To gratis anbefalinger

kokholm

Og det er nu, du griner, for selvfølgelig koster det at overnatte på Kokkedal Slot. Men. Med mig hjem sidste weekend fik jeg to gratis fif, som jeg dagligt praktiserer, og nu nødigt vil undvære. Så hæng på. Faktisk er der flere ting ved det slot, som ikke slår hul i økonomien – blandet andet et søndags-tebord med overdådige kager, yoga-dage (med vidunderlig mad) og spa-dage, som ikke kræver overnatning. Og hvor naturen og havet kan indtages i ubegrænsede mængder (der er cykler til låns). Jeg boede der en enkelt nat med en veninde og vores to piger, og sammen havde vi booket morgenyoga kl. 7.30. I det fri. Vi er alle yoga-novicer, og måske derfor var det en ret åbenbarende oplevelse for mig. For nok er slottets spachef yogamester og tidligere Six Senses-chef, men hun formåede at få de to 13-årige til at tømme hovederne og sætte pris på både stræk og afslapning. Og endelig fattede jeg det med at fokusere på vejrtrækning: Hvis du skiftevis trækker vejret ind ad det ene næsebor, mens du holder for det andet, som du så derefter puster ud af, så er det ikke muligt at tænke på andet end den vejrtræning. Jeg tager et par af de pauser om dagen – og helst udenfor på græsset.

SNUP TIPPET: Afkølet kogt vand med citron og ingefær er den bedste start, du kan give din krop, lød det også fra spa- og yogachef Lill-Britt. At andre heller ikke mener, at det bare er hokuspokus, kan du læse mere om HER.

NB: Se med om lidt, hvor det skal handle om hemmeligheder fra modeugens største makeup-eksperter.

03/08/2015
Marie-Mandag…ah, muligvis tirsdag. Ihvertfald er det august.
06/08/2015
Folk gispede efter vejret

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Signe – Det er ikke sandt. Et enkelt kig i hele den omfattende dokumentation for A-vitamin er nok til at synliggøre bare et enkelt eksempel på noget, der ‘stikker dybere’. Det samme gør fx. frugtsyrer. Men hun har ret i, at der kan være klinikprodukter, som har højere koncentrationer, men det er ikke en generel ‘sådan er det’ sag. Stor hilsen Anette

  10/08/2015
 • Signe

  Kære Anette

  I forbindelse med spa og selvforkælelse har jeg et generelt spørgsmål angående kosmetolog-behandlinger (ansigtsbehandlinger m.m.). Forleden fik jeg en ‘klassisk’ ansigtsbehandling, hvor den søde kosmetolog naturligvis varmt anbefalede netop deres produkter. Men derudover sagde hun også noget, jeg studsede lidt over: Hun påstod nemlig, at INGEN af de produkter, man kan købe i butikkerne (hverken i Magasin, på apoteket eller lignende) kunne andet end overfladebehandle, det vil sige ‘pleje’ ansigtets øverste hudlag. Så hvis man virkelig ville se resultater, så var man nødt til at købe professionelle klinikprodukter, da disse alene var i stand til at trænge ned og arbejde i hudens yderligere to lag. Mit spørgsmål er så: Er det virkelig sandt?

  09/08/2015
 • Lena Andersen Igens

  Tusinde tak:)

  07/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lena A – Det er Rønsbøls facemist, som de fejlagtigt kalder SKIN TONIC – men den indeholder både niacinamid, glycerin og hyaluron. Koster 199 kr. Stor hilsen Anette

  07/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Sloth og @Pia Ø, tak fordi I deler. Det er jeg glad for. Stor hilsen Anette

  07/08/2015
 • Mette Sloth Eriksen

  Kogende vand med 1 skive citron og ingefær er en god start på dagen, smager rigtig dejligt og er rigtig god til at dulme lettere inflammation i krop og led. Drikker det også med velbehag hver morgen med en lille skefuld honning når det har drikketemperatur (som en kop te) 🙂

