Sandheden om rens # 2

Hvor heldig kan man være med verdens mest engagerede læsere? 1000 tak for jeres input og erfaringer. Lad os få det på det rene, at du fint kan rense både morgen og aften, hvis din hud har det godt med det – her er grunden til, hvorfor kun aftenen er et must. Ingen, der har renset hud om aftenen, bliver beskidte i løbet af natten (okay, det kan afhænge af, hvor du sover selvfølgelig). Men glem salgstaler om hudens udskillelse af giftstoffer og sækkefulde af døde hudceller, der kræver hovedrengøring. Der er kun én reel grund til at rense hud to gange dagligt, og det er, når akne spiller ind. Her får du hudlæge Leslie Baumann’s ord, hvis du vil have to streger under min anbefaling:

If you wash your skin before you go to bed (pm) and you do not have acne or oily skin, am cleansing is unnecessary. If you have acne you must cleanse twice a day because acne bacteria reproduces every 18 hours so you need to remove it twice a day with an antibacterial cleanser. 

Når det gælder let og daglig eksfoliering, så har du min anbefaling her. Lige så vigtigt både rens og eksfoliering er, lige så afgørende er det at lade være med at overgøre det. Den bedste måde at finde ens egen balance er at holde øje med huden i et zoomspejl (fås billigt i Matas).

SNUP TIPPET: Jeg har flere favoritter, når det gælder rens (min hud er normal med fedtet T-zone). Her er tre af dem: Arden Pro Age Defying Cleanser med AHA + BHA, pHformula EXFO Cleanse og Purely Professionals Facial Cleanser.

NB: Om to små uger er der Danish Beauty Awards, og alle kan købe billet. Hvis det var noget.

@beautyspace på INSTAGRAM

18/04/2015
Efterlysning
22/04/2015
Stop hårtab

Kommentarer

 • @ Julie Friis – Åh, det lyder lækkert. Der er kun ét at gøre: en kæmpe bredskygget hat, et godt fugtserum og så ellers flittig brug af solcreme. Det med at ‘forberede huden til sol’ synes jeg er noget pjat.

  @ Helle Rick – DEJLIGT at høre.

  @ Helle Andersen – SÅ godt at høre din erfaring. Stor tak fordi du deler. Du kan fint bruge booster3 året rundt.

  @ Jane – Hvordan ser vatrondellen ud, hvis du gør det om aftenen efter rens?

  @ Jessica – Åh, jeg kan ikke se hele din besked. Vil du prøve igen-igen? Ellers finder vi ud af noget.

  @ Lovisen – Synes du skal bytte om på olierens og vandrens – du finder gode cremer fra Nilens jord til budgettet vil jeg mene.

  Stor hilsen Anette

  21/04/2015
 • @ Marie – Jeg ville vælge Smooth Skin Treatment fra Danish Skin Care efterfulgt af et almindeligt fugtserum med peptider og hyaluron som ex. Nilens Jords serum.

  @ Anette J – Dét er nemlig helt korrekt. Honning er fantastisk.

  @ Cecilia – Der findes mange forskellige grader, og jeg synes, du skal få din hud tjekket hos lægen. Du vil dog altid også hente hjælp fra et produkt med BHA (salicylsyre – se anbefaling til Marie)

  @ Jess – Ingen mening, men du er velkommen til at sende mig INCI oversigt og jeg skal fortælle dig det.

  Stor hilsen Anette

  21/04/2015
 • Julie Friis

  Hej Anette! Mange tak for din blog, hvad skulle jeg gøre uden dig? Jeg har et spørgsmål til dig, som jeg håber du vil tage dig tid til at svare på ved lejlighed. Jeg er snart på vej på mit livs rejse, da jeg pt. holder sabbatår. Turen går til Sir Lanka og Bali i 1,5 måned, og jeg søger derfor tip til hvordan jeg klarer den med solen? Kan jeg på nogen måde forberede min hud, og hvad anbefaler du ellers udenover faktor selvfølgelig? Min hud plejer altid at blive stramt og træls, så håber du har et fugtboostende tip mm.

