Verdens bedste beauty-tip. I hvert fald ét af dem…

 

I søndags var jeg på lynvisit hos min blogsitter, som du måske husker. Og der var noget med øjnene. Hendes øjne altså, ligesom der helt sikkert var noget med kinderne, som var ekstra glansfulde, fordi huden bare lignede noget…nykøbt. Jeg lagde godt mærke til det. Men fordi jeg var så opslugt af mit eget ultrakorte ærinde, måtte hun selv på bedste cirkusdirektør-suspense-manér sige tadaah, mens hun klappede sig på kinderne, fløj op til køleskabet og hev den gode gamle islandske fiskeolie ud. 60 kroner i SuperBrugsen koster den, og selvom den hverken er chik eller køn havde hun (som garvet FlittigLise på hudplejefronten) ikke prøvet noget lignende.  

”Aldrig har min hud været så spændstig, jævn og strålende. Selv mine porer er mindre på det sted, hvor jeg konsekvent holder øje med dem. Tror du, det er fordi den er islandsk?”, lød det.

SNUP TIPPET: Fiskeolien skal drikkes og har sammen med hørfrøolie også en fast plads i mit kolde skab, hvorfra jeg blander dem begge i morgensmoothien eller et hurtigt glas juice. Omega-3 er en superbabe for huden og fedtsyretippet er sikkert ikke nyt for dig. Men fordi, og her bliver det lidt nørdet, den består af forskellige fedtsyrer (EPA & DHA som de vigtigste), ja så er det godt at få sin omega3 fra både havet og planterigtet. Anbefalingen lyder på 2 gram af det aktive stof og kan ikke overdoseres ifølge omega-ekspert Niels Ehler.   

NB: De 10 heldige Murad-vindere + et par trøstevindere afsløres indenfor 24 timer. Via Bloglovin’ her får du besked med det samme…hvis du ikke allerede er hooket op på Beautyspace.

24/09/2012
Derfor bliver det en vild uge
25/09/2012
Måske vandt du?

Kommentarer

 • @ Katja – mange tak for indspark! Og enig. Det ER guf.

  Mange hilsner Anette

  03/10/2012
 • Og ja – fiskeolie er godt mod tørre øjne. Det er derfor jeg tager dem. Sammen med Longo Vital. Det er ikke et mirakel, men det hjælper (og rigeligt med olie i maden – det smager jo også godt)

  02/10/2012
 • Fiskeolie er Guds gave til… Ja mange ting. Jeg tager selv overdosis af fiskeolie i kapselform. 5 pikasol hver dag beordret af en helt fantastisk reumatolog fra Rigshospitalet. Hvad det ikke gør for led, slimhinder, hjerne og generelle velbefindende!

  02/10/2012
 • Tusind tak for tippet! Tror jeg må prøve det!

  30/09/2012
 • Kære Madi, du har helt ret. Det er 2 gr. AKTIVT stof pr.dag, som hr. Ehler henviser til.

  Stor hilsen Anette

  27/09/2012
 • Madi

  Jep, omega 3 er næsten løsningen på alt- hud, hår, negle, led, fedtforbrænding og humøret:).
  Men mener hr. Ehlers mon ikke max. 3g fiskeolie i alt- det er Fødevarestyrelsens max. anbefalede daglige dosis? EPA og DHA er jo blot nogle af fedtsyrerne i selve olien og ved at tage 3g af disse, kommer man jo over de 3 g ialt?…:-)

  26/09/2012
 • Kære alle,

  1000 tak for jeres overvældende respons. Et par konkrete tilbagemeldinger på spørgsmål:

  @ Karen Blum – du (og alle andre) kan være helt rolige, når det gælder Lysi. Jeg sidder med den skriftlig dokumentation, der påviser, at olien er 100 pct. renset og alle ‘tal’ liger under EU’s grænseværdier. Hvert halve år tjekkes Lysi’s fiskeolie på uvildige laboratorier. I Form lavede for et par år siden en større undersøgelse, der konkluderede at der ikke var stor forskel på dyr og billig fiskeolie. Men derfor skal man undersøge sin olie, og det forarbejde er gjort mht. den jeg har vist på bloggen (der er et hav af andre udmærkede fiskeolier også).

  @ Onkel Anne – nu er jeg stor fan af EyeQ, fordi min søn har haft stor effekt af netop EyeQ. Men tjek om mængden af EPA og DHA er på 3000 mg tilsammen. I min variant pt. af EyeQ er det ikke tilfældet, men jeg ved, at der er forskellige udgaver/koncentrationer.

  @ Stine AJ, nej, Lysi (og måske også andre) smager ikke af fisk. Ikke citrusvarianten i hvert fald.

  @ Tanya – det synes jeg, og for hele min familie (altså små og store) virker det fint i juice også.

  @ Maria S – kan se, du fandt svaret. Ja, man kan supplere via kosten eller doble den dosis op, du nævner.

