fbpx

Smut ikke. Du VIL læse det her…

Ved du, at 66 procent at verdens arbejde udføres af kvinder? Og at kvinder bruger 90 procent af deres indkomst på deres familier? Samtidig bærer de 70 procent af verdens fattigdom, tjener bare 10 procent af verdens løn og ejer kun 1 procent af verdens jord. Tankevækkende tal (fra UNICEF og World Bank) eller hvad?

Og beauty-linket tænker du måske? Tjaaa. Der er jo gået inflation i at være god. Det handler om at overgå hinanden i at være god, godere og godest, har fremtidsforsker Johan Paludan fortalt mig. Men det har jeg nu ingen problemer med. Især ikke når det er et projekt som dermalogcias FITE-program. Initiativet går ud på at yde kvinder i den 3. verden mikrolån – hjælp til selvhjælp – hvis de har en forretningsidé og mangler kapital. Dermalogica går ikke ud og kræver ekstra penge af dig, men hvis du køber de mærkede FITE-produkter doneres et fast løb til FITE. Produktet indeholder en kode, hvor du aktivt kan gå online og udvælge land og forretningsform, hvorefter du kan følge din iværksætter. Smart eller? (Og nej, produkterne er ikke blevet dyrere).

Dermalogica er generøse, som du måske husker fra denne her lille event på bloggen. Men det er vel OK, at det ikke bare er heldige asner som os i fede Danmark, der nyder godt af gavmildheden.

Nepali woman

SNUPT TIPPET: Det er bestsellers, der bærer FITE-mærket, og skulle du savne et bud eller to, så er Daily Microfoliant og Precleanse uundværligheder i mit skab. Læs mere her hvis du længes – enten efter skønhed eller godhed. NB: På billedet ser du kvinden bag dermalogica,  Jane Wurwand, som er blevet optaget i det gode selskab….nemlig i mr. Clintons Global Initiative

14/02/2011
Vandt du?
16/02/2011
Genvej til ekstra luft i lokkerne

Kommentarer

 • Metteline

  Hvor er det et fedt initiativ fra (kvinden bag-) Dermalogica. Jeg kan anbefale Skin Hydrating Booster og Daily Microfoliant, hvis man er i tvivl om, hvilke produkter, man skal købe for at støtte kvinder i den 3. verden.

  – Kvinder i vesten har måske behov for ekstra fugt til huden oven på en kold vinter. Kvinder rundt om i verden har i den grad behov for et lillebitte lån for at få et bedre liv. Det giver perspektiv på tilværelsen!

  21/02/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  Hurra for dine indspark Lotte B. Jamen er der noget, du IKKE er (du ved noget godt om alting og tak for det). KH A

  16/02/2011
 • Så også DR om mikrolån. Det var fan** uhyggeligt og lige til at blive syg af…

  Men der er mikrolån og der er mikrolån. Det afhænger af hvem der står bag. Og i nogle tilfælde, så vælger de banker som er med at blive noteret (er sket i Indien) og så kommer der lige krav om afkast med i spillet.
  Det er meget spændende at følge med. Der er jo en økonom, som fik en nobelpris for opfindelsen af mikrolån…(Yunus). Meget spændende – og hvis man har lyst (og tid) så er mixmarket.org et spændende sted at kigge med for hvordan mikrofinans-verden har det.

  Mht Dermalogica så så jeg denne her film http://www.seattlemicrofinance.org/kiva-org-and-dermalogica-launch-campaign-for-women-entrepreneurs/2011/01/07
  – og Kiva er ret seriøse og vil vist gerne bygge en hel platform for at gøre det seriøst.

  Nåh…meget, meget lang kommentar. Undskyld, Anette. Jeg er økonom og er faktisk glad for Yunus fik en nobelpris og ked af at han engang imellem bliver skudt på (han forudså også at det kunne gå galt…som i DR dok’en). Det er et spændende emne – og en balancegang…

  16/02/2011
 • Wauw! Virkelig fedt indlæg, Anette

  16/02/2011
 • kira

  Personligt sværger jeg til Daily Microfoliant, som lige så fint pudser urenheder væk og giver en fantastisk glat hud, så perfekt at jeg samtidig kan støtte kvinder i 3. verdens lande, ved bare at gøre som jeg plejer 🙂

  16/02/2011
 • Tak for et superrelevant indlæg, må ud at shoppe. Det er måden at gøre det på.