  Mvh. Julie

  20/04/2015
 • Helle Rick

  …. og vi har den bedste vejleder 🙂
  Efter jeg kun renser aften, har jeg fået en meget flottere hud. Huden er i balance og giver mig ikke bumser og andet skrammel. Det er da en WIN-WIN. Hvor der er sparet er der bonus 😉

  20/04/2015
 • Helle Andersen

  Har efter min hud, fornyligt, flipede helt ud. købt Purely Proff. facial cleanser. og min hud elsker den. Du havde helt ret Anette, da jeg helt fik læst på diverse indholdsfortegnelser, og skiftede til produkter uden parfume, faldt min hud fuldstændigt til ro igen. Og faktisk tror jeg også godt jeg ved, hvorfor min hud pludselig reagerede så voldsomt på ellers lækre og virksomme cremer. Flittigt brug af min nye Environ needel roller i kombination med anti age cremer tilsat parfume. Tænker at jeg vil forsøge mig med at bruge min purely proff. Night efter needel rolleren, og så bruge super 3 boosteren ind i mellem på dage hvor jeg ikke ruller. Men Anette, bør jeg helt undlade at bruge super 3 boosteren, her om sommeren?

  20/04/2015
 • Om morgenen bruger jeg Matas’ alkoholfri skintonic. Vatrondellen bliver altid helt mørk – hvad skyldes det så, hvis man ikke får snavset hud om natten ?

  20/04/2015
 • Jessica

  Kære Anette
  Mange tak for dine gode tips & råd på go’morgen dk

  20/04/2015
 • Jessica

  Kære Anette

  Mange tak for dine gode tips & råd på go’morgen dk

  20/04/2015
 • @ Charlotte K – Absolut ikke. Det er hvad, din hud har det bedst med. Personligt renser jeg godt om aftenen, hvilket gør at bruserens vand om morgenen er fint. Men nogle gange springer jeg da også på både/og.

  @ Karoline – 1000 tak fordi du deler. Og hurra for Bioderma.

  Stor hilsen Anette

  20/04/2015
 • CharlotteK

  Men det er vel heller ikke decideret dårligt at rense om morgenen også, selvom det ikke er strengt nødvendigt?

  20/04/2015
 • lovisen

  Dejligt den tørre hud ikke skal renses om morgenen, jeg giver den et skud af Avenes vand, og så kommer olie og dagcreme oven på. Og aftenen bruger jeg en rensevand, og så olierens bagefter, den fjerner jeg med vaskekluden, og aldrig har min hud været så blød… Har dog stadig til gode at finde den dag og natcreme der bare synes virker… Vil helst at de ikke ligger over 250,- pr. stk, og synes da også det burde være muligt…
  Vil meget gerne prøve Carrot renseren fra Organic Pharmacy, eller Oles nye rens, synes de produkter lyder helt fantastiske 🙂

  20/04/2015
 • Hvor er jeg glad for at du har manet dobbeltrens i jordne, for jeg har aldrig helt forstået at det skulle være nødvendigt om morgenen. Altså med mindre man har problemhud, men det er jo noget helt andet. 🙂

  20/04/2015
 • Jess

  Hej Anette
  Hvad mener du egentlig om Alpha-H liquid Gold?

  Kh Jess

  20/04/2015
 • Cecilia

  Jeg døjer med uren hud, men ved ikke om det kan karakteriseres som akne. Jeg har egentlig aldrig forstået hvornår det er det ene eller det andet.
  Hvilken antibakteriel renser kan du anbefale? 😉

  20/04/2015
 • Anette J

  En teske god honning, der ikke har været varmet op, fungerer fint som eksfoliering. Efter bare fem minutter er huden glat og fin, og oven i købet har honningen også anti-bakterielle egenskaber.
  Jeg bruger efterfølgende en fugtmaske.

  20/04/2015
 • Marie

  Annette, kan du anbefale en ikke alt for kostbar creme til natbrug, hvis man fedter i løbet af dagen og derfor bruger en dagcreme med oilcontrol? Lige nu er jeg på Murads oilcontrol med spf om dagen. Kan jeg fx. bruge Avenes cleanens K til natten? Er ikke en acne-pige. Bare en lidt fedtet type, hvis porer stopper til, når der er olie i cremen.

  19/04/2015
 • Karoline L

  Jeg kan helt sikkert også anbefale Clinique og deres rens – og den Pai ansigtsskum som jeg blev bekendt med gennem dig – de er simpelthen så lækre!

  Jeg kan så også kun anbefale at fjerne mascara hver aften – mine øjne flipper helt ud ellers 😮
  Jeg bruger Bioderma 🙂

  //K

  19/04/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.