fbpx

TRENDUPDATE: Derfor vil du være gammeldags

Nostalgi er varmere end nogensinde før. Selve ordet er vel bare en pænere version af gamle travere, mens klassikerglæde er det diplomatiske alternativ. Uanset hvad, er det hipt at spæde skønheds-garderoben op med velduft og andet skønhedsguf fra tidernes morgen. Måske mens du støver grammofonpladerne af og spiser citronfromage.

SNUP TENDENSEN: Hvis du vil læse mere (også om citronfromagen), kan det ske med et klik her.

Har du nostalgisk forkærlighed for noget, eller måske bare en eller to gammeldags vaner?

FOTO: MAC

14/11/2011
Måske en af de heldige? Plus et anderledes beauty-hit
17/11/2011
Efterlysning: Mere luksus, mindre Minirisk, skrev Dorte

Kommentarer

 • ej, hvor sjovt med citron fromagen. Vi var til middag hos et vennepar og talte netop om hvad blev der af den elskede citron fromage. Vi blev enige om at det måtte vi lave snart.

  Ellers er den blå Nivea stadig et hit hos os. Den har ligget i toiletskabet og ikke rigtigt brugt. men blev taget ud for 14 dage siden fordi sønnikes hud er tør. Brugte en anden creme men den synes han kløede så prøvede jeg NIVEA og den brokkede han ikke over.

  Ellers er jeg selv ret vild med den feminine 50´er stil og har elsket at gå i genbrugsbutikker og købt kjoler som jeg har gået med. De hænger dog stadig 🙂

  Også er retten Osso Buco blevet et stort hit herhjemme de sidste halve år.

  /Chau
  http://www.thetiger.dk

  27/11/2011
 • Og tak Pia for hjælpen med at finde frem til rette navn:-D

  23/11/2011
 • Har nu fundet duften min farmor havde. Den hedder 4711 og er turkis og guldfarvet;-)

  23/11/2011
 • Lene

  rejecocktail og bananasplit! Det rykker! :O)

  16/11/2011
 • Britta

  Hvor er det herligt at læse svarene til dit indlæg Anette, det vækker da ret mange minder. Fenjal kan jeg også huske, Kouros, Old Spice, Anais Anais, Magic Noire, skønne dufte dengang 🙂 Maria Jørgensen, jeg er med i klubben, der vil have Gucci no. 3 tilbage på hylderne NU!! Jeg har også vinylplader og enkelte lak-plader. Og så elsker jeg de der små kræmmerhuse med syltetøj og flødeskum og hakket chokolade på toppen mmmm….

  16/11/2011
 • pernille Bølkov

  Fenjal og JOOP, er nostalgi, for mig, har arbejdet i parfume branchen, i en menneske alder og disse dufte, ” river mig tilbage” til dengang 🙂

  Min farmor`s gamle porcelæn s kaffe kander, er også ren nostalgi…

  Meget smukt billede 🙂

  16/11/2011
 • Helle S

  Super lækkert foto!

  16/11/2011
 • Det der med at være anderledes. Det er totalt fedt. Personligt skiller jeg mig ikke super meget ud (medmindre man tager hensyn til at jeg går på HTX). Men jeg kender da mange, som er rigtig gode til lige at sætte et ekstra præg på det der med at være anderledes.

  16/11/2011
 • Maria Jørgensen

  Ja men, så venter jeg bare på de sender Gucci No 3 på markedet igen. Kan dufte den endnu..!!

  16/11/2011
 • Tanya Christensen

  Haha, kan stadig blive blød ved duften af Kouros som min allerførste kæreste brugte. Engang fulgte jeg efter en mand i Illum for at indsnuse lidt mere!
  Og så må vi være supertrendy hjemme hos os med grammafonspiller og masser af bøger 😉
  Men ville ønske at jeg selv var ladylike nok til at gå i Audrey Hepburn-agtige kjoler…

  16/11/2011
 • Hvad er der i vejen med grammofonplader – omjegligemåspørge??? Jeg hører dem hver dag. Og oveni det er jeg frygteligt gammeldags – og jeg er stolt af det!

  16/11/2011
 • CharlotteK

  Min første kæreste brugte Kouros – så den bringer søde minder frem:-)
  Og så elsker jeg for øvrigt pære belle helene – den dessert smager himmelsk. Og grydestegt kylling med brun sovs og agurkesalat! Og Amarige og Paloma Picasso – ja, jeg kunne da blive ved åbenbart:-)

  16/11/2011
 • Aahh, fortidens dufte. Så sent som i søndags sneg jeg mig til at dufte til Fahrenheit i tax free-shoppen, og fluks var jeg tilbage i teenage-årene og den daværende kæreste kunne næsten røres i minderne. Utroligt som dufte og minder hænger sammen!

  16/11/2011
 • susanne

  Fantastisk indlæg i Børsen:) du er dygtig

  16/11/2011
 • Maria Jørgensen

  Hej Anette.
  For nogen tid siden var der et indlæg om en kur til bryn (og vipper). Jeg vil rigtig gerne prøve den, men har selvfølgelig glemt navnet på produktet.. Håber du kan hjælpe mig…

  Kh og rigtig god dag til alle.
  Maria

  16/11/2011
 • Sådan noget som Elisabeth Arden Red Door parfumen er virkelig noget der kan tage mig tilbage i tiden. Blå Nivea er også en god klassiker.
  Og har en forkærlighed for tarteletter, som jeg har videregivet til min ældste søn 🙂

