Taber du hår?

‘Jeg kan pludselig sno elastikken om min hestehale 5 gange i stedet for bare 3’, skrev Charlotte K i kommentarfeltet forleden dag.

Og hun er ikke alene. ‘Hjælp‘, skriver flere. ‘Jeg taber hår’, lyder det. Tro mig, jeg ved, hvad I mener, for der er også blevet længere mellem mine hårstrå. Heldigvis kan der gøres noget, men alt med hår tager laaaaang tid. At vi overhovedet oplever udtynding eller hårtab kan skyldes flere ting ifølge chefbehandler Anneliese Toft-Brander fra Hårklinikken i Aarhus. De hyppigste er: 1) vilde blodsukker-udsving, som påvirker vores væksthormoner negativt og altså dermed er endnu en grund til at give sukker dødsstødet, eller 2)  hormonelle ændringer som eksempelvis graviditet, p-piller og overgangsalder. 3) Endelig er der akut stress (alle former for tragedier) eller konstant langvarig stress. Og så kan sparsom hårpragt selvfølgelig være genetisk betinget.

SNUP TIPPET: What to do? Det gode er, at det er muligt at få gang i hårvæksten, hvis der er tale om udtynding eller tab. Hvad der ikke er muligt, er at få håret til at gro på en skallet igen – her kræver det andre løsninger. Hard core tips til hvordan du puster manken op igen lander på bloggen om lidt, så stay tuned. Uvenskabet mellem sukker og hud er også på vej. Du holder dig til her: Beautyspace på Bloglovin’ foregår her.

NB: Sidste chance for at vinde Jurlique-herligheder er her. I dag.

@Beautyspace på Instagram

23/08/2013
No sweat
26/08/2013
Til angreb mod hårtab

Kommentarer

 • mette

  jeg er holdt op med at vaske mit hår mere end højst een gang om ugen og bruger en økohårkur/balsam uden silikoner og andre grimme ting. og mit hår har ikke været så pænt i mange år og er blevet vildt tykt i hovedbunden!

  09/09/2013
 • Malene

  Hej
  Jeg havde engang et meget tykt hår, men sidder nu tilbage med fint hår.
  Har været ved læge og få tjekket mit vitamin tal. Det er helt som det skal være.
  Jeg er ked af mit fine hår, og frustret over ikke at vide, hvad der er sket.

  03/09/2013
 • Hej
  Vichy har netop lanceret en hårkur på apoteket, som afkorter hårsækkenes hvilefase og dermed får dem til at danne nye hår – hurtigere. Kuren hedder Dercos Neogenic og består af små ampuller, som fordeles i hårbunden hver dag i en periode på 3 mdr. Det er da værd at prøve 🙂

  03/09/2013
 • Lotte

  Siden jeg stoppede med at få håret farvet har det ikke haft det bedre. Hårtabet stoppede, og håret er sundt. Ingen udvoksningsstress. Win/Win

  29/08/2013
 • @ Anja – Ja, det er en trist følelse. Håber det går den rette vej for dig.

  @ Metteline – Tjek lige Hårklinikkens website. Måske er en konsultation pengene værd for dig…

  @ Nina – Tak for tilbagemelding. Både Hair Volume og Imedeens hårtabletter (begge B-vit) får gode ord med på vejen.

  Stor hilsen Anette

  28/08/2013
 • Nina

  Ja, pillerne er det eneste, der er ændret ved min hårrutine/kost, så det er helt sikkert dem, der er skyld i alle de nye hår. Jeg er meget tilfreds med resultatet indtil videre og vil fortsætte med at tage dem – selvom det bliver dyrt i længden. Ved godt, at intet kan give mig decideret tykt hår, men de giver helt sikkert mit fine hår et boost.

  Hvis man googler dem, får de også overvejende positive anmeldelser.

  28/08/2013
 • @ Jenny – jeg er MEGET interesseret i at følge dig. Vil du have ulejlighed med at sende mig en kort update hveranden måned? PÅ mail?

