fbpx

Trend-darlings #2: Husker du hende med Kinderæg i solen?

solfaktor

Nåmen det er også OK, hvis du ikke husker hende, for hun er brugt som case i en sol-sag, jeg linker til nederst. Set fra mit vindue i dag brager de varme stråler nemlig ned med fuld kapow fra en babyblå himmel, så ordene bliver korte – men anbefalingen varm. To af mine sommer-favoritter er:

 • Korres – du græske skønne smøre, hvor jeg er afhængig af duften, som rammer krydsfeltet, hvor sødmælksyoghurt og vandmelon mødes. Derudover er jeg vild med konsistensen (let og luftig) og deres forbrugervenlige emballager, som giver hurtigt overblik mht., hvad der er i og ikke i. Nogle vil undgå parabener, andre silikone, og andre mineralolie osv. Her får du klar besked og behøver ikke være kemi-ingeniør for at forstå ordene. Basen i cremen på billedet er sheasmør, aloe vera, valnødde- og kokosolie (249 kr.)
 • Änglamark hører også til mine sol-favoritter. Why? Udover mærkningerne fra Svanen og Astma-Allergi Danmark, kan jeg godt li’ at smøre mine børn ind i noget, der hverken indeholder parfume- eller farvestoffer. Derudover fungerer sprayen her selvfølgelig fint til både store og små kroppe og er dejlig prisfornuftig. (90 kr.)

SNUP TENDENSEN: Hvis du vil snigkigge rundt om næste fremtidshjørne, når det gælder solbeskyttelse plus have ekstra tips OG hele Kinderæg-historien, så klik her.    

Hvad går DU efter, når det gælder solcreme?

………………………….

Har du mere tid,  er der her lidt ekstra om fremtidens sol-beskyttelse:

Hvis solskadet dna i huden kan repareres, vil risikoen for hudkræft ikke bare blive mindre, men en reel bonus vil falde prompte med sundere og flottere (læs: yngre) hud. Selvom hver celle har en værktøjskasse til netop at fikse dna, der har lidt overlast – eksempelvis fra solen, så kan naturen have brug for hjælp. En hjælp, der i USA i øjeblikket kører på  dna-reparerende enzymer i solcremer. Usandsynligt? Eksperter er bestemt i tvivl, men et par har alligevel netop udtalt sig positivt til Los Angeles Times. Blandt andet henviser overlæge for dermatologisk kirurgi ved Memorial Sloan-Kettering Cancere Center, dr. Steven Q. Want, til et studie hvor personer med ekstremt solskadet hud i 48 uger testede et enzymberiget solbeskyttelsesprodukt med positivt resultat. Den pågældende creme kan dog ikke købes. Det kan til gengæld Neova – en solcreme dr. Suzanne Kilmer fra Sacramento roser. Hun forklarer til LA Times, at hendes patienter hellere vil tale om antirynkefordele og solpletter frem for hudkræft, og hvor zinkoxid giver høj beskyttelse mod solens stråler, mener hun, at en indholdskombination med enzymer sikrer den bedste mulige reparation til huden.

19/07/2011
Trend-darlings #l: Snup det søde med det søde
21/07/2011
Trends-darlings #3: Hvad med blege bryn – hitter de stadig?

Kommentarer

 • Til ansigtet bruger jeg faktor Clinique 40. Godt nok en creme til kroppen, men den fungerer fint i ansigtet også. når den er trængt ind i huden kan jeg sagtens lægge makeup bagefter.
  Jeg bruger den samme til kroppen eller Avène/ La Roche fra apoteket, da jeg også synes de er gode. Og hele sommeren faktor 40-50, da jeg stadig bliver brun og så passer bedre på min hud.

  Om efteråret/ vinteren er det faktor 25 i en dagcreme.

  22/07/2011
 • Annette

  Vores solcreme skal være uden parfume og parabener 🙂

  21/07/2011
 • Karin Pihl Rasmussen

  Mine farvoritter til kroppen er to så forskellige som Derma og dermalogica.
  til ansigtet er jeg stor tilhænger af
  Ole Henriksens truth revealed super creme spf 15, med youngblood mineralpudder ovenpå :-)))
  Samt altid solbriller på i solskinsvejr.

  21/07/2011
 • sus

  Ang parabener kan det faktisk være bedre at købe en creme med en lille smule af mange forskellige parabener- end en med en masse af den samme slags!