  @ Rie – der er ingen fiskesmag.

  @ Louise E – Eskimo 3 er rigtig fine og anbefales i øvrigt på den side, som Karen B henviser til.

  Mange hilsner Anette

  26/09/2012
 • Anette J

  Tak for tippet. Det skal jeg prøve. Jeg synes, at det er lidt svært at overskue/gennemskue, hvilke fiskeolieprodukter der er bedst til prisen. Er landet på Eye-Q, det er en lidt dyr fornøjelse, men de piller gør en forskel.

  26/09/2012
 • Vil også stemme i koret. MK Olie gør i hvert fald noget godt for min hud! Der er sådan noget saft med, som det kan blandes med og som tager olie-smagen. Tror aldrig at jeg vil kunne tage olie – fiskeolie eller Udo’s – uden saften til. Men enig – det kan ses og mærkes i huden!

  26/09/2012
 • Louise Eriksen

  Hvad med Eskimo 3? Jeg tager 1 lille skefuld om dagen. Er det ok? Jeg døjer med meget sart hud og har fået det anbefalet…

  25/09/2012
 • blogsitteren

  Aiiijjj føler mig som total first mover lige nu 🙂 (ikke tit, det sker!!)

  Jeg har også selv bekymret mig om tungmetal indhold mm. og producenten her garanterer, at højteknologiske metoder renser den slags bort. Så er det selvfølgelig spørgsmålet, om man tror på den?

  Samtidig hævder de, at samme metoder gør, at fiskesmagen stort set er elimineret, og det passer!! ALLE andre produkter, jeg har prøvet, har givet sur fiskemund – men ikke dette. En stor skefuld og så et glas vand ovenpå – ingen eftersmag (til gengæld virker det hurtigt…!)

  Ps. Jeg har købt min mirakel eliksir på nettet, hvor den fås for lige omkring en 50’er – og fri fragt. Ingen nævnt, men det er nemt at søge sig frem til 🙂

  25/09/2012
 • Jette

  Jeg har holdt pause med fiskeoile en stund nu, da jeg også fik nok af smagen. Nu får jeg helt dårlig samvittighed, så jeg må på den igen!!

  25/09/2012
 • Rie

  Kan ikke få det ned! Men desværre er pillerne ikke er vel for lidt. Hvordan kan I holde smagen af fisk ud i flere timer???

  25/09/2012
 • Rie

  Kan ikke få det ned! Men desværre er pillerne ikke er vel for lidt. Hvordan kan I holde smagen af fisk ud i flere timer???

  25/09/2012
 • Louise T.

  Jeg har aldrig været god til den flydende form, synes den “vokser” i munden.
  Men jeg er flittig bruger – både af Eye-Q & EPA/GLA for at få en god kombination 😉

  25/09/2012
 • Hanne Fulton

  Er på vej til Superbrugsen………

  25/09/2012
 • CharlotteK

  Har aldrig smagt fiskeolie – blev tudet ørerne fulde som barn af mine veninder, som blev tvunget til at spise det, om hvor ulækkert det smager. Så jeg holder mig til tabletformen:-)

  25/09/2012
 • Maria S

  Og så læste jeg lige ordentligt efter – det er så fedtsyrer 🙂

  25/09/2012
 • Maria S

  Lysi i kapselform kan fås for under en 20’er i netto. Der er vist til cirka en måned i sådan en fætter.
  Dog er jeg lidt i tvivl om, om indholdet af EPA og DHA (hvad er det i øvrigt?) er højt nok. En dagsdosis på tre kapsler giver i alt lidt mere end 1,5 g af de to tilsammen. Så er der jo lang til de tre gram, når der specifikt står, at man ikke må overskride dosis.
  Er det helt spildt at spise kapslerne i så fald? Eller kan resten suppleres op gennem kosten?

  25/09/2012
 • Lene

  Jamen så er det da derfor mine islandske elever har så frisk hud! De har også 13 julemænd deroppe – men det er vist en anden historie!

  25/09/2012
 • Sus

  Til jer med dårlig smag i munden;-)
  Matas har en anti-opstød fiskeolie pille!! Og der er sommetider procenter at spare for klub medlemmer!!

  25/09/2012
 • Tanya

  Det lyder som et fantastisk råd, men skal lige have fundet på noget andet end smoothie at putte det i (for det får jeg altså ikke lavet hver morgen, selvom det lyder godt!) Virker juicen lige så godt til at dæmpe smagen?

  25/09/2012
 • StineAJ

  Tror også jeg er den der er smuttet i Brugsen 😉 hvis man tager det i et glas juice – smager det så ikke af fisk ?

