Slut med tossede negle

Hvis du troede, jeg havde glemt dilemmaerne, så nix. Her kommer et fra Mette G, der døjer med skøre negle:

Min kærlighed til neglelak gør mig også til flittig bruger af lakfjerner. Måske er den skurken i forhold til mine ellers så stærke negle, som udover nu at være tørre også flækker, spalter og er umulige at få længde på igen. Jeg bruger negleolie skiftevis med neglebåndscremen fra Dior – men uden resultat. What to do? Mange hilsner Mette G.

Kære Mette,

Nu ved jeg ikke, om din neglelakfjerner er med eller uden acetone? Hvis den er acetonebaseret og dermed stripper neglen for fugt og fedt, er det vigtigt at følge op med netop negleolie, så snart lakken er tør. Men det lyder mere som en genoplivnings-kur, dine negle har brug for. Jeg har set de bedste resultater med Herômes Nail Hardener til ca. 100 kr. Den hærdende lak skal på hver aften, to dage i træk og så fjernes den tredje aften. Derefter forfra med i alt fem sessioner plus en dråbe Exit Damaged Nails-olie (ca. 125 kr.)  på hver negl om aftenen. For min forsøgsperson tog det tre uger at få neglene på ret køl. Metoden kræver dog også en acetonefri lakfjerner. Og altså nul neglelak i perioden.

Kloge hoveder hævder, at neglenes værste fjende er deres ejerkvinde eller mand. Udover at de ikke tåler at blive skambidt, så grib til handsker både i kulde og i selskab med krads Ajaxvand.

Mange hilsner Anette

GRATIS HUDTRICK-GUIDE: Hvis du er ny på Beautyspace, så lad mig forære dig en brugbar (og underholdende i al beskedenhed) guide til flottere hud. Den bliver sendt automatisk, hvis du hooker op HER.

DAGENS SKØNHEDSTIP går i fisk og kan hapses på Instagram @Beautyspace

NB: Flere sukker over de gudesmukke lakker fra Dior. Også mig. De lander i handlen om cirka to uger, og der er en lille historie forbundet med dem, som du skal få.

14/03/2014
Det er løgn at du ved det
18/03/2014
Billige tricks

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ninni – SÅ dejligt at høre.

  Mange hilsner Anette

  20/03/2014
 • Ninni

  Tak for neglelaks tip – mine er i bad shape.
  Elisabeth Ardens makeup session var bare fantastisk !! Superlækker øjenskygge i sommer farver og fantastisk creamet. Lipgloss i virkelig skønne farver. Perfekt til os med lys hud . Det blev delt godt ud med tip og triks !
  Glæd jer som har tid.

  18/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Susanne Petersen – elsker det her blogger-liv med konge-tips. 1000 tak.

  Stor hilsen Anette

  18/03/2014
 • suanne petersen

  Mine negle har i snart 35 år, været total umulige, flossede i spidsen, knækkede for et godt ord o.s.v. INDTIL jeg startede med Silika. Egentlig mest fordi det skulle hjælpe på mit hår men vidste godt det havde effekt på hud og negle også. Du milde en forvanling – nu har jeg taget det i alt siden midt november og mine negle er blevet lange, meget stærke og tykkere, virkelig meget.Men det tager alså lidt tid inden det virker – hos mig ca. 1 1/2 – 2 måneder inden effekten sætter ind. Jeg er ikke i tvivl om det er det da jeg havde prøvet ALT. Jeg lakere negle hver/hver anden dag og bruger ren acetone (ja ja jeg ved det godt – men det er nu billigst og mest effektiv), men så bruger jeg Hemp håndcreme fra TBS hver gang jeg har brugt acetone og derudover hver morgen og aften inden sengetid. Jeg kan forøvrigt også file dem nu, før flossede de bare endnu mere så jeg klippede dem).Og Hempen – og den er endda lovlig – sørger for jeg aldig mere har tørre neglebånd. Prøv det!

  17/03/2014
 • @ Birgitte B – Kalk har jeg ikke hørt om (kun som vandrehistorie, hvis man havde hvide pletter på neglene). Men der er det B-vit, som hjælper, hvis man vel at mærke mangler det.

  @ Lise – Ja det er det – og Herôme anbefaler naturligvis deres lakfjerner ;o)

  @ Tina – Herligt.

  @ MetteG – Spændende med Mavala. I Herôme kuren anbefales deres egen, og det brand er en stor fortaler for nul acetone. Og jeg synes deres lakfjerner er rigtig fin. Omvendt holder jeg fast i, hvad jeg skrev før om acetone.

  @ Gigi – 1000 tak for tip. Formula 2 er hermed noteret med dig som garant.

  @ Sanne – Tak for tip og mht. negleolien, så har den også gjort en kæmpeforskel for mig.

  @ Camilla – Lad mig vide om det virker for dig så.

  @ Mette og BRUUN by BRUUN – Tak for fine anbefalinger.

  @ HSPB – Det er jeg ked af at høre, for tabletterne er jo lidt af en investering. Måske mangler du bare ikke B-vit? Jeg er stadig sikker på at negleolien gør en positiv forskel (hvis du fx. lod være med at smøre den på den ene hånd). Men ja, vil følge spændt, hvis du kaster dig over Formula 2.