  20/07/2011
 • Jeg har bare indtil videre brugt Matas’ solcreme med faktor 15. Jeg synes dog den er lidt fed i det og min hud kan ikke rigtig ånde.. så måske skulle jeg prøve den fra Korres.. hvor kan jeg få den? 😉

  20/07/2011
 • Anette J

  John Masters solcreme til ansigtet. Den har en dejlig konsistens (flødeskumsagtig). Ja og så tager jeg tit en let, langærmet trøje på – giver meget høj solfaktor og er uden parabener:)

  20/07/2011
 • Høj faktor, minus parfume og så let smørbar som muligt:-)
  Til ungerne står den på Derma – genial fordi man let kan se, hvor man er kommet til – et hit når tøsebørn på 2 og 4 insisterer på selv at klare indsmøringen.. Det er nemt at tjekke om de er nået hele vejen rundt:-)

  20/07/2011
 • Høj faktor og helst fri for alt unødvendigt; parfume og farvestoffer. Jeg har faktisk ledt efter en spray, idet de er så meget bedre at arbejde med – så hurra for dit tip! Og så er den også til at betale, for os på SU 🙂

  20/07/2011
 • CharlotteK

  Jeg må nok tilstå, at jeg er lidt romersk-katolsk hvad angår solcreme, for jeg køber bare det, der lige er – og gerne så billigt som muligt!
  Til mine børn køber jeg dog altid Änglamark eller andet, der er allergitestet.
  Børnene har altid minimum faktor 20 på og helst faktor 50. Jeg selv har i starten faktor 20 og så går det gradvist nedad, jo mere solbrændt jeg bliver og ender i en faktor 8 for det meste….

  20/07/2011
 • Jeg bruger altid La Roches Posays (apoteket) solserie. Den har en af de højeste beskyttelse af UVA – jeg mener det er 2/3 af solfaktoren i forhold til andre solcreme-mærker som kun har 1/3.

  20/07/2011
 • Dorte Daugaard

  Jeg bruger Sun Balance faktor 30.
  Den er uden farve, parfume og parabener, og jeg så engang i en test, at den havde fået gode “anmeldelser” ift. ikke at have skjulte ting og sager.
  Den er lidt fed at smøre ind, men absorberes lynhurtigt og dufter ikke grimt, selvom den ikke har parfume.

  Den fås smadder billigt i Føtex (kan ikke huske den præcise pris), og det gør, at jeg så til gengæld har råd til Sun Soul fra Comfort Zone. Faktor 30.

  Den køber jeg i Complete Me, og de søde piger dernede har givet mig et tip om, at fordi den er så smooth og lækker, så er den til kroppen også fin at bruge i ansigtet, så det gør jeg. Hele året rundt…(nogle gange faktor 15 om vinteren)

  Så føler jeg mig rustet mod pigmentpletter, rynker og ikke mindst solskader og værre 🙂

  20/07/2011
 • Er ikke blevet solskoldet eller noget, langtfra.. jeg har ret sart hud så jeg har altid mindst faktor 30 i hovedet og samme med kroppen 😛 Og det er Matas de stribede jeg bruger og de virker rigtig godt for mig 🙂

  20/07/2011
 • Jeg er ikke blevet rød (selv om jeg også er meget lys), men må gå på jagt, for skal 1 uge sydpå om et par måneder og der skal jeg nok bruge en ansigstcreme ved poolen, tænker jeg 😉
  Og…
  Hjemvendt fra ferie (hvor jeg fik tid til at læse rigtig mange dulleblade) har jeg et spørgsmål om bryn. Holder trenden om blege (afblegede) bryn stadig? Og kan man ‘kun’ gøre det, når man har lidt farve i ansigtet? Og hvad skal man være obs på mht. anden make-up, hvis man vælger de blege?

  Knus Birgitte

  20/07/2011
 • Jeg går efter at undgå parfume, parabener osv.. Bruger lige nu Derma i en spray, som er rigtig praktisk synes jeg. Ellers har Irma også deres tusindfryd-serie, der er ret fair i pris. God sol-sommer! 🙂

  20/07/2011
 • Hele familien bliver smurt ind i Derma, faktor 30 eller 15 alt efter vejret. Jeg må med skam tilstå at jeg (igen i år) ikke bruger solcreme i ansigtet. Jeg synes min hud bliver så over fedtet og skinnende af det. Og da jeg har holdt ferie i DK så har dagcremen med UV gjort det fint nok…

  20/07/2011
 • Salli

  Jeg har erhvervet mig en dagcreme fra Loreal der hedder “10” eller noget i den retning (den er rød med pumpe) den er faktor 20 og rigtig god.
  På kroppen bruger hele familien Derma faktor 20, der også er uden parabener, parfume osv.
  Til sidst en advarsel – min nabo havde i foråret en rest solcreme uden parabener stående fra sidste år, som hun i mangel af bedre smurte sig med inden, hun gik ud i solen. Det resulterede i et rigtig væmmeligt udslæt, som hudlægen konstaterede var opstået pga de manglende parabener, der jo nedsætter holdbarheden yderligere, på solcreme. Så selvom at der er almindeligt kendt at man ikke skal gemme solcreme rester, er det så åbenbart endnu værre hvis den er uden parabener 🙂

  20/07/2011