Til kamp mod rødme med Sandra Bullock

Tror mange kender til sart, opfarende hud, der har det med at rødme – måske endda rosacea i mere eller mindre grad. Jeg talte med Ole Henriksen om det i går, og han er ikke i tvivl om, at løsningen findes i kosten. Drop sukker som i fuldstændig, lyder hans råd. Hos den stjerneglade ’it’ hudlæge, dr. Harold Lancer på Rodeo Drive nr. 440 hænger Sandra Bullock på væggen og smiler smækkert fra en ELLE-forside. Lancer er også optaget af kost, og anbefaler en østrogenrig diet til alle, der døjer med akne, rødme eller fedtet hud. Forklaringen er lang – hans konklusion kort: ’Østrogen-stimulerende fødevarer får kroppen til at balancere hormonniveauet og dermed huden’. Han anbefaler bl.a. at skrue op for æbler, gulerødder, kirsebær, agurk, æg, fennikel, hørfrø, hvidløg, olivenolie, persille, ærter, græskar og røde bønner. På Lancers minusliste står der overraskende: broccoli, kål, citrusfrugter, grønne bønner, løg, squash og ikke så overraskende hvide ris og alt med hvidt mel. For dig der vil have mere af lægen, der arbejder i døgndrift, har han netop udgivet bogen ’Younger’, som trods den kliché-slemme titel er interessant. Vær opmærksom på, at ikke alle tåler en østrogenstimulerende kost.

SNUP TIPPET: Som det første greb dr. Lancer mig i hænderne. Ikke for at hilse, men for at hive op i huden og straks konstatere, at der ikke drikkes nok vand. Åh, jeg synes ellers, jeg hælder indenbords. Halvanden til to liter plus tre kopper vand for hver kop kaffe skal der til, mindede han myndigt om. Kaffe er han stadig ikke fan af, men helt ærligt…

Hot i LA: De dyrker hudkærlige kosttilskud ud i det ekstreme, wonderbehandlingen Ultherapy er på alles læber, og juicesaft fra Kreation skaber lange køer (måske fordi de har succes med opskriften ’sexy’). Vi tager det hele i morgen. Nu skal jeg nemlig sove.

 

04/11/2014
Spis med Ole
06/11/2014
Hvad vi kan lære af amerikanerne

Kommentarer

 • @ Louise E – UNDSKYLD lang svartid. Den er RIGTIG fin til tør og dehydreret hud pga. både squalane, glycering og hyaluron. Her ser du komplet indhol:

  AQUA (WATER), GLYCERIN, SODIUM HYALURONATE, SODIUM PCA, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE, SQUALANE, SODIUM HYALURONATE LMW, SODIUM HYALURONATE HMW, ETHYLHEXYL PALMITATE, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, PANAX GINSENG EXTRACT, SILICA DIMETHYL SILYLATE, BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL.

  Stor hilsen Anette

  13/11/2014
 • Louise Eriksen

  Hej Anette. Som aftale skriver jeg igen i kommentar feltet. Det var ang Lings Dual Moisture Emulsion til meget sart og dehydreret hud? Om den også vil beskytte huden godt nok i de kommende måneder. Håber at du har tid til at svare.

  10/11/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise Eriksen – Jeg sidder ikke lige med ingrediensoversigten på Lings creme, men du skal have noget barriereopbyggende. pHformula CR recovery er god, men lad os lige tage det, når jeg er hjemme. Vil du så ikke skrive i kommentarfeltet mandag, så husker jeg det.

  Stor hilsen Anette

  08/11/2014
 • Sov rigtig godt

  05/11/2014
 • Louise Eriksen

  Interessant indlæg. Døjer selv med meget rødme. Holder mig fuldstændig fra sukker og “Hvidt” kost og faktisk også citrusfrugter. Har nemlig også hørt at det ikke var godt til den hudtilstand. Har nu gjort det i 1 1/2 år og kan måske se en lille forskel. Men spiser dog masser af kål og især broccoli. Skal måske prøve at droppe dem.
  Overvejer at investere i Lings Dual Moisture Emulsion. Vil den skabe nok barriere mod den kommende kulde? Selvfølgelig under dagcreme. Og kan den anbefales til en meget sart og dehydreret hud?
  Nyd din tur og glæder mig til at hører meget mere.

  05/11/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh – Det kan jo være, du får nok via vandholdigt mad osv. Men min erfaring er, at det er nemt at glemme, hvis ikke vandkanden står for næsen af en.

  @ Anette Ninon – Det kan være mit jetlag gør, at jeg er langsom, men jeg misser din pointe/spørgsmål. Min vurdering ud fra Lancers forskning, hans resultater i LA, hans bog og mødet/konsultationen med ham er, at han er særdeles kompetent og inspirerende/guidende i forhold til andre.

  @ Birgitte B – Du er sød. Jeg har tænkt mig at følge op på både det med kål og broccoli, for det er to ting, jeg kaster meget indenbords af. Will be back.

  @ Kiss – Den er fin og godt skrevet. Tror du vil blive inspireret og det fæle cover kan man tage af.

  @ Jette V – Ja, bl.a. PMS og brystcancer patienter. Tak fordi du deler din sukkererfaring.

  @ Kira B – Heller ikke mig. Skal have fat i en ekspert derhjemme, som kan folde citrusfrugter, kål og broccoli ud for os.

  KH fra sunny LA (I slår, når I hører, at der er 30-freaking-grader her på Sunset Bvld. i dag. )

  05/11/2014
 • Christina kragh

  Jeg drikker nærmest kun vand når jeg bliver tvunget til det forsøger dog i disse dage at blive bedre og min hud ved hånd testen er fast og efterlader Ingen mærker

  05/11/2014
 • Jette V

  Ole har ret:) Jeg har rosacea, og siden jeg droppede sukkeret fuldstændig har jeg ikke haft problemer. Og hvis jeg en gang i mellem falder i er der kontant afregning ved kasse 1 i form af udbrud…
  Er glad for at du advarer vedr den østrogenstimulerende kost – nogle af os skal nemlig passe på…

  05/11/2014
 • kira B.

  arghh huden bliver tør af at flyve hele vejen til L.A. fra koldt til varmt klima 😉
  Interessant med østrogenrigkost og endnu mere interessant at broccoli, kål, citrusfrugter og grønne bønner er NO GO… den havde jeg ikke lige set komme.

  05/11/2014
 • Kiss Jacob

  Spændende indlæg Anette.. Ja ja med det der vand. Men det skal ud igen også om natten..
  Klart reagerer kroppen og huden på kosten – Jeg må købe “Younger” TAK.

  05/11/2014
 • Nok vand eller ej… jeg synes du ser fantastisk ud! 😉
  Og egentlig lidt underligt at broccoli er på no-go listen?

  05/11/2014
 • Anette Ninon

  Jeg tænker altid på når en læge eller anden behandler udtaler sig om noget, hvordan ser de selv ud!!! Og dr. Lancer ser jo ret almindelig ud, uden at have farvet sit hår, ret glat hud. Okay det er en mand, så han ved jo ikke hvordan en kvinde har det, han har ikke gået i hendes moccaciner. Fortsat god tur.

  05/11/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.