  @ Charlotte K – ovenpå lakken når den er tør og ellers bare på den bare negl, hvis ikke man går med lak.

  @ Tine L – Har du prøvet vandbaserede lakker? De holder jo meget kort tid, men det lyder som om lak ikke er et godt match til dine negle. Og hånden på hjertet, så ER neglelak jo skrappe sager.

  @ Christina Hansen – Du skal bare glæde dig og komme helt som du har lyst til at møde op, så tager de sig kærligt af dig. Laksen svarer jeg lige på på Insta.

  @ Gitte – 1000 tak for prof tip.

  Stor hilsen Anette

  17/03/2014
 • Jeg har siden 2003 arbejdet med – og selv brugt OPI Nail Envy med stor succes. 2 lag på naturneglen, et nyt lag dagligt de næste par dage, alt af og så forfra med 2 lag på ren negl. Undgå berøring på dine neglebånd og følg op med negleolie. Jeg selv og mine kunder er begejstret for resultatet ikke mindst efter du evt. har haft gele/akryl på neglene. Nail Envy går ned i neglen, hvor nogle negleforstærkere lægger sig ovenpå. Og så er det nemlig også virkelig vigtigt at beskytte neglene, frem for “kun” at reparere som du så rigtig påpeger Anette

  17/03/2014
 • Christina Hansen

  Hej! Er der nogen, der har været hos Elisabeth Arden idag? Jeg er lidt spændt på imorgen, hvor jeghhar bestilt tid. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre om det. Er lidt usikker på, hvad der skal ske? Og skal man helst komme uden make up?

  Og hvad med den laks på dåse, Anette? Fortæl fortæl! ♥♡♥

  17/03/2014
 • Tine L

  Jeg har normalt ikke problemer med mine negle – kun imens jeg har neglelak på. Et par dage efter, jeg har kommet lakken på, begynder neglene at spalte meget – så det skyldes i hvert fald ikke neglelakfjerneren, men nærmere selve lakken. Når jeg har fjernet lakken kommer neglene relativt hurtigt tilbage til deres normale tilstand – indtil næste gang, jeg kommer lak på.
  Underlak fra Herôme/Essie og olie hjælper ikke – findes der (under)lakker, som modvirker dette problem? Elsker lakker, men bruger dem sjældent, da det så hurtigt kommer til at se forfærdeligt ud.

  17/03/2014
 • CharlotteK

  Skal jeg forstår det sådan, at negleolien skal ovenpå neglelakken? Eller skal den på, når man har fjernet neglelak og så ellers kun, når man ikke har neglelak på?
  Og hvor er det da nogle helt vildt fede farver de lakker fra Dior har (dem på billedet):-)

  17/03/2014
 • Gigi

  @HSBP:
  Jeg kender ikke “Fruugo”, så jeg kan desværre ikke udtale mig om siden. Jeg har dog lige været inde og sammenligne priserne på “Formula 2”, og jeg kan se, at beautybay.com er en anelse billigere med produktet. Beautybay.com tør jeg i hvert fald godt anbefale; jeg bestiller tit varer derfra, der er ingen forsendelsesomkostninger, og leveringstiden er ca. 1-1,5 uge, alt efter hvor travlt de har. 😉

  17/03/2014
 • HSBP

  Jeg har også altid haft lange stærke negle. Det er desværre slut nu. Bruger olie morgen og aften og efter hver gang jeg har fjernet lak. Jeg tager også Imedeen, uden virkning… Har taget dem mere end 1/2 år. Æv…
  Må da prøve “Formula 2″ fra Nailtiques kan se man kan få den på en side der hedder fruugo, nogen der kender den?

  17/03/2014
 • CNDs “Toughen Up” og overlakken “Super Shiny” gør også tricket 🙂

  /Linda

  17/03/2014
 • Er selv ret begejstret for lakkerne fra Ciate som ikke er så skadelige for neglene, og så er Matas express neglelakfjerner ret god, uden acetone og med glycerin. Ikke så hård ved neglene synes jeg.

  17/03/2014
 • Jeg har det helt samme problem, så skal da helt sikkert give mig i kast med sådan en kur inden længe!

  17/03/2014
 • PS: Smukke pastelakker. 🙂 Jeg må kigge nærmere på den lyseblå.

  17/03/2014
 • Jeg ELSKER jo i den grad også neglelak, og bruger ikke acetonefri lakfjerner (det er mit liv sgu for kort til), men det der altid har virket godt for mig er at skrubbe neglene grundigt med sæbe og neglebørste straks jeg har fjernet lakken. Det modvirker både den udtørrende virkning og så er neglene klar til lak der holder længe. 🙂 Ellers er jeg også blevet stor fan af negleolie, bruger det så godt som hver aften, og har aldrig haft bedre negle – især vinteren taget i betragtning. 🙂

  17/03/2014
 • @MetteG – jeg venter også i spænding på den der peel-off fra Depend. For jeg elsker glimmer-lak, men hader at skulle tage det af – det er sådan et mas!

