Vand der får det bedste frem i din ansigtscreme

Jeg har været typen, der bestemt ikke heppede på facemists. Så dem som dyrt vand på fine flasker. Fin velvære-effekt, bevares… og kølende og vitaminspækket. Men derfra og så til reelle hudplejefordele? Jo jo, siger hudlæge Leslie Baumann (du ved, hende med bøgerne og de mange hudtyper), som jeg talte med i aftes. Hun siger: ‘Modsat flere skintonics stripper de ikke huden for fedt. Men kan i stedet under enhver ansigtscreme lave et mini-reservoir, som huden kan trække fugt fra i længere tid, end hvis cremen var solo.’ Tricket er at spraye sekundet før du lader creme eller serum lande, så det altid sker på fugtig hud. Facemists indeholder oftest kildevand uden indhold af klor og kalk, og hvad der ellers er i hanevand.   

SNUP TIPPET: Blandt Baumanns favoritter er Vichys Eau Thermale fra apoteket – og jeg er enig, men skubber også lige to ekstra favoritter ind: Rudolph Cares Facial Mist med en tjekket blanding af aloe, echinacea (pupursolhat) og algeudtræk. Balance Me gør det også rigtig fint med en fugtmagnetisk blanding af rosenekstrakt, glycerin og hyaluronsyre.  Vichy har i øvrigt en taskevenlig størrelse på 50 ml.

VIND herVil du have Beautyspace direkte i din indbakke, sker det her. Bloglovin’ er en anden mulighed, som sker her.

23/05/2013
Læs kun hvis du er i København eller på vej til Bornholm
24/05/2013
Vil du tage den her med hjem til mig?

Kommentarer

 • @ Susanne B – Sard facemist ER også rigtig fin.

  @ Marie R – præcis! Så får du huden til at gå i den positive ‘moisture trap’.

  @ Sveta B – det vigtigste er, at huden er let fugtig, når du smører serum/og/eller/creme på. Både af hensyn til optagelsen og det at holde på vandet.

  @ Denise – haha, du har ret. De kræver næsten bankboks-opbevaring. Vichys vand er mineralmættet kildevand (kan dog ikke drikkes) – og vipper af din slags vil tåle det fint.

  @ JK – lad mig vide, om det virker for dig.

  @ Louise T – super valg. Enig.

  @ Anette J – hovedoverskriften på dem er miniralmættet kildevand, men der kan fint være forskel i nogle af sporstofferne osv. Både LRP, Avene og Vichy gør det i følge hudlæge Leslie Baumann godt.

  @ Anette W – som opfriskende pift eller som mini-reservoir?

  @ Tanya – Vichy i taskestørrelse er overkommelig i pris. Der er i øvrigt udgivet 6 videnskabelige artikler på effekten …og mineralerne tæller Jern, Calcium, Magnesium, Kobber, Silicium, Zink, Natrium, Svovl og Kalium.

  @ Charlotte K – Det kan jeg fint sætte mig ind i.

  @ LisaLise – åh ja, hydrosoler er jo en historie for sig. (til jer andre: klik på Lises link og se de hydrosol-sprays.)

  @ Sanne – det kan jo være, apoteket giver et gratis prøve-pift.

  @ Sommer & Nina – GODT at høre, at det virker.

  Mange hilsner fra Anette

  27/05/2013
 • Nina

  Helt klart face mist inden serum, ja det er også min rækkefølge.
  Jeg har brugt Dermalogicas Multi Active Toner i årevis efterhånden, men vil prøve Amazing Space næste gang (deres produkter imponerer mig virkelig). Føler, at min creme rækker lidt længere, når jeg bruger en mist inden – når huden er fugtig, er den meget nemmere at smøre ind. Derfor ville jeg ikke undvære den.

  24/05/2013
 • Sommer

  Juhu – har altid puttet hudpleje – undtagen Avené Cleanance K! – på fugtig hud.
  Så gør man da noget rigtigt 😉

  24/05/2013
 • Jeg har heller aldrig haft fidus til dem, men vil nu overveje det. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  24/05/2013
 • Kan ikke leve uden hydrosol facemists. 🙂

  24/05/2013
 • CharlotteK

  Jeg bryder mig ikke om at få noget sprøjtet i ansigtet – det giver mig en følelse af panik….. Så facemist er ikke noget, jeg gør i:-)

  24/05/2013
 • Tanya

  Jeg har godt nok også altid været skeptisk, men måske skal det prøves? (venter og ser om der dukker et godt tilbud op 🙂 )

  24/05/2013
 • Anette W

  Jeg bruger Avene både morgen og aften

  24/05/2013
 • Anette J

  Mist fra Avene bruger jeg lige nu. Mon der er en egentlig forskel mellem mist fra Avene, Vichy og de andre mærker, der indeholder rent vand – altså dem fra apoteket?

  24/05/2013
 • Louise T.

  Jeg er meget begejstret for Dermalogica UltraCalming Mist under min serum (som for øjeblikket også er fra Dermalogica).

  24/05/2013
 • JK

  Det var godt nok et godt trick….Det vil jeg da prøve :o)

  24/05/2013
 • Denise Pedersen

  Som du beskriver i indlægget, er det min opfattelse at den fra Vichy indeholder vand, hvor der bare er fjernet lidt ingredienser, og at den dermed ikke indeholder alt muligt underligt. Kan den i så fald bruges hvis man har eyelash extensions, der jo ikke kan tåle alverdens? For det lyder da super smart, men til den pris jeg betaler for vipperne, skal man passe lidt på dem 😉

  24/05/2013
 • Sveta B

  Hmmm. det vil jeg altså også gerne vide. Jeg har altid troede at efter du har renset hud, skal der tonic eller face mist på og så skal der går ligeee to tre fem minutter, så den har tid til at trænge ind. så er der serum og igen lidt tid og til sidst creme. Er det rigtig forstået eller gør jeg det halt galt :o))

  24/05/2013
 • Marie Rasmussen

  Har jeg forstået det korrekt når jeg tror at processen ser ud som følger:

  1) Ansigtsrens (med vaskeklud naturligvis)
  2) Facemist
  3) Serum
  4) Dagcreme

  24/05/2013
 • susanne bruun

  Hov – hvad med Sard facemist…

  Vichys Eau Thermale ligger i mit skrivebord skuffe til en frisker midt på dagen.Men jeg havde faktisk lidt glemte den.

  Godt tips lige til at bruge omkring rækkefølgen af serum og facemist..det var jeg nemlig i tvivl om..
  Solskinshilsener fra Frederiksberg

  24/05/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.