Tre, jeg ikke løber tør for

massageolie

Jeg elsker duften af lavendel, fordi den virker afslappende med det samme. Og jo, det gør sikkert en forskel, at jeg også ved, at det er bevist. The Body Shops lavendelolie er for mig helt særlig, fordi den sikrer, at min datter altid slutter dagen med rygmassage frem for sin iPad. This Works  hånd- og kropscreme bruger jeg til at massere mine egne hænder og fødder inden sengetid. Karmamejus Body Oil 02 dufter ikke kraftigt af lavendel – sikkert på grund af indblandingen fra lindeblomst, som gør den så umanerlig mild, hudagtig ren og fin i duften. Jeg bruger den efter et lunt bad.

KarmamejuMette

Og nu vi er ved Karmameju, så hedder damen bag Mette Skjærbæk. Hun er skønhedsklog, laver gode sager, der er til at betale, og så er hun hende med fortidens Pantene-hår, hvis du sidder og vrider hjernen med, hvor det er, du har set hende. Hun ka’ noget med afslapning, så jeg bad om hendes opskrift på også at falde godt i søvn:

 • Sæt tid af til at gøre dig klar til natten. Rens hud og hop i nærende cremer og olier, som kan arbejde i de mørke helende nattetimer. Brug også tiden til at komme ned i gear og træk vejret dybt (we know, men vi glemmer det).
 • Udskift kaffe med urtete om aftenen. En dehydreret krop sover ikke godt, og dehydreret hud er slap og trist. Hav også et glas vand stående klar til at være det første, du tager fat i om morgenen.  
 • Vælg en god pude. Jeg har i mange år sovet med en blød Dunlopillo pude, og det gør en kæmpe forskel for, hvor mast min ansigt er, eller ikke er, om morgenen. Jeg har netop købt Save My Face puder, som er gode for nakken (som er mit ømme punkt) og til at modvirke soverynker. 
 • Brug aromaterapiens magi med beroligende olier som fra eksempelvis kamille, lavendel og lindeblomst. Især varmeapparater og flyture stjæler fugt fra vores hud, og her hjælper en god ren oliebalm med at holde på fugten.
 • Giv dig selv en let ansigtsmassage. Vi har 97 muskler i ansigtet og afslapning af muskler og bindevæv virker udglattende på alle de spændinger, vi får i løbet af dagen. Jeg masserer altid med min egen ansigtsolie (surprise surprise). 
 • Lad ikke tankerne ræse, mens du falder i søvn. Prøv at styre dem. Fortæl hjernen at der skal lettes på alvorsrynken mellem brynene. At panden skal slappe af. Mærk din vejrtrækning gå helt ned i maven, så den løfter sig lidt. Tænk på noget dejligt. Noget der gik godt den dag. Slap af i hele ansigtet og lav heste-prust med læberne så ansigtet er helt smør-blødt og afspændt. Sørg for en digital detox en halv time inden sengetid og læs i stedet Anettes “Superhud”. Hjernen arbejder videre med det sidste, vi feeder den med, så lad det være godt (….haha. De sidste linjer har jeg (Anette) ikke tvunget igennem).

19/11/2015
Dit hoved på bloggen
23/11/2015
Sig mig, hvem kan vente?

Kommentarer

 • Kære @ Marie Louise Jønsson

  TAK for din SØDE besked.

  Make-up / Skal jeg ud “til noget” sørger jeg for at min hud er godt fugtmættet.. først LOVE hydromist, så frisk aloe vera gel fra en plante hvor jeg klipper et stykke af, så GLOW ansigtsolie,og til sidst GRACE ansigtscreme + masser af vand/urtete i løbet af dagen. Sund fugtmættet hud er det eneste kanvas som kan bære make-up.

  På billedet har jeg Bare Minerals Matte mineralpudder foundation på.. “medium beige N20”.. påført med en stor børste.

  Så har jeg tegnet øjenbrynene op en smule med Shiseidos brow pencil BR602, og har børstet brynene med MAC “brow set” – en klar gel lign. sag..

  Kindben får en god gang MAC “Tenderling” sheertone blush – man kan tage en del på bare det blendes godt …

  og et gammelt 80’er trick for at få symetriske læber er f.eks Calvin Kleins lip definition crayon “warm up” som egentlig kun bruges i den ydre kant af læberne for at rette dem til. Den har samme farve som læberne så er blot en lille snyder som giver lidt fyldigere og ens læber..

  og så CALM balm på læberne + et lille dut på kindben + lige under yderste del af brynet, så jeg får lidt naturligt shine ..

  Jeg har påsatte øjenvipper, så de klarer sig selv.. de skal blot børstes.

  En smule grå Chanel øjenskygge under øjet yderst og yderst på øjenlåget, for at give lidt markering omkring øjet…

  Jeg sprayer altid efter med LOVE hydro mist så det tørre pudderlook bliver til sund hud igen… og bruger den løbende oven på make-up for dejlig hyaluronsyre og planteekstrakt næring i løbet af dagen…

  Jeg tror det er det… Skal jeg ud om aftenen, efter en lang dag – som på billederne her, så er det forfra med fugtpleje inden make-up.. den pleje man gav sin hud om morgenen skal gentages.. så aldrig make-up på tør hud..

  Så jeg leger mest med at fremhæve mere end at “male”.. rigtig god fornøjelse i denne festlige tid. Kh Mette

  24/11/2015
 • @ Lisbeth M – Det lyder som noget, vi andre må prøve!

  @ Hanne I – Ja, mange er glade for den.

  @ Christina – Jeg bruger Invigorating Night Gel alene, men du kan godt lade den trængde ind i huden og så efterfølgende duppe med lidt god olie.

  @ Rie D – JA – den olie er simpelthen så fin og dufter fabelagtig godt.

  @ Mie L – Og der kommer lidt flere i morgen. Tips.

  @ Karin VS – Dejligt at høre fra en, der har gavn af den. Hvordan sikrer du, at den ikke glider væk i løbet af natten?

  @ Inge – Lyder som en god plan at starte dagen med.

  @ Marie Louise Jønsson – Jo, jeg får hende til at skrive på bloggen her i kommentarfeltet, så hæng på.

  @ Pernille S – ;o)

  Stor hilsen Anette

  24/11/2015
 • @ Pernille – Jasmin virker afslappende – kamille også. Og så er lindeblomst ret fin. Den er i Karmamejus 02 olie, hvor der dog også er lavendel i.

  @ Kristine – Det optimale er at køre a-vitamin alenen. Alternativt bruge frugtsyrer som ‘døråbner’ og smøre A-vit ovenpå. Som kur kan du tage en federe balm som ex. Stella Balm fra Balance Me: http://mariasvane.dk/

  @ Christina – lyder dejligt.

  Stor hilsen Anette

  24/11/2015
 • Pernille

  Kan du anbefale andet end lavendel som afslappende? Alle steder, jeg læser, bliver der skrevet om lavendel som det bedste, hvis man har svært ved at sove, sover uroligt osv. Men jeg kan ikke rigtig med lavendel :/ det dufter skønt, men jeg får de værste nyseanfald af det, lige meget i hvilken form, det er.

  23/11/2015
 • Kristine

  Kære Anette.

  Tak for en fin og inspirerende blog.

  Har lige afsluttet din fantastiske bog “Superhud”
  og vil gerne igang med barrierebeskyttelse. Jeg har også set de produkter du anbefaler på din blog og kan se det er lidt federe cremer – jeg har lidt fedtet hud, så tænker jeg vil bruge det om natten. Men hvordan så med a-vitamin creme og frugtsyre? Kan jeg bruge det ovenpå dem? Vil prøve at køre en periode med frugtsyre og efterfølgende en med a-vitamin.

  Hilsen Kristine

  22/11/2015
 • Christina

  Tak Mette, dejlig læsning. Jeg sover også med save my face puderne, og kan simpelthen ikke undvære dem – har dem med overalt – til tider kombineret med duften af lavendel 😉

  22/11/2015
 • Lisbeth M.

  Kære Anette
  Ak ja, jeg er også forlængst hoppet med på olie-trenden. Ud over alle de skønne olier der er at få i dag, så synes jeg, at det er helt vildt skønt selv at tilsætte rene æteriske olier i de helt neutrale badeolier/ kropslolier. Min favorit er helt klart urtegaardens lavendelolie!! Men appelsin/ lime/ grapefrugt, eucalyptus eller ylang ylang er også skønt. Og sådan en frisk citrusduft om morgenen virker næsten lige så godt som en god morgenkaffe. Næsten 🙂

  22/11/2015
 • Marie-Louise Jønsson

  Iiihhhh hvor er hun smuk hende Mette på billederne. Kan man ikke få at vide hvilken makeup “all incluvsive” hun har på. Altså BÅDE på hud og øjne mvh. Ml

  21/11/2015
 • Pernille Sparsø

  Tusind tak for gode weekendtips! Kh Pernille

  21/11/2015
 • Inge

  Jeg bruge dagligt ionic tør-børsten fra Karmamju inden morgenbadet. Så er man ligsom vågen og efter badet er huden super blød – hvis man altså husker at smøre sig ind også 🙂 God dag herfra

  21/11/2015
 • Karin VS

  Jeg er den lykkelige indehaver af Save My Face puderne, og de er virkelig fantastiske og genialt opfundet ❤️

  20/11/2015
 • Super gode tips! Jeg har personligt haft en del søvnproblemer og vil helt sikkert forsøge mig med de tips! Tusind tak.

  20/11/2015
 • Rie Dyrnes

  Har netop købt deres milde body olie i en rejse størrelse. Skønt at det findes, så man lige kan afprøve først. Men den er skøn, så den kommer på ønskesedlen :O) Må da lige google den pude.

  20/11/2015
 • Christina

  Tak for skønne tips:-) vil investere i olien fra Body Shop til min søn, da han øver sig i at lægge Ipad fra sig om aftenen og massage kunne være et dejligt alternativ.
  Når nu vi er ved natten, har jeg lige købt Ole Henriksens invigorating night treatment. Hvad vil du anbefale ovenpå? min dagcreme har faktor. Kan jeg lægge en olie, eller?

  Ha en dejlig aften:-)

  Vh. Christina

  20/11/2015
 • Hanne I

  Fint indlæg og masser af inspiration. Vil i første omgang se lidt nærmere på Save My Face puden som et muligt juleønske. Den lyder da spændende…

  20/11/2015
 • @ HeLene – Shampoo & conditioner (Glory og Shine) er fabelagtig gode. Hvis det er dem, du også tænker på?

  @ Birgitte B – Men lidt afslapning kan de fleste bruge og her hjælper lavendel (også bare en lille billig æterisk olie fra et fransk apotek).

  Stor hilsen Anette

  20/11/2015
 • HeLene

  Dejligt indlæg, noterer mig produkterne og tak for præsentation af Mette. Har mange favoritprodukter derfra, fx konjacsvampe og ansigtsolierne som jeg også bruger på min negle! Og deres schampoo-me likee

  20/11/2015
 • Kunne være man skulle give det der lavendel-olie et skud 😉 selv om jeg ikke har problemer med at sove/falde i søvn sådan generelt. Kh. Birgitte

  20/11/2015