fbpx

Spis dit vand

nycreamdefense1

Når nogen siger drik vand som skønhedstip, er jeg ved at gå til. En klog kone har da også sagt til mig, at vi skal stoppe ordfrådseri om alt det indlysende…alt det, andre kun ved alt for godt. Og vi ved det med vand. Hvad jeg ikke vidste, var, at det er rigtig meget smartere i forhold til din huds struttende velbehag at spise vand. Fra frugter og grønsager. Fordi. Molekylerne her er så anderledes små end hanevandet, at de bedre trænger ind i cellerne. Det har hudlæge dr. Howard Murad fortalt mig – inkl. lidt bonusinfo om at det giver dybe ettaller i panden at bekymre sig over trafikpropper. Ordene er få, og hvis du har lyst, er de dine med et klik her.

SNUP TIPPET: Den gode Murad er også dygtig til at blande hudpleje – ligesom hans kollega dr. Sebagh (hvis Foaming Cleanser hører til mine favoritter). NB: Når det gælder vand, husker du sikkert de mange vandvittige myter.  

Har du et yndlings hade-beauty-tip? 

22/06/2011
Be yourself. Everybody else is already taken
24/06/2011
Jeg fik en mail fra en Beautyspacer. Sådan en rigtig hurra-mail…

Kommentarer

 • Jeannie

  @Superheltemor: Jeg er med dig!

  26/06/2011
 • “man SKAL sove 8 timer hver nat, for at være rask og smuk!”

  Det VIL jeg jo også gerne – men hvem giver så tørstig 6 årig vand kl 01, får baby med mavekneb til at sove kl 03, trøster 9 årig med mareridt kl 05 og står så op med en sulten 4 årig kl 06?
  Argh – og så skal jeg oveni have at vide at jeg bliver grim af det…

  23/06/2011
 • @Dorthe K – uha. Men man ville sikkert blive vågen.
  @Anja – du har ret, men sol hjælper faktisk mod akne (dog uden man behøver at parkere hjernen).
  @Ragga – men den energi er vel godt at få brugt…jeg mener, hvis der bliver brændt kalorier af?
  @Nip – point taken. Vi ORKER ikke at høre alt det, vi allerede ved.
  @CharlotteK – selvom jeg griner, så har manden (din mand) faktisk en pointe. Mænds hudalder står nemlig stille i nogle år, har en hudlæge betroet mig. MEN det bliver den ikke ved med i det uendelige (tak, retfærdighed).
  @Frederikke – ja! Vi skal passe på med at gøre vores egen sandhed til andres.
  @Onkel Anne – nej, det var jeg sørme ikke klar over. Før nu.
  @Birgitte B – hahaha…jeg vil tilbage til handelsskolen.
  @Gitte K – tak, tak, tak…der gav du mig lige en idé til et skriv.
  @Marie – nu ved jeg godt, at tarmskyl og detox ikke er det samme, men altså. Bare intro-teksten til tarmskyl er nok til at gøre mig slemt urolig.
  @Lise – DU er min hydrosol-kilde.
  @Jess – hahahaha!
  @Gulde – Så ER det jo godt, for de gode grin vil vi ha’ flere af.
  kh Anette

  23/06/2011
 • En fransk kvinde anbefalede mig engang at smøre ansigtet ind i frisk citronsaft hver morgen.. Lade det sidde i et kvarters tid til det er tørret helt ind og derefter blot skylle af med vand.. Skulle modvirke rynker!

  23/06/2011
 • Anja Sand Bjerre

  At solarie var super godt et par gange om ugen mod akne.. ja.. men pest eller kolera..uren hud eler hudkræft..?

  23/06/2011
 • Bon Appetit!

  23/06/2011
 • Måske ikke beautytip, men aldrig at drikke koldt vand, da kroppen skal bruge meget energi til at varme det op til 37g. Hmm…

  23/06/2011
 • Pia

  at søvn skulle være godt…hvad snakker de om:O)

  23/06/2011
 • Lene

  At urin skulle være godt for håret! Har dog aldrig efterprøvet teorien…

  23/06/2011
 • Nipuni Julie

  Jeg har et hade-skønhedstip udover vand-tippet.
  Jeg er ved at blive skør i hovedet af at høre at søvn skulle gavne. Ikke fordi jeg ikke tror på det, men mere fordi at alle siger det. Jeg tror er søvn hjælper rigtig meget, men nu behøver jeg ikke høre det mere 😉

  23/06/2011
 • CharlotteK

  Super god og spændende artikel, Anette! Og han har jo ret: man skal ikke bekymre sig om de ting, man ikke kan ændre – men have sindsro til at acceptere dem… (har en psykolog fortalt mig). Min mand har sin egen lille lommefilosofi og beautyråd: du skal vaske ansigtet i almindelig vand hver dag, flere gange om dagen, så får du ikke rynker – se bare på mig! Og så siger han at man bare kan se på mænd contra kvinder – mænd får ikke så mange rynker, og det er fordi de ikke bruger alle de cremer i ansigtet!!!! Behøver jeg at fortælle at hans “råd” virkelig kan sætte gang i snakken hjemme hos os??? 🙂

  23/06/2011
 • Frederikke

  Åh men vand smager jo bare af…. ingenting.

