Verdens bedste spørgsmål

“Anette, jeg er 24 år og har hørt, at det er godt at forebygge og begynde at bruge rynkecreme allerede nu. Er du enig? Kærlig hilsen XXX”

Jamen altså. Kan slet ikke holde op med at smile. Faktisk helt om i nakken. For det første ELSKER jeg det spørgsmål. For det andet er det morsomt, at vi stadig siger solcreme og rynkecreme (men da heldigvis er ved at droppe ordet bruncreme).

Der er to, nej fire, ting, jeg synes, du som 24-årig skal gøre for din hud:

1) Få et kærligt og tæt forhold til verdens bedste og billigste sikkerhedsnet til huden: En ansigtscreme med SPF. Solens stråler er skyld i 80 procent af hudens forfald. Og nej, vi skal ikke blive hysteriske. Bortset fra folk som mig, der i teenageårene og 20’erne har opbrugt og overskredet min UV-kvote.

2) Eksfoliér blidt, men dagligt, med en bomuldsvaskeklud, en svamp eller en ’hudtandbørste’ fra enten Clinique eller Clarisonic.

3) Forstå det med fugt & fedt

4) Tag et dagligt skud smidiggørende fiskeolie

SNUP TIPPET: Vinderne af konkurrencen her offentliggøres på Beautyspace i morgen, så hold øje.

FOTO: Aveda

16/02/2015
Så tror jeg nok, vi er i gang
18/02/2015
Til dig der vil have længere ben

Kommentarer

 • @ Mads – Det er et utrolig godt spørgsmål, og jeg skelner sådan her: Hvis jeg sidder i en kælder eller går rundt i gråt, silende regnvejr, så er UV-påvirkningen minimal. Men alle andre dage bruger jeg SPF, men supplerer i vinterhalvåret ikke i løbet af dagen. Håber det er til hjælp.

  Stor hilsen Anette

  24/02/2015
 • Mads

  Hey Anette 🙂 Hvor vigtigt er det egentlig med SPF her i vinterhalvåret? Især på gråvejrsdage kunne jeg godt have lyst til at erstatte solcremen med en fed, nærende creme. Men skal vi altid tage forbehold for uv-strålerne – selv i gråvejr?

  21/02/2015
 • Jette Berg

  Hej Anette. Jo jeg købte din bog sammen med serum og glæder mig til at komme igang med den i weekenden :0). Jeg bliver ikke rød eller irriteret, så prøver at fortsætte med min vippeserum og håber på det er fordi den “arbejder”. God weekend og tak fordi du tog dig tid til at svare

  20/02/2015
 • @ Louise E – Du kan jo også vælge en aktiv og god serum, og så acceptere en dagcreme med SPF. Jeg er glad for flere, bl.a. dem fra Balance Me, Tromborg og Rudolph Care.

  @ Malene R – Herligt.

  @ Tina N – Sådan!

  @ Nipuni – Lyder som en god plan du har kørende.

  @ Mindyourmakeup – SPF er SPF, hvis der står fx. SPF15, så kan det ikke gradbøjes. Jeg ville prøve den fra The Organic Pharmacy, hvis jeg var dig.

  @ Kiss, LYSI henne fra Brugsen. MED citrus.

  Stor hilsen Anette

  20/02/2015
 • @ Eva B – Ja, en anelse.

  @ Louise L – Du må finde det ‘tryk’, der passer til dig mht. kluden. Jeg tager olien flydende, så jeg altid kan dufte, om den er i orden.

  @ Tanya – Nemlig

  @ Jette Berg – Hvis du bliver rød og irriteret af vippeserum, så ville jeg droppe det (og gøre en nabo glad). Mht. hudplejerutiner, så håber jeg, at du har min bog, hvis jeg må være så direkte (den kan også lånes på biblioteket)

  @ Pernille – Lysi fra Superbrugsen.

  Stor hilsen Anette

  20/02/2015
 • Louise Eriksen

  Kan du anbefale nogle gode cremer med spf? Jeg har ellers altid fået den opfattelse at det er bedst at bruge dagcreme og solfilter hver for sig. For hvis der er spf i dagcremen tager den “pladsen” fra de gode ingredienser i cremen? Hvad tænker du om det?

  19/02/2015
 • Super fint og hjælpsomt indlæg! Personligt har jeg som ung også ofte været i tvivl om, hvad man kan gøre for at forebygge rynker osv. Nu vil jeg helt klart benytte mig af tippet med SPF – det giver jo vildt meget mening! Tak for tippet.

  19/02/2015
 • Hvor er du god :-)!
  Har lige anbefalet dit indlæg til mine døtre….

