Sandheden om Shellac

Det er vel otte år siden, jeg første gang prøvede at få lavet en negleforstærkning, og wow jeg husker følelsen af fingerspidser, der bare var i orden. Meget lidt fedt var det til gengæld, da forstærkningen kom af. Det tog over et år at få stærke negle igen. Så prøvede jeg Shellac, da den kom frem – og det var lidt samme historie. Ikke helt, men næsten. Neglene blev skøre af at blive nøgne igen. Så var det jeg blev klogere. For jeg begyndte at lytte til en af de negleklogeste – nemlig Mette Steenberg, som ikke bare er negleekspert for CND og dermed også Shellac, men også global underviser (de ringer også efter hende fra Kina).

Mette har lært mig to ting: 1) At huske negleolie hver dag året rundt giver stærke stærke negle. Stil den ved siden af tandbørsten. 2) Der er kun to, der kan ødelægge dine negle: Dig selv (ved eksempelvis at file ovenpå neglene) eller negleteknikkeren.  Så sørg for at vælge en neglenænsom af slagsen.

SNUP TIPPET: De sidste halvandet år har jeg haft Shellac på skiftevis med almindelig neglelak eller som nu, hvor de lakfri. Længden og styrken er uændret. Altså: Damen har ret. 100 procent ret. Og hvis du undrer dig over, hvorfor der så er NARS på billedet, så er det fordi, de lakker er fine – men bedst holder, når de er toppet med denne her. For Vinylux Top Coat virker også på alle konkurrenterne…

NB: Skal du vinde din yndlingsparfume på Instagram, er det nu….

03/07/2014
Giv mig din duft
08/07/2014
Pas din skræl

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @Louise VT – Den er også fin den fra Hauschka. Synes bare doseringen er så lav….der kommer ikke meget ud el. husker jeg forkert?

  13/07/2014
 • Louise VT

  Jeg har da lige en negleolie-anbefaling: Neem Nail Oil fra Dr. Hauschka.

  Den fungerer lidt som en tusch man “tegner” med hele vejen rundt langs kanten af neglen. Den er nem at dosere og er lige til at have i tasken, i tandkruset, på natbordet eller i holderen med kuglepennen ved computeren.

  Uden at fedte ser neglene øjeblikkeligt velplejede ud og aldrig har jeg haft flottere og stærke negle. Om ingrediens-listen er i orden vil jeg overlade til dig, Anette at byde ind med 🙂

  08/07/2014
 • @Birgitte B:
  Okay, mit primære problem var, at neglene spaltede.
  Men iflg. beskrivelserne er Nailtiques Formula 2 også egnet til negle, som knækker (samt til svage negle og negle, der bare ikke vil gro!) De har også en Formula 2 Plus, som skulle være en tand stærkere igen, hvis Formula 2 ikke er nok. Begge produkter får mange flotte anmeldelser på Beautybay.com, som er billigst med produkterne.
  Håber du finder en løsning, der virker for dig, for jeg ved, hvor frustrerende det er med negle, der ikke fungerer! 😉

  08/07/2014
 • @Gigi – ok, det lyder jo som et mirakelmiddel! 🙂 Jeg må kigge lidt nærmere på det. Mine negle spalter ikke, de mere flækker ned igennem. Det er ligesom om de har nogle riller, der ikke vil gå væk…
  Tak for info 😉

  08/07/2014
 • @Birgitte B:
  Sagt i al ubeskedenhed har jeg lavet et indlæg på min blog omkring Nailtiques Formula 2; jeg tøver ikke med at kalde det et mirakelmiddel, og jeg er ellers noget af en gumpetung jyde, når det handler om at lade sig imponere! 😉 Du behøver ikke læse den tunge tekst, men scroller du ned i bunden af mit indlæg, vil du finde før-og-efter billeder af mine negle, taget med få måneders mellemrum. Indlægget er tagget “Nailtiques”.