  @ Pia Rotbøl – håber du har fået lidt inspiration.

  @ Frøken Fregne – tak fordi du deler. Der er mange hår-skæbner derude.

  @ Birgitte og Mette – håber der er lidt inspiration her – skal nok vende tilbage med mere.

  Stor hilsen Anette

  28/08/2013
 • @ Camilla – mange tak for tips. Der ER ikke så meget andet at gøre ved karsprængninger end IPL lys (er min erfaring), men man kan gøre meget for at forebygge dem.

  @ Ida – mange tak for tip.

  @ Lisalise – smid endelige et link her i kommentarfeltet. Det vil vi alle gerne se.

  @ Karina – åh, jeg kan følge dig med det med de lange hår. Har engang…nej, det bliver for klam en historie.

  Stor hilsen Anette

  28/08/2013
 • @ Marina – lyder som en grum læge. Hold da op. Hvordan er situationen nu? Bedre/status quo?

  @ Nina – tak for tip. Er tabletterne det eneste, du har ændret? Jeg tænker…så du ved, at det vitterlig ER dem?

  @ Elise – det er bestemt ikke for sent, men jeg tror man skal være meget obs på at agere og aktivt gøre noget. Håber du kunne bruge nogle af de tips, der kom i indlægget lige efter.

  @ Mette D – lyder ikke godt. Håber du er ude på den anden side nu.

  Stor hilsen Anette

  28/08/2013
 • CharlotteK

  Hvor er jeg da glad for at høre, at jeg ikke er alene! Mindre glad er jeg så for, at jeg kan falde ind under alle tre kategorier!! Glæder mig utrolig meget til at læse mere om dette emne, Anette!

  27/08/2013
 • 1000 tak for jeres ord – jeg vender tilbage, når jeg ikke længere sidder og rumler i et tog, som tilfældet er lige nu.

  KH Anette

  27/08/2013
 • Pia Rotbøl

  Uh jeg glæder mig til det indlæg, efter to graviditeter og efterfølgende amning, ja så er mit hår en meget sørgelig skygge af sig selv :/

  26/08/2013
 • jenny c

  åh jeg er ret hårdt ramt af hårtab og er igang med et forløb ved hårklinikken kbh. jeg har tabt ca halvdelen af mit hår der iforvejen var tyndt så ligner efterhånden collum med et par ynkelige tjavser, ved stadig ikke om hårklinikkens ecxtrakt osv virker for fælder stadig ekstremt her 3 mdr inde i behandlingen.

  26/08/2013
 • Åh det glæder jeg mig til at læse mere om. Jeg er både holdt op med at tage p-piller og har været igennem akut stress i form af at have mistet min far. Jeg fælder simpelthen så meget lige i øjeblikket. Men i det mindste har jeg ændret min kost, så jeg ikke får de store udsving i blodsukkeret.

  26/08/2013
 • Louise T.

  DET vil jeg glæde mig til!

  26/08/2013
 • Birgitte

  Dejligt (sorry) at høre andre også døjer med hårtab. Hårvask er blevet et mareridt – må nok tilslutte mig gruppen med hormonelle forandringer.
  Tak Anette, for at tage dette emne op, håber du er redningskvinden 🙂
  og vil så også prøve Hair Volume fra New Nordic – tak for tip 🙂

  26/08/2013
 • Metteline

  Jeg glæder mig til tips.. Har altid haft tykt hår og aldrig fældet sådan særligt. Men de sidste par måneder har jeg kunnet hive flere håndfulde hår ud (bvadr!) ved hver hårvask..Er faktisk lidt bekymret! Har intet hormonelt kørende og lever sundere, end jeg har gjort nogensinde før både mht motion og kost. Har tabt mig 25 kg siden januar, men på den sunde måde! Tager Imedeen og Clean Greens, få masser af fisk, sunde olier mm. Fatter ikke, hvorfor jeg taber alt det hår 🙁 HJÆLP!

