fbpx

Skal jeg bare tage den brede pensel, eller kommer pudderpolitiet efter mig?

Hele mit liv har jeg investeret i beautystuff. Hudpleje, hårgejl og make-up. Arsenalet, kaldte min far det, når han påpegede, hvor mange tusindlapper, der kunne have bugnet på bankbogen i stedet, suk. Men jeg havde kun to børster. Én til løs pudder (ja, 80’ernes matte look) og én til rouge. I dag findes der et hav af forskellige, og jeg konsulterede derfor en mainstream skønhedsforretning for at forhøre mig om forskellen på forskellige børstetyper. Jeg ville gerne vide, hvad ideen er med en foundation børste, og om det virkelig skal være en kabuki børste til mineralsk pudder. Tjae”, sagde den søde pige i butikken, ”du kan jo prøve at mærke på de forskellige, hva’ffor en, du bedst kan li’”. (Øhhe nå, ok. Så tror jeg bare, jeg spørger Anette).

Shiseido har lavet en Perfect foundation Brush, som kan bruges til både kompakt og flydende foundation. Børstehårene er korte og virkelig glatte, og den fordeler farven flot. Jeg er overrasket over, hvor nemt, det er at bruge den – personligt synes jeg, resultatet er bedre end med fingerspidserne. Husk Anettes hellige foundation bud: Kinder, pande og naturlighed!

Synes du, ligesom jeg, at flydende foundation nemt giver et lidt for kompakt look i dagslys? Prøv en mineralsk foundation, fx fra Tromborg, som er nem at arbejde med og giver det naturlige, glansfulde look. Drys lidt pudder ud i låget, drej børsten godt rundt, bank det overskydende pudder af og brug børsten på de store flader: kinder, pande og hage. Kabuki børsten siges at være et must, når det gælder mineralsk foundation. På billedet ser du Tromborgs version, som er en stor afrundet børste, der er utrolig nem at arbejde med. Jeg har også med succes brugt den til at give kindbenene et strejf rouge eller solpudder. Med kabuki børsten er det nemt at opnå det bløde look og undgå indianerstriber på kinderne, så den får pil op ad fra mig.

06/10/2011
Skal jeg smøre det i ansigtet, siger du?
10/10/2011
Gensyn med en 80’er veninde

Kommentarer

 • Lene

  Ja, godt værktøj er halvdelen af et godt resultat- som en maler engang lærte mig:)
  Jeg kan varmt anbefale en fast mineralpudder fra Jane Iredale. Så slipper man for bøvlet med pudderdrys over hele badeværelset.
  Tak for god “sitting” – du skriver skønt!

  09/10/2011
 • Kan ikke dy mig for at lure lidt med…mine bud på det med foundation (som Marianne henviser til) er et gammelt tip fra Søren Hedegaard, som anbefaler at holde sig til de store flader i ansigtet, hvis man er fyldt 20.

  09/10/2011
 • Jeg er også vild med Tromborgs børste, men min trænger vist til en vask – det er jo lige med at time det, så den er tør igen til næste dag.

  08/10/2011
 • Pernille Christensen

  Godt med en indslag om børster

  08/10/2011
 • Dorte Daugaard

  Jeg havde kabukibørsten fra Tromborg, men måtte desværre bruge tid bagefter på at fjerne små løse hår fra ansigtet (i ret stort omfang)
  Derfor skrev jeg efter gode råd fra Eva K fra Complete Me – og hun sørgede straks for, at jeg kunne få den byttet (selvom det efterhånden var noget tid siden, jeg havde købt den – men den var sådan fra start – jeg troede bare, den skulle være sådan)

  Den nye børste er der overhovedet ikke noget vrøvl med. Den er super god og dejlig at arbejde med!Kan kun anbefales!

  Og fedt med super service i Complete Me! (@Daniela) 🙂

  08/10/2011
 • Haha, tak Marianne! Men egentlig lidt sørgeligt, at de er så nemme at genkende, ikk’? 😉

  07/10/2011
 • Blogsitter Marianne

  Jeg er helt enig med jer i, at kabuki børster bare er lidt bedre end andre gode børster! Kvikke læsere i øvrigt, her på Beautyspace (den var mest til dig Con9), det må jeg sige..
  @Pernille Larsen: Du kan bestemt finde gode alternativer, fx kan jeg godt selv lide Maxfactor. Jeg vil anbefale dig at bede om nogle prøver på forskellige mærker, der hvor du køber make up, så kan du prøve dig frem hjemme, inden du investerer. Jeg gemmer spørgsmålet på huskesedlen til Anette, hun har garanteret også gode ideer.

  07/10/2011
 • Kabuki børsten er den eneste jeg kan anvende til mineralsk foundation, fordi at den “masserer” de knuste mineraler jævnt og pænt ind i huden. Penslen skal dog helst vaskes hver uge. Marianne Tromborg anbefaler (hendes) hårshampoo til dette formål, for at holde hårene rene,bløde og smidige i månedsvis. Jeg tror at min egen kabuki pensel snart fylder rundt (2 år)
  HURRA for god kvalitet som hjælper med at snyde sig til en “flawless” teint 😉

  07/10/2011
 • Sådan en børste skal der investeres i! Tak for det!

  07/10/2011
 • Pernille Larsen

  Kender du et lidt billigere alternativ til Tromborgs mineralpudderen? 🙂 Jeg har ung og fedtet hud.

  07/10/2011
 • Pernille Bølkov

  Tromborg`s børster, er bare super gode, må krybe på knæ og tilstå, at jeg stadig bruger mine finger. Når jeg er ude og ligge make-up, så bruger jeg self en pensel. Jeg har Tromborg`s lille fede pudder børste og som make-up pensel, bruger jeg Dior, den kan jeg bedst bruge og er nem at gøre ren 🙂

  07/10/2011
 • Hmm, med fare for at lyde fordomsfuld så lyder den ekspedients bemærkning om børsterne som noget, min lokale Matas-pusher kunne have fyret af. Føler mig altid lidt snydt på et eller andet plan, når jeg har søgt “professionel” hjælp hos dem
  🙁
  Jeg veksler selv mellem de forskellige foundationtyper og er nu, efter en flirt med de flydende af slagsen vendt tilbage til min mineralske udgave. Men jeg mangler en ordentlig kabukibørste, for der er ingen tvivl om, at den er påkrævet for et ordentligt resultat. (Forsøgte mig en gang med en alm. pudderbørste, og det virkede slet ikke!) Den jeg har nu, er bare alt for stiv i børsterne, så det er ikke ligefrem nogen luksusfornemmelse at lægge foundation, hvilket det vel burde være? 🙂 Lurer lidt på Lily Lolos kabuki, for hendes øjenskyggebørster er i hvert fald supergode, og priserne er samtidig budgetvenlige.

  07/10/2011
 • Britta

  Fedt emne at tage op Marianne. Åhh den børste fra Shiseido ser skøn ud, den må jeg vist eje kan jeg se.
  Jeg har en del børster, men efter jeg har fået kabuki-børsten bruger jeg ikke de andre, jeg synes nærmest de kradser i forhold til den superbløde kabuki.

  07/10/2011