukt, der er godt til min hud. Jeg bruger ofte biodermas rensevand, men jeg savner et produkt, der om ikke skummer så i hvert fald kan kombineres med vand. Har du en idé til et SU-venligt produkt i den stil?

  16/04/2015
 • Louise Krebs

  Som gammel acne-patient er jeg stadig bange for nye produkter, selvom jeg for længst har fået min fine hud tilbage, og endda ikke har ar derfra… Jeg er begyndt at eksperimentere med forskellige dag/natcremer, men som du nævner, Anette, virker mit renseprodukt stadig efter hensigten, så i 12 år har jeg brugt Medex – Ablutio Milk, som er en fantastisk rensemælk indeholdende bl.a. troldnød og kamille.
  Før i tiden var jeg meget konsekvent med rens både morgen/aften. Det seneste år er det mest blevet til aften. Om morgenen sjasker jeg tilgengæld iskoldt vand i ansigtet 6 gange. Tror jeg har læst at Ole Henriksen gør det – og man vil gerne følge gode tips og råd fra gode Ole H 😉
  Måske har du været omkring emnet for nylig, og så er det gået over mit hovede – men vil gerne høre mere om Micro needle rollers, da jeg lige har anskaffet mig en 🙂 Er meget spændt!!!

  16/04/2015
 • Om aftenen bruger jeg Bioderma Micellar vand, hvis jeg har haft make-up på. Derefter en konjac-sponge. Jeg tilføjer af og til lidt olie som natpleje, men kun hvis min hud trænger.
  Og morgen gør jeg ikke det helt vilde. Jeg går i brusebad, og mit ansigt får vand på sig, and that’s it. Efterfølgende bruger jeg diverse creme, serum og olier afhængigt af sæson og sådan. Min hudtype er lidt tør og lidt sensitiv.

  16/04/2015
 • HSBP

  Jeg har endelig! fundet min ynglings rens! Har været igennem rigtig mange! Så næste gang du ser Ole, vil du så sige TAK fra mig, for hans Pure Truth™ Melting Cleanser, syntes den er fantastisk. Eneste minus for mig er prisen. Jeg har vist ret normal hud, lidt sensitiv.

  16/04/2015
 • Anja Wøller

  pre-cleansing oil fra Environ

  16/04/2015
 • Lene R

  Her er A-derma Exomega Emollient Cleansing oil det bedste for mit ansigt. Om aftenen renser jeg to gange med den, for at være sikker på spf50’en er kommet helt af 🙂

  16/04/2015
 • Jette Berg

  Hmmmm…. jeg følger ellers godt med her bloggen, men den med dobbelt rens er undgået min opmærksomhed. Jeg er netop skiftet over til Tromborg efter at ha´ bruget Ole H. i mange år. Jeg bruger dog stadig “red african cleansing foam” for at få brugt det sidste – og naturligvis den uundværlige vaskeklud. Min hud er meget tør og det er da muligt at jeg skal undlade renseskummet og se om det hjælper? Iøvrigt et spændende indlæg og masser af nye interessante input til inspiration

  16/04/2015
 • Louise L

  Jeg må indrømme at jeg stadig er lidt forvirret. Jeg går til hudlæge en gang i mellem fordi jeg har noget perioral dermatitis (håber det er stavet rigtigt! 😀 ). Han gav mig som det første et kæmpe oplæg om hvorfor man aldrig skal rense sin hud. Altså med produkter. Vand og klud er nok siger han.
  Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro. Jeg har prøvet mange produkter som efterlader min hud knitrende og stram. Nu bruger jeg kun lidt hvis jeg har haft meget make-up på, og det har ikke forværret noget synes jeg.

  16/04/2015
 • Laura Inger Margrethe Andersen

  Jeg double cleanser. Til min første rens anvender jeg økologisk kokosolie. Det dufter så dejligt, opløser alt, og plejer mine øjenvipper og min hud. Jeg fjerner olien med en klud.

  Derefter bruger jeg La Roche Posay’s Toleriane rens. Det er en ikke-skummende “mælkerens”, som ikke indeholder sodium laureth sulfate. Fantastisk mild rens. Jeg har fedtet hud, og det med, at huden har bedre af en skummende rens, er virkelig noget vrøvl for mig. Min hud er blevet meget mindre fedtet af, at rense på denne her måde. 🙂

  16/04/2015
 • Cecilia

  Dejligt indlæg, eftersom jeg godt kan blive lidt forvirret med alle de mange nye trends 😉

  16/04/2015
 • HeLene

  Jeg slipper at skrive fordi det har Karin gjort, det er nemlig lige sådan jeg gør med forskellige fede cleansers eller ren olie! Og jeg sover også godt efter sådan en tur i badeværelset.

