Selvbruner – sådan

Jeg er stor fan af selvbrunere, selvom de hurtigt får et liv i skyggen (også hos mig) – og det er en skam. For især på arme, ben og kavalergang er en anelse farve flot.  At kaste sig over snydehjælp fra tube er ikke raketvidenskab, men vær alligevel opmærksom på: 1) at der skal eksfolieres først og at en bomuldsvaskeklud under bruseren er fin. 2) Uanset hvad der står på æsken, så smitter farven af på tøj og håndklæder, hvis ikke du venter i 20-30 minutter. 3) Hænder, albuer og fødder er svære, men det fungerer rigtig fint med en buffer af almindelig bodylotion under. 4) De fleste selvbrunere indeholder ikke SPF. 5) Den flotteste finish ligger i efterbehandlingen, så husk at fugtmætte huden med ekstra olie eller bodylotion hver dag – og vask endelig hænder børnehavegrundigt efter du har smurt/sprayet selvbruner på.

SNUP TIPPET: Mine favoritter? Dem ser du herunder på billedet – fordi de er lette at arbejde med og giver et naturtro resultat: Tromborgs Deluxe Self Tanning Cream, Sisleys Tanning Hydrating Body Skin Care og St. Tropez’ Gradual Tan Everyday Moisturiser.

NB: Måske ved du allerede, at Google Reader lukker ned om små to uger. Hvis du er blandt dem, der læser blogs herfra, er det derfor en god idé at skifte til Bloglovin, hvor det er let at samle sine yndlingsblogs, inddele dem i grupper – og måske endda med en prioritets-not-to-forget-gruppe.

Foto: No More Dirty Looks.

15/06/2013
Sommerens samleobjekt
18/06/2013
Andreas hippe hår

Kommentarer

 • Marianne T

  Mht. træning og selvbruner… Jeg er forholdvis ny udi selvbruneriet, men har været/er super glad for Vita Liberata (light) – som en anden læser også nævner. På min lyse(!) hud giver den en fin naturlig farve. Bruger ikke handske. Smører mig ind om aftenen og jeg oplever ingen problemer med sved-striber, når jeg træner dagen efter (med max gas!!) Måske er det fordi, overskudsfarven(?) skylles af i badet om morgenen, at der ikke dannes striber…?
  Håber, det kan hjælpe… 🙂

  18/06/2013
 • Christina T

  Hihi ja, men hvis man nu gerne vil have solens naturlige stråler samtidig? 🙂

  18/06/2013
 • @ Louise – ok, tak for tilbagemelding. Hvis andre har erfaring med ekstra sved-resistente selvbrunere, så lad os høre mere…

  @ Anette J – ja, sådan vil jeg også spankulere rundt, når ferien begynder.

  @ Lotte – jeg sidder ikke på min plads i øjeblikket, men jeg er næsten sikker på, at den fra The Organic Pharmacy vil matche dig. Jeg mener du kan se ingrediensoversigten hos pureshop.dk

  @ Lina K – her skal du have en anden til at smøre det på dine hænder :o) Det kan man ikke gøre selv.

  @ Birgitte B – det blege ER også fint!

  @ Christina T – nu forstår jeg ikke :o)…altså du bruger jo selvbruner for at få farven UDEN hjælp fra solen.

  @ Sanne – jeg er rigtig glad for de 3 på billedet.

  @ Frederikke – se det er et stjernetip, du der kommer med. En anelse farve fra solen kombineret med selvbruner giver et ekstra jævnt og meget naturtro resultat.

  @ Jette – du skal stoppe. Ingen må få uren hud…der er ca. 4 pct. af dem som prøver Imedeen, hvor det ikke virker på. Og har man skaldyrsallergi går det heller ikke. Jeg har ikke hørt det med uren hud før.

  @ Daniela – og jeg har set din imponerende glød!

  @ Kirsten – tak for tip. Vil holde øje med den første.

  @ Marie – lad mig vide, hvad du synes, hvis du prøver.

  @ Mette – jeg kender ikke procentsatsen i Oskias ansigstcreme, men du kan spørge ind til det på dolvagroup.dk (ring evt. til dem). Mht. silikone, så synes jeg man skal undgå at ‘sove med’ den i forhold til blogposten for nylig og hudlæge Leslie Baumanns udtalelse.