  08/07/2014
 • @Anette – jeg har læst hendes kommentar 🙂 og jeg bruger også håndcreme. Den fra Clarins som hedder Hand and Nail treatment cream 😉
  Tak for dine og andre råd. Lige pt. overvejer jeg en ‘Exit’ kur igen – har kørt den 2 gange. Har ‘gode’ lange negle på 4 fingre og tommelfinger negle ser ud til at vokse uden for mange riller. Krydser fingre for nogle resultater. Det er bare super irriterende når jeg havde så pæne negle og neglebånd sidste sommer og efterår…

  08/07/2014
 • NB: Birgitte B …tjek lige @Gigis anbefaling også.

  08/07/2014
 • @ Birgitte B – Åh, jeg sukker med dig nu. Herome har sådant et kurforløb med den Nailhardener, som jeg afprøvede med stor succes på ELLE’s redaktionschef (hun led også af skøre negle), og det virkede. Jeg går i tænke/research-boks på dine vegne.

  Stor hilsen anette

  08/07/2014
 • @Anette – B-vitamin, Herome Nail Hardener og deres Exit damaged nails er afprøvet. Olie er som sagt også afprøvet. Både den fra Solar, Herome og Sally Hansen. Silica piller har heller ikke hjulpet… Suk… 😉

  08/07/2014
 • @ Lullumut – Det tør jeg ikke sige noget om, men personligt foretrækker jeg at lade en professionel hjælpe, når det har med forstærkning eller Shellac at gøre (og altså lyslamper).

  @ Birgitte B – Var der ikke noget med dig og B-vitamin? Har du prøvet Heromes Nail Hardener (er virkelig god) ?

  @ Gigi – Mange tak for tip.

  @ Jette – Tak for din erfaring. Du kan få den lille Solar Oil fra CND til 25 kr. – prøv den lige en månedstid. Tror du vil blive virkelig overrasket.

  @ Louise VT – Slet ikke. Den smøres og masseres ind nederst på neglen og i siderne.

  @ Maiken – Det er det høje indhold af C-vitamin,der prikker. Serum 10 er et antioxidantserum + eksfolierende/lysnende og ja, meget tyndtflydende. Jeg er dog usikker på, hvordan lugten skal være, men læs mere her: http://www.skinceuticals.com/_us/_en/category/serum-10-aox.htm

  @ Gigi – NEMLIG mht. neglebåndet.

  @ Christina Hansen – Herligt med en bruger-erfaring. Tak skal du have.

  Stor hilsen Anette

  08/07/2014
 • @ Cathrine – Jeg er rigtig glad for både CND’s Solar Oil og Heromes negleolie.

  @ Charlotte K – Giv det en måneds tid og lad mig gerne vide, om det virker for dig.

  @ Christina – Har set det. Kryds fingre for i morgen.

  @ Pauline – Du smører negleolie på nederst på neglen og i kanterne. Molekylerne (på de gode negleolier) er så små at de trænger ind i neglepladen og sikre den smidighed, der gør, at neglene ikke flosser og flækker. Meget er forbudt i Sverige, og det er et valg, om man vil gå med neglelak, for ja, du behøver bare at dufte til indholdet. Lak er lak, men de har trods alt gennemgået en udvikling i forhold til at blive fri for nogle af de virkelig barske stoffer.

  @ Katrine B – SÅDAN!

  Stor hilsen Anette

  08/07/2014
 • Christina Hansen

  Negleolie ER virkelig altafgørende.
  Jeg har – som anbefalet – brugt Herôme’s rigtige gode en af slagsen dagligt i det sidste halve år.
  Aldrig har jeg haft sundere og flotte negle.
  Man skal huske så mange beauty-fif i løbet af dagen, så tricket med at have den stående ved siden af tandbørsten er genialt.
  Håber, at alle beautyspacere får en fantastisk sommerdag. ♥♡♥

  08/07/2014
 • @Pouline og @Louise VT:
  Negleolie (og andre negleplejeprodukter) kan sagtens bruges, selv om man har neglelak på.
  Det vigtigste, når man påfører et negleplejeprodukt, er at massere produktet op mod/ind under neglebåndet (som ALDRIG må være dækket af neglelak).
  På den måde kan produktet trænge ind under neglepladen til det sted, neglepladen vokser ud fra (kaldet germinal matrix).

