Semi-stesolid og sætningen, der ikke nåede TV

”Så giver det lige pludselig endnu mere mening” skrev den gode Daniela Fraser på min Instagram i går. Hun tænkte på aromaterapi og det, at et hold forskere har fundet ud af, at alene duften af sandeltræ kan få hudcellerne til at sætte produktionsfarten op med svimlende 32 procent. Hos nogle. Ikke alle. Jeg forstår godt Danielas ræsonnement, for jeg tror også på den terapeutiske virkning, vi kan hente fra æteriske olier. Bare se på hudlæge Leslie Baumann, der udsætter sine kanyleforskrækkede patienter for duften af lavendel og beviseligt fjerner toppen af deres nervøsitet. Ida Wohlert fortalte mig også i går, hvordan lavendel virker positivt for hende (og er du ikke til lune, våde vaskeklude, så tjek Oh-Liefs geniale kropsbalm og en anden af mine hygge & hud-favoritter: Lavendel-citrongræslyset fra Soylites, som også kan bruges som kropsbalm).

Men.

Det sjove er, at varianten af den sandeltræsduft, som indgik i det tyske forskningsresultat slet ikke er naturlig, men kunstig. Det har Lise skrevet mere om. Som nævnt i går, så er det for tidligt at konkludere for meget på så ny forskning. Men bare vent, der skal nok komme mere. Og under alle omstændigheder er du med sandeltræolie sikret (hvis ikke du er duftforskrækket) et par fordele. Udover antioxidantbeskyttelsen, er den nemlig god til at smidiggøre og holde tør hud fugtmæt (husk fugtmagneter under). Og så er der selve den  cremekrydrede bark-agtig duft. For det er på tide at finde sin indre skovhugger frem. Kvinder skal ikke altid dufte af roser og frugtsalat.

NB: TAK TAK TAK – ved du hvad? Af og til tænker jeg, om det mon virkelig ER mig, der er nævnt. TAK big time til BT, Woman og Alt for Damerne.

10/08/2014
En sort dag
13/08/2014
Hvorfor læser du med?

Kommentarer

 • lea

  Hvordan giver man sin hud de bedste duft-betingelser? Jeg synes det lyder meget spændende men så desværre ikke indslaget.

  13/08/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres kommentarer. Hæng på – jeg vender tilbage.

  13/08/2014
 • kajsa maria

  Er det ikke derfor Ole Henriksens produkter er så xtra super dejlige….??

  13/08/2014
 • Frugtsalat, den var go’. Jeg bryder mig nu ikke om duften af sandeltræ, så det må jeg gå glip af.

  13/08/2014
 • Ih altså jeg kender godt sandeltræ. Min mor kom sandeltræ imellem vores fine strikbluser da jeg var barn (1947) Det var for, at der ikke skulle gå møl i tøjet. Jeg er sikker på det hjælper både på det ene og det andet, for der er ikke gået møl i mig endnu og rynkerne kunne også være værre 🙂

  12/08/2014
 • @ Sidse – ja for pokker. Der er jo en grund til, at verden dufter.

  Stor hilsen Anette

  12/08/2014
 • Sidse Pipi

  Bare se på dit humør barometer efter en tur i en granskov en lun sommerdag, den duft der stiger op fra skovbunden af lun krydret harpiks efterladet en trancetilstand i sjæl og krop og det kan ses på huden.
  Skynd jer ud og nyd det :-9

  12/08/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @Sus Bruun – Åhhh nej. Præcis den lavendelessens fra TV i går skal opløses i vand for at få den fulde effekt (må ikke komme direkte på huden), men et par dråber på puden er fint. 12 dråber lyder som narkotika.

  @Dorthe – Den er SÅSÅSÅ fin, og efter en lang dvale-tilstand er dr. Hauschka ved at vågne i Danmark igen.

  @Lise – Jeg er VILD med betegnelsen ‘en pixeleret’ oplevelse. Jeg tror, vi er sådan indrettet, at vi helst VIL have den ægte vare.

  @Eva – Pænt af dig at spørge – Pt. er der skønhed på Go’ Morgen hver anden mandag, hvor Sine Ginsborg og jeg skiftes.

  Stor hilsen Anette

  12/08/2014
 • Eva

  Hvornår er det, du er på, Anette – jeg ser næsten aldrig TV ( kun virkelig gode og sene krimier), men skubber gerne manden væk for dig.

  12/08/2014
 • lise

  Den opdagelse var en god dag for aromaterapien, som jeg gamle nørd har plejet med min pen i så mange år men som er kommet i så uforklarlig modvind. I en tid, hvor alle vil have natur….det giver ingen mening. Det pudsige her er jo altså, at lugtreceptorerne i huden lader sig nøje med det Lone Fjeldsø kalder “en pixeleret duftoplevelse”, men jeg er stadig af den formening, at en terapeutisk effekt kræver den ægte vare.

  12/08/2014
 • Dorthe

  Good news – så er det jo ikke kun mig som bilder mig ind, at lavendel gør en forskel. 🙂
  Skal da vist have fat i den lavendel body moisturizer.

  12/08/2014
 • sus bruun

  Rigtig spændende..
  Min bedre halvdel så dit indlæg på TV2 i går – og jeg så med i glimt og roste dig, din blog og bog. Så da jeg kom hjem senere på aftenen lugtede hele lejligheden af lavendel. Lavendelolieflasken var tømt på hovedpuden og vi fik tårer i øjnene hele aftenen når vi var tæt på puden- men min mand glædesstrålende sagde at det var efter anbefaling efter ”min blogveninde”. Han sov ikke så godt med alt den lavendel..men det gjorde jeg – selvom jeg tror at en dråbe havde været nok 😉

  12/08/2014