  @Maj-Britt – Jeg synes deres øjencreme og rens er fine produkter. Rensebalmen er dog meget oliecremet, så det er et temperamentspørgsmål.

  @ Simone H – du kan jo gå forsigtigt til værks. I forhold til ovennævnte kan du smøre et tyndt lag body lotion på som underlag for et diskret resultat.

  Stor hilsen
  Anette

  18/06/2013
 • Måske skulle jeg prøve selvbruner igen. Jeg synes bare, jeg har så mange minder om uheldig brug, hvor jeg har været helt spættet bagefter 😉

  18/06/2013
 • Maj-Britte

  Yeah så der var spørgsmål ang. Oskia- har lige bestilt natcremen, regner med at bruge den om dagen også, som firmaet anbefaler til tør hud… Glæder mig:-)! Kender du måske øjencremen og deres rens? Dejlig dag rundt omkring:-)

  18/06/2013
 • 1000 tak for alle ord og spørgsmål…der er lige lidt forsinkelse på mine svar, for jeg er heldig at sidde i Montreux i dag. Stor hilsen Anette

  18/06/2013
 • Mette

  Hej,
  vil meget gerne spørge dig om Oskia – active day cream. Den indeholde B3, som du roser i din bog, men du nævner cremen skal indeholde en vis procentdel for at få fordelene. Kender du indeholdet i Oskia?
  Under dine eksempler på produkter anbefaler du Olay med B3, men skriver noget med silicone. Vil helst ikke bruge silikone til hverdag, men er det okay i denne creme?
  Tak fordi du altid tager dig tid til at svare på alle mine spørgsmål! 🙂

  17/06/2013
 • Marie Rasmussen

  Når jeg har brugt selvbruner bliver looket gulligt og meget ujævnt. Men jeg vil give de nævnte mærker chancen … 🙂

  17/06/2013
 • Clara BB

  jeg har købt selvbruner tan in a can, men det bliver godt nok stribet og ude af kontrol med farve. Hvad er tricket inden jeg går tilbage til lotion

  17/06/2013
 • Kirsten V Nielsen

  Jergens Natural Glow 3 Days to Glow Moisturizer. Jeg ved ikke om den kan købes i DK. Den kan fås med og uden SPF, i USA.
  Dove summer glow fra DK.

  Dem bruger jeg flittigt om sommeren. 🙂

  17/06/2013
 • Daniela Fraser

  Kan ikke leve uden!

  17/06/2013
 • Anette Waaben

  Tak Anette….det er svært at finde et mærke som giver en naturlig farve og jeg tåler efterhånden solen dårligt.
  Vil prøve at finde St Tropez et eller andet sted, så jeg ikke er så frygtelig bleg. 🙂

  17/06/2013
 • Jette

  Jeg har lige et andet spg. Jeg har nu taget imedeen i ca. 2 måneder til 40+ og jeg har fået uren og tør hud på hagen. Jeg oplevede det sammen for ca. 2 år siden, hvor jeg tog dem i ca. 10 mdr, men der troede jeg, at det var pga. graviditet og amning. Har du hørt om det, da jeg helt klar overvejer at stoppe igen?
  På forhånd tak.

  17/06/2013
 • frederikke

  Elsker selvbruner! Den jævner tilmed den brune farve, solen bidrager med – så ældre lidt spættet hud synes glat og lækker. Jeg smører hænderne ind i fugtcreme først og bruger derefter en lille svamp til at fordele lidt selvbruner på håndrygge og fingre. Det fungerer altså ok:) Samme metode kan bruges på fødderne med godt resultat.

  17/06/2013
 • Jeg er en blegfis med soleksem, så jeg kan ikke leve uden selvbrunere. I år afprøver jeg faktisk Matas’ egne (til krop og ansigt), indtil videre virker de fint. Men hvis du kan anbefale nogen som ikke lugter så meget prut, så ville det være rart. 😉

  17/06/2013
 • Christina T

  Mange tak for svar! 🙂 Jamen så er der jo ingen grund til ikke at bruge det! 😀 (nu er det vel ikke sådan, at den farve solen giver en, efter man har smurt selvbruner på, forsvinder, når selvbruneren forsvinder?)