  25/09/2012
 • Jeg har prøvet (ikke lige det mærke), men jeg får det altså decideret dårligt af at drikke det… Pillerne synes jeg er alt for dyre. Så prøver med lidt fisk i kantinen 😉

  25/09/2012
 • Jeg er også dén der er smuttet i Brugsen… et lille tip til jer der døjer med fiskesmagen (det gør jeg nemlig også), tag det om aftenen inden I går i seng istedet, uanset om I tager piller eller i flydende form.. du sover fra smagen som er væk om morgenen – har virket for mig i mange år 🙂

  25/09/2012
 • Anette Waaben

  Nej, hvor sjovt. Den ligner noget min far kunne finde på at købe i 50’erne, i stedet for levertran, som jeg elskede dengang. Det må jeg prøve.

  25/09/2012
 • Men Anette er den bedre end eye q?

  25/09/2012
 • Karen Blum

  Man skal være opmærksom på, at fiskeolie kan indeholder store mængder tungmetaller og dioxin – og det skader mere, end det gavner. Og da det er bekosteligt for producenterne at teste for det, ville jeg personligt aldrig købe de billige mærker.

  Man kan google sig frem til en masse om det. Her står bl.a. noget informativt: http://www.naturli.dk/brevkassen/anette/svar/9836-hvordan-finde-god-fiskeolie

  25/09/2012
 • Pia Randlev Poulsen

  Er på vej i Brugsen…..den “morgendrink” skal prøves!

  25/09/2012
 • Tak Ragga…er der lidt hjemstavnsloyalitet at spore?

  Stor hilsen Anette

  25/09/2012
 • @ Nana Bech – tror du vil blive glad.

  @ Marie Rasmussen – der findes et hav (sorry) af fiskeoliepiller. Bare tjek at koncentratet af EPA og DHA er ca. 3gr.

  @ Marianne Rasmussen – øv til gylperiet. Jeg tror fiskeolie er blandt de vigtigste kosttilskud, fordi vi ikke selv kan producere omega3. Opskriften på min smoothie er: frosne røde bær, soyamælk, de 2 x olie (ca. 1/2 af hver), havregrun, vaniljekorn, kanel, 1 banan, 1 æble, 1 presset appelsin og en anden slags vilkårlig frugt. Der er til to personer.

  @ Mette K Frederiksen – tak for bonusinfo, og ja til kapselform. Det er lige så godt. Det er koncentrationen, der er afgørende.

  @ Charlotte – drikker den.

  @ Tina Irene Povlsen – herligt. Måske er det 69 kr. 🙂

  @ Anne-Mette – sammenlagt en halv deciliter dagligt.

  Stor hilsen Anette

  25/09/2012
 • Denne superbabe er altså ikke kun god for huden. Den forstærker immunforsvaret og nu citerer jeg fra Lysis hjemmeside:
  Omega-3 fiskeolie siges at have en positiv effekt på din mentale sundhed, reducere ømme led og morgenstivhed, og mindske risikoen for hjertesygdomme. Desuden menes omega-3 fiskeolie at spille en afgørende rolle i udvikling af hjernen og centralnervesystemet.
  Ja væk med morgenstivheden og op med den mentale sundhed:)

  25/09/2012
 • Anne-Mette

  Hvor meget drikker du så af hver olie om dagen?

  25/09/2012
 • Tina Irene Povlsen

  Sounds nice – Og til den pris synes jeg bestemt at det er forsøget værd. I hvert fald væsentlig billigere end de som vi anvender pt… 🙂 Og hvor der er sparet, er der jo tjent til anden skønhedsboostere… 🙂

  25/09/2012
 • Charlotte

  Smører hun det på huden i stedet for creme eller skal det drikkes?

  25/09/2012
 • Mette K. Frederiksen

  Fedt 😀 (Bogstavelig talt, hø, hø)

  Er det ligemeget om man tager det flydende eller i pilleform?

  Og bonusinfo, fiskeolie skulle også være godt for linsebrugere, da det vist skulle gå ind og gøre øjets væske mere “fedtet”, hvilket skulle hjælpe mod tørre øjne 🙂
  (Det var i hvert fald den besked jeg fik af min optiker, så det går jeg ud fra)

  25/09/2012
 • Marie Rasmussen

  Jeg havde sådan håbet på at fiskeolien gav så fine resultater ved at man smurte den på huden … magter godt alle de dejlige egenskaber, magter ikke at sluge de flydende fisk 🙂
  Kan den islandske model mon fåes i pille form? Så er jeg fresh 🙂

  25/09/2012
 • Spiser store mængder fiskeolie efter forskrift fra min kostvejleder – men jeg gylper fiskesmag flere timer efter 🙁 synes det er en jungle med de forskellige kosttilskud – kan man få tungmetalforgiftning af for megen fiskeolie, og skulle vi hellere spise krill olie der er først i fødekæden og derfor ikke så ” tung” . Kan man mon få opskriften på din morgendrik Anette?

  25/09/2012
 • Fiskeolie med citrus? Det ser fancy ud i hvert fald – og hvis den kan worke de mirakler, så er 60,- jo ingenting 😀

  25/09/2012