Derfor bliver du snydt

Det er nu, vi kaster os udenfor. Læser derude, spiser, og måske endda arbejder i det fri. Derfor er det værd at vide, at SPF er SPF, uanset hvor den optræder, men at livrem og seler samtidig er den kliché, der holder bedst i solen. For selvfølgelig har Vinni en grum pointe fra kommentartråden fra forleden, når hun spørger:

 1. Er det nok at bruge en BB creme eller foundation med SPF?
 2. Hvad hvis jeg vil friske SPF’en op ovenpå makeuppen – rækker mineralpudder så?

Svaret er naturligvis nej til begge punkter med mindre, du opholder dig indendørs døgnet rundt. Som hudlæge Leslie Baumann siger, så vil det kræve en 14 gange større makeup-portion, end de fleste ved deres fulde fem bør bruge, hvis man skal opfylde mængdekravet og dermed sikre sig den beskyttelse, som emballagen lover. Når jeg alligevel er stor fortaler for makeup med SPF, er det fordi, de fleste af os både smører for lidt solcreme på og glemmer at supplere i løbet af dagen. Derfor.

SNUP TIPPET: Der er dem, der påstår, at solbeskyttelses-filtre kan skabe uorden i huden. Lad mig her citere kemiker Ole Olsen bag hudplejemærket Purely Professionals: ”Solfiltre er kemiske forbindelser, som ikke skal overdoseres uden grund. Vi har selv valgt SPF faktor 15, fordi de fleste eksperter anser den beskyttelse for tilstrækkelig til danske forhold, og fordi vi gerne ville have plads til andre ingredienser i vores produkt.”

NB: YSL-vinderne afsløres kl. 13.15 her på sitet.

@Beautyspace på Instagram

30/05/2014
Vind hele YSL-serien
03/06/2014
Vandt du?

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Britta – Jeg ruller meget blidt, og en ‘rulning’ tager cirka et minut for mig. Jeg undgår helt sol ;o)

  Stor hilsen Anette

  05/06/2014
 • Britta

  Hej:-)
  Har lige købt Vichy matterende solcreme SPF 30 og 50, og de er simpelthen bare gode, selv mine teenagepiger vil gerne bruge dem:-) Tusind tak for tippet.
  Jeg har købt Beaute Pacifique Super 3 Booster, men jeg er i tvivl, om der kan lægges en alm. natcreme ovenpå, eller om det tar noget af efftkten. Jeg vil prøve en combi med en dermaroller 0,5 mm, men hvor hårdt ruller du, Anette,? jeg synes også det tar lang tid at rulle i tre retninger, måske er jeg for “grundig”, hvor længe tar en rulning for dig?
  Ang. det med A-vitamin-creme og sol, må man så gerne være i solen om dagen efter afrensning af cremen, som jo bruges om natten? Naturligvis med min nye dejlige solcreme i ansigtet:-)
  Ha en dejlig pinse.

  04/06/2014
 • @ Christina – Den fugtmætter også huden.

  @ Mette Møller – Bog-tilbuddet er desværre slut nu, men du er velkommen til at sende mig en mail, så må vi se, hvad der kan gøres til næste gang.

  @ Anja – HVOR godt at høre. Det er præcis hudlæge Leslie Baumans mantra det med at filtrene skal af inden man rammer puden.

  @ Mette Emilie – Herligt!

  @ Christina Hansen – God pointe, og åh, jeg kan se, at du ikke blev trukket denne gang, men håber trøstepræmien fra Kanebo Sensai vækker glæde.

  @ Berit – Jeg har talt med bog-baglandet og det skulle være løst nu.

  @ Mette Milan – Next time.

  @ Frederikke – Du kan sagtens overrense. Hvis jeg var dig ville jeg prøve at simplificere renserutinen og bare bruge vand og toner (uden alkohol) om morgenen. Prøv at se, hvordan din hud reagerer. Tjek også din hudtype på skintypesolutions.com og se, hvad du evt. skal vige udenom.

  Stor hilsen Anette

  04/06/2014
 • F

  Hej Anette,
  Jeg vil høre lidt omkring renserutiner. Er det muligt, at man kan komme til at overrense huden hvis man renser både morgen og aften, (og kører efter det japanske 10-step system) og dermed tage nogen essentielle fedtstoffer og olier ud af huden selvom produkterne er milde?
  Man hører så meget forskelligt omkring renserutiner, og synes det er er svært at finde rundt i hvad der er rigtigt og forkert.
  På forhånd tak (og tak for både fin bog og blog),
  Mvh Frederikke

  03/06/2014
 • Mette Milan

  Håber xxx 🙂

  03/06/2014
 • Berit

  Hej Anette
  Ville, ligesom Mette Møller, rigtig gerne købe M2 tilbuddet, men.. Er der ikke mulighed for at købe M2 tilbuddet uden at bruge PayPal..? Bor pt i udlandet, men vil gerne have det sendt til en DK adresse – men da jeg er nødt til at registrere mig med udenlandsk adresse i PayPal, kan jeg kun angive udenlandsk leveringsadr også :-(((..

  03/06/2014
 • Christina Hansen

  Lige netop en god solcreme m faktor 15+, som Ole Olsen fremhæver,synes jeg er svær at finde. Synes, de fleste starter på 30+, men de er nok mest lavet til sydens stråler.
  Så jeg er glad for Purely Professionals bud, som jeg vil kigge nærmere på. Det giver også god mening at bruge en solcreme lavet af danskere til danskere.

  Uuuh – spændende nedtælling til 13.15 🙂 (33 min!)
  ♥♡♥

  03/06/2014
 • Mette Emilie

  Uh, godt du pointerer vigtigheden med at supplere med solcreme i løbet af dagen. Jeg suger det til mig og har nu min kiels solcreme (som du har anbefalet og er smadder god) med i tasken til at fejre friheden kl 15.00, når jeg har fri og skal transporteres hjem i solen.

  02/06/2014
 • Anja

  Double-cleanse!! (lyder bare lidt sjovere på engelsk..)
  er forsøget værd, hvis man reagerer på solcreme/filtre;
  da jeg var i starten af 20’erne, med flot problemfri hud og med en -indrømmet- ikke gennemført disciplin mht afrensning (hey.. man så jo fantastisk ud næsten-ligegyldigt-hvad..) var jeg overbevist om at solcreme gav mig knopper! (clinique og clarins kunne lige gå an) Efter jeg er blevet voksen (37), følger beautyspace, og er blevet meeeget påpasselig med at rense af hver aften, har jeg sjovt nok næsten ikke det problem længere.. Filtrene i solcreme er helt sikkert blevet bedre siden dengang – men al den ekstra sfp ‘kemi’ der kommer på i løbet af en solskinsdag skal renses godt-og-grundigt af igen.. 2x rens har stort set kureret min ‘overfølsomhed’ for solcreme (an-mas)
  Tak for en altid fatastisk god blog!!! 🙂

  02/06/2014
 • Mette Møller

  Et ikke-solcremes-relevant suk, men her kommer det alligevel:
  Ville hoppe på knaldtilbud med vippeforlængende serum-pakke, men er vist afskåret fordi jeg ikke har VisaDankort men kun Dankort (ja, ja, jeg lever i forrige århundrede, jeg ved det, men det har – hidtil – fungeret for mig) og kan derfor åbenbart ikke handle..(?)
  Øv.
  Har ellers vipper som skriger på hjææælp.

  02/06/2014
 • christina

  Hej anette den der køle dut til øjnene fra embry et eller andet. ? Gør den andet end at køle ? Kram

  02/06/2014