  17/06/2013
 • Altså, jeg synes ikke det er nemt. Heller ikke selv med dem der bare giver gradvis farve. Så jeg tilslutter mig Anette J og dyrker mest det blege look 😉

  17/06/2013
 • Lina K

  Jeg har altid undret mig over, hvordan man skal kunne bruge selvbruner på hænderne, når nu mantraet er :Vask hænderne grundigt!! HJÆLP!!

  17/06/2013
 • Åh – selvbruner. Vil så gerne, men min hud reagerer på frugtsyren i dem. Anette – kender du en selvbruner uden (for meget) frugtsyre i? Jeg tænker faktisk på om der er lavet én version til mænd, som måske er ikke har så meget frugtsyre i sig…

  17/06/2013
 • Anette J

  Mine favoritter er på det øverste billede – de badedragter der, er da helt fantastiske.
  Selvbruner springer jeg over og dyrker istedet det blege look.

  17/06/2013
 • Louise T.

  Hej Anette

  Ja, jeg oplever at f.eks. nævnte Clinique løber ned ad armen sammen med sveden, når jeg træner – selvom den er påført om morgenen og jeg oftest dyrker sport om aftenen.
  Mange af de andre vaskes af under bruseren – bare med vand (og sved) alene.

  Jeg har efterhånden været igennem en del – både billige, dyre, økologiske og …

  Af dem jeg har prøvet, har jeg nok haft bedst succes med St. Tropez’ Gradual Tan Everyday Moisturiser, men den giver heller ikke – som navnet jo siger – ret meget farve. Jeg har den i light/medium – hellere for lidt end for meget 😉

  17/06/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina T – solen trænger igennem på fuldstændig samme måde uanset om du har selvbruner på eller ej. Så husk SPF.
  @ Mette G – heldige dig og ja, den handske er fin.
  @ Marie R – når du siger ‘ikke held’, hvad sker der så?
  @ Louise T – oplever du, at selvbruner ‘løber’ også efter endt tørretid? Det har jeg ikke oplevet med nogle af de 3 her…men jeg har omvendt også svært ved at garantere, at det ikke sker. Jeg ved, at nogle brands har små prøver på deres selvbruner-bud. Kan du ikke forsøge at få fat i et par stykker?
  @Mette Emilie – for mig er duften fin, men prøv dig frem inden du køber. Jeg har aldrig brugt handske, men for nogen er det et hit. Også for dit vedkommende kan du jo se, om det er muligt at få fat i små prøver.

  Stor hilsen
  Anette

  17/06/2013
 • Mette Emilie

  Er stadig lidt forsigtig på netop dette område, så dejligt med lidt fif. Nu skal jeg bare beslutte, hvilken en jeg skal prøve. Lugter de? Er det nemt at styre, når selvbruneren påføres med en handske? Tror det er lidt svært?

  16/06/2013
 • Louise T.

  Og så kommer 1000 kr’s spørgsmålet…

  Hvilken selvbruner skal jeg bruge, når jeg dyrker (svedig) sport hver anden dag?
  Jeg enten sveder farven af (Cliniques nærmest drypper af og giver sådan nogle kedelige striber ned ad armen) – eller vasker den af under bruseren. Og der skal jo gerne et par dages lag på, for at give en fin farve på sådan en Skandinavisk lys hud som jeg har…

  Knus og tak 🙂

  16/06/2013
 • Marie Rasmussen

  Tak for fint indlæg … måske man skulle prøve at smøre sig ind i én af dine favoritter. Sagen er den, at so far har jeg nemlig ikke haft held med selvbruner ….

  16/06/2013
 • MetteG.

  Jeg er også en stor fan af selvbrunere og har brugt en “Sunkissed” bodylotion fra ACO (apoteket) flittigt. Den giver ikke så meget som en egentlig selvbruner så man slipper for bekymringen for striber, plamager m.v. men den giver alligevel lidt glød. Samtidig fugter den som en bodylotion.

  Men nu har jeg lige været så heldig at vinde en egentlig selvbruner hos Josmakeupblog – lækkert:-) Den er fra Vita Libetarta og er rigtig lækker. Den kommer med en handske til påsmøring, hvilket igen hindrer striber og uheldige rande på hænder m.v.

  16/06/2013
 • Christina T

  Hej, jeg tænkte på, om du kan svare på, om solen kan trænge igennem selvbruneren lige så godt, som hvis man ikke havde selvbruner på? Sådan så man stadig bliver ligeså brun af solens stråler, med selvbruner som uden? 🙂

  16/06/2013