fbpx

Skal hårprodukter i håret?

JA (selvfølgelig), men tænk over, hvordan du lader styling-produkter lande i lokkerne – altså alt fra mousse og anti-krus til udglattende serummer. For det meste putter vi et produkt i håndfladerne, hvorefter hænderne ryger direkte op til forsiden og toppen af  hovedet. Og det er præcis der, hvor ingen har brug for det, fordi håret klasker  i det øjeblik, du bare har en smule fedt eller tyngde her. Så generelt (med mindre vi taler om løftende eller styrkende produkter) skal du holde fingrene fra hårbund, pande og de forreste lag. Begyndt i stedet midt på længden og fortsæt ned til spidserne (tænk øreniveau). Når du reder håret igennem, vil du automatisk trække noget af produktet med tilbage til rødderne, og voila – den lille mængde rækker (ved jeg, fordi jeg nu har øvet mig i nogle uger).

SNUP TIPPET: Ovennævnte er vist ét langt tip, så jeg vil nøjes med et lille hurra på linierne her. Et gevinst-hurra, fordi jeg – på evig lur efter ALT, der kan give mit lange, flade hår noget fylde – har fundet Rootful 06 (fra Redken). En smøre, der formår at tage fat om mit fine hår og løfte det fra rødderne – og ikke bare et flyvsk øjeblik, men det meste af en arbejdsdag. Og selvom 240 kr. for en løftestangseffekt kan lyde af meget, så kræver resultatet bare en mandelstor portion.

Redningen mod ande-damp og andre hår-klask-risici i juletiden

Redningen mod ande-damp og andre hår-klask-risici i juletiden

NB: Både balsam og hårkur ?

Forleden fortalte Mette her på bloggen om frisøren, der med skrap mine havde gjort opmærksom på nødvendigheden af balsam. Og det får mig til at huske Lene Øxenholdts tip (hun er træningsansvarlig hos Schwartzkopf). Som ekspert fortæller hun, at balsam giver fugt her og nu, ligesom den letter friseringen – men at det hele foregår på overfladen. Derfor anbefaler hun at gå mere seriøst til hårkur. En hårkur lukker nemlig keratin-laget og virker som ’polyfila’ – dvs. spartler ud og lægger håret ned, så det bliver mere blankt. I professionelle kredse kaldes det for en skaftebehandling. Tag små totter af hår og gnid nedad 5-6 gange (og overhold virketiden).

22/12/2009
Mangler 2 gaver…
23/12/2009
Pyt med hattehår

Kommentarer

 • JOAN

  Fantastiske fif!

  23/12/2009
 • Smaddergodt tip. Det anede jeg ikke. I januar måned vil jeg så forsøge mig med en gang klipning og en god hårkur. Sig endelig til hvis I kender en god, men SU-venlig frisør i hovedstaden 🙂

  23/12/2009
 • Uh, det er lige sådan nogle tips, jeg har brug for. Med dårlige hårdage i overtal, må jeg vist prøve dine tips af. Hårkuren må dog vente til efter jul – jeg gider ikke ud at handle mere nu :o)

  Men jeg har jo MASSER af hårprodukter på hylden – de gør jo bare ikke det, de lover.

  (Måske er det en fejl 40, som gemalen siger. Altså den person, der sidder 40 cm fra opgaven… mig selv.)

  Jeg vil prøve i dag!

  KH Mette

  23/12/2009