  16/11/2011
 • @Susan – uha, Anais Anais på herrehud. Alt kan åbenbart ske i duftens verden inkl. et Charlie-come back.
  @Karin – og netop musk, godt nok i mange andre fortolkninger, gør sig stadig godt bemærket.
  @Marie GA – ha,ha. Jeg tror på, at nostalgi netop holder.
  @Winnie – godt med (visse) traditioner. Hos MAC i Kbh, Aarhus og Odense kan du få fingre i farverne.
  @Anja – jeg fik citronfromage for nylig lavet af en hot shut 25-årig kok, og den smagte himmelsk. Du har ret…der findes en 1881 fra Cerruti, men duften til kvinder er laksefarvet. Måske er det en anden, du tænker på?
  @Mette b – åhhh ja, tror også det hang sådan sammen for mig.
  @Kira B – præcis den stil holder maksimalt pt. inkl. hele old Hollywood-trenden. Du må have film-favoritter i den stilgade?
  @Con9 – heldige du. Fantastisk at du har de grammofonplader. Do never sell.
  @Pia – jamen det gør jo kun dine vaner (og livretter) autentiske, at du ikke blæser med modevindene…
  Mange hilsner Anette

  16/11/2011
 • susan

  Ja… husker også min skuffelse engang late 80’erne hvor jeg sniffede mig efter duftsporet af Kouros, for blot at finde en dreng der ventede på at blive teenager… Iøvrigt husker jeg også fra datiden, at somme hankøn brugte Anis Anis! Jojo, den er god nok… Har også set at duften Charlie har fået comeback, men ja, også Blue Grass! Og hvem har glemt duften af shampooen “Green Appels”?? Hed den ikke det? Hvorom alting er, så er duftesansen (limbiske system) faktisk noget af det allermest komplicerede huskeredskab, der med ét er i stand til at føre hukommelsen føje år tilbage – blot ved duften… fantastisk, ikke? Prøv selv at visualisere en duft, behagelig som ubehagelig, den hænger ved, tid sted, hændelse, du vil huske det!

  16/11/2011
 • Pia

  @Anja Sand Bjerre – mon ikke din farmors parfume er den der hedder ‘4711’… Den passer i hvert fald på beskrivelsen 🙂
  Prøv at Google billeder af ‘4711’ og se om det er den. Der kommer også flere forhandlere frem, bl.a. denne http://www.parfume-klik.dk/Parfume/Muelhens/4711/
  Jeg kan også godt huske parfumen – min mormor brugte den.
  KH Pia

  15/11/2011
 • Karin Pihl Rasmussen

  jeg husker tydeligt duften af musk, som fandtes i både shampo, lotion, creme og duften. det var intet mindre en fantastisk 🙂

  15/11/2011
 • Marie GA

  Nostalgi er da bare skønherligt – og grunden til at man vender tilbage til det, kan jo simpelthen være, at det bare holder?

  Jeg tilslutter mig citronfromagen og supplerer med sprøde kræmmerhuse med letpisket fløde og hjemmesylt + den blå nivea + anaïs anaïs + Monroe + old school jazz (gerne fra gramofon)

  15/11/2011
 • åhh hvilke fantastiske farver på negle og læber.. kan du fortælle mig hvor jeg kan få fingrene i dem?

  Traditionwise… så er jeg vist for ung til rigtig af have adopteret nogle vaner fra “dengang” men jeg er fortaler for traditioner, mærkedage og højtider, og helst så mange som muligt, nymoderne og oldgamle…
  den første tradition jeg kan huske er,familien samlet om risengrød i gamle lerfade med træske på et gammelt juletæppe på gulvet. det var hygge.

  15/11/2011
 • Er helt klart med på tarteletterne og den med citronfromagen, da det stod på menuen hvert år til min oldemors fødselsdag – og jeg glædede mig hver gang 🙂

  Jeg husker min mors duft af white diamonds da jeg var barn – og husker den kun som noget godt. Jeg husker også min farmors parfume – kan det passe det var en parfume med navnet 1881 – i en turkis og guldfarvet flakon? – det design synes jeg var betagende – og ville gerne have den på hylden i dag 🙂

  15/11/2011
 • Åh ja, Kouros kan jeg godt huske. Dominerende, men dengang var den bare lækker – eller også var det ham der bar den, der var lækker 😉
  Jeg holder meget af Audrey Hepburns stil, og har en enkelt kjole, der minder lidt om den.
  Og så er der jo min mormors parfume: Blue Grass, som i den grad minder mig om barndom…

  15/11/2011
 • Kira B

  Jeg har en forkærlighed for tøj og design fra især 50’erne (Jackie O, Marilyn Monroe og Audrey Hepburn). Der er noget lækkert over den tid stilmæssigt – en æra med tunge perfumer, silke, opsat hår, røde læber og malede sorte øjne, der bare oser af stil. Hvor kvinderne havde former og var ultra feminine, syntes at pinup pigerne er et godt eksempel på den tid hvor man ikke behøvede at være nøgen for at være sexet!

  15/11/2011
 • Ih jamen jeg har stadig alle mine grammofonplader (dog i vinyl, ikke lak, trods alt) og den fedeste, tonstunge retro-grammofon til at afspille dem på. Skiller mig ALDRIG af med dem! Og ja, citronfromage og tarteletter er jeg også vild med 🙂 Når det handler om dufte, så tror jeg stadig, at La Costes første aftershave vil kunne “tænde” mig, som den gjorde i 80’erne, og min egen favoritduft “Blue Grass” fra EA er for mig nærmest af indbegrebet af nostalgi. Ææælsker nostalgi! 😉

  15/11/2011
 • Pia

  JA! Jeg ELSKER citronfromage (og tarteletter)… og har gjort det i rigtig mange år – hipt eller ej.

  Sjovt med Kourous… er den virkelig så gammel? Husker tydeligt duften fra diverse diskoteker i 80’erne.

  Ahmm, ja sådan er det jo, når man som jeg er 40+ 🙂

  15/11/2011