Vis mig, hvordan du downsizer

Ole Henriksen sagde for nylig: Anette, jeg holder mig til at have ét hus, én bil og én mand. I like to keep things simple.

Downsizing er en giiiiga trend, fordi alting skal gi’ mening. Max mening. På alle livets hylder inkl. skønhedshylderne. Og her kan en for heftig hær af produkter give følelsen af overflod, der får os til at bakke og til at forenkle. I går kom vi omkring tre kategorier af downsizing: Produkter, der kan mere end én ting, miniput varianter som Ciatés mikrolakker. For har du nogensinde prøvet at bruge en hel flaske neglelak op? Man når at blive træt af farven, inden den er tom. Med miniflaskerne er der større chance for at bruge op, og netop at bruge op er et andet varmt emne (se bare de fancy kokke, der gør en dyd ud af at bruge hele dyret – eller supermarkederne, der opfordrer til mindre spild). Og endelig handlede det om et hard core basisprodukt, som jeg bruger til alt fra læbekur, håndmaske, shavingolie, stegeolie, smoothieolie og så er der selvfølgelig blogsitter-Maries hårkur. Hvis du ikke bryder dig om traditionel kokosolie i håret, så er Purely Professionals Treatment en tube, jeg aldrig løber tør for. Den indeholder også det kokos, som har de videnskabelige papirer i orden, når det gælder om at trænge ind i håret og både beskytte og reparere udpinte lokker.

NU ER DET DIN TUR: Beautyspace belønner det bedste downsizing tip med en kærlig goodiebag til 1500 kr. Lad kommentarfeltet gløde – den heldige trækkes allerede i morgen. NB: Læg gerne, hvis du har lyst, dit tip ud på Instagram og tag @beautyspace, så jeg kan lure med.

Og forresten. Lovede at svare på, hvor skjorten er fra: Whiite valgt ud af nogle af deres sejeste fashionpiger herfra.

06/09/2014
Hørt i radion
10/09/2014
Husker du Salli og stængerne?

Kommentarer

 • carina christensen

  Hmn,- min kommentar er så dårligt stavet, jeg lige skriver det om…For mig handler det on produkter, der kan mere end en ting som f.eks. hybenkerneolie og Micellarie Water, eller en dagcreme der også er primer og SPF 15-30. Olier har været nævnt, de kan jo også bruges til næsten alt: Hårspidser, før body-schrub, make-up fjerner, negle osv, og jeg klipper også mine tuber o.lign. op, så jeg får alle de dyre dråber med. Elisabeth Geirus har en skøn Azul A-vitamin maske, der både kan bruges som en almindelig maske og som natcreme. Den fås p.t. helt gratis, hvis man køber et produkt i hendes webshop, og så er der 40% på alle produkterne. Jeg “googler” næsten alt jeg køber, for at tjekke prisen og undgå fejlkøb. Impulskøb er (næsten) bandlyst. Der er jo også alle neglelakkers redning: Malava’s ” Thinner”. Et par dråber af den i lakken, og den bliver som ny. Den kan få dem til at holde, til de kommer på mode igen. – Genialt produkt! Keep it simple 😉

  10/09/2014
 • carina christensen

  Jeg glemte at nævne alle neglelakkers redning: Malava’s “Thinner”. Et par dråber i lakken, og den bliver som ny, og kan holde i årevis.

  10/09/2014
 • carina christensen

  For mig handler set mest on produkter, der kan mere end en ting som f.eks. hybenkerneolie og Michellarie Water, eller en dagcreme der også er primer og SPF 15~30. Olier har været nævnt,de kan bruges til næsten alt: Hårspidser, før schrub, mske-upfjetner, nrgle osv, og jeg klipper også mine tuber o.lign. op, så jeg får alle de dyre dråber med. Elisabeth Gefius har en skøn Azul A-vitamin maske, der både kan bruges som almindelig maske og nstcreme. Den fås p.t. helt gratis, hvis man køber et produkt i hendes webshop, og så er der 40% på alle produkterne. Jeg “googler” næsten alt jeg køber, for at tjekke prisen og undgå fejlkøb. Impulskøb er (næsten) bsndlys. Keep it simple 😉

  10/09/2014
 • FEDT at læse alle de gode tips og tricks!

  Her er mit:

  Okay det er et rimelig kendt ‘trick’ eller hvis vi nu skal være med på moden og kalde det ‘downsizing-trick’.

  Men jeg bruger Eli<abeth Ardens Eight Hour Cream til mange mange ting; Til mine neglebånd, til mine hænder generelt, til at putte på øjenbrynet hvis de ikke gider sidde ordenligt, til mine tørre hæle, som læbepomade om vinteren og hvis jeg har en lille rift så vasker jeg den og putte lidt på derefter også 🙂

  Det er sgu' en god investering for man kan virkelig bruge den til mange forskellige ting og så holder den rimelig længe! Jeg tror også nogle bruger det til at give shine som makeup, det gør jeg dog ikke 🙂

  Så ja, den kan varmt anbefales.

  10/09/2014
 • Laura

  Karmamejus balm; perfekt som ansigtsmaske, til tørre alubuer, hårspidser, fodcreme… Armen den er bare fantastisk!

  10/09/2014
 • Jeg downsizer ved at bruge Stellar Face Balm fra Balance Me, den kan simpelthen bruges til så mange ting, lige fra tørre hårspidser og læber, til kinderne ved en kølig vinterløbetur, den er bare multianvendelig.
  Mette 🙂

  10/09/2014
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Jeg downsizer ved at købe EPOCH Firewalker fra NuSkin, det er det eneste produkt jeg ikke kan leve uden!!!
  Det er oprindelig en fodcreme, men den creme klarer alt, revnede fødder, forbrandinger, tør hud, hæmorider, røde numser, knastørre læber, bumser, blegner/blister i munden, psoriasis, børneeksem, forkølelsesår, bistik/myggestik, sårheling….hvis jeg har et problem er det den jeg tyer til -og den klarer det 9 ud af 10 gange. Det er sgi downsizing 😀 (Y)

  10/09/2014
 • Charlotte

  Essentielle No5 – repair lip balm fra SARDkopenhagen er min favorit. Den indholder argan og kokosolie – og ingen syntet overhovedet – den bruger jeg til læbe pleje, småsår, rifter, tørre hæle og øjencreme. Udglatter “hønserøven” omkring munden, givet fylde til læberne og styrker cellefornyelse pga. arganolie. ( bruger den faktisk også til neglepleje

  10/09/2014
 • Charlotte

  SARDkopenhagen er mine Downsizing favoritter. F.eks renser jeg huden hver aften med abrikoskerneolie. Blander dernæst abrikoskerneolie med facial mist og bruger dette på en fugtet vatrondel, til at fjerne øjenmakeup med. Efter rens, dupper jeg facial mist på som tonic. Til slut bruger jeg abrikoskerneolie som serum under ansigtscremen Essentielle No7 (som indeholder både hyaluronsyre, arganolie og kokosolie) og bruger naturligvis også Abrikoskerneolien på kroppen, i stedet for cremer

  10/09/2014
 • Sisi

  Er lige kommet i gang med kokosolien og ja, den er fantastisk og kan jo bruges til alt! Jeg er også fan af at bruge naturlige “køkkenting” til kroppen – laver fx scrubs af olie, kaffe, kakaopulver og/eller brun sukker. Desuden er et godt tip altså Purely Professional´s Repair Creme som også er et vidunderprodukt – kan bruges til hænder, albuer, fødder, som natcreme osv.