  06/08/2015
 • Pia Ø

  Tak for superfint link til citronens mange fordele :-)) jeg drikker nu iskoldt vand med friskpresset citron som det første om morgenen (har læst at booster forbrændingen)

  06/08/2015
 • Lena Andersen Igens

  Kære Anette – Jeg har et spørgsmål i helt anden boldgade og vil være taknemmelig for et svar : Du skrev på et tidspunkt om rutine: rens (hvad er det for en special vaskeklud du taler om ) – spray ansigtsvand på huden – og såsnart du har sprayet.. så ansigtscreme på. Det gør at huden ser friskere ud hele dagen og kan holde på fugten. Du nævnte “budgetudgaven” af en ansigts vand -og jeg kan ikke huske hvad den hedder – kostede et par 100 kr – vil være taknemmelig for navn på den og på vaskekluden?Mange tak:)

  06/08/2015
 • Er på farten – men vender tilbage i dag ca. kl. 15. Stor hilsen Anette

  06/08/2015
 • Christina kragh

  og ps krops institutet kommer også honning i det skulle rense nyrene hvis jeg har forstået ret meeeen jeg er sgutte vild med smagen af honning i mit vand

  05/08/2015
 • Christina kragh

  haha jep det skal nok passe det noget med en lille nål der sprøjter noget hylaron børge ind under huden …..det der citron vand sorry mit engelske er bedst mundtligt 😉 men skal vandet værre lunken inden du presser citronen i vandet hvis jeg har forstået dit link ret ? altså kog vandet vent til det er afkølet ? oder was ? kram

  05/08/2015
 • Helle Andersen

  Hvor er det smukt, elsker gamle smukke huse, det her har jeg aldrig set. Men jeg har set mange andre og det bliver jeg aldrig træt af, også fordi det ofte ligger i parker med smukke grønne plæner og store gamle træer. Her i Holbæk, hvor jeg bor, er vi så privilegerede at vi har en offentlig park, fyldt med kæmpe store gamle træer. For mig er sådanne træer ren magi, når noget er svært eller jeg stresser, er de min medicin.
  En anden af mine mediciner har nu i et par år været lunt vand med friskpresset økoloisk citronsaft, men har aldrig prøvet at tilsætte ingefær. Hvordan mon jeg kunne tilføje det, jeg presser jo bare citronen umiddelbart før jeg tilsætter koldt og lidt kogt vand, og drikker det med det samme?
  Yoga er jeg også vild med, har gået de sidste par vintre og kan rigtig godt lide det. Det har jo altid været indendørs, men I søndags ved Gudenåens løb fik jeg mulighed for at deltage i nogle solhilsner, fantastisk….

  05/08/2015
 • Pernille Sparsø

  For et par år siden “gatecraschede” jeg slottet, alt imens et hold blomsterdekoratørere var i færd med at udsmykke den store indgangshall og det store tilstødende rum til en kommende virksomhedsevent. Det var ikke mindre end en fantastisk oplevelse for en blomsternørd som jeg! Der er intet der som en god blomstersnak der kan forbinde mennesker 🙂
  Jeg har dyrket hathayoga og De Fem Tibitanere se sidste 20 år. Godt for det indre og ydre plan!

  05/08/2015
 • Nyder at se at hotellet er blevet så smukt in my old hood.

