Tror nok, du vil vide sandheden om detox

0102030405extra

Fra alverdens detoxsnak med juicekure og et nyt behov også for digital detox, ser vi nu begrebet snige sig ind på mavebælterne af mange nye hudplejeprodukter. Årsagen er enkel: Vi har længe fyldt på (vores hverdag, vores liv), og derfor rammer ordet detox en trang til at sortere fra. Men skønhedsmæssigt skal definitionen på plads, for vi er naturligvis ikke ude i et afgiftningsærinde. Skulle vi endelig tale udrensning, så er det noget, nyrer og lever tager sig af. Huden er derimod intet rensningsanlæg, men skal bl.a. fungere som en beskyttende frakke. Så detox i hudplejesammenhæng skal forstå som 1) Husk-at-rense-hud (om aftenen) og 2) Vær beskyttet med antioxidanter – især fordi forureningspartikler viser sig at være større ballademagere end hidtil antaget, og fordi UV-stråler fortsætter deres tromlen også efter, at solen er gået ned.

På Go’ Morgen Danmark i går havde jeg udover grøn te, tre yndlingsprodukter med:

 • Peter Thomas Roths flødeskumsbløde renseskum med vaskestoffer fra kokos, men med kapow nok i til at løfte og fjerne sløve overfladeceller. Tilsat antioxidanterne vitamin C og E (som jo dog vaskes af igen). Jeg er vild med, at den kan skylles af med vand og ikke stripper huden for egne fedtstoffer. Fås i Sephora.
 • Den beskyttende fugtundertrøje fra Grown Alchemist, som udover aloe vera indeholder gode fugtmagneter og et højt indhold af niacinamid – altså det multitaskende, hudkærlige B3-vitamin, som altid gør godt. Fås i Magasin.
 • Bobbi Brown er måske nok makeupartist, men hun er også en af dem, der laver de fineste hudpleje-løsninger. Den rensende maske her er ingen undtagelse med et godt indhold af fedt-absorberende ler, rensende kul, beroligende alger og beskyttende antioxidanter. Eneste minus er, at man ser farlig ud i de anbefalede fem minutters trækketid. Fås i Magasin.

Hvis du har lyst og tid, kan hele indslaget ses HER.

DIN MENING? Jeg ved ikke, hvad du forstår ved detox. Men har du erfaring, så del, del, del.

MIN MAKEUP I GÅR: 1000 tak for mails og FB-spørgsmål i går med hensyn til min makeup. Det var Lancômes øjenskygge-palette ’Star Eyes – Terre D’Ivoire ST3’, ’Effacernes Concealer’ i farven 01 beige pastel og ’Blush Subtil’ nummer 08. Alt sammen valgt af makeup-dygtige Bettina Züberlein.

04/04/2016
Til dig, der måske kom for sent
06/04/2016
Showtime og det med moden hud. Og Tinder

Kommentarer

 • Anita christensen

  du er sgu . Cool

  07/04/2016
 • Helle

  Tak for svar Anette .. Men jeg bor tæt på København …
  Mvh. Helle

  07/04/2016
 • @ Anita – Jeg er fan af ruller, der er op til 0,5.

  @ Helle – Det gør faktisk to forskellige personer, for det sker hver 14. dage. Begge bor i jylland, så jeg ved ikke hvor i landet du er?

  Stor hilsen Anette

  07/04/2016
 • @ Louise – Det er SKIN TEASE fra CND, men spørg lige Mette Steenberg fra beautypower.dk for hun ved den præcise opskrift – 2 der blandes.

  @ Christiana Kragh – Jeg er glad for den til t-zonen, men har jo tørre kinder. Jeg synes du skal spørge i Magasin hos Bobbi B, for tror du vil blive gladere for en af de andre i serien.

  Stor hilsen Anette

  07/04/2016
 • @ Helle N – Der har du et vigtig pointe, for et serum skal netop føles behagelig for at kunne fungere som en god fugtundertrøje. De fleste indeholder antioxidanter, men spørg ind når du køber. Du vil elske serummet fra Rudolph Care.

  Stor hilsen Anette

  07/04/2016
 • @ Diana, hvor er du go’ mht. arganolie, som netop beroliger rosacea. Men du har ret i, at den ikke renser huden, så du får dagens snavs af og SPF filtre osv. Jeg har et bud på en utrolig mild renseskum, som jeg tipper dig om i morgen tidlig (er på farten hele dagen). Skriv igen, hvis jeg skulle glemme.

