fbpx

Trendupdate: Er du fuldblodsgrøn?

Vi vil gerne sidde på den grønne skønhedsgren. Og spørger man (og det gør man) analyseinstituttet Organic Monitor, køber vi også mere grønt – 10-11 procent mere hvert år.  Samtidig vrimler det med initiativer som måling af CO2-fodaftryk, livscyklus-værktøjer og bæredygtig gennemsigtighed, hvor skønhedsproducenter – stadig ifølge Organic Monitor – tænker strategisk grønt. Flere popper endda op på prestigefyldte lister, der måler producenters sociale og miljømæssige engagement. Blandt andet på ’The World’s Most Ethical Companies List’ fra Ethisphere Institute.

Uanset om du er fuldblodsgrøn eller ej, er der i øjeblikket en håndfuld aktuelle grønne bølger at surfe med på:

 • ECO-SUPERIOR – lækkerhed og effektivitet. Økologi og biodynamik møder hightech, hvor eksempelvis plantestamceller fra Intelligent Nutrients rammer trenden.
 • MAINSTREAM – den grønne trend rammer bredt med mere til mange frem for lidt til få. Flere store kæder markedsfører egne private label mærker som eksempelvis Änglamark og Levevis.
 • BRUG OP – selv genbrugslysten kan trænge til forfriskning. Sløseri er både slemt og umoderne og ’brug op’ er det nye genbrug.
 • GREEN BY ACTION handler om tiltag, der hjælper den fælles klode eller nødlidende mennesker i nær- som fjernmiljøer.  Eksempelvis Avedas ’Earth Month’-kampagne, Origins som belønner alle der kommer med tomme emballager, eller The Body Shops ’Beauty with heart’-kampagne, hvor stifteren Anita Roddict aktivisthjerte genopgives.
 • GREEN WASHING lyder måske negativt, men handler om de valg, som flere og flere giver kunderne. Især naturcertificerings-, parabene- og parfumefri valg som eksempelvis Biothem, Origins og Comfort Zone.
 • KØB LOKALT – glem udenlandske bjergskråninger og eksotiske ingredienser og se rundt om hjørnet. Danmark har flere lokale skønhedsproducenter.

Ællebælle – hvad vælger du?

SNUP TIPPET: Nogen skriver pænt om både Danish Beauty Award og moi i dag. Og for resten. Hvis du nogen sinde – i godhedens navn – er i tvivl om motiverne, er det altid tilladt at læne sig op ad den gode Dalai Lamas ord: Hellere give af et urent hjerte end slet ikke at give.

20/04/2012
Til vindere, trøstevindere og nye chanceryttere
24/04/2012
TRENDUPDATE: Bryn på stribe & add ons

Kommentarer

 • @Sanne – åhhh ja, samler-genet har jeg også. Især på hoteller.

  @Linda – kan godt lide dit tvist fra virksom til brugbar.

  @Lullumut – ja, og tit ser vi ikke rundt om hjørnet i fascination af det fjerne.

  Stor hilsen Anette

  25/04/2012
 • Jeg går op i at bruge op og købe lokalt 🙂 Bruger så vidt muligt mine produkter op. Alt andet er da spild af ressourcer. Og så køber jeg fra en del danske producenter. Støt Danmark, yay 🙂

  24/04/2012
 • jeg tager et par bølger – for det grønne giver for mig mening på flere niveauer. men jeg kan ligesom de fleste andre også godt li’ brugbare produkter:) dem synes jeg efterhånden, at jeg er ved at have fundet.

  23/04/2012
 • Hmm, jeg må tilstå at jeg ikke er specielt grøn (hedder ellers Green til efternavn, haha). Prøver bare at bruge noget “fornuftigt”, men “brug-op”-trenden, det er lige mig. Jeg kvier mig helt vildt ved at smide noget ud. Tuber bli’r klippet op og flasker stillet på hovedet, læbestifter bli’r smeltet i små pæne æsker osv. Lige p.t. har jeg skabet fyldt med de lækreste hotelsæber fra vores USA tur.

  Tillykke med de pæne ord, du er jo en dejlig dame! 🙂

  23/04/2012
 • @Maria Hjort – jeg kan fint følge dig, og selv er jeg også både/og. Vil gerne have ting, der virker – og jeg tror, vores ‘kampe’ er forskellige. Mht. silikoner vil jeg gerne, at du læser en af mine artikler om Aveda-stifteren Horst Rechtelbacher. Hans ord om silikone (inkl. de skrappe damer fra No More Dirty Looks) er en blandet fornøjelse med et rungende ‘no go’ – masser af studier viser dog, at silikoner er ufarlige, men jo også et snydestof (altså ikke en aktiv ingrediens, der kan ændre eksempelvis kvaliteten af din hud). Derfor kalder jeg produkter med silikone for fredagsslik – tror nemlig på, at ‘for meget’ virker tyngende og så er effekten jo modsat. Også i håret. Skriv mig en mail på open-mind@mail.dk, så sender jeg dig Horst. Mange hilsner Anette

  23/04/2012
 • @Anja – Flawsome rocks. Du er med helt fremme!
  @Charlotte K – bemærkelsesværdigt er det, at vores samlede forbrug stadig kun udgør 3 pct. af det samlede marked.
  @Marie R – haha…fuld og grøn lyder som et skønhedsforsæt for 2012.
  @Julia Kim – vil savne dit kønne hoved til Danish Beauty Award. GOD IDÉ med de duftfri valg. I’ll be back.
  @Kira B – og de lokale hit er der jo heldigvis en del af – også på skønhedshylderne.
  @Pernille B – hånden på skønhedshjertet er jeg ikke klar over, hvordan det fungerer med billetbestillinger til Danish Beauty Award (måske kan det opklares på danishbeautyaward.dk) – jeg skal nok lægge links og billeder ud fra aftenen.

