fbpx

Trykket af hattehår?

_mg_9689-copy

Alt bliver tørt, så det knaser, når frostvinden svarer til kategoribetegnelsen på en vis Martini. Både hår, hud og hovedbund. Heldigvis har hr. Hedegård – dén Søren Hedegård – et par fif:

* Dine lokker er en forlængelse af kroppen – som døde, forhornede hudceller, der udelukkende påvirkes af omgivelserne. Når først dit hår er vokset ud, er der ikke meget hjælp at hente indefra. Derfor er omgivelserne og hårprodukter dét, der kan sætte præg på håret.

* Din hovedbund er ikke glad for vilde temperaturudsving. Tag derfor hue eller hat af så snart du kommer ind.

* Stock up når det gælder hårbøjler, elastikker og hårpynt, så dit hår hurtigt kan sættes op. Hold igen med for mange produkter i håret, da det hurtigere vil klaske sammen. Tørshampoo kan dog løfte hattehår, ligesom en minilak i tasken er god – især for korthårede.

* Frostvejr får luftfugtigheden til at dale – få gang i den gammeldags luftfugter.

* Førhen – med risiko for at lyde gammel – brugte vi en antistatisk fnugrulle til at fjerne støv og elektricitet fra Lp-plader. Den virkede også i håret – men er nok uddød i dag. Kør bodylotion-mættede hænder let igennem lokkerne, hvis du vil fjerne elektricitet.

SNUP TIPPET: Tak til Søren H. I får lige en ekstra weekend-hilsen foreviget ovenover af Beautyspace’ knalddygtige fotoblogger: Matrix-masken uden silikone (hurra) og parabener (hvis du ikke bryder dig om dem). Med hjælp fra aloe vera, passionsfrugt og solsikkeolie holder den her smøre seriøst på fugten. Og hvis du tænker too much med conditioner/kur/balsam/maske, så fik jeg engang dette tip af en dygtig frisør: ‘Hold dig til en virkelig god maske (eller kur – det er same same) og brug bare ganske lidt efter hver hårvask. En gang om ugen eller hveranden uge kan du så give den gas med ekstra trækketid’. Hvis du virkelig vil svinge resultatet op til narrestreger, så brug en anelse olie i håret inden du putter masken i. Biolage Delicate Care Oil fra Matrix er genial til formålet. Prisen på Aqua-Immersion Créme Masque er 150 kr.

NB: Jeg har IKKE glemt vinterferie-surprisen…i uge 8 sker det. 

16/02/2011
Genvej til ekstra luft i lokkerne
20/02/2011
Min Emma i ELLE

Kommentarer

 • Britta

  Super tips – klamt billede!

  23/02/2011
 • Charlotte

  Super mange tak – jeg vil straks få anskaffet begge produkter. Men Anette ved du hvor jeg kan købe John Fridas?

  Og så var det en kanon artikel du havde i Børsen i sidste uge omkring den nye duft fra Issey Miyake. Glæder mig så meget til at dufte den – for deres første duft var min ynglings duft i rigtig mange ungdomsår….

  20/02/2011
 • @Nipuni – jeg kan varmt anbefale Declèors Harmonie calm maske, som er en superblød sag, der ikke skal vaskes af igen, men som gør, at du hele tiden får lyst til at ae dig selv på kinderne.
  @Dorthe K – jeg bruger Bumble and Bumbles brune HAIR POWDER til udvoksning. Og hvad angår den anden ende – fødderne – så holder jeg dem fri for hård hud med Balsan (se balsan.dk) og derefter virker de fleste fodcremer (men en favorit er Sportiques Hard Day’s Night Foot Cream).
  @Charlotte – Prøv John Fridas Colour Renew 3-minutes Tone-booster (prøv den ad 2 omgange om lad mig vide, om det virker for dig).
  Kh Anette

  20/02/2011
 • Skønne tips igen igen – tak!
  @Charlotte – rigtig mange har glæde af Redken’s Silver Charge Shampoo, som fjerner gullige undertoner i lyst hår..