  10/09/2014
 • Tina

  Jeg startede 1. august på Downsizing – uden at vide at det var det det hed.. Jeg vil bare gerne leve lidt mere simpelt, så udfordringen er at jeg ikke shopper OVERHOVEDET frem til 1. oktober. Selvfølgelig må jeg købe en shampoo hvis den gamle er tom. Men jeg skal bruge det utal af cremer, bodylotions, hårkure og hvad der ellers ligger i skuffen inden jeg må investere i nyt. Og det går faktisk rigtig fint! Jeg har endnu ikke skullet købe noget..

  10/09/2014
 • Eva k

  Jeg er ret dårlig til det…. Men i en periode har jeg brugt argan olie til ansigt, hår og krop 🙂 og resultatet var god:)

  10/09/2014
 • Allers9000

  Jeg har igennem de sidste par år øvet mig i downsizing – mest fordi jeg synes, at det er ressourcespild at købe en masse ting, som man reelt set ikke har brug for. Jeg prøver som udgangspunkt at tænke over hver enkelte køb, og om det virkelig er noget jeg mangler. Og så forsøger jeg at købe kvalitet frem for en masse billigere ting, som jeg af erfaring ikke bliver ligeså glad for. Det gælder for så vidt alt jeg køber, men beautywise har jeg rydet og i alle mine sager og givet videre til hvem der vil have og solgt enkelte ubrugte ting. Nu er der kun de virkelig gode ting tilbage, som jeg ved, at jeg bruger – og jeg må kun købe nyt, hvis jeg er løbt tør – eller der kommer en nyhed, som dækker et “hul” i de ting, jeg har. Jeg undgår derved også at falde for “gode tilbud” osv.

  Jeg har i udgangspunktet kun én af hver ting, dvs. en serum, en god crem osv., som jeg bruger flittigt, til den er brugt op. Og I virkeligheden synes jeg, at man på beautyfronten kan komme rigtig langt med en vaskeklud, en god ansigtsrens (jeg bruger Alpha-H’s balancing cleanser) og en god crem som evt. kan bruges til forskellige ting (Balance Me’s Stellar Face Balm er god, hvis du har tør hud).

  10/09/2014
 • Anette

  Rudolph Care Lip balm.. jeg bruger den til tørre hæle, hænder, neglebånd, vipper/bryn, små rifter og ja selvfølgelig læberne

  10/09/2014
 • Jane C Jensen

  Jeg downsizer med masser af søvn, vand, gode olier som mandel og kokosolie. Derudover samler jeg energi i det smukke efterårsvejr.

  10/09/2014
 • edina dimiraca

  Jaay Anette deler gaver ud 😉

  10/09/2014
 • Mit bedste downsizing råd er at undgå fejlkøb.

  Og den bedste måde at gøre det på, er at følge en god, seriøs og upartisk beautyblog 😉

  10/09/2014
 • Bettina Richardt

  Less is more.

  09/09/2014
 • Pernille Aaby Larsen

  Vi bliver i kategorien med multiolier. Jeg er STOR fan af mandelolie – især kan Weledas Almond Facial Oil virkelig anbefales. Denne økologiske samt uparfumerede skønhed kan bruges som:
  Ansigtsolie
  Negleolie
  Renseolie
  Øjenmakeupfjerner
  Hårolie
  Scrub (blandet med rørsukker eller salt)
  Og så er mandelolie også genialt til barbering 🙂

  09/09/2014
 • inge

  Tjaa bum… Om jeg downsizer i mit liv? Det ved jeg ikke. Men jeg deler bodylotion, creme (baby serien fra Matas, som er vegetabilsk samt øko) etc. med min datter. Og ja, med små børn i huset er det næsten umuligt ikke at holde livet simpelt… 🙂

  09/09/2014
 • Hos Strup & Strup har vi fælles-neglelak på kontoret
  Vi har en hel del lakker stående og alle må bruge, som de vil – også låne med hjem 😉
  Mvh.
  Jeannette

  09/09/2014
 • Salli

  Udover kokosolien som mange har nævnt 😉

  – jeg bruger min sorte eyeshadow som eyeliner også (ved at bruge en tynd applikationsbørste som er fugtet en smule)

  – jeg bruger en god balsam som hårkur eller leave-in også

  – vasker håret i fortyndet eddikke i ny og næ. Det gør håret blødt. Anvender også edikke til tøjvask. Det skåner miljøet og gør tøjet blødt. Sidst men ikke mindst anvender jeg eddikke hen over sommeren til at afskrække myg 🙂

  – jeg bruger min øjenmakeup fjerner til at fjerne makeup i hele ansigtet ikke kun øjnene.

  09/09/2014
 • Lisa Maria Pihl

  Jeg bruger barbary fig seed oil til alt. Neglebånd, ansigtet på fugtig hud ! Et par dråber rækker ! Også til skinneben. 4 dråber varmes op i hænder og kommes på benene lige efter bad.
  Jeg behøver ikke længere at bruge dagcreme el natcreme el serum el øjencreme. Og jeg er 37 !!!
  Det er simpelthen argsnolie gange 1000 ! Den lugter bare ikke

  09/09/2014
 • Susanne nielsen

  Ups glemte lige god kakao og nødderne hakkes

  09/09/2014
 • hellep

  Eight hour creme – kan bruges til alt fra solskoldning til brandsår – eksem – tørre spidser – tørre albuer – you name it – det dur til alt – det er da en downsizing der vil noget!!!

  09/09/2014
 • Tina

  Ingefær er vores vidundermiddel. En 1/2 pakke rå ingefær
  Kogt i ca. 2 l vand, i 20 min. Lad det køle af og tag ingefær op. Blandingen opbevares i køleskab. Ingefær er noget af det mest udrensede som findes. Vi drikker det og vi bruger det på huden. Hudorme mindskes kraftigt og teenagerhud bliver pæn.

  09/09/2014
 • Susanne nielsen

  Bruger kokus olie til krop hår hovedbund madlavning, kommer en skefuld i min morgenmad, steger i det og laver små kugler af kokusolie dadler abrikoser hørfrø nødder og triller det i kokusmel

  09/09/2014
 • Hanne

  Fint emne, og gode fif. Mit bedste fif er fjern rens med vaskeklud frem for alle de vatrondeller, vi kvinder har tendens til, kludene ryger jo bare med når en vask alligevel skal sættes over!

  09/09/2014
 • Jeg er også lige begyndt at blive et kokosoliemenneske, både i mad og som forskønnelse. Men en af de ting der har gjort noget for min downsizing, er at jeg får en månedlig goodiebox….den indeholder lige præcis de ting jeg har brug for og jeg fåe tømt embalagen, inden jeg bliver træt af at bruge indholdet. Samtidig får jeg lært nogle produkter at kende, så jeg ikke laver alle de hidtige fejlkøb!!! Jeg handler i øvrigt rigtig gerne “stop madspilsprodukter” for jeg tror på at det alene vil hele verden smukkere!!!

  09/09/2014
 • Lærke

  Bedste downsizing-råd: Vælg kun det bedste! OG det der virker allerbedst på dig. Lad dig ikke friste af “to-for-en’s-pris-tilbud og få en gave med”, for gaven er alligevel aldrig det værd. Drop troen på at en anden mascara gør noget mere mirakuløst for dig, end din yndlings allerede gør. Skønhed kommer trods alt indefra og vi når langt med en STORT smil, og selvfølgelig en diskret makeup-pung med de allerbedste produkter!

