fbpx

Træt af andres historier

I går handlede det om at være træt af andres historier. Alle brand-fortællingerne. Why? Måske er de blevet overfortalt. Måske er vi bare i bund og grund mest interesseret i vores egne historier. I hvert fald er det tankevækkende, at det ikke længere er nok for store mærker som eksempelvis Nike og Coca Cola at være sig selv. Vi vil co-designe og have eget navn på dåsen eller være ind over skosålerne. Men ét er den personlige hudpleje (som det også handlede om i går), noget andet er din evne til personlig bland-selv. Her kommer tre blandede skønhedsbolsjer, som jeg synes fungerer – og jo ikke bare på mig selv:

# Purely Professionals bodylotion, fordi du med den kan vælge at være duftfri uden at gå ned på fabelagtige ingredienser. Jeg spicer den tit op med Jurliques æteriske lavendelolie, som for mig er det naturlige semi-stesolid, der kan dulme nerver og fremskynde søvn.

# Som makeup-underlag fungerer Embryolisse rigtig godt (hey, der er en grund til, at den er i alle makeupartist-tasker). Ekstra smart er det at blande en sjat af Lancômes nye hit af en primer i. Sidstnævnte giver nemlig glans, og på den måde er du sikret en hud, der både er ‘fyldt ud’ og kaster glød af sig. Bare husk, at det er kosmetik, og at vi taler silikone og mineralske olier. Så altså ikke en blanding, jeg anbefaler at gå i seng med.

# Dygtige Daniela Fraser fra Complete Me tippede mig engang om blandingen af frugtsyrer og vækstfaktorprotein fra Bioeffect. Det er ikke en mirakelkur, men til gengæld en kur, hvor hudforbedringen er til at få øje på. Opskriften er her og Bioeffect finder du her.

SNUP TIPPET: Husk, at æteriske olier ikke må lande direkte på huden. Jeg blander to dråber med 10 ml bodylotion. De kan selvfølgelig også blandes i en neutral bæreolie.

@Beautyspace på INSTAGRAM

06/10/2014
Maries postkort fra verdens bedste by!
08/10/2014
Nicci Welsh sætter dit hår op

Kommentarer

 • Hov nu kan du trykke på navnet 🙂

  10/10/2014
 • Henrik Boysen

  Hej Daniela du har ret det er dejligt med lidt nørdterig 🙂

  Jeg kender ikke den danske lovgivning om hvor mange procent AHA syre der må være i et produkt til hjemme brug. Dog mener jeg at have hørt, at det er max 10% til hjemme brug, men er ikke sikker.

  Med hensyn til Avens K creme er jeg ret sikker på at indholdet af AHA syre ligger på ca 6 procent, da min kilde er Katja fra pudderdåserne, og hun har ret godt styr på den slags.

  Jeg anbefaler selv produkter på min blog, og alle de produkter med AHA syre i, har en procent på mellem 5 – 10%, og ph værdien er på mellem 3 – 4 da som du selv skriver giver de bedste syre produkter.

  M.V.H. Henrik

  PS hvis du vil se min blog kan du blot trykke på navnet 🙂

  10/10/2014
 • lene

  Tak, Anette, så fortsætter jeg bare, det var også med samlede råd og tip fra herinde og fra din bog jeg fandt ud af hvad der fungerede og vil nødigt holde op med det nu. Men jeg ville sfl også gerne vide om jeg gjorde noget no-no med både syre og a-vitamin, og de virker det så ikke som!!

  Det bliver interessant at ser hvordan det fortsætter at virke over vinteren. Sidste vinter fik jeg tørhedspletter, men så var jeg også på en helt anden rutine… med blandt andet kornet peeling 2 gange om ugen-det er ikke godt for min hud, men jeg troede jo det var skidegodt for det havde sælgeren sagt… Nu bruger jeg kun vaskeklud og rensemælk, og som maske fugtighedsmaske og måske en mild muddermaske en gang om måneden.