  Gode råd til udvoksninger mon? Jeg er jo så lidt Rasmus Modsat – naturligt lysblond, men farvet en dyb mørk brun.. Men jeg synes frisørbudgettet er forholdsvist pebret med farve af bunden ca. hver 6 uger, da mit hår vokser sindssygt stærkt..

  Og så måske lige et tip om vidundercremen til knastørre vinterfusser? Altså en af dem der bare virker på et øjeblik, så man ikke skal sidde i timevis med fødderne i blød, file hælene med rystepudser for derefter at smøre og indpakke fødder.. NOT sexy at ligge med indsmurte fødder i plastposer og termosokker!

  19/02/2011
 • Charlotte

  Hvor dejligt med nogle gode hårråd 🙂

  Jeg har vildt meget brug for hjælp…Jeg har lyse striber i mit hår og de bliver let rødlige eller gullige øv øv. Men nu har jeg hørt, at at man kan købe en shampoo der kan trække noget af farven ud og gøre striberne mere hvide/platin. Den skulle vist være fra Redken og den blå, når den kommer ud af flasken. Men jeg kan kun finde en hårmaske der hedder Pearl og ikke en shampoo (som skulle være den mest effektive). Kan I hjælpe mig???

  19/02/2011
 • Britt Rosted Sørensen

  Uhh er jo lige i mit s med dagens emne 😉 Annette jeg er enig i dine råd, og har måske lige et ekstra at tilføje : mange kan med fordel få langt mere fylde i håret ved at føne FæRDig.. Rigtig mange stopper mens håret er næsten tørt,nogle gange faktisk vådt, og grunden er som regel at det er for at “spare” håret for varmen, holder ikke, det er mere ødelæggende at have vådt hår det meste af dagen, i med lidt kur og få det helt tørt. Og nu op i lalandias sauna.. Selvfølgelig med kur i håret!!! 😀

  19/02/2011
 • Sanna

  Elektrisk hår og knasende tør hovedbund? Jeg kan varmt anbefale hårkuren fra Origins “Rich Rewards” som fint lever op til sit navn! Forår kom an! For glans til tørre spidser: den gyldne olie fra Nuxe i beherskede mængder.

  19/02/2011
 • Ja, hårmaske kan jeg sagtens tilslutte mig. Tak for de gode tips!

  18/02/2011
 • Anette J

  Tak for gode tips. Har selv gode erfaringer med hårkur fra Senscience – “Inner Restore” hedder den. Mærket er ret dyrt herhjemme men kan købes til ca. ½ pris via nettet. De laver i øvrigt alt muligt godt til håret: serum, shampoo…..

  18/02/2011
 • Nipuni Julie

  Sikke nogle dejlige hårtips – det er vigtigt her i denne kolde tid. Kan du anbefale gode ansigtsmasker anette? med masser af pleje her i de kolde måneder.

  18/02/2011
 • jette

  Tak for de mange gode hårtips!

  18/02/2011
 • Lotte

  Tak for super gode tips – vill SÅ gerne være hende som gav de max gas med den lange trækketid, men finder desværre aldrig tiden til det… eller også er det bare fordi jeg i virkelighed synes det er top besværligt at være i brusebad, komme kuren i, lade den virke i 20 minutter og så EN gang til i brusebad:o) Super fedt billede – meget flotte farver som harmonere fantastik og nærmest ligner en fuglerede ;o)

  18/02/2011
 • Vent…er silikone en grim ting at komme i håret? Med venlig hilsen én som ELSKER hvad silikone dråber gør ved håret.

  18/02/2011
 • Nu kan jeg komme mit flade huehår til livs!

  18/02/2011
 • Hvor kan man købe den der lækre hårmaske? 🙂

  18/02/2011
 • Lærke KN.

  Jeg har hørt at der er nogle der putter almindelig madolie i håret, og sover med det til den næste dag.
  Kan det give det samme resultat? 🙂

  18/02/2011
 • Gode tips – jeg er nemlig næsten kommet så langt at jeg har lyst til at klippe garnet af for at slippe for den der smygende fornemmelse af hår der klistrer til kinden :-S

  18/02/2011