  Min yndlingsaversion er de mennesker, som konsekvent mener, at virker et eller andet for dem, er det en religion, som må udbredes med vold og magt.

  Derudover hader jeg tippet til skønhed, som hedder ; SKØNHEDSSØVN.

  Juhhuuuu jeg er verdens grimmeste, for jeg sover ALDRIG mere end 5 timers afbrudt søvn pga, sønninke som river mine øjenlåg op ubønhørligt…

  23/06/2011
 • Jeg har altid fået at vide af min elskede mormor, at hvis jeg ville have skinnende tænder, så skulle jeg børste tænder i håndsæbe – altså den faste af dem. Er du klar over, hvor grimt chanel no. 5 smager?

  23/06/2011
 • At man bare kunne spise alt det slik, chips og junkfood man orkede på én dag og så ville det ikke sætte sig, for kroppen ville ikke kunne nå at optage det!
  Meget brugt på fredage da jeg gik på Handelsskolen 😉

  23/06/2011
 • Ohhh, I love it!
  Her kommer 3 meget tvivlsomme skønhedsråd:

  I slut80erne blev nude læbestift pludselig moderne. Dengang rykkede kosmetikfirmaerne ikke så hurtigt som i dag, så det bedste beauty-tip var at smøre Clearasil dækstift på læberne. Tørrere fornemmelse fås næppe!

  Pamela aka Victoria Principal fortalte vidt og bredt om hvordan hun fik hvide tænder. Også i 80erne. Groft salt på tandbørsten og så bare gi’ tænderne en (u)kærlig omgang! Tror tandlægerne elskede det råd. Kogesalt ridser emaljen fuldstændig i stykker.

  Min svigermor fik flg. skønhedsråd af sin læge, da hun ville tabe 20 kilo efter 2 børnefødsler i 70erne: “Begynd du nu at ryge, fru Kjærgaard – så rasler kiloene af!”.

  Jeg tænker lige videre … har nok flere lagret i hjernevindingerne 🙂

  Gitte

  23/06/2011
 • Marie Carsten Pedersen

  Jeg har adskillige gange læst, hvordan forskere – rigtige forskere, ikke lommediætister – afviser, at idéen om at forskønne sig (renere hud etc.) via ‘detox’ har noget som helst på sig.
  Kroppen fungerer åbenbart bare ikke sådan, at du lige hurtigt kan udrense affaldsstoffer via hverken en maske, creme eller saftkur. Eller thé. Eller tarmskylning.
  Det er væsentligt mere kompliceret og tidskrævende. Og det giver jo meget god mening, når man tænker over det.
  – Marie

  23/06/2011
 • Du har simpelthen fået fat i kernen af det hele!! Netop derfor er en hydrosol så super godt at tilføre huden— det indeholder alle de små aktivestoffer fra planten.. 😉

  23/06/2011
 • Jess

  Jeg har fået fortalt, at man angiveligt skal drikke sig en ordentlig kæp i øret og så danse og svede affaldsstoffer ud.

  Begrundelsen lød på, at alkoholen, når den penetrerer huden i blandet sved, skulle rense huden, og derved skulle man kunne undgå bumser.

  …øh…HVAD??

  23/06/2011
 • Tja, for mit vedkommende har “Drik noget vand” frasen ikke blot været et skønhedstip, men også en mirakelkur der kurere en hvilken som helst syge eller utilpashed – i hvert fald i følge mutti. Nu fungere “tippet” i min vennekreds som en slags joke.

  23/06/2011
 • Tak for tippet. Det lyder klogt, men bliver nok også en af dem, jeg “ikke har tid til” 😉

  Mit yndlings hade-beauty tip er det kolde brusebad. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til det. Det er skrækkeligt sejpineri!!

  Men en spand koldt vand, enten til at dyppe mig i – eller til at hælde ud over mig – det er fjong.

  Kh Rikke

  23/06/2011
 • Louise

  Vand er faktisk et af mine hade-skønhedsråd. Opfordret af dameblade og kosmotologer jeg har siden min spæde teenage år drukket mindst 4 liter vand om dagen. Resultatet er overbelastede nyrer og en yderst slap blære, som har været overfyldt rigtig mange gange og som et par gange i timen har været tvunget til at kontrahere sig(trække sig sammen).Da jeg kom jeg specialist første gang og hun hørte, hvor vand jeg drak blev hun rasende!Alt efter hvor meget sport vi dyrker har vi brug for halvanden liter væske ialt – dvs. kaffe, the vand osv. Så jeg må drikke når jeg er tørstig og ellers ikke.
  De værste sager er de piger, som på 1 døgn har drukket 10-12 liter postevand for at udrense sig, for efterfølgende dø af hjerneødem. Vandflasker burde have en advarsel – dont over do it!

  23/06/2011
 • kira

  Var til diætist sidste år, hvor damen sagde “du ser alt for stresset ud, det går udover din hud og din krop, du må prioritere at få slappet af”. Rådet var jo fint, lige bortset fra at jeg havde 8 eksamener på 1½ måned og stressen var så berettiget som den kunne være. og så er der den med søvnen…, det er så irriterende at høre på, ville personligt gerne sove 9-10 timer i døgnet og vågne af naturlige årsager og ikke mit vækkeur… men jeg bor ikke i trylleland!!!

  23/06/2011