  Prøv det, man bliver en addict som dior siger. Og huden bliver glad. Om morgenen micellar eller vaskekluden…
  Jeg takker også Anette som fik mig at holde op med alt med korn i! Bruger det bare op på kroppen istedet. Smider ikke noget ud hvis det ikke er dårligt.

  Jeg har tør/kombineret hud og bruger en del solfaktor make up i dagtimerne, så føler jeg mig klædt på.

  16/04/2015
 • Karin V Sørensen

  Hej 🙂
  Jeg læste for lang tid siden hos Lisa Eldridge om effekten ved dobbeltrens, ihvertfald om aftenen. Så det har jeg praktiseret i flere måneder nu, og waw hvor er min hud glad!
  Jeg gør det at jeg renser al farve makeup af, dvs øjne og læber, med Bioderma (har prøvet alle andre Micellaire rensere der findes og på min hud er det kun Bioderma der duer, resten udpiner min hud eller svier helt vildt i øjnene) og så stryger jeg med en stor vatrondel vædet med Bioderma over resten af ansigtet.
  Dernæst tager jeg min Eve Lom renser eller Carrot renseren fra Organic Pharmacy, og tager en klat på størrelse med to ærter, og det masserer jeg så meget blidt men grundigt ind i huden. Nogle gange om ugen, mellem 3 og 4 gange, giver jeg mig så en rigtig massage der kan vare alt mellem 3 minutter og 15 minutter!
  Jeg ved godt det lyder af meget, men det er ikke noget problem at overtale mig selv til det, fordi jeg ser effekten med det samme. Min hud er meget mere fast og gløden er – ja glødende 🙂
  Nogle har sagt til mig at det får de aldrig gjort, og jeg ved ikke hvordan de indretter deres rutiner om aftenen, men nogle gange gør jeg det, hvis jeg fx er meget træt, at jeg laver denne rense-massage lige efter aftensmaden, ellers venter jeg til jeg går i seng.
  Det er en virkelig dejlig ting at gøre for sig selv, og selvom Eve Lom og Carrot renseren fra Organic Pharmacy er lidt dyre i indkøb er se altså meget drøje.
  Jeg har også prøvet renseolien fra Nilens Jord, og den er også ok, ihvertfald som rens nr 2, men skal jeg give mit ansigt massage så er det altid de andre jeg vælger.
  Lige til sidst vil jeg også nævne at de aftener hvor jeg masserer sover jeg så dejligt bagefter:-)
  Knus
  Karin

  16/04/2015
 • Birgit A

  Altså, jeg kan lige så godt tilstå: Jeg bruger renseservietter. Jeg hader rutinen med renseprodukter og vatrondeller osv. Det tager lang tid, og jeg synes alligevel aldrig min hud føles rigtig ren. Så jeg bruger altså renseservietter hver aften.
  Om morgenen under bruseren bruger jeg en let skummende ansigtsvask sammen med min højtelskede vibrerende rensebørste fra Clinique.

  16/04/2015
 • Mette Milan

  Jeg bruger flere slags – Men har kombineret hud. Jeg bruger Oskias “renaissance cleansing gel”, “Vichys Beautifying cleansing Micellar oil” og Ole Henriksen “red african cleansing foam” tror jeg den hedder 🙂

  16/04/2015
 • Maiken

  Jeg har en sart og tør hud. Jeg bruger Avenes XeraCalm renseolie. Selvom det hedder en olie, så skummer den faktisk lidt op. Jeg har prøvet at rense med ren kokos-, og arganolie, men min hud slår ud og bliver rød. Den her rens fra Avene synes jeg er rigtig god og bruger den både morgen og aften.

  Og så kan jeg lige tilføje, at min hud er blevet meget pænere efter jeg er holdt op med at bruge ansigtsskrub med korn i. Det var simpelthen for “hårdt” ved min hud. Nu bruger jeg istedet en rensemaske eller syrepeeling fra Avene en gang imellem. Kan i det hele taget kun tale godt om Avenes produkter på baggrund af mine egne erfaringer 🙂

  16/04/2015
 • Altså, jeg bruger en ‘skum’-vask hver morgen i badet og det virker for mig. Jeg har typisk blandet hud, men meget lys/fregnet og skal passe på solen. Der er ikke det der sulfat-ting i, som jeg lige læser ingredienslisten… Den er fra Body Shop g hedder NUTRIGANICS FOAMING FACE WASH. Men er helt på linje med, at man må prøve sig lidt frem og hvis det virker på ens hud, så er det jo rigtig fint 🙂

  16/04/2015

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.