  Mange hilsner Anette

  23/04/2012
 • Maria Hjort

  Kære Anette. Grønt er selvfølgelig godt, men jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Heldigvis er mange grønne produkter begyndt at følge med kvalitetsmæssigt, men jeg må indrømme, at nogen gange kan produkterne godt lugte lidt for øko-agtigt, og jeg synes en stor del af velvære-følelsen kommer af milde og dejlige dufte.

  Jeg har et spørgsmål vedr. et indlæg du lavede for et par dage siden, hvor du nævnte Morrocanoil. Den er en kæmpe favorit hjemme hos mig, men jeg er da lidt interesseret i at høre mere om det der silikone. Hvad er det skadelige i det (andet end at det selvfølgelig ikke lige lyder super naturligt…)?

  Hilsen Maria

  23/04/2012
 • Godt med grønt & økologi – også i bevidstheden!

  23/04/2012
 • Kira B.

  fuldblodsgrøn er jeg måske ikke helt, hvis der er et grønt alternativ der lever op til kravene – så ja. Foretrækker altid at købe danske vare hvis de er af samme kvalitet…praktisere det nok mest i tøj og ikke så meget i skønhedsprodukter – men flere af mine ting er efterhånden danske – vi skal jo støtte op om vores lille land 🙂

  23/04/2012
 • Ps. Elsker, trods jeg er duftdesigner, gode duftfrie valgmuligheder. Det er fedt at kunne være ‘duftfri’ indimellem.
  Kunne du ikke lave en top 10, over bedste duftfrie (helst naturlige) hudpleje produkter på din blog? Er sikker på at dine fantastiske læsere kan byde ind m spændende duftløse erfaringer og produktforslag:-)

  23/04/2012
 • Pernille Bølkov

  Hvorfor har jeg ikke fået en invitation til noget sjovt på torsdag??
  🙂

  23/04/2012
 • Pernille Bølkov

  Hvorfor har jeg ikke fået en invitation til noget sjovt på torsdag??
  Jeg er ikke, grøn hele vejen, selv om min ynglings farve er grøn 🙂

  23/04/2012
 • Jeg er fuldblods….men ikke altid grøn. Men vil til en hver tid foretrække det “grønne” hvis prisen er kvaliteten værd – og omvendt. Og kvaliteten skal være bedst mulig og tilfredsstille såvel min hud/krop som min sjæl/ånd.

  God fornøjelse på torsdag, jeg har besluttet at takke nej til en ellers gavmild DBA-invitation. Men vil gerne date en anden dag, Anette;-)
  Lad os lige tales efter weekenden, god fornøjelse – generelt i livet:-)

  23/04/2012
 • Marie Rasmussen

  Nogen gange er jeg fuld – nogen gange er jeg grøn (af misundelse) Men der er lang vej endnu til at jeg er fuldblodsgrøn … Men men men … jeg gider ikke at have dårlig samvittighed! 🙂

  23/04/2012
 • CharlotteK

  Er ikke konsekvent grøn, men hvis jeg skal vælge mellem 2 helt ens produkter hvoraf det ene er grønt, ville jeg vælge det grønne.

  23/04/2012
 • Jeg er desværre ikke fuldblods grøn..men lever vidst bedre op”flawsome”-trenden  jeg vælger ikke grønt over hele linjen, men finder jeg et produkt der er grønt samtidig med godt, ja,så ryger det da med hjem af og til. Glæder mig for øvrigt meget til at prøve origins produkterne og du kan være sikker på jeg vil følge en anden trend med produkterne: at bruge dem op 

  23/04/2012
 • @Rikke og Jo – vi må lave en blind date på torsdag.

  Tak for jeres ord!

  Mange hilsner Anette

  23/04/2012
 • Green by Action tak! Jeg har skiftet vaskepulver ud med miljøvenlige vaskenødder for 1 år siden. De renser blidt og er speciel gode til sarte sager og tøj til super-følsom hud. 🙂

  23/04/2012
 • Rikke

  Hej Anette Man kan kun skrive pænt om dig 🙂 Glæder mig vildt til på torsdag. Os fra det Nordjyske er ved at være klar til den store aften.

  @Jo håber at møde dig på torsdag måske kan Anette hjælpe med at koble os sammen til en lille snak. Mange hilsner Rikke

  23/04/2012
 • Jo

  Vi kan godt li´ grønt! Og sikke nogle herligheder du har på bloggen…det kribler jo helt i fingrene for at prøve : )

  Og ‘nogen’ skriver pænt om dig i dag, fordi DU ER PÆN og den skønneste af slagsen : )

  Glæder mig til torsdag kan du tro.

  Kh Jo

  23/04/2012