  19/02/2015
 • Nipuni julie

  Én på 25 år læser lige med her. Jeg bruger Rudolph Cares creme med SPF 50 i ansigtet (næsten) hver dag. Det skal lige siges at jeg har boet i meget varme og eksotiske lande i mere end 3 år, så jeg har mildest talt også opbrugt min sol-i-ansigtet-kvote. Og så giver jeg mit ansigt “face-massage” ganske ofte – med Rudolph Care Facial Oil. Måske hjælper det, måske ikke, men dejligt det er det altså 🙂 !

  19/02/2015
 • Hej Anette
  – jeg ville høre, om du kunne anbefale en god solcreme til ansigtet? Helst en der kan kombineres med makeup, og som ikke tilstopper for meget, da jeg stadig i en alder af 25 kan have lidt problemer med, at huden slår ud. Det er også derfor, jeg helst vil undgå dagcreme med solfilter, da det kan irritere min hud. Så hellere bruge en god solcreme, når jeg faktisk skal ud af døren 🙂 Desuden synes jeg også, jeg har hørt, at den mængde spf, der i dagcremer og makeup oftest ikke er nok til at beskytte ordentligt imod solens stråler? Er det noget du har hørt før?
  – ps fordi jeg for et stykke tid siden læste om at bruge vaskekluden dagligt her på din blog, gør jeg det nu morgen og aften, og min hud elsker det 🙂 Så tak for tippet!
  Mvh Marie

  19/02/2015
 • Kiss Jacob

  Ja Anette – kom lige med den fiskeolie IGEN… Så skal den købes…

  18/02/2015
 • Pernille

  Hej Anette
  Hvilken fiskeolie anbefaler du? Syntes det er en jungle at finde rundt i 🙂

  18/02/2015
 • Jette Berg

  Er nu 55 og har desværre også har dyrket solen alt for meget. Er det rigtig forstået, at det ikke er nødvendigt med div. scrubcremer mere eller skal det være både og? Har faktisk kun brugt vaskeklud de sidste 2-3 mdr. og er egentlig ganske tilfreds, men er lidt bekymret for om jeg får renset godt nok?
  Et lille sidespørgsmål… Jeg købte tilbuddet med bl.a. M2 til vipperne. Når jeg bruger det om aftenen efter at ha fjernet make-up så svier/brænder det de første par minutter, men er det bare fordi serummet arbejder, eller er det fordi jeg ikke kan tåle den?

  18/02/2015
 • Tanya

  @LeahSephira: Som jeg forstår Anette, er der ikke meget evidens for at cremer kan forhindre/formindske rynker. Men du kan gøre en masse for at holde din hud sund, og så bliver rynkerne ikke så tydelige. Tro derfor ikke blindt på antiage-påberåbelser, men kig hellere på ingredienslisten, og først og fremmest (og nemmest) efter SPF 🙂

  18/02/2015
 • Jeg er altså også fan af vaskekluden. Verdens bedste tip! Selvom jeg har opdaget at det altså ikke nytter noget bare sådan at køre den let hen over huden. Men det er vidt også okay, ikke?

  Der er vist nok nogen, der har spurgt, men hvordan var det nu med fiskeolien? Kapsler eller ikke?

  18/02/2015
 • Eva b

  Anette, søde sveske..
  Har aldrig forstået, hvorfor det, at man dupper/tørrer ansigtet m håndklæde efter bad aldrig nævnes ? Det må da også regnes for exfoliering ?
  KH Eva

  18/02/2015
 • @ Anja MC, Haha…næhhh det er de måske ikke.

  @ LeahSephira, Svaret er at bruge ansigtscreme med SPF i uanset om de claimer antirynke eller ej ;o)

  Stor hilsen Anette

  18/02/2015
 • Gode tips! 😀
  Jeg har også selv fået afvide (af matas damer) at det er godt at starte med anti-rynkecreme nu (jeg er 25).

  Men eh, jeg ved ikke om jeg bare er lidt langsom. Men hvad var svaret så egentlig? Er det så okay at bruge noget som har “antirynke” stående på pakningen? Så længe man sørger for at der er SPF i og at det passer til ens hudtype?

  x

  17/02/2015
 • Anja MC

  Elsker tippet med vaskekluden! Min hud har altid været hysterisk med rødme og tørre pletter i et skønt mix med urenheder og efter jeg har downsized min renserutine til vaskeklud med varmt vand er det blevet noget helt andet. Jeg får aldrig porcelænshud, men mindre kan gøre det! Har dog svært ved at forestille mig at dem der sælger rense produkter er lige så begejstrede som jeg…

  17/02/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.