  26/08/2013
 • Det glæder jeg mig til at læse.. Mit hår går lige som i stå hvergange det bliver skulderlængde så stopper det og vil bare ikke blive længere 🙂

  26/08/2013
 • Pyha, det med at tabe hår kender jeg også kun alt for godt. Jeg bruger p-piller og har samtidig været inde i en længere periode med stress. Det gør så, at jeg ender med en håndfuld tabte hår i hånden hver gang jeg vasker hår. Deprimerende syn!

  26/08/2013
 • Det indlæg glæder jeg mig meget til!Har faktisk overvejet at blive klippet korthåret, da jeg simpelthen taber så meget hår efter min sidste graviditet. Synes det er så ulækkert med lange løse hår overalt herhjemme. Det er værre end at have en kat der fælder(tror jeg).

  26/08/2013
 • frederikke

  Can’t wait!

  26/08/2013
 • Har et par hårvækst tips på min blog hvis du er interesseret – lad høre 🙂

  26/08/2013
 • Ida D

  Jeg har lige læst om et tip, jeg endnu ikke selv har testet, og det lyder måske en smule usandsynligt, men ikke detso mindre er det forsøget værd.
  En pige, hvis blog jeg følger, har brugt Philip Kingsleys No scent no perfume shampoo og conditioner, og hun har bemærket at små nye hårstrå er begyndt at titte frem efter omkring 2 måneders brug.
  Det er da et forsøg værd – og så er der ingen nasties i.

  26/08/2013
 • Camilla

  Ja i nogle perioder taber jeg også mere hår end jeg plejer, men jeg har nogle gode tips som jeg kan se virker på mit og min venindes hår:
  1) vask hår hver 4/5 dag
  2) masser håret med masser af kokos eller amerikansk oli dagen før hårvask. Gerne koldpresset olier!
  3) brug en ordenlig børste og red for Guds skyld ikke håret når det er vådt!
  4) afslutter nyvasket hår med at massere en smule koldpresset arganolie ind i mine hårrødder.

  Håber I kan bruge mine tips. Mit hår ser altid tykt, sund og velplejet ud.

  Ps. Jeg glæder mig til din post om karsprængninger (det var mig som skrev en mail).

  26/08/2013
 • Mette D

  Jeg er også standby :-). Har heldigvis været heldig og har altid haft et kraftigt hår. Men langvarig stress som endte i sygemeld. har tyndet noget ud i det :-/

  26/08/2013
 • Elise

  Hej Anette

  Du rammer som før, lige en nerve med den her tråd, og bliver lige nødt til at spørge for at dulme panikken:

  Jeg har fået nye p-piller som jeg ikke kan tåle, med flere bi-virkninger – jeg havde dog ikke kædet det at jeg har fældet ekstra meget hår, sammen med p-pillerne før nu. Men betyder det så at det hår jeg har tabt som konsekvens deraf, vil komme tilbage, eller er det for sent?

  Hilsen den panikkede!

  26/08/2013
 • Nina

  Kan anbefale at prøve kosttilskuddet Hair Volume fra New Nordic. Jeg har taget det i 3 mdr nu, og i sidste uge var min frisør nærmest i chok over, hvor meget ny hårvækst jeg har fået, og hvor hurtigt det vokser.

  Nu har jeg godt nok ikke oplevet usædvanligt hårtab eller noget alvorligt, men jeg har altid haft fint hår, og alt hvad der lover volume frister mig 🙂

  Hvis man gider skyde penge efter pillerne, er det da værd at prøve.

  26/08/2013
 • Jeg er helt klart standby for at se de hardcore tips! Efter min graviditet og amning tabte jeg mellem 1/3 og 1/2 af alt mit hår – var virkelig hårdt ramt. Det var min mor desværre også, og da jeg søgte råd hos min læge, var hans svar retur, at min mor da vist ikke var skaldet. Slam! Bum! Nøj, jeg kunne have pandet ham en for at give sådan en kommentar til en nybagt mor med alt for mange hormoner i kroppen (og en god lige højre).

  26/08/2013