  17/03/2014
 • Tak for jeres kommentarer, og jeg skal nok vende ordentligt tilbage. Vil bare lige slå fast, at Gigi har fuldstændig ret mht. at acetone gør det lynhurtigt og derfor uden en masse krævende knofedt og skubberi på neglene. Det er dog AFGØRENDE (og det har jeg fra en af landets absolut dygtigste neglepersoner – Mette Stensberg – at du følger op med olie ASAP).

  Stor hilsen Anette

  17/03/2014
 • Gigi

  @MetteG: Det produkt, som jeg anbefaler i min første kommentar, er også beregnet på at skulle fjernes hver 3. dag. Og akkurat som dig, løb jeg også sur i det! Derfor begyndte jeg i stedet at bruge produktet som almindelig underlak. Jeg bruger stadig aldrig andet som underlak, og jeg bruger det meget konsekvent! Efter at være startet med dette gik der vel i alt et par måneder, så havde jeg altså de vildeste lange og stærke negle. I mellemtiden blev jeg ved at bruge alm. neglelak ovenpå, og fjernede det hele med acetone-holdig fjerner, når den farvede lak skulle skiftes ud.
  Jeg er selv tosset med glitterlak, og her kan du med fordel lægge en base i form af et tyndt lag (eller to) af ganske almindelig trælim! (Mange af de specielle basislakker, du kan købe til dette formål, består netop af fortyndet trælim!) Brug en fin pensel til at lægge limen på med, og når limen er blevet gennemsigtig, er den tør til, at du kan lakere ovenpå. Billigt og lige til at pille af igen!

  17/03/2014
 • Gigi

  Jeg synes det er lidt synd, at acetoneholdig neglelakfjerner får så meget skæld ud, som den gør. Selv kunne jeg ikke drømme om at bruge andet!
  Acetone er ganske vist “krasse” sager, til gengæld kan man så også fjerne lakken i noget nær et snuptag og med et minimum af forbrug. Efterfølgende skal negle og neglebånd selvfølgelig plejes og smøres, som du også er inde på.
  Min erfaring med ikke-acetoneholdige fjernere, og grunden til, at jeg aldrig (igen) vil byde mine negle dette er, at neglene skal “soppe” meget mere og i længere tid, samt at der skal gnubbes og gnides meget mere, for at få lakken af. Det slider også rigtig meget på neglene.
  Under alle omstændigheder er lakfjerning hård ved neglene, og jeg siger ikke, at det ene produkt er mere rigtigt end det andet. Jeg tænker bare, at man med godt kan overveje, om tingene nu også er så sort/hvid, og hvilke konsekvenser det har, om man vælger a eller b.
  Mht. neglekure: Når man har prøvet ALT, hvad der er på markedet, og éns negle stadig spalter og ikke vil blive lange, så anbefaler jeg “Formula 2” fra Nailtiques (beautybay.com). Det er det eneste produkt (såvel udvortes som indvortes), som har haft en effekt på mine sølle, forkrøblede negle. Til gengæld er effekten så mirakuløs, at folk har troet, at jeg havde fået lavet kunstige negle!
  Den er lidt dyr – men rasende effektiv!

  17/03/2014
 • MetteG

  Tak fordi du behandler mit dilemma:-)
  Jeg har faktisk kastet mig over Heromés produkt, men løb sur i det der med at det skal fjernes den 3. dag. Som Lise spørger om – er det med almindelig neglelakfjerner?
  Min neglelaksfjerner er normalt ikke med acetone, men det er klart at når jeg har haft glitterlak på (hvad jeg er meget glad for) så er det en hård omgang at få det af. Jeg ser frem til at prøve den nye Peel Off-base fra Depend, der skulle løse det problem.
  Nu har jeg nogle uger brugt enneglehærder fra Mavala med godt resultat. Men jeg må indrømme at jeg bruger den 3-4 gange om ugen og ikke den ene gang der står. Jeg har ikek fået længde på endnu men de er knap så bløde.

  17/03/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Neglelakfjerner og dens ejer er klart neglenes værste fjende. Jeg selv har held med negleolie og buffer, som jeg bruger flittigt kombineret med manicure hos min søde kosmetolog nogle gange om året, hvilket er en must have investering i mig og mine negle, som er godt givet ud. 🙂

  17/03/2014
 • Jeg vil prøve dit tip af… da jeg også døjer med at neglene flækker på langs… øv… men når du siger, at man skal fjerne hærderen den tredje dag… er det så med neglelakfjerner?

  17/03/2014
 • Mine negle er også helt af h. til. Har været det i mange måneder nu. Jeg bruger aldrig acetone-fjerner. Det er virkelig ikke lykken. Især ikke fordi jeg havde så pæne og stærke negle sidste år, lige indtil november 🙁
  Jeg har før prøvet Herome Nail Hardener og det virker virkelig. Nu er jeg på nyt produkt fra l’Oreal. Må se om det virker. Min mormor mener at jeg måske mangler kalk? Tager Silica piller uden effekt på neglene…

  17/03/2014