Undskyld!

Det begyndte som modermærker, der levede deres eget liv. Vildere og vildere. De skejede ud, blev ujævne i kanten, pustede sig op og skiftede farve fra blegbrune til blodtruende mørke. Det tog ejerkvinden et par måneder at søge læge. Det var onsdagen før påske, at Vivi fik konstateret modermærkekræft og om tirsdagen – på den anden side af helligdagene – lå hun på operationsbordet. ”I dag har jeg, sammen med et evigt forbud mod solferie, også grimme, håndstore ar på mave og ryg”, siger hun og er ikke i tvivl om, at kræften er tilbagebetalingen for års sol-kogeri og utallige solariebesøg.

Grunden til dagens undskyldning i emnelinjen er ikke Vivi, men derimod en anden kær Beautyspace-læser, som undrende spurgte i sidste uge, om ikke jeg mener, kroppen har krav på samme beskyttelse som ansigtet. Og jo, selvfølgelig. Den er bare ofte mere tildækket end ansigtet og halsen, som jo altid stikker uden for kraven og dermed er ekstra udsatte. Så jeg holder fast i skønheds-anbefalingen om at holde ansigtet ude af solen og i stedet tanke op via kroppen. Med måde naturligvis. For jo… både elefant-folder og hudkræft kan slå ned alle steder.

SNUP TIPPET: De heldige Alber Elbaz vindere blev: Mette G, Sara M, Berit C og Anne-Sofie A – plus en hemmelig trøstepræmie til RijaH. Send fluks jeres adresser til Lancômes Maria Andersen på mandersen@dk.loreal.com,  og i vil få Alber Elbaz retur. Stort tillykke.

@Beautyspace på INSTAGRAM

NB; Google Reader er lukket ned og anbefaler i stedet at hooke op via Bloglovin’ her.

29/06/2013
VIND!
03/07/2013
Ikke ét ord om Roskilde

Kommentarer

 • Anne Sofie Aagaard

  Hej Anette!! Jeg vinder aldrig noget og ville lige høre ón det virkelig er mig som har vundet??
  God sommer !!
  – Anne Sofie Aagaard

  02/07/2013
 • Uhh spændende! 😀

  02/07/2013
 • Rikke

  Åhhh det er svært, det med sol…Vi skal passe på vores hud, men har også brug for solens stråler. Er det ikke, som med det meste andet andet, alt med måde?! – fornuftig måde.

  02/07/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette G – stort tillykke og uhhh, jeg husker også de solcentre.

  @ Anette – jo, den var helt på sin plads den rettelse. Og HERLIGT tip.

  @ Katrine – du er heldig med den opdragelse. Det er ikke os alle, der har fået den.

  Stor hilsen Anette

  02/07/2013
 • Anette J

  Undskyld – det var ikke nødvendigt. Jeg beskytter både ansigt og krop fra solen og kan genkende Katrine R.’s solvaner.

  Mænd – dem ved jeg godt, at jeg kan lære noget af. Men også om at pleje bryn? Ja se her: http://www.feelunique.com/beauty-all-access/dont-let-your-brows-get-you-down/

  02/07/2013
 • MetteG.

  Jubii – jeg har vundet. Hvor er jeg glad:-)

  Og mht sol så skal kroppen selvfølgelig også beskyttes, men jeg må indrømme at jeg tit overser det til hverdag, fordi jeg tænker at jeg skal da ikke i solen men bar epå arbejde indenfor. Men det er en dårlig undskyldning. Jeg kan se på mine hænder og fødder at solen giver rigtig meget når man bare cykler til og fra arbejde og det er også lykkedes mig igen at blive rød i t-shirtens udskæring. Og jeg har masser af god solcreme fra La Roche Posey stående, men får det ikke smurt på kroppen til hverdag. Til gengæld lever jeg med evig dårlig samvittighed over at jeg i 80’erne og op i 90’erne tog solarium i flere timer om ugen. Vi havde ikke bad i min gamle lejlighed på Gl. Kongevej, men det var der i det nærliggende solcenter så man tog tog da lige en times! sol og et bad 2 – 3 gange om ugen! Forrykt ved jeg nu, men dengang tænkte jeg ikke over det.

  02/07/2013
 • Katrine Reher

  Jeg læste indlægget og rakte straks ud efter min faktor 50.
  Er godt opdraget med solbeskyttelse, en effekt af at have rødt hår, blå øjne og den lyseste hud. Faktisk holder jeg mig helst ude af solen, i skygge eller indendørs. Det er ikke de sjoveste steder at være om sommeren, når alle andre render rundt i solen, men jeg slipper for den heftige kogt hummer-farve, og gør min hud en tjeneste.

  02/07/2013