Stop den værste beauty brøler #1

Glem alt om udglattende hudpleje, gode renserutiner og opstrammende strøm, hvis du begår to storslemme brølere. Brølere, der trækker grumt ned på skønhedskontoen, fordi de stjæler opmærksomhed fra at være dér, hvor du reelt befinder dig.

Forklaring: I går var jeg på trendseminar med Sine Gerstenberg. Hun er fabelagtig god til at drage en forsamling med ind i fremtiden, så den sjældent handler om hendes arbejdsgivers læbestifter og kropscremer, men derimod om sociodybe tendenser på tværs. Selv konkurrenters gode eksempler smækker hun på tavlen, og det er der en pæn portion overskud i. Under en mandkvinde-fortælling, så vi på Julia Roberts (i øvrigt første) high fashion kampagne.

Her er 48-årige Roberts, som hverken ser ældre eller yngre ud end de 48. Hun ser bare ekstremt cool og godt ud, lød det fra Gerstenberg.

Se den lille sætning er siiiindssyg vigtigt. Og ikke helt normal. For overalt markedsfører produkter og behandlinger sig oftest med, hvor meget yngre de kan gøre os. Og når vi tilpas mange gange (og tro på, at det er millioner af gange) har fået ind, at det altså er smartest at være et andet sted, end lige dér, hvor du står, så ryger dit nærvær og din opmærksomhed. På flere niveauer endda. Det er et paradoks af dimensioner, at skønhedsverdenen på den måde ofte er en nærværstyv. For hvad delt opmærksomhed bringer med sig er sjældent kønt. Nærvær, tilstedeværelse, hvilen-i-sig-selv og fuld opmærksomhed er til gengæld voldsomt forskønnende. Selv ens neuroplastiske kapacitet i hjernen svækkes af delt opmærksomhed, og man bliver således også mindre klog af at lade nærværet ryge.

SNUP TIPPET: Betyder det så, at vi skal lade stå til? Nej for pokker, er du gal…Jeg tror på, at de fleste gerne vil fremstå i den absolut mest velkonserverede udgave af sig selv. Et smukt, velholdt ydre smitter i den grad af på det indre. Og omvendt. Men det har bare ikke et hak at gøre med at skrue tiden frem eller tilbage. Og skal vi endelig skrue på noget, så har jeg faktisk papir på at have en bedre hud i dag end for 10 år siden.

PS: Og til noget helt andet. Hvis du vil have den hypede Clarins Glow Booster til kroppen, så er den her, har en kvik læser fundet ud af.

PPS: Vi ses på mandag i Aarhus og jeg glæææææææææder mig.

23/04/2015
Gavebod i Aahus og København
26/04/2015
Beauty brøler #2

Kommentarer

 • Kathrine Skov

  TUSIND tak for svar – meget brugbart 🙂

  30/04/2015
 • Vibe kjaedegaard

  …og det skrev jeg bare ikke… Mit skriv! det jeg skrev!

  29/04/2015
 • Vibe kjaedegaard

  Kære Anette. .. Der skulle jo selvfølgelig være punktum efter , “ikke”. … Ellers var det godt nok en noget ubehøvlet afslutning, òg kommentar. Håber du forstod mit skriv :). Det var et Tak, for et godt oplæg. 🙂

  29/04/2015
 • UNDSKYLD – jeg kom bagud her. Er der nogen, der mangler svar på noget, så råb højt. Stor hilsen Anette

  29/04/2015
 • @ Kathrine Skov – Jeg vil hellere bare farve de øverste hudlag forbigående med et let selvbrunerprodukt, Jurlique har lige lavet et ‘gradual tan’ produkt.

  @ Sanne – Det kan man sige.

  @ Astrid, stor tak.

  @ Tanya – nemlig.

  Stor hilsen Anette

  27/04/2015
 • @ Marina – Herligt!

  @ Kathrine Skov – Jeg synes, hun skal bruge et fugtserum først (fx. Nilens Jords udmærkede no-nonsense fugtserum efterfulgt af solcremen fra BALANCE ME eller et af buddene fra Rudolph C.