  Og så masser af fugt indefra og udefra. Tak for fantastisk blog og bog!

  09/10/2014
 • @ Lene – Jeg mener absolut ikke du bør holde pause. Din hud afslører, hvis den ikke er glad ;o)

  Stor hilsen Anette

  09/10/2014
 • Julia Venus

  Yes! Jeg blander stort set altid duftneutral bodylotion med et par dråber selvvalgt æterisk olie (= duft efter humør:-) og også gerne en pipettefuld vegetabilsk basisolie (eks. mandel)…jeg mixer det hele direkte i hånden og indsmører hele kroppen i egne friskmixede duftkompositioner…love it!

  09/10/2014
 • @ Gita – Med de to produkter du nævner, VIL du opleve en fugtoptimering: Først lotion efterfulgt af emulsion (emulsion/serum/koncentrat/booster – der er mange navne) og gerne toppet med din egen favoritcreme. Lad mig vide, hvordan det går.

  @ Pia Ø – Rullen, frugtsyrer og EGF er en god kombi tilsat tålmodighed ;o) God arbejdslyst.

  Mange hilsner Anette

  08/10/2014
 • Kære Henrik,
  jeg kender desværre ikke de 2 produkter du nævner. Men jeg kan læse at en LENE (4 kommentaer under din) også nævner det samme produkt og hun skriver at denne har 3% AHA og 1% BHA(?). Jeg kender kun til de kliniske produkter, da det er dem jeg har arbejdet med (lidt forskellige siden 1993).
  Normen er med max5% for “over the counter” AHA produkter, men der kan sagtens være afvigelser jeg ikke kender til. For der er flere faktorer der spiller ind; selve koncentrationen (f.eks Glykolsyrerne kan koncentreres mest, så kommer mælkesyre osv osv), den næste faktor er sammensætning og emulgator (f.eks stor forskel i en fedtopløsning eller en gel), sidst men ikke mindst, så er det selve “bufferen” der afgør hvordan frugtsyrerne virker i huden og om PH’en holdes på svag til moderat sur og ikke kommer ned på 2,5-3 (irritation/ætsegrænsen). Der er (og skal være) forskel på “home use” og “clinical use” og “Medical use” i de forskellige behandlings produkter. Derfor må jeg som hudterapeut heller ikke arbejde med frugtsyrer der kan være dobbelt så stærke hos hudlæger og hospitaler anvender (ved f.eks arvæv behandling og lign).
  MHT BHA, ja denne type frugtsyre (salisyl syre) virker ikke som AHA’er nedefra basalcellelaget og “opad”, men arbejder sig udefra og “nedad” og den virker ekstremt keratolytisk og har derfor god effekt på især uren/tilstoppet hud, men behøver kun at være ca 1% for at være virksom sammen med AHA (og PHA).
  I øvrigt dejligt med lidt “nørdet” sparring 😉

  07/10/2014
 • Pia Ø.

  Anette, ved du om man kan “viske” begyndende rynker omkring munden væk – eventuelt ved at bruge rullen fra Environ? Jeg har fået nogle rynker som er godt på vej ned i læben, ligner sådan nogle rygere får- og jeg ryger altså IKKE.
  Jeg har fulgt dit råd med frugtsyreserum og Bioeffect, det virker rigtig godt, men mangler altså lige det med læberne

  07/10/2014
 • Gita Elimar

  Kære Anette.
  Jeg har investeret i Sensais lotion og emulision, men troede et af produkterne var en serum!!!Jeg lider af fugtfattig hud. Er det korrekt at emulisionen er en slags serum, som jeg bruger efter skintonicen, og at jeg derefter kommer min dagcreme på til sidst? Jeg bruger decleors produkter, som jeg synes er kanon for min hud, men manglede lige noget ekstra fugt. Får jeg det fra produkterne fra Sensai? På forhånd tak. Synes det er en fantastisk blog du har, og læser den flittigt.
  Kærlig hilsen Gita Elimar