  09/09/2014
 • Selvom jeg elsker make-up og kropsprodukter, så er jeg også fan af begrebet downsizing, specielt når det handler om at være på farten og ude og rejse.
  Derudover så kan man også tage begrebet med over i sin garderobe og tilværelse generelt.
  Jeg kunne i hvert fald godt trænge til at bruge downsizing som et mantra, når jeg tager mig sammen og rydder op i mit klædeskab 😉

  09/09/2014
 • En anden Mette

  Skriv ned hvad du har, så du kan se du har nok. Dukker der et ønske op, så vent med at købe til du har afgjort, om det er et reelt behov eller om det er et følelsesbetonet køb, som kan erstattes af reelle værdier – nærvær, samvær ol.

  Brug det op du har.

  Ryd op og smid ud et sted i huset een gang om ugen.

  Gør dit liv overskueligt for dig selv og lad være med at erstatte livets kompleksitet med quickfix-køb

  09/09/2014
 • Oline

  Udover kokosolien har jeg to favoritter; mandelolie og aloe vera gel. Mandelolien bruger jeg til at rense min hud med hver aften, inden jeg går i seng. Den tager make-up (også den vandfaste) bedre end de fleste make-up fjerningsprodukter jeg har prøvet, samtidig med at huden får en masse fugt. Desuden bruger jeg også mandelolien til hår og krop.

  Aloe vera gelen hjælper mig af med rødme og irritation i huden. Perfekt som aftersun, mod myg og insektbid. Holders den kold i køleskabet kan den også afhjælpe morgenhævede øjne. I stedet for at udsætte mit hår for hårspray og andre kemiske produkter, kan gelen med fordel bruges som stylingsprodukt.

  09/09/2014
 • Helle Rick

  Uha, den er svær med så mange gode forslag indtil videre. Jeg er som stort set alle andre blevet stor fan af kokosolie. Mit hår elsker det og ikke mindst min hårbund. Med embryolisse cremen så er min hud rimelig godt dækket ind. Jeg bruger ikke scrubcreme, men en vaskeklud. Skal de uønskede hår sendes på rejse, bruger jeg conditioner (jeg har det jo på fingrene alligevel når jeg har smurt håret ind). Har jeg rester af creme stående der er ved at nå udløbsdato, bruger jeg den på kroppen. Når ansigtet har godt af det, hvorfor så ikke også på resten af kroppen. Fjerner makeup med en 3-i-1 fra Vichy. Den er fantastisk lækker og effektiv.
  I badet får hælene en ordentlig tur med en af de der skrubbesvampe man bruger i køkkenet. På den måde holdes hælene altid flotte. Faktisk lidt en svær opgave, da meget af det man gør i hverdagen, sker med hjernen på autopilot.

  09/09/2014
 • sisse marie

  Jeg vil bakke op om kokosolie. Det genialt til ALT.
  Ellers så det og blive bevist om de små ting. Avokado der for brun= mos og smør i ansigtet det giver fugt.
  Eddike kan bruges til madlavning, fjerne kalk og lugt når man gør rent, som skyllemiddel til vaske tøj. Og virker genialt i håret. Lige skyld i gennem efter vask bliver meget meget blødt så balsam kan droppes.
  Det er det med at finde ting som kan have flere funktioner. Det går de bliver brugt op.
  Gamel eltandbrøste hovde gem og brug med vaseline på negle og neglebånd. Giver SÅ flotte neglebånd efter lidt tid. Og det nemt når der motor på tandbørsten

  09/09/2014
 • Calendula-creme : Kan bruges til ALT: Myggestik, eksem, solskoldning, røde barnenumser, rifter, kløe – alles! OG den koster ikke mere end 40 kr.

  Derudover scorer jeg mig prøver på alt. Både til at have med på rejser, men lige så meget fordi at en maske/creme/neglelak rigelig rækker til man er træt af den eller har en anden, man gerne vil prøve.

  Og jeg har endda skrevet et indlæg om det her: http://christinamelchiors.dk/travel/rejsetip-det-kan-lade-sig-gore-rejse-let/

  09/09/2014
 • Henriette M.

  Arh hvor er det vildt med alle de gode tips! Jeg er selv stor fan af kokosolie til krop og hår og så selvfølgelig embryolisse cremen der bare kan alt 🙂

  09/09/2014
 • Anette J

  Brug Bio Effect om natten. Dét produkt gør natcreme, serum og øjencreme overflødigt (og næsten også ansigtsmasker).

  God uopvarmet honning kan spises, bruges som ansigtsmaske, til sårbehandling etc.

  09/09/2014
 • Trine Rasmussen

  Mandelolie er altså også godt. Det er godt som cleaner, selv til fedtet hud. Men er også lækkert som hårolie, bare en lille smule i spidsere. Og så er det rigtig godt til nelgebåndene, lige at smører lidt på der 🙂 ved også der er mange som er glad for det som en kropsolie.

  09/09/2014
 • Susan Babbel

  Det er en mega cool tendens. Prøver også herhjemme at gøre det. Af det vi gør kan nævnes: mandelolie til kroppen, som skrub på kroppen med malede kaffebønner fra om morgenen, så lige bland det sammen med mandelolien og lidt naturlig duft i. Eks. lime. Så bruger jeg den også i en fodskrub. Hvor der udover olien er groft salt og noget duft i. Og ellers bliver den brugt til kroppen. Ligeledes bruger jeg også kokosolie. Som både kommer i morgenkaffen og på kroppen og i håret.
  Vi prøver at undgå madspild ved at bruge rester i juicer og madbrød uden mel, gær og sukker.
  Vi fryser tung som brød og kød ned i enkelt portioner, på den måde tæer vi ikke for meget op, end det vi skal bruge.
  Alm. Eddike kan også bruges til rengøring af fx. Mikroovn. 1 del eddike og 1 del vand. 10 mln i mikro og tør den så af. Vupti. Behøver ikke alle de rengøringsmidler.

  09/09/2014
 • Tine W

  Jeg laver min egen deodorant af økologisk kokosolie og natron. Skøn svag duft af kokos og mega effektiv. Billig og meeeeget drøj.

  09/09/2014
 • Stella

  For mig er bedste downsizing, ikke at falde for alle “must-haves” og nye tendenser.
  Hold nu op, hvor det fylder, og hvor er der meget, jeg alligevel ikke får brugt ret mange gange.

  09/09/2014
 • Kristina N

  Jeg bruger babypudder/ talkum til både mit hår og min hud. Det fungerer ret meget som tørshampoo, og virker fantastisk til lige at duppe i ansigtet, når man som jeg altid kommer til at få sved på panden under cykelture 🙂 – og så koster det jo næsten ingenting 😉

  09/09/2014
 • Sofie Beierholm Christensen

  Mandelolie er helt uundværligt i min beautyrutine! Jeg bruger det til hjemmelavet bodyscrub med salt og lavendelolie, til barbering og som substitut for bodylotion : )

  09/09/2014
 • Louise Eckhardt

  Sindsyg god konkurrence hvor man som trofast læser får mange gode ideer fra andre søde læsere, win win!
  Jeg elsker nye produkter, men synes også downsizing er en fin tendens. Af naturlige køkkenprodukter er jeg vild med kokosolie ligesom så mange andre. Og honning som er den fineste ansigsmaske, evt manukahonning, men alm er også effektiv. Blendet avokado med lidt kokosolie og lavendel er super om hårkur.