  KH Anette

  27/04/2015
 • Vibe Kjaedegaard

  Jeg tænkte,…uhhh, jeg tør næsten ikke kikke, om det er en brøler jeg begår… Men pyyyhhh, det var det heldigvis ikke, og bliver det heller aldrig, håber jeg Som jeg alti sagde til, især mine ældre kunder, hvis de viste tegn på at de var kede af deres alders tegn. “Vær ikke kede af jeres rynker, de er kønne, og fortæller jo en livshistorie. Plej dem, og vær glad for at i har nået en alder mange ikke gør” det er dejligt at blive gammel, det er laaang bedre end alternativet, ikke skønt indlæg igen, Anette. LIKE ❤️

  25/04/2015
 • Britta

  Spændende indlæg Anette

  24/04/2015
 • Helle Rick

  Jeg er af samme mening som Jytte, hvorfor skal alle modeller se så damn sure ud eller ligne nogen der er ved at lægge læberne i stilling til at kysse. Glæde smitter, så hvorfor ikke bare give et smil. Det vil pynte så meget på de produkter modellen nu en gang skal få os til at købe 🙂

  24/04/2015
 • Synes hun ser brand-godt ud altså 🙂 jeg har lige begået to!! Kæmpe hud fejl på en gang- siddet i solen og drukket vin :-0 men det var det hele værd

  24/04/2015
 • CharlotteK

  Jeg synes nu da, at hun godt kunne se ud som en på 33. Hun er fabelagtig smuk!

  Og jaaaa til på mandag!!! Jeg glæææææder mig også:-) Dine events plejer at være fantastiske!

  24/04/2015
 • Ingelise Rasmussen

  Stil og smil tager brodden af rynkerne. Jeg har lige hilst på og studeret min 92-årige nabo på havearbejde, og det slog mig, hvor piget hun er sin høje alder med smukt klippet gråt hår og rynker. Men altid skøn, GLAD og med vid.

  24/04/2015
 • @ Pernille Juul – Min pointe præcis. Vi skal da smøre, træne og rulle os til AL den lækkerhed, vi hver især ønsker. Det skal bare ikke være for at jagte noget, der var engang. Det skal for at være den bedste udgave af sig selv. NU og HER. KH Anette

  24/04/2015
 • Line J

  Tak for et godt indlæg 🙂
  Hvad er forskellen på de to selvbrunere fra clarins, bruger selv den til ansigtet og er meget glad for den, men tænker bare om den til kroppen i princippet kan anvendes til ansigtet da den jo er billigere?:)

  24/04/2015
 • Trinny

  Ah – hvor er det befriende. Fist-bumps og high-fives allround til Givenchy for ikke at få hende til at ligne en i tyverne… netop som det altid ser ud til at ske i kampagner for en kendt dansk/peruviansk supermodel (host) som også er i fyrrene, og i øvrigt også bærer det smukt, så vidt jeg kan se i blade og blogs der bringer uretoucherede billeder af hende. Elsker denne kampagne med Julia Roberts. Skønhed er at eje hvem man er -også sine rynker. Og så fanger det da opmærksomheden at hun ikke spiller på sit USP her – hendes store smukke smil som ellers altid er fremme.

  24/04/2015
 • Karoline L

  PS: jeg skal da have mig sådan en i lufthavnen ! #londonbaby

  24/04/2015
 • Karoline L

  Jeg elsker at være som jeg er – men jeg ser altså også frem til at ældes. Jeg glæder mig til at se hvordan min krop udvikler sig – særligt fordi at jeg har hørt at runde kinder kommer en til gode når man bliver ældre 😉

  – og fordi jeg husker at passe på min hud, er jeg sikker på at det ikke kan gå helt galt 🙂

  //K

  24/04/2015
 • Tanya

  Alvorsansigter er også smukke – smukt sagt, for vi er jo ikke altid smilende, men kan godt være både nærværende og positive alligevel 🙂