  07/10/2014
 • Henrik Boysen

  Hej Daniella, jeg er lidt uforstående overfor at du skriver, at AHA produkter som kan købes i butikkerne, kun må indeholde max 5% AHA syre. Så vidt jeg ved indeholder både pudderdåsernes AHA serum og Avene cleanance K cremen mere end 5% AHA.
  Det kan også være jeg bare har forstået dit svar forkert.
  M.V.H. Henrik 🙂

  Udover det er jeg enig i dit svar til Katrine. Jeg ser sådan på det, at Ideen med eksfoliering er at få huden til at arbejde så normalt så muligt. Derfor er det vigtigt at forstå hver hud eksfoliere forskelligt, nogle kan eksempelvis have brug for at eksfoliere 2 gange dagligt med et BHA produkt på 2 % mens andre har en hud der er bedre til at fjerne de døde hudceller af sig selv, så de behøves kun at bruge en mild fiber vaskeklud, eller et produkt med 0,5% BHA ( eller anden form for kemisk peeling ) nogle gange om ugen.
  Skulle man se tegn på over eksfoliering som rødme, røde pletter, irritation, og tørhed bør man skrue ned eller helt stoppe.
  Ser man bare en smuk, jævn og fugtglad hud så skal man da endelig blive ved.
  (Når vi vel og mærke taler om konsentrationer mellem 5 og 10 ved AHA og 0,5 – 2% ved BHA syre)

  M.V.H. Henrik 🙂

  07/10/2014
 • Tak for altid gode tips:-)

  07/10/2014
 • @ Vibeke – Hvor lyder det ikke rart. Jeg vil anbefale dig at tage direkte fat i Bioeffect via mailadressen til deres danske kontakt: rg@sifcosmetics.dk

  Mht. kost og dine øvrige spørgsmål, så vil jeg gerne henvise til min bog (du kan låne den på biblioteket eller købe hos boghandleren). Imedeen kan meget, men ikke afhjælpe rosacea desværre.

  Stor hilsen Anette

  07/10/2014
 • Vibeke

  Hej Anette,
  Jeg har købt Bioeffect serum. Jeg fik efter et par ganges brug en meget rød stribe fra næsen og ned mod kæben. Jeg regnede med at det var en allergisk reaktion og stoppede selvfølgelig med at bruge det. Jeg ærgrede mig grundigt og forærede den til en veninde 

  Men den rødmen som også er lidt knoppet forsvinder bare ikke igen, selvom jeg er stoppet med den serum og selvfølgelig ikke eksfolierer på det eller noget. Jeg prøver at give det mild rens med Bioderma og fugt med Pai hybenkerneolie og Rønsbøl mind ansigtscreme. Det bliver bare og jeg synes at det ligner Rosacea…. Øv med øv på. Næsen er også til tider rød, men ikke knoppet.

  Hvad anbefaler du udover kosten? Jeg tager omega3 fiskeolie og zinktabletter. Vil Imedeen have en effekt på rosacea? Er det rigtigt at man ikke må bruge olieholdige produkter på huden hvis det er rosacea?

  Kh Vibeke

  07/10/2014
 • lene

  Hm, jeg bruger en aha/bha produkt fra apoteket, cleanance K, under mit serum hver dag, tror det er måske 3% frugtsyre og 1% bha.

  Det virker fint på at holde min tendens til bumser væk.
  Burde jeg holde pauser med den mener I?

  Bruger BP super3booster på natten og min hud har det bedre end nogensinde…

  07/10/2014
 • Kristine

  Stor tak for svar og uddybelse til jer begge!! Det gjorde det mere nuanceret og knapt så sort/hvidt, så nu tør jeg igen gå i gang med at bruge frugtsyren i en periode.