  Af produkter man kan bruge til alt er mine ynglings Ole Henriksen aloe vera gel som er genialt til alle hudirritationer, som fugtmaske, iskold som Quick opstrammer, til at groome øjenbryn med.

  09/09/2014
 • Sidse O. Knudsen

  Jeg er helt hooked på down-sizing for tiden helt intuitivt – da de produkter jeg langt om længe holder fast i, er så pokkers effektive til alt og uden alt for meget kemi! Jeg bruger kokosolie som hårkur, ansigtsolie, bodylotion, deodorant, håndcreme (når jeg alligevel bruger den oppe i køkkenet i madlavningen, får den lige lidt på håndryggen), øjenmakeupfjerner, spiselig olieshot, oil pulling til tænderne – jeg kunne blive ved!
  Arganolien bruger jeg som leave-in-treatment i håret efter vask, ansigtsolie, makeupfjerner, øjencreme-primer under øjen-concealer og bodyolie. Og så har jeg snørret min makeup kollektion ind til RMS-produkter, som bare kan fungere på kryds og tværs internt – blot man har en luminizer, un-cover-up og en lip2cheek. Er desuden ved at sælge hele mit klædeskab i en lokal secondhand blandt andet, da jeg har fundet ud af at jeg elsker minimalisme omkring mig – hellere lidt men godt!! Det giver en fantastisk indre ro at omgive sig med udvalgte ting, som man elsker!

  09/09/2014
 • Anne

  Et lidt kedeligt tip måske… Shea butter. Jeg bruger det som:
  Hårkur
  Cleansing balm, som tages af med en af min datters Anglamark-vådservietter
  Natcreme/leave-on maske – giver dejlig blød og plump hud næste morgen
  Fugtighedscreme til kroppen, som holder huden fugtet i flere dage
  Neglebåndscreme
  Fodcreme – hård hud kan ikke lide shea
  Læbepomade
  Aftersun lotion

  Jeg har endda gørt at man kan bruge shea til at stege i. Og så giver shea mig ikke urenheder, hvilket kokosolie, arganolie og olivenolie gør.

  Shea butter koster ikke meget – en ordentlig bøtte til omkring 50,-. Men husk at købe en økologisk, uraffineret en af slagsen.

  09/09/2014
 • Mette Emilie

  Jeg downsizer med SARD argenolie. Den bruges om aftenen som rens, om morgenen som kropsolie på fugtet hud, som dråber på tørre kinder og som fugtgivende olie i hårspidser – samt på vatpind, når mascaraen vil på udflugt.

  09/09/2014
 • Tanya

  Fantastisk kommentarspor! Jeg bruger også tuberne op ved at klippe dem over, bruger mandel- og kokosolie til en mængde ting, og gemmer prøvestørrelserne til rejsebrug. De der prøvestørrelser på foundation der altid er for mørke til skandinavisk hud bruger jeg på benene om sommeren 🙂
  I det kulinariske hjørne genbruger jeg det meste frugt- og grøntpulp fra juiceren i brød, kager, frugtmos, men der er garanteret ting der også ville kunne bruges til masker – det må være et vinterprojekt at prøve.

  09/09/2014
 • Marie GA

  Sikke mange gode tips og tricks der er at hente i dette kommentarfelt!

  Jeg bruger mine produkter op, inden jeg køber nye, så jeg ikke ender med harske og dårlige cremer på hylden.

  Og så elsker jeg produkter, der kan mere en én ting: Olier er derfor en favorit (fx kokos-, abrikos- eller mandelolie) på kroppen, i hjemmelavet bodyscrub, som hårkur, barbercreme, pleje af gravid mave, til neglebånd m.v. ‘

  Det samme gælder Exomega Creme, som kan bruges på ansigt, krop og i håret, og som min mand også kaster sig over – og som også kan bruges til min kommende baby.

  Min nye mascara fra Clinique kan fjernes med varmt vand og resten kan klares med Biodermas rensevand.

  Og Stellar Face Balm fra Balance Me er også genial som læbepomade og som våben mod hudorme, tørre albuer/hæle, forkølelsesnæser m.v.

  09/09/2014
 • Berit

  Mit tip er ikke noget, jeg selv har fundet på, men noget, som jeg tror at mange glemmer.

  Når mascaraen begynder at blive tør, så drypper jeg 4-5 øjendråber i den. Jeg bruger øjendråberne fra Systane (til tørre øjne). Mascaraen holder længe efter det.

  Mit andet råd til at bruge alt i flasken, tuben, dåsen. Når der ikke kommer mere ud af en tube. Klip bunden af – og hold nu kaje, der er mege tilbage. 🙂

  09/09/2014
 • Elizabeth

  Jeg bruger “Huile Prodigieuse” olien fra Nuxe til ALT! Den står på natbordet, skrivebordet, spisebordet og medbringes i tasken hver dag! Både til ansigtet, som parfume, til hård eller tør hud eller til hårspidserne er den FANTASTISK, og den koster en slik på de franske apoteker!

  09/09/2014
 • Trinny

  Dette emne ligger tæt på mit hjerte. Jeg er så absolut en super-downsizer, for jeg har ikke plads til andet 

  Jeg har selv bygget mit eget hus – vha gør det selv videoer på youtube, mændene i min nærmeste familie, og de sødeste naboer som har givet en hånd med når jeg skulle grave vandrør ned, installere min sol-celle, den slags. Huset er på – get this – 38 m2, men er indrettet så fint og finurligt at der er masser af legeplads til både mig og min lille pige.

  Jeg lider absolut ingen nød og har mit eget walk-in closet første gang i mit liv. Priorities, priorities….
  Men det gør jo at der er en bestemt plads til alt, og alt kosmetik skal have en god grund til at være i mit liv, for mit inky-dinky badeværelse sætter ligesom grænserne.

  Mit absolutte go-to multitasker produkt er Ole Henriksens blue/blackberry enzyme mask. Jeg køber en krukke hvert halve år og så bor den i mit køleskab 🙂 Jeg bruger den de fleste nætter som natcreme, og så i et ekstra tykt lag når jeg har festet lidt for voldsomt igennem. Derudover bruger jeg en potte Eve Lom cleanser om året – den bruger jeg om aftenen og så apotekets konjac sponge til min morgen ansigtsvask. Jeg har den blødeste, gladeste hud nu hvor jeg er midt i 30’erne, hvilket er ironisk for jeg prøvede alle de dyre brands op igennem 20’erne for at få min bøvlede kombinations-hud til at makke ret, men til ingen synlig effekt dengang, kun tørre kinder og en skinnende T-zone. Suk.

  Desuden – ved ikke om det her hører indunder downsizing – men at nære huden indefra med masser af grønt, masser af kvalitetsfedt og ingen sukker, jeg tror det er der man kan gøre den største forskel for sin hud, og det gør jo på sigt at man sparer penge til skønheds-produkter der skal bekæmpe ”problemer”…. Så ja, tilslutter mig resten af kokos-olie fanklubben, og bruger den både på ydersiden af kroppen samt i min te og min grønne morgensmoothie.

  Jeg er dog stadig produkt og skønheds-junkie, jeg ELSKER makeup, jeg elsker kvalitets-goodies, lækre negle, velplejet hår. Ingen der møder mig for første gang gætter på at jeg er en øko-hippe der bor på landet og dyrker mine egne bio dynamiske grøntsager og samler æg ind fra mine høns hver morgen. Og det syntes jeg jo er lidt dejligt 🙂 Jeg kører Joan Holloway stilen på arbejde med højt hår og røde læber hver dag. Så ja – down-sizing rocks for kvalitet over kvantitet er, om noget, mottoet i mit liv for tiden.