  07/07/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer – jeg er tilbage på bloggen tirsdag med svar. Stor hilsen Anette

  07/07/2014
 • Maiken

  Hej Anette

  Ved godt at mine spørgsmål ikke lige omhandler ovennævnte indlæg, men da det ikke mere er muligt at lægge det under det relevante emne, håber jeg du kan /vil besvare her.
  Ved du, hvad det er i Skinceuticals Serum 10, der lugter brændt…..mærkeligt ? Og hvad hjælper den præcist på ? Jeg synes, det er meget ”tynd” i forhold til deres andre serummer.
  Og hvad er det for en ingrediens i serum 10, der prikker i huden ?
  Ved du hvordan Serum10 adskiller sig fra skinceauticals andre serums….bla. ”phyto corrective” og ”hydrating B5”. De 2 sidstnævnte virker mere fede og fugtgivende.
  Mvh Maiken

  07/07/2014
 • Louise VT

  Har lige et spørgsmål til “negleolie hver dag året rundt”: er det så ikke nødvendigt at have “nøgen” negl (uden lak), for at det får noget effekt???

  07/07/2014
 • Jette

  Jeg har brugt shellac det sidste års tid og mine negle er også fuldstændig bløde. I Matas fik jeg det råd, at bruge Diors abricos creme på negle og neglebånd inden sengetid og gerne en gang i løbet af dagen. Derudover at bruge en alm. neglalak og lægge Dior gelcoat. Creme masseres blot ind ovenpå neglelakken. Jeg føler at det har hjulpet og at mine negle er blevet en del stærkere.

  06/07/2014
 • Shellac/kunstige negle er en ting, der aldrig kommer til at lande på mine negle; jeg ville simpelthen ikke kunne nænne at gøre det ved mine sunde, stærke negle. Det ville nu heller ikke passe til mit temperament, da jeg typisk skifter neglelak hver 2. – 3. dag.
  Negleolie har aldrig fungeret for mig, derimod er jeg godt kørende med en god, fed håndcreme og Nailtiques Formula 2; og ja – følelsen af stærke negle er uovertruffen! 😉

  06/07/2014
 • Mine negle er først nu begyndt at blive gode igen. Efter utallige behandlinger gennem det sidste halve år. Neglebånd er dog stadig so-so, trods olie hver aften. Tror aldrig jeg slipper af med de flækkede negle 🙁

  06/07/2014
 • Har du hørt, at Depend holder op med at sælge deres Gellack kit i Sverige? Nogle af fået Gellack på fingrene, så de ikke kan mærke noget. Jeg havde ellers besluttet mig for at købe et kit herhjemme..

  06/07/2014
 • Jeg er også netop blevet opmærksom på, hvor vigtig negleolie er! Jeg har altid søbet mine negle til med diverse “forstærkende” lakker, men jeg synes altid, de bliver stive og chippede i stedet. En veninde introducerede mig fornyligt for CND’s Solar Oil, og selvom jeg kun har brugt den en lille uge, føles det så lækkert med gennemfugtede og holdbare negle!

  Sincerely, K

  06/07/2014
 • Pouline

  Hvordan bruges negleolie, når der er neglelak på? Det kan vel ikke trænge gennem lakken, så er det kun på neglebåndet og er det nok til ikke-flossede negle?
  Har hørt at Shellac er forbudt i Sverige fordi der er noget i, der har givet nogle grimme allergiske reaktioner, og der var også en der nævnte at der var noget giftigt i. Hvad er rigtigt?

  06/07/2014
 • christina

  Ynglings duft er tagget @beautyspace ♥ instegram

  06/07/2014
 • CharlotteK

  Godt tip det med olie. Det må jeg have gang i – jeg får nemlig totalt flossede negle når jeg har haft neglelak på.

  06/07/2014
 • Jeg lytter efter dig – og du lytter efter mig! … det er en win win 🙂

  06/07/2014
 • hvilken negleolie vil du anbefale 🙂 ??

  06/07/2014
 • @ Sanne – Og det virker. Men jo ikke hvis man glemmer den, som jeg gjorde i årevis.

  Stor hilsen Anette

  06/07/2014
 • Negleolie er også det bedste jeg nogensinde har gjort for mine negle, og det er ellers ikke så lidt jeg efterhånden har prøvet mig igennem.

  06/07/2014