  Jeg nyder også vand med ingefær og lime. 🙂

  05/08/2015
 • Tanya

  Hvor ser det vidunderligt ud! Lyder også som noget det er værd at spare op til. Selv om jeg er blevet ivrig (hjemme-)pilatesdyrker, drømmer jeg om at prøve yoga, netop for den afslappende virkning som I andre skriver om.
  Jeg er begyndt at drikke vand med en-to teskefulde æblecidereddike + en teskefuld honning efter at jeg læste at det skulle være genialt mod gigt (og min mor lider af voldsom gigt i nakken). Håber på at det har nogenlunde samme gode effekter som citronen 🙂

  05/08/2015
 • HeLene

  Virkelig fine billeder og inspirerende!
  Godt du blev lidt bidt af yoga, jeg tror det er godt for dig, som er så energisk og generøs mod andre!
  Især åndeteknikkerne er guld at have ved hånden de der dage hvor man strækker sig efter kaffekop nummer()=&%…
  Også om man begynder dagen med ingefære og citronvand. Et lille nip chillipulver kan være opfriskende også i perioder!

  05/08/2015
 • @ Christina K – Mener du meso-terapi? Jeg har ingen erfaring i det desværre, så lad mig vide, hvis du prøver.

  @ Randi – Det er sjovt med citron, som jo opfører sig basisk, så snart vi indtager den. Mon ikke det er ren koncentreret citronsaft, der skal til for at forvolde noget på tænder?

  Stor hilsen Anette

  05/08/2015
 • Randi

  Hej Anette,
  Tak for dine gode indlæg og fif, som jeg tit har gjort brug af. Tænkte også, at jeg måtte i gang med ingefær- og citronvand. Jeg er dog blevet lidt i tvivl, da jeg kan forestille mig, det er en hård cocktail for tænderne. Citroner er ret syreholdige, så måske vil det på sigt give syreskader på tænderne? Tandlæger er i hvert fald opmærksom på, at man ikke spiser alt for mange citrusfrugter.

  05/08/2015
 • Christina kragh

  Hej misoterapi er dét godt?

  05/08/2015
 • @ Mette D – Ja, alle kan være med. Yogamesteren på Kokkedal er anerkendt for netop at ‘møde dig’, hvor du er. I tidernes morgen havde man åbenbart en-til-en undervisning mht. yoga, og det praktiserer hun – men også holdvis.

  @ Cecilia – Jeg tror ikke temperaturen er afgørende, men jeg tror på især vand, og jeg er vild med både citron og ingefær. Der er intet virkelig videnskabeligt belæg for at kombinationens virkning, udover at vi ved, at citron er basisk og derfor god for de syreglade kaffedrikkere (som mig selv).

  Stor hilsen Anette

  05/08/2015
 • Cecilia

  Min mor startede for noget tid siden på at drikke lunkent citronvand om morgenen. Har tænkt på jeg også må i gang, men når du skriver afkølet bliver jeg i tvivl hvor kold/varm vandet skal være, for at det giver bedst virkning? 😉

  05/08/2015
 • Mette Danielsen

  Yoga og åndedrætsøvelser er fantastisk til at stilne sindet . Og som du beskriver, kan alle være med, blot de har en god underviser ☺️.

  05/08/2015
 • @Lene Jesperne – Jeg tror, du vil falde for det. Meget fin stemning og et imponerende miks af gammelt og nyt (og en et ualmindeligt veloplagt personale, altså virkelig ud over det sædvanlige). Du er meget mere yoga-ekspert end mig kan jeg læse, men hot yoga springer jeg over. Er ikke glad for alt for meget varme.

  @Louise – jeg koger vandet, lader det køle og tilsætter så et par citronskiver og lidt frisk ingefær. Jeg laver en kande, som drikkes samme dag. Tror det vil miste pusten ellers.

  Stor hilsen Anette

  05/08/2015
 • Lene Jespersen

  Kokkedal Slot har jeg ikke besøgt, det må prøves engang. Men YOGA og især Hotyoga er så skønt, nyder hvert et sekund. Jeg drikker hver morgen et krus varmt vand med citron, måske jeg skulle spice op med ingefær.. 🙂 gode fif

  05/08/2015
 • Louise

  Hvordan laver du dit citron-/ingefærvand? Kan man gemme det lidt i køleskab eller er det bedst freshly made? 🙂

  05/08/2015