  09/09/2014
 • louise BO

  Skal bestemt også til at tænke over begrebet og indrette mig derefter… Bliver dagligt drillet af kæresten over de mange forskellige produkter jeg bruger i badet – når han kun bruger ét til hele kroppen 🙂

  09/09/2014
 • Anne-Sofie Lassesen

  Åh, alle de gode kommentarer gør det svært at skille sig ud. Jeg må jo erklære mig enig i både brugen af kokosolie og embryolisse. Derudover er jeg utrolig glad for abrikosolie fra Sard, som jeg bruger under min dagcreme, på kroppen og i fodbadevandet. Hvis jeg skal nævne noget lidt anderledes (og måske ikke det mest korrekte), så må det være glidecreme. Udover at være fantastisk til at lægge de små hår ned, når mit hår er glat, så kan det sgu også bruges, hvis du har en dør, der knirker eller lignende. Det er da effektivt!

  09/09/2014
 • Sus

  Her i huset er mandelolien i gang til mange ting: neglebånd, barbering af ben, rensning af ansigt, som natkur i ansigtet og som kur i min datters talje lange krøllede hår:-) og den er jo skøn som kropsplejeprodukt – vi bruger Sard’s:-)

  09/09/2014
 • Sus

  Her i huset er mandelolien i gang til mange ting: neglebånd, barbering af ben, rensning af ansigt, som natkur i ansigtet og som kur i min datters talje lange krøllede hår:-)

  09/09/2014
 • jane weiss

  arganolie bruger jeg som rens i hele ansigtet og laver selv ansigts og kropspleje. Kokosolie indgår også . Med de to olier kommer jeg rigtig langt

  09/09/2014
 • Helene H

  Natron man alligevel har stående fra julens småkager er et genialt produkt. Udover de mange ting man kan brugde det til i køkkenet er her et par skønhedstips:

  Tilsæt en skefuld natron til shampooen, når du vasker hår, og bland det godt. Natron fjerner rester af kalk og stylingprodukter og gør håret blødere og renere.

  Tilsæt to skefulde natron til fodbadet, og lad fødderne blive bløde i 10-15 minutter. Du kan også lave en skrubmasse til fødderne ved at tilsætte en smule vand til en skefuld natron, og bruge blandingen til at massere hård hud under fodsålerne. Det virker også på neglebåndene på fingrene.

  Dårlig lugt fra hænder og fingre kan fjernes med natron, når du for eksempel har tilberedt mad, fisk eller ost. Gnid hænderne i en blanding af 3 dele natron og 1 del vand. Du kan også tilsætte 1 teskefuld natron til håndsæben, når du vasker hænder.

  09/09/2014
 • For mig er det helt igennem simpelt for mit liv udstråler nærmest downsizing: jeg sorterer ud i mit tøj og sælger ud så alt det uoverflødige kommer andre til gavn, jeg køber ALDRIG sådan 1000 parfumer bare fordi de dufter godt – jeg skal først have brugt de andre op. Jeg får altid prøver på div. cremer så jeg sikrer mig at jeg har den helt rigtige, og holder mig til den. Jeg bruger ikke cremer med parfume – og har egentlig heller ikke brug for en hel masse velduftende syntetiske farvestrålende bodybutters. Og nå ja, så renser jeg min makeup af med lidt rensemøælk, skyller efter, bruger blomstervand til at fjerne urenheder og smører min hud ind i fugtighedscreme. simpelt.

  09/09/2014
 • Nynne Klarskov

  Jeg skiller mine øjenvipper ad med specielle udvalgte nåle fra min syæske. Har altid de vildeste vipper, der er smukt adskilte, og jeg får mange komplimenter på den konto. Faktisk tror en del også, at jeg har falske øjenvipper på, hvilket jeg ikke bruger. Det er en rigtig god mascara og smukt adskilte vipper, der gør udslaget. Ingen klumper eller sammensmeltede vipper. Og så er tippet tilmed ganske gratis. Totalt win-win. Tak for en alletiders blog, som jeg tjekker dagligt.

  09/09/2014
 • Thea

  Downsizing for mig er kommet af sig selv efter at jeg er gået over til renere og mere naturlige produkter. Efter jeg nu kun går efter produkter helt uden silikone fx og produkter der kun består af ingredienser der kan forstås og i hvert fald i et vist omfang kan plukkes, ja så holder jeg mig faktisk til min basis hudpleje. Jo renere jo flere ting kan jeg bruge produktet til. Masker har jeg ikke behov for længere, peeling er forsvundet og sågar øjenmakeupfjerner er væk. I stedet bruger jeg min konjac sponge som peeling, ekstra olie i stedet for maske hvis der er behov, olie som både makeupfjerner og som øjencreme.
  Og det bedste af det hele: min hud kvitterer med ingen tørhed, jævn hudtone og er generelt nemmere at have med at gøre.

  09/09/2014
 • Katrin

  Mandelolie er mit Downsizing produkt. Jeg bruger det i stedet for bodylotion, som massageolie, til bodyscrub (blandet med sukker) og som make-up fjerner og natolie. Det er genialt som studerende da det er billigt ,nemt og ikke mindst lækkert 🙂 føler slet ikke jeg går på kompromis med kvaliteten! Kunne dog godt tilføre kokosolie til min samling 😉

  09/09/2014
 • Fnis fnis- her troede jeg sgu at downsizing var når vi rullede det der undertøj på som løfter numsen, og holder maven inde.
  Nå men det er det så ikke- mit bedste bud må så være: køb en hund den kan spise alle resterne fra middagsbordet.

  09/09/2014
 • Anna

  Dejlig trend! I skønhedsafdelingen downsizer jeg ved at bruge olivenolie som renseprodukt i kombi med en microfiberklud fra køkkenskuffen, og som ekstra pleje med et par dråber under dagcremen.
  Og så bruger jeg Badeanstaltens lækre olie med rosenduft som ”parfume”, som kropsolie i stedet for bodylotion, som badeolie og til massage.

  I stuen, som ikke er verdens største og derfor ikke skal være proppet med møbler, er jeg ved at erstatte sofa og sofabord med et par store madrasser toppet med lækre puder, der kan bruges til tv-hygge på langs, tumlehjørne for den 4-årige, gæsteovernatning og til at dyrke min passion for yoga og akroyoga. Samtidig er jeg på udkig efter en flok ekstra-komfortable spisestuestole med en snert af lænestol, så rødvinshygge med veninderne får optimale rammer trods manglende sofa. Glæder mig til det er på plads.

  09/09/2014
 • Camilla

  Mit absolut bedste tip er tendercare fra Oriflame (lidt ligesom vaseline) – det er genialt til at fikse både sår/ar, læber, ru fødder, negle- og neglebånd. Det kan også bruges som øjenskygge, hvis du lige mangler lidt ekstra shine inden en bytur 🙂

  Prisen er også overkommelig, synes jeg.

  09/09/2014
 • Rie

  Har købt en konjac svamp til at rense huden med, og så en god argan olie, så behøver jeg ikke mere…. Meeeen det er lidt kedeligt, for elsker jo også alle de lækre produkter der bliver anbefalet her på siden. Har kokus olien til gode, det må jeg prøve.