  Kh. Kristine

  07/10/2014
 • Kære Kristine, “Over the counter” hjemmepleje produkter med Frugtsyrer (AHA / Alfa Hydroxy Acid) har ikke så høje koncentrationer (max 5%) sammenlignet med de professionelle AHA’er som forhandles hos f.eks kosmetologer og hudlæger (ca +10%) for at man netop ikke kan misbruge disse, men man skal aldrig overdrive brugen (f.eks. hele året rundt uden pauser).
  AHA er blandt de bedste kosmetiske ingredienser for at booste liv i huden, da de virker aktivt på cellefornyelsen og stimulerende på kollagen/elastin dannelsen, samt mindsker store porer og forfiner i det hele taget hudens STRUKTUR (porer, linjer, rynker, hudskader/ar mm), endvidere hjælper huden med en ensartet teint og pigmentering. Det ver også dette du selv har været begejstret for 🙂
  Hvis man vil have den mere intense behandling, så kan man kun få denne hos en kosmetolog (op til +50% koncentration pr behandling) og det er altid bedst at forbehandle huden først hjemme i nogle uger med en mildere frugtsyre serum (tænk på et løg med brune, visne skaller, som lige først skal afskalles førend vi når ned i de lidt dybere cellelag 😉 Det bedste resultat ses når det er et intensivt kur-forløb med f.eks 1-2 gange pr uge i nogle uger.
  Dette kan gøres et par gange om årte og der er kun en enkelt kontraindikation vedrørende AHA, nemlig SOLEN. Din hud vil blive mere lysfølsom pga hornlaget bliver en smule tyndere (alle øvre hudceller eksfolieres jo) og derfor skal man beskytte sig ekstra imod solen. Alternativt hvis man bliver i DK, så skal man få dette kurforløb i vinterhalvåret
  (fra Oktober – Marts).
  -MHT alderen, så er 28 slet ikke for tidligt og slet ikke hvis du allerede selv har erfaret at du fik forbedringer. Vi behandler især yngre hud pga AHA også modvirker uren hud og tilstopninger i porerne. Andre kommer pga pigment-problemer eller pga anti-age effekten. Uanset alder, så får du ALLE de gode effekter fra AHA, selvom du er målrette mod et specifikt problem. AHA kan ligesom alt andet misbruges, overdrives og der skal kyndig vejledning til.
  Så find du bare din serum frem igen og få de gode resultater som du oplevede tidligere, det er nemlig LIGE NU at det er aktuelt at få en AHA behanling 🙂

  07/10/2014
 • Anne Kragelund

  Anbefalder du også kombinationen af Embryolisse og Lancome til en fedtet hud?

  07/10/2014
 • henrik

  Kom til at skrive denne besked et forkert sted igår så prøver lige igen 🙁

  Hej annette, så dig på tv igår og vil bare sige at din nye frisyre bare er spot on. 🙂

  07/10/2014
 • Tusind tak – det vil jeg gøre 🙂

  07/10/2014
 • Kristine

  Jeg har købt pure active serum for nogle måneder siden, og har været glad for den, da jeg netop synes, at den har sat skub under min til tider jævnt dovne hud og hjulpet med at hele huden efter urenheder og udbrud.
  Men efter jeg har været i hænderne hos en hudterapeut i Magasin, er jeg blevet lidt i tvivl.
  Damen advarede mig mod unødvendig brug af frugtsyre til ‘ung’ hud (er 28). Hun mente, at det var alt for hårdt for huden, og at frugtsyren strippede huden for dens øverste beskyttende lag. Hvad mener du – kan man være ‘for ung’ til at bruge frugtsyre?

  07/10/2014
 • @ Mette Vinther – du skal tage fat i wegabeauty.dk, så guider de dig. Stor hilsen Anette

  07/10/2014
 • Hvordan tror du jeg skal blande min Codage serum for at afhjælpe fedtet næse men tørre kunder samt uren hud?

  Knus Mette

  07/10/2014
 • @ Dorte – CODAGE. Du kan tjekke hos wegabeauty.dk for mere info.

  KH Anette

  07/10/2014
 • Dorte

  Hvad hed det første mærke, du talte om i programmet – det som bliver blandet til ens hud?

  07/10/2014