  Stor hilsen anette

  07/04/2016
 • Diana

  Hej Anette

  Detox, fugtundertrøje, grydelåg etc etc. Jeg tror faktisk jeg er ved at være godt med nu, men……..
  Alle disse fantastiske hjælpemidler har de overhovedet noget effekt hvis huden ikke bliver renset ordentligt ?
  Jeg spørger fordi det aldrig er lykkes mig at finde en rensecreme som min hud tolererer. Jeg har rosacea og selv de mildeste produkter irriterer. Jeg har i lang tid brugt 100% ren argan olie til at fjerne make up og snavs efterfulgt af vask med lunken vand. Derefter toner og div. pleje.
  Kan argan olie overhovedet rense effektivt nok og kan det hæmme virkningen af mine andre produkter ?

  Stor kram fra ny men stor fan 😉

  06/04/2016
 • Helle N.

  Kære Anette. Indeholder alle sera antioxidanter? Det er lidt en jungle… Jeg føler mig ikke super tiltrukket af Nilens Jord, da jeg synes, at den virker en anelse klistret? Naturskøn anbefalede i stedet Instant Care Serum fra Organic Boost. Den strammer lidt i ansigtet, men er den ligeså effektiv som Nilens Jord, set fra dit synspunkt?

  06/04/2016
 • Christina kragh

  Anette kan man bruge den maske fra bobby brown selvom man ikke har fedtet hud ?

  06/04/2016
 • HeLene

  😉 jeg har jo læst om masken herinde!

  En gang om ugen, max. Det er jo en lermaske og den stivner en del, men huden bliver smuk, ren og pæn efter og ikke tør eller stram. Måske bruger jeg den kun i t-zonen næste gang, men sidst brugte jeg den all-over.

  Det påvirker jo ikke effekten af indholdet, men jeg er også glad for selve indpakningen =)

  05/04/2016
 • Louise

  Din neglelak – så smuk – kan du fortælle hvor den er fra? Tak på forhånd. KH Louise

  05/04/2016
 • Anita christensen

  Hej Anette lige et spørgsmål ang. Needel roller .kan se der er lidt tvivl omkring nålestr. Så hvad er det bedste o,2eller 0,25 ?.

  05/04/2016
 • Helle

  Hvem klipper dit pandehår ? 🙂

  05/04/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mai – I bogen SUPERHUD forklarer jeg det fra A-Z, så du fremover selv vil vide præcis, hvad du skal gå efter. Har du stadig spm. efter at have læst, så skriv endelig igen. Stor hilsen Anette

  05/04/2016
 • Mai

  Kære Anette,
  Hvad er årsagen til, at det kan være bedre at bruge A-vitamin estre som der findes i bl.a. BP og Environs AVST-linje i stedet for retinol som findes bl.a. i Dermalogicas Retinol Overnight Treatment? Jeg er 27 år og har indtil videre brugt den fra Dermalogica, men fik af en kosmetolog at vide, at jeg hellere skulle bruge estre – nu kan jeg dog ikke huske årsagen til dertil. Jeg overvejer at købe AVST 5 fra Environ, eller er det fint at fortsætte med Dermalogica?
  Bedste hilsener,
  Mai

  05/04/2016
 • Superspændende!
  Er også vild med din kjole – klæder dig enormt godt!

  05/04/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ann – Selvfølgelig. Den er fra Elise Gug og meget behagelig at ha’ på. Stor hilsen Anette

  05/04/2016
 • Ann jeps

  Og jeg er vild med din kjole
  Tør man spørger hvor den er fra?

  05/04/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Helene – Du er med fremme. Hvor ofte bruger du den?

  @ Christina K – Tak fordi du deler. Både snusfornuften og de gode resultater.

  Stor hilsen Anette

  05/04/2016
 • Christina kragh

  Så vidt jeg ved detoxer kroppen helt sig selv ellers ville vi dø så detox hmm ja noget smart i en fart lige som så meget andet vi sluger råt jeg tror der i mod på “nulstilling ” af vores krop og tanker at give kroppen en pause fra kemi og diverse kram i vores mad og jeg tror på at give hjernen/psyken en pause fra negative tanker om os selv mm. Når jeg holder pause fra for skrappe sager tyr jeg til Rudolph care i ansigtet og hvad krop og psyke angår specielt psyke ja så er jeg stor fortaler for juicing 80/20 % altså 80 % grøntsager jeg nupper gerne 2 faste ,fastedage hver uge og har gjort i snart et år med en gevinst af minus 17 kg +÷ men endnu bedre ét humør og glæde så folk kalder mig den kvindelige udgave af Ole Henriksen haha I LOVE IT !!! Store fynsk kram ❤

  05/04/2016
 • HeLene

  Den grå maske har jeg prøvet-dejlig effekt, men man kan skræmme små børn og hunde!
  De andre produkter må jeg ud efter asap!

  05/04/2016