  09/09/2014
 • Silk Therapy 17 miracle leave-in conditioner.
  Jeg sprayer den først og fremmest i mit hår efter hårvasken, så det er er lettere at redde ud. Men som navnet antyder, kan denne her conditioner mere end bare det. Udover en masse andet godt, fungerer den også som varmebeskyttter. Det er genialt for mig, der både bruger føntørrer og efterfølgende glattejern, når håret skal sættes. Men festen slutter ikke her. Den silkebløde balsam kan nemlig også bruges på huden. Jeg elsker derfor, at jeg ikke behøver at slæbe min 400 ml bodylotion med i toilettasken, hvis jeg f.eks. skal på weekendtur. Silk Therapy efterlader huden silkeblød og med den der milde, lækre og karakteristiske duft, som produkterne i den serie har. Jeg er fan 🙂

  09/09/2014
 • Malene B

  Mit bedste tip:
  Mandelolie!!! (Weledas er eminent) kan bruges både til at give fugt til både hud og hår. Derudover er den den mest geniale øjenmakeup-fjerner. 🙂

  09/09/2014
 • Heidi K

  Zenz Organic olie – Deep Wood. Bruger den hver dag, flere gange om dagen. Efter badet som kropsolie, et par dråber i hårspidser og krøller, i løbet af dagen til hænderne, om aftenen som ansigtsolie. Elsker duften og får ofte hentydninger til den lækre duft af patchouli og trænoter. Kan ikke få nok af lækre olier 😉
  PS Den er perfekt, når man rejser for man behøver ikke have mange forskellige produkter med. 1 produkt til alt 😉

  09/09/2014
 • HSBP

  Bruger argan olie til rigtig meget. Ansigt, rens, krop, hårkur!

  09/09/2014
 • Britta

  Kokosolie kan bruges til alt – lige fra fodbad til hårspidser, madlavning og sommetider bruger jeg det også til tandbørstning

  09/09/2014
 • Lise Hvarre

  Som mange andre nævner, så sværger jeg også til kokosolien, både som bodylotion, hårkur, barbering og i min mad. Men jeg bruger fraktisk også kokosolien som deodorant – dette sker ved at blande 2 spk kokosolie med 1 tsk natron. En sådan portion holder ca. en måned og fungere perfekt som antiperspirant pga natronen og giver en dejlig duft af kokos. Ud over at dawnsize medføre dette tip også mindre brug af kemikalier, da denne form for deo er helt naturlig.

  Udover dette deo-tip bruger jeg heller ikke længere mascara, men nøjes med at få mine vipper farvet en gang om måneden. Dette betyder at jeg hverken har behov for produkter som make-up eller make-up fjerner i min hverdag (til festlige lejligheder kommer der dog lidt make-up i hovedet;)).

  Men min livsinstilling er generelt at bruge mine ting HELT op (både produkter, madvarer osv.), at bruge så lidt kemi som muligt og at fokusere på det økologiske.

  09/09/2014
 • Marlene Høj

  Jeg bruger Weleda Skin Food til albuerne, fødderne, hænderne, røde kinder, røde barnenumser, til min drengs børneeksem, til den tørre hud genrelt… Den er genial!
  Når jeg skal købe en ny duft, prøver jeg den ad flere omgange. Nogle dage har jeg ondt i hovedet og er særlig lugtfølsom, så dur det ikke at have en duft på, som lugter den dag. Derfor har jeg kun få, men gode dufte på min hylde.

  09/09/2014
 • Christina kragh

  Rudolph care lip balm bruger den til alt fødder håndcrem krops balm og bedste hårvoks ever

  09/09/2014
 • Stinna Mohr

  Først og fremmest elsker jeg konceptet omkring downsizing. Derudover synes jeg også producenterne er blevet meget bedre til at skabe en emballage, som rent faktisk gør det muligt at bruge alle produkterne helt op hver eneste gang.

  Jeg er stor fan af Embryolisse Lait Créme, som bare virker til alt. Jeg kan både bruge den som fugtighedscreme, intensiv øjencreme, maske osv. Det er perfekt – og så koster den kun 199 kr. i Matas.

  Dernæst er jeg KÆMPE fan af REN’s produkter. De er lavet i en smart emballage, der gør at jeg hver eneste gang bruger alt op. Det er så smart! Så har jeg intet imod at give ekstra for min make-up fjerner 🙂

  Mht. kokosolien, så varmer jeg den altid op i mikroovnen til allersidst. Således sikrer jeg at det hele er opbrugt inden udsmidning.

  09/09/2014
 • Ann

  Rodils Stemcell super-food glam balm multi!
  Virkeligt et multi produkt som jeg bruger til ansigtet som top fugter efter natcreme. Som maske natten over – også omkring øjnene. Décolleté glower. Som lipbalm, neglebånds creme, hælcreme natten over, hårtreatment i hårspidserne, plumper ved rynker, øjenbryns-tæmmer, aftersun, tørre albuer, barber-olie og meget meget mere
  🙂

  09/09/2014
 • Stinna Mihr

  Én creme, der kan det hele og sikre optimal downsizing det er Embryolisse Lait Creme. Den kan jo det hele. Den kan både anvendes som fugtighedslotion, maske, øjencreme og ja jeg kunne blive ved. På den måde har jeg kun én creme, der dækker det hele.

  Derudover er jeg ret stor fan af REN. Deres produkter er lavet i smarte tuber, der sikrer at ALT bliver brugt hver eneste gang.

  Mht kokosolie, så skal den bare lige en tur i mikroovnen og så kan jeg få det sidste med ud:-)

  Jeg krydser fingre for at mine bud på downsizing er gode nok til en præmie 🙂

  09/09/2014
 • Kira Bjørnestad

  Bedste downsizng tip… Tja det er ret simpelt. Brug dine produkter op, før du køber nye. Uanset hvor godt et tilbud du falder over eller hvor meget du gerne vil prøve de nyeste tendenser af… Så vent til dine flasker/krukker/tuber er tomme. J

  09/09/2014
 • Anette Ninon

  Jeg bruger alt op, klipper tuber over så jeg får det hele med. Mit SOY lites indulgence kunne jeg ikke tænde vægen ved længere! der var stadig mere tilbage, så jeg tog vægen op og satte glasset i en skål med kogende vand, så det smeltede og kunne nu få de sidste dråber med.

  09/09/2014
 • Hanne

  I mange år har jeg brugt balsam når jeg skulle barbere ben og under armene

  09/09/2014
 • Karin

  Er simpelthen nød til at nævne SARD kopenhagen. Havde længe søgt en mandelolie til kroppen og har nu brugt sød mandelolie fra SARD kopenhagen i 14 dage. Jeg bruger den som kropsolie (yt er røget kropscremen), jeg bruger den som serum under min anti age ansigtscreme (400 kr. sparet der), jeg bruger den på en vatpind til at fjerne rester fra min mascara, jeg bruger den som barberolie (ingen barberknopper her!!) – det er allerede fire ting som kan slettes fra hylden og erstattes med et! Fås på nærmeste apotek for omkring en hund!! Genialt …. kh Karin

  09/09/2014
 • stina

  Origins VitaZing er ægte downsize: Dagcreme, foundation og solfaktor i et og samme produkt. I love it!

  09/09/2014
 • Yvette Trolle Omarsson

  ***mener selvfølgelig KOKOSOLIE :-))

  09/09/2014
 • Maria Lund

  Jeg er også kæmpe fan af kokosolie. Både til hår, krop og mad. Derudover bruger jeg min solpudder til at markere globelinjen… Og så er Bioderma vel også en form for downsizing. Den (og en vaskeklud) gør det i hvert fald ud for både make-up fjerner og ansigtsrens herhjemme..