  24/04/2015
 • Pernille juul

  For nogen tid siden var der på facebook et billede af en toptrænet plasticopereret 78-årig amerikaner overfor et bilelde af en 78 danske kvinde med rulator og i trist grå vindjakke. Jeg har intet ønske om at ligne en 78 barbiedukke engang, men et eller andet sted midt i mellem må virke som det mest attraktive her, det betyder vel også at vi både skal holde os ved lige indvendigt og udvendigt.Det betyder altså noget for vores velbefindende også når vi er 78 år. God weekend Pernille

  24/04/2015
 • Astrid

  Clarins-vidunderet er altså også at klikke hjem her; http://www.escentual.com/clarins/clradianceplus002/ 😀

  Rigtig god weekend, søde Anette!:)

  24/04/2015
 • Jeg har altid sagt at man skal ældes med ynde, gammeldags, ja. Men det lyder som essensen af dit indlæg. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  24/04/2015
 • Kathrine Skov

  Hej Anette. Håber du kan hjælpe. Min mor fik for et års tid siden konstateret forstadie til hudkræft på nogle “tørre pletter” i ansigtet. (Hun har aldrig været soldyrker, men har lys hud og rødt hår og bor ved vandet). Hun fik bugt med det vha. noget skrapt stads (Solaraze), så det var vi glade for. Nu undgår hun solen i ansigtet fuldstændigt, og bruger derfor faktor 50 hver dag. Og nu kommer vi til spørgsmålet: har du et bud på en solcreme kan bruges som dagcreme, uden alt det dårlige, irriterende stads som silikone etc. men som stadig blokker for solstråler? Og hvad skulle hun bruge som rens hver aften? Hendes hud er meget sart. Hun bruger ikke make-up til dagligt.

  KH, Kathrine, en trofast følger

  Ps. Tillægsspørgsmål: Min mor bruger lige nu den der Vichy Ideal Soleil Bronze spf 50, som skulle indholde Tyrosine-C der skulle fremme Melaninproduktion – altså et naturligt hudstof der bruner, uden at man alligevel får sol. Jeg forstår ikke helt hvordan man kan blive brun uden at få sol?! Og det lykkes ikke apoteker-damen at forklare mig det, så jeg fattede det. Kan du forklare mig hvad hulan det er for noget? Får en øget melaninproduktion nogen betydning for min mor – dvs. ville en øget melaninproduktion fremme hudkræft når det også fremmer bruning? Er det noget hun skal gå uden om?

  indholdsstoffer er som følger:
  Indholdsstoffer:
  Aqua, Alcohol Denat. Drometrizole Trisiloxane, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Octocrylene, Dimethicone, Butyl Methoxybenzoylmethane, Triethanolamine, Ethylhexyl Triazone, Silica, Perlite, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Propylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Biosaccharide Gum-1, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Caffeine, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Phenoxyethanol, Poloxamer 338, Sodium Polyacrylate, Terephthalydene Dicamphor Sulfonic Acid, Tocopherol, Tyrosine, Parfum.

  fra hjemmesiden: http://www.webapoteket.dk/rejseapoteket/solcreme-til-rejsen/vichy-id-al-capital-soleil-face-p-216415
  (havde meget svært ved at finde oplysninger om cremen på nettet!)

  KH igen

  24/04/2015
 • Jeg havde fornøjelsen af både at møde Sine og høre hende fortælle for et par uger siden, og jeg kan kun give dig ret!

  24/04/2015
 • @ Jytte – Det havde jeg slet ikke lagt mærke til. For mig er alvorsansigter også smukke og jeg synes bestemt ikke, hun ser sur ud.

  Stor hilsen Anette

  24/04/2015
 • Jytte

  Jeg troede du skulle til at skrive noget helt andet. Jeg så overskriften og så billederne og troede at den største beauty brøler er at vi smiler for lidt 🙂 Ja, hun ser cool og godt ud, men hvorfor så sur? Sælger det bedre?

  24/04/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.