  16/02/2011
 • Dalai Lama har engang sagt: Hellere gi’ af et urent hjerte end slet ikke at gi’, og ham kan man altid læne sig lidt op af. Når det er sagt, tror jeg, at alle (dig, mig, dermalogica, the body shop…alle) opnår stor glæde ved at give (klichén lever, men i sandhed). Dog har vi også et menneskeligt behov for at vise, at vi gør det. Giver. Ved at hænge billeder af sponsorbørn op på køleskabet, få ens firmanavn frem (hvis man har et firma), når der er indsamling på tv osv. Måske fordi vi alle har dårlig samvittighed overfor verdens uretfærdige fordeling af goderne? Kh Anette NB: der er jo også forskel på hjælp-til-selvhjælp og nødhjælp. Det første holder vel bedst på den lange bane…

  16/02/2011
 • Lærke

  Tallene øverst er efter min mening skræmmende! Og hudpleje i kombination med penge til et godt formål er jo fantastik! Men, men Mikrolån er og bliver lån, og i dette tilfælde lån uden sikkerhed for at pengene tilbage… Dette betyder at rentene er høje og, hvis kvinderne fejler i deres projekt, kommer de til at side i endnu dybere gæld og fattigdom end før!
  Syndes at det er super fedt at skønheds branchen sætter fokus på dette problem! jeg ville dog personlig ønske at det skete uden “hjælp” fra mikro lånene!

  15/02/2011
 • Det er lige præcis så noget der gør at jeg vender tilbage til et mærke. Dem der gør en forskel, måske ikke den helt store forskel, men det tæller bare så meget for meget. Much <3 til dermalogica ;D

  15/02/2011
 • Godhed er da sagen!

  Jeg har skænket dig en award ovre hos “BE blog”, fordi du har sådan en skøn blog 🙂

  15/02/2011
 • Elena Leah

  Det vil helt sikket skabe mersalg og tanken er ikke udelukkende generøs, men når det så er sagt, så synes jeg stadig det er rigtig flot og har intet imod, at Dermalogica får mersalg af det, så længe det også går til et så godt formål.

  Det er forresten et par skræmmende tal du viser fra UNICEF samt World Bank. Det får én til at tænke (og lyst til at få manden i huset til at hjælpe mere til i hjemmet! 🙂 )

  15/02/2011
 • Ej hvor godt – jeg får lyst til at shoppe allerede..

  15/02/2011
 • Pia

  Det er svært at gennemskue dette med microlån – så trailer til til program på DR2 hvor man problematiserede disse lån. Men mon ikke dermalogica har styr på det? Tror det!

  15/02/2011
 • Lene

  Ups mangler lige et y i første ord – skulle stå sYnes

  15/02/2011
 • Lene

  Snes det er skønt når de store firmaer tager ansvar! Ikke at det er deres ansvar – men sådan at de tager et fælles ansvar.

  15/02/2011
 • Birgitte

  Hej! Jeg syes bestemt også at det er et godt initiativ fra Dermalogica – meeen jeg hopper altså ikke helt på at det er ren godhed. Tror bestemt også at de satser på et mersalg ved at reklamere for det. Ellers kunne de jo anonymt donere penge til alt muligt godt.

  15/02/2011
 • jette

  Sikke en skøn tanke, og god måde at hjælpe andre på!

  15/02/2011
 • Det vil jeg i hvert fald huske på, næste gang der skal købes forskønnende produkter hjem. Super godt initiativ fra Dermalogicas side!

  15/02/2011
 • Nipuni Julie

  Det vil jeg huske næste gang der skal købes Dermalogica-produkter 🙂

  15/02/2011
 • Det er så herligt! Og det burde være en selvfølge at store firmaer tager ansvar på den måde! Derfor elsker jeg også The Body Shop – de tager ansvar ved at samarbejde med kvinder i U-landene, så de får rimelige arbejdsvilkår og priser for deres produkter, og for tiden kører de Stop Sex Trafficking kampagnen, hvor jeg selv har været ude og demonstrere med dem i KBH og hvor man kan sætte sin underskrift nemt og overskueligt, og derved gøre en forskel. Hoo-fucking-ray for det – og tomlen ned af til store firmaer der bare ser til og bliver rigere og rigere, imens andre kæmper for en bedre verden for de mindrebemidlede.

  15/02/2011
 • Lotte

  Super indslag og meget tankevækkende. Dejligt billede af kvinden med halmballen :o)

  15/02/2011
 • Louisa

  Sad netop igår og så videoen for dermalogicas FITE-program, og glædede mig over at være tilhænger og forbruger af et hudplejemærke/brand der handler og gør en forskel.

  15/02/2011
 • Det er jo et helt igennem fint initiativ og løfter lige min ellers skyhøje-glæde en ekstra lille tand over at være en af de heldige vindere af Dermalogica-sættet for noget tid siden.

  Er i øvrigt ganske begejstret for din overskrift:)

  kh

  15/02/2011
 • Hurrah for kvinder! Vi kan gør en forskel – vi VIL gør en forskel. Tak Anette – sikke en tankevækkende og ganske pragtfuld indslag.

  15/02/2011