  09/09/2014
 • Yvette Trolle Omarsson

  Jeg downsizer ved at bruge kaffegrumsen rørt sammen med olivenolie eller en anden olie jeg lige har i køkkenet, og bruger det til en gang bodyskrub.

  Man kommer dog til at dufte en lille smule af kaffe, men pyt – det gør ikke noget (begge dele er øko)

  ellers sørger jeg for at bruge alting op, så det betyder at klippe plastikflasker og div op (der er tit en hel del tilbage dernede)

  Overvejer dog at prøve at lave mit eget tandtasta med olivenolie, natron og æteriske pebermyndedråber. 🙂

  09/09/2014
 • Berit K

  Eucerins Aquaphor downsizer det meste! – Måske lige med undtagelse af deo duer den til de meste: tørre hænder & nødlidende negle – sprunkne hæle & brændenden fødder – læber, der skal shine eller heles – bryn, der skal tæmmes – bryn- & kindben der skal highlightes. KORT sagt det meste:)

  09/09/2014
 • Nina HUCL

  Minilakker
  Nettos kopattesalve på hænder, fødder og krop
  salt blandet med olivenolie som bodyscrub

  09/09/2014
 • Maria L

  Jeg må indrømme, at jeg kun downsizer når jeg er på ferie. Til daglig vil jeg altså gerne forkæle mig selv med de “rigtige” produkter, men det betyder jo ikke, at jeg ikke lige nogle gange bruger håndcremen på fødderne eller bodyolie på neglebånd. Men til ferien, da bruger jeg en svanemærket hårshampoo til hele familien og den bruges også som bodywash og intimvask. En eftersol-creme til kroppen bruges også som alm. kropscreme og natcreme til ansigtet. Skumvaskeklude, der bruges til vask af kroppen, bruges først til daglig exfoliering af ansigtet med samme bodywash (ved godt det ikke er smart da det ikke er milde ingredienser, men det drejer sig jo kun om en lille periode, jeg tror ikke at jeg laver varig skade på min hud). Det sparer plads i bagagen. Overlak er god til at stoppe løbende nylonstrømper og den hvide neglelak bliver også brugt på små ridser/huller i mine hvide døre. Dén tror jeg bliver brugt op 🙂

  09/09/2014
 • Mette

  Jeg kombinerer køkken med badeværelse, og bruger rosenvand (fra Nørrebro-købmanden) som skintonic, kokosolie til håret og som maske, olivenolie og citron til neglekur, eddike til hårskylning for glans, yoghurt naturel som maske, æg som hårkur, kaffegrums og sukker som peeling og sidste køkken-badeværelses-produkt er de orange ovale cellulosesvampe (5 stk for 10,-/15,-) som jeg klipper ud i cirkler og erstatter vatrondeller med (de vaskes i en vaskepose).

  09/09/2014
 • Babylips (eller læbestift) på kinder og læber. Håndcreme på fødder, hænder og albuer. Body-oil på ben når de skal barberes, på kroppen efter badet og i håret til de tørre spidser. Kan i snæver vending også bruges som øjen make-up fjerner 😉
  Og så elsker jeg ALLE mini varianter og har et lager af prøver, som bliver brugt når jeg er afsted på enkelte overnatninger.

  09/09/2014
 • Katrine Reher

  Jeg arbejder hen på at downsize på flere planer. Både skønhed, indkøb og livsstil!
  I mit skønhedshjørne sker det ved at bruge ting op, og indkøbe multitaskere.

  Min yndlingsolie er mandel, som jeg køber for 30 kr for 200 ml hos den lokale grøntmand – den bliver brugt til kroppen, til makeup fjernelse, til ansigtsfugt på en virkeligt tør dag, på hænderne som kur, den midste smule i håret som glansmiddel, som base i hjermmelavet scrubs og hvad jeg nu ellers lige finder på.

  Og det er et andet sted jeg downsizer på – i stedet for at købe store bøtter af scrubs, laver jeg selv små portioner som jeg bruger med det samme.
  Det samme gør jeg med ansigtsmasker, hvor en blanding af yogurt, usødet kakaopulver og honning er den bedste fugtmaske, min hud kender.

  09/09/2014
 • Mai P.

  Brug op før man køber noget nyt! Da vi skulle flytte, fandt jeg ud af at jeg havde et kæmpe lager af produkter, fordi jeg konstant blev fristet af nyheder. Så nu har jeg lavet en regel som hedder, har jeg det i forvejen skal den bruges op før jeg må købe nyt. Og det gælder ikke kun skønhedsprodukter.

  En anden ting er at jeg (ligesom alle andre) bliver fristet af nye produkter (og det vrimler jo med dem) og har haft en tendens til at købe “mirakler”. Men med en sart hud er det ikke alt jeg kan tåle, så mange gange er jeg endt med produkter som nærmest ikke har været brugt. Derfor et godt er at benytte sig af tilbuddet om at få prøver af produktet først før man investerer i fuld str.

  Derudover tager jeg ofte mine små prøver med i træningstasken og på rejser, for ofte ligger de også bare og aldrig bliver brugt og de fylder ingenting.

  09/09/2014
 • Lea

  Jeg bruger følgende produkter til hænder og negle natten over.
  *matas fod og hælkur.
  *Freeze 24-7 Skin Smoothie Retexturizing Glycolic Pads, som jeg bruger ca. 2 gange om ugen. Der er altid lidt tilbage efter brug i ansigtet, og den rest bruger jeg til hænderne.

  Der ud over har jeg droppet håndcremen, og bruger i stedet for Sally Hansens negle olie til hele hånden, efter jeg (selvfølgelig) som det første har fugtet hænderne.

  09/09/2014
 • PS: Jeg elsker også minilakker og køber dem så vidt muligt, når de findes. For du har ret, med en samling på omkring 200 lakker får jeg aldrig (!) brugt dem op, men jeg kan jo godt li’ at veksle. Og så fylder de heller ikke i min lak-kommode. 😉

  09/09/2014
 • Nu kommenterer jeg ikke for at vinde, men det her er lige i min ånd. Tænk at jeg er blevet moderne! 😉 Jeg har altid gjort en dyd ud af at bruge op, alting. Mit downsizing tip vil nok være Nivea, den store gammeldags dåse (som lige p.t. er på tilbud i Rema til sølle 25 kr.), den er megafedtet og kurerer alt. Lige fra tørre hårspidser til mega-tørre skinneben. Om vinteren bruger jeg den som natcreme, efter grundig afrensning selvfølgelig. Den er fantastisk på ru knæ og albuer, og den egner sig utroligt godt til massage, hvor den bare skal varmes lidt op i hænderne først. Når jeg ordner søde ægtemands fødder, bliver de også smurt grundigt ind i Nivea til sidst med massage. Så tilgiver han mig mine netkøb, hæhæ. 🙂 Mon ikke jeg er den eneste der gammeldags nok til at nævne lige det produkt!? 😉

  09/09/2014
 • Signe Tang

  Mit all rund produkt eller downsizing ting er eight hour creme fra E. Arden. Bruger den til læberne hvor den udover pleje også skinner pænt, tørre neglebånd, albuer, røde pletter, sår og rifter og til at holde øjenbryn på plads. Det er en klassiker og har boet på toilettet og i tasken i mange år efterhånden.

  09/09/2014
 • Louise fb

  Downsizing gjorde vi rent bogstaveligt for et par måneder siden – vi flyttede til bolig i halv størrelse. Hold op hvor gjorde det godt. Vi sælger ud af g(l)emte sager og så tænker vi os om en ekstra gang inden vi køber nyt. På skønhedshylderne har jeg fundet et par mærker der bare virker og holder mig til dem. Har også fundet ud af at Night-a-mins fra origins er fabelagtig som dagcreme de dage hvor huden skriger på fugt. Er fan af multiprodukter som lagereddike, opvaskemiddel, citron og kokosolie. Så behøver man ikke bugnende hylder med alverdens rengøringsmidler…

  09/09/2014
 • Ekaterina

  Downsizing is such a good and useful thing.
  I have some tips too:
  – Use hair conditioner as shaving cream. Blades glide very nicely, and skin is left soft and moisturized
  – Use argan oil for everything: put into hair like a pre-wash mask, use as body lotion, hand cream, for anti-cellulite massage.
  – Sea salt as a scrub for scalp. After that hair is very light and has a lot of volume.

  09/09/2014
 • Mit vigtigste down-sizing-princip er at få sendt ting jeg ikke bruger videre…
  Jeg er nysgerrig og elsker at prøve nye ting, men hvis det ikke lige er mig skal det videre til dem, der ikke har så meget.
  Det gælder både tøj, sko mv hvor der tit samles ind til afrika og makeup-mæssigt, hvor jeg har fundet ud af, at krisecentrene her i landet elsker at modtage “luksus” – mange gange kommer kvinderne jo afsted uden hverken shampoo eller sæbe… når de flygter – og da slet ikke sådan noget som neglelak og makeup…
  – det bringer glæde til både dem og mig…
  – og ellers ja… jeg er også på kokosolie… til ALT

  09/09/2014
 • Jeg tror, downsizing bliver endnu større, end det er nu.
  Man kan selvfølgelig altid blive bedre, og lige nu trænger både mine skønhedsprodukter og mit tøj til at blive ryddet op i.
  Alligevel har jeg et par tips.
  – Kokosolien er allerede nævnt. Fordi den er genial. Jeg bruger den til creme, hårkur, efter barbering, som deodorant (med natron i) og selvfølgelig til madlavning.
  – Tomme citronskaller til albuerne-
  – Lav en madplan og køb ind en gang om ugen. En effektiv måde at downsize køkkenhylderne på, fordi man kun køber det, man skal bruge.
  – Tænk over, om du skal bruge det. Jeg går stort set altid hjem, hvis jeg har set noget tøj/sko, jeg kunne tænke mig, og tænker over det, før jeg køber det. Og jeg er blevet væsentlig bedre til at tænke kvalitet og langtidsholdbarhed, hvorfor jeg laver lister med det tøj, jeg rent faktisk mangler (i år var det et par ankelstøvler, en grå uldtrøje og en god sort cardigan – jeg har fundet de sidste to på tilbud), og køber det. Og ikke andet.

  Bedste hilsner
  Luna

  09/09/2014
 • sus bruun

  Downsizing..jeg tror det er “a way of living” og jeg træner. Og har lovet mig selv at bruge cremesamling op inden jeg køber noget nyt.
  Men jeg har to produkter jeg bruger:

  Balance Me Stellar Face Balm ligger altid i min taske – jeg bruger det til læber, til sår, til tørre spidser, tørre hænder, til ar, til neglebånd, forkølelsesnæser og også til en fugtmaske om natten.

  Jeg har tørre hænder og kaffegrums fungere godt som peeling. Kaffegrums renser også godt hvis hænderne lugter af løg eller fisk, og det har en exfolierende effekt – så det hjælper at vaske beskidte og ru hænder i kaffegrums. Jeg har fugtige hænder og tager i spsk. kaffegrums og gnider det godt ind i hænderne – og tager lidt olie i hænderne bagefter.
  Jeg har hørt at man kan bruge det på hele kroppen – det er vist et Ole Henriksen råd med olie og farin – men der nøjes jeg nu med peelingbørsten.
  Kaffegrum kan vist også bruges til en masse andre ting – mod dræbersnegle og gulerodslus (men dem har vi ikke mange af på terrassen på Frederiksberg) og myrer (dem har vi på terrassen i vores planter – men vi har en aftale om at de bliver på terrassen og ikke kommer ind )

  09/09/2014
 • Eva B

  Mine dyre serum til brug i ansigtet: nogle gange får man pumpet lidt for meget op, og så gør jeg en dyd ud af at smøre mine hænder godt ind i fx Estee Lauders nightserum eller Bodyshops nye Youth drop. Derefter selvfølgelig en god fed creme på hænderne for at ‘forsegle’ serummet eller olien. Så kan jeg ikke ‘lave noget’ lige umiddelbart efter, og det er det sværeste. Bare lige at sidde m hænderne i skødet, so to speak, i 5 min, er virkeligt svært! Især lige før sengetid, hvor man sætter det sidste i opvaskemaskinen og lige retter puderne i sofaen.

  09/09/2014
 • Simone Renée

  Får jeg trykket en for stor klat creme ud (og det sker jo tit) hvad enten det er til ansigtet eller kroppen, smører jeg altid det sidste i håret. Det lægger de fine hår ned og gør manken blank. Smart smart. 🙂

  09/09/2014
 • Kristine@0990.dk

  Min gyldne olie er mandelolien, den dufter for det første lækkert, og jeg bruger den til aaalt; bodylotion, på tørre neglebånd, i hårspidserne, da jeg indtil for to uger siden var gravid, smurte jeg den på mave og bryster. Frem for alt har den erstattet min natcreme med det usandsynligt resultat at de urenheder jeg har kæmpet med aaaaltid nu er væk!

  09/09/2014
 • Mikala

  Mit bedste downsizing-tip (eller få det hele ude af tuben-tip) har jeg lært af min min farmor. Hun klippede altid enden af tuben på en creme, for så kunne hun få det sidste med. Det har lige givet mig to ugers mere gavn af min seneste ansigtscreme (egentlig ufatteligt, hvor meget, der sidder tilbage, når man ikke kan få mere ud af tuben)

  09/09/2014
 • ansigtscreme på kontoralbuerne. Altså når jeg har smurt creme i ansigtet “tørrer” jeg fingrene af i albuerne. Der sidder jo stadig masser af god creme på hænderne og i stedet for at vaske det af, gør det nytte på albuerne. Simpelt

  09/09/2014
 • Charlotte

  NØJ jeg gad godt vinde – og vil derfor dele mit aller bedste downsizing tip.
  Køb Matas Talkum i rejsestørrelse.Talkum kan bruges i ansigtet til at tage shine, som en billig hårpudder (min personlige favorit) og kan bruges hvis du har varme-svedige tær.

  Alt i et produkt.

  09/09/2014
 • Elisabeth

  Nå ja. Udover make up produkter med flere funktioner – udover cliniques øjencreme er jeg forøvrigt også glad for Rudolphs ansigtsskrub som også fungerer som fugtmaske hvis man lader den sidde- er jeg ret konsekvent med en “En ind-en -ud” – politik. Det skal forstås sådan, at når jeg køber et stykke tekstil SKAL et -gerne flere- stykker tekstil UD af skabet.

  Det er forbavsende hvor meget man kan glæder venner eller Røde Kors med sit tøj. Og så undgår jeg skabe der ikke kan lukke og får ofte downsizet