fbpx

Vejen til Oscar-hud #2

Jeg har en hjerteveninde, der aldrig har plejet sin hud, aldrig brugt creme og da slet ikke solcreme. Hun dyrker masser af sport, spiser sundt og er fagligt meget aktiv indenfor sit fag. Men hudmæssigt har jeg aldrig ku’ nå ind til hende. Lige indtil forrige uge, hvor hun kom stormende ind af døren med et:

Hjææælp. Det her går ikke mere. Min hud er stået af, hænger slapt i folder og kakaopletterne holder fest. Gør noget, giv mig noget. Jeg har en ’cleaner’ bagest i skabet – vil det hjælpe at åbne den?

Sjovt, ikke?

I forlængelse af Oscar-hudssnakken, er A-vitamin og frugtsyrer to af de mest hårdtarbejdende ingredienser, når det gælder hudforbedring – hudfornyelse om du vil. Blandt frugtsyre-eksperterne hører Rodial, AlphaH og Ole Henriksen. I’m an acid addict, har Ole sagt til mig, og hudmæssigt kan vi jo se, at det går manden godt. Environ, Beauté Pacifique og Skinceuticals er blandt A-vitamineksperterne.

Overordnet og helt kort for de to ingredienser gælder, at de øger mængden af kollagen (du ved springmadrassen, som gerne må være fyldt op) OG polerer overfladen. Når det er sagt, er du nødt til at gribe i egen kind med hensyn til, hvor meget du tåler.

SNUP TIPPET: Veninden blev sendt hjem med følgende besked og opskrift:

 • Nul sol i ansigtet. Det er slut som i helt slut. Hendes UV-konto er i overtræk.
 • Frugtsyrer til natten.
 • Fugtserum + ansigtscreme med SPF til dagtimerne.

NB. To ting: 1) Om et par døgn ryger VIP-bogpakke-muligheden ud til alle Beautyspacere via listen her. Hvis du vil se den. 2) Tjek lige bloggen her i din kaffepause. Hun er så fin hende Silje.

24/02/2015
Billigt trick til Oscar-hud
26/02/2015
Vil du vide det værste?

Kommentarer

 • Anna ML

  Hvordan er det nu med A-vitamin og frugtsyrer hvis man har sart og rødmende hud – kan det hjælpe eller gøre det værre? Jeg har desværre en øv-blanding af rødme (som I at folk ALTID spørger om jeg lige har været ferie for jeg ser da ud som om jeg har fået lidt sol….),grove porer, urenheder, hudorme/fedtproduktion og alligevel tørhed – vil jo nødig gøre noget som hjælper på det ene men gør det andet værre…Ved du om rosacea eller karsprængninger er den de eneste grund til rødme eller kan der være andre? Stor tak for din altid informative blog 🙂

  27/02/2015
 • @ Christina K – Det er korrekt, for de kalder det selv en ‘toner med frugtsyrer’, men jeg synes frugtsyrer hører til om aftenen.

  @ Vibeke W – Den første sammenligning kan jeg ikke hjælpe dig med på stående fod (har ikke ingrediensoversigten på Liquid Gold). Mht. at nedsætte hudens fedtstofproduktion, så har jeg ikke bare hudlæge og professor Peter Bjerrings ord (men også en publiceret forskningsartikel) på, at det ikke kan lade sig gøre. Skrappe A-vit tabletter vil virke udtørrende og du kan sagtens smøre dig med ‘udtørrende’/fedtregulerende ingredienser, men at nedsætte den biologiske produktion kan produktet ikke.

  Stor hilsen Anette

  26/02/2015
 • Cecilia

  Forlængelse af mit spørgsmål – Vil du så anbefale både at bruge A-vitamin creme og frugtsyre. Og hvornår skal man så bruge de to produkter (morgen eller aften)? For de kan vel ikke bruges sammen? 😉

  25/02/2015
 • Cecilia

  Vil produkter med frugtsyre også være god, hvis jeg døjer med en uren hud (bliver fedtet hen af dagen med ret mange hudorme og urenheder nogle steder)? 😉

  25/02/2015
 • Thea Terese

  Ved ikke om hele min besked kom med.. Har normalt en flot hud, blød, smidig og uden tørhed/ru/øm…

  25/02/2015
 • Thea Terese

  Hej Anette ☺️
  Hjælp! Min hud kan ikke tåle det kolde skiftende vejr i øjeblikket.. Jeg er tør/ru i ansigtet – specielt omkring munden/hagen. Det er som om, at intet hjælper.. Jeg har en følsom lys hud, så holder mig til gode sager

  25/02/2015
 • Vibeke W

  Jeg er meget fristet af de frugtsyrer du linker til.

  Jeg er lidt forvirret ift. hvad forskellen egentlig er på denne og på deres liquid gold. Kan du mon hjælpe med en forklaring?

  Og så ville jeg høre om du er kommet nærmere en forklaring vedr. BPs A-vit booster “der nedsætter huden produktion af fedtstof”? Jeg har virkelig stor respekt for din viden, så et svar fra BP er egentlig ikke så vigtig for mig – jeg vil langt hellere vide, om du mener at det har noget på sig?

  Tusind tak for dine altid gode råd 🙂

  25/02/2015
 • Christina kragh

  Hello den der dutelut frugtsyre du henviser til står der morgen og aften for intensiv behandling uden serum og creme

  25/02/2015
 • Margit

  Hej Anette. Jeg er lidt bange for ordet “syre” og især at putte det i ansigtet… Er der nogle forholdsregler man bør tage sig inden man går i gang med sådan en frugtsyre behandling…?

  25/02/2015
 • Skønt indlæg, jeg må da have fat i noget frugtsyrebehandling og gang i A-vitamin cremerne igen. Det var lige det spark bagi, jeg skulle bruge.

  Har du nogen anbefalinger ift. kost og kosttilskud, hvis man har tør hud? (jeg døjer med, at mimik-rynkerne i panden er meget markante).

  25/02/2015
 • @ Mosse – Ja, dem jeg havde med på Go’ Morgen i mandags. Nilens Jord har et virkelig godt fugtserum – og der er link i indlægget til frugtsyrer. Kig også på Danish Skincare mht. BHA-tonic og mht solcreme

  Stor hilsen Anette

  25/02/2015
 • Mosse

  Har du specifikke produkter du kan anbefale?

  Jeg er 18 år, døjer slemt med hudorme og tilstoppede pore. Jeg har svært ved at finde en solcreme der ikke føles ubehagelig tung i ansigtet. Desuden mangler jeg også en god fugtserum og ansigtcreme.
  Har du nogle anbefalinger til prdukter som virker, ikke er alt for dyre (som i Rodial og Själ pris.klassen) og uden parfumer og farve som jeg ikke kan kan se meningen med? 🙂

  25/02/2015
 • Mosse

  Har du specifikke produkter du kan anbefale?

  Jeg er 18 år, døjer slemt med hudorme og tilstoppede pore. Jeg har svært ved at finde en solcreme der ikke føles ubehagelig tung i ansigtet. Desuden mangler jeg også en god fugtserum og ansigtcreme.
  Har du nogle anbefalinger til prdukter som virker, ikke er alt for dyre (som i Rodial og Själ pris.klassen) og uden parfumer og farve som jeg ikke kan kan se meningen med? 🙂

  Mange hilsner 🙂

  25/02/2015