fbpx

Trend: Træt af mikro, downsizing og spelt

Hvis ja, så er du langt fra alene om at parkere dårlig samvittighed for i stedet slå ud med armene og vise, at her går det godt. Tendensen hedder ublu blær og står bøjet i neon hos nogle af de 13-årige, jeg følger på Instagram, hvor der flashes alt fra Balenciaga tasker til Holly Golightly-køb. Noget, man kan vrisse lidt af. Men. Alderssvarende eller ej, så har de fat i noget. For 2015 bliver året, hvor vi lægger tilbageholdenhed, hipster-frelsthed og fejringen af det umaterialistiske bag os. I stedet vil vi frådende kaste os ud i et statusorgie med logoer og forbrug, for at vise omverdenen, hvad vi formår at gøre, nyde og dermed købe. Det fortalte sociolog Eva Steensig mig, da vi talte om det ublu blærede til Børsen.  Tendensen omfavner en spirende træthed af alt, hvad der er rigtigt. Lige fra det langtidshævede surdejsbrød til genbrug og speltmødre. Glem guiltfree shopping (begrav i det hele taget det dødssyge ord shopping). Nu er det igen tilladt at revne af stolthed (eller bare simpel glæde) over et smukt køb. Heldigvis – og hvis vi lige glemmer de 13-årige – så er vi mere reflekterede. Det handler trods alt ikke (kun) om mere, men mest om bedre. I England kalder de det joyflation.

SNUP TIPPET: Lækre brands, dog langt fra alle brands, fungerer da også som like-magneter på Instagram, fordi de kan afkodes med det samme. Som en flok Själ-produkter. Eller Chanellakker. Eller Marc Jacobs. Tjek tabletten for en ekstra sjov detalje. Sidegevinst om du vil, når det gælder tendensen.

VANDT DU RUDOLPH CARE? Vinderne ses her.

@beautyspace på INSTAGRAM

10/04/2015
Det med at få en sviner
14/04/2015
Flotteste nude negle ever

Kommentarer

 • Nix. Jeg bliver aldrig træt af at tænke på downsizing, som efter min opfattelse går fint hånd i hånd med med et luxuskøb i ny og næ.

  Hvorfor dog stoppe med downsizing når vi nu lige er kommet så godt i gang?

  Kh Rikke

  17/04/2015
 • Karoline L

  Hehe – hvis bare det var… Jeg tror jeg har været en 16 år?? For var til dit liveshow i 2011 – og nu er jeg 21 😮 Føler mig, dog stadig som en på 18… (Dine hudtips og motion hjælper på det :-))

  //K

  14/04/2015
 • @ Karoline L – AK ja, den ungdom siger en Karoline, som er …ja, hvad er du efterhånden? Husker jo, at du var 18, da du begyndte at følge Beautyspace, så nu må du være?

  @ Dorthe – Ja, væk med Jante, men ‘shopping’ er stadig (for mig) et vildt irriterende ord. Derimod elsker jeg køb, som gør mig glad. Der ligger noget formålsløst i shopping.

  @ HeLene – Haha, GODT med Instagram. Enig.

  @ Gitte N.O. – Det tror jeg ikke vi gør. Sociolog Eva Steensig hævder, at hun ser en øget refleksion. Vi ER blevet klogere.

  Stor hilsen Anette

  14/04/2015
 • Gitte N.O.

  Åh bare det nu ikke blive en tilbagevenden til overforbruget fra før krisen – synes faktisk de senere års mere tilbageholdende livsstil har haft noget sundt med sig. Så forhåbentlig finder vi alle en god mellemvej mellem overforbrug og total minimalisme.

  13/04/2015
 • HeLene

  Nu havde det jo været nemt at citere Oscar Wilde, youth is wasted on the young.
  Men det nægter jeg jo at gøre! Ik?
  Og jeg elsker instagram og har bla Anette at takke for at jeg er derinde og kan følge, både de unge og de mere distingerede. God eftermiddag!

  13/04/2015
 • Dorthe

  So true words!
  Det er vildt, hvad Instagram kan. Jeg bruger det selv meget til at søge inspiration på forskellige profiler. Og ja, så synes jeg da det lyder fedt, hvis 2015 bliver året, hvor vi nærmer os, at vi kan pakke den kære Jantelov lidt væk og fx glæde os over egne eller andres køb mv. 🙂

  13/04/2015
 • Karoline L

  Tsk. En smule misundelig på (måske forkælede – eller bare heldige 13-årige) 😮 Min lillesøster er på samme måde – iPhone 6, MacBook, Peak Performance trøjer. Den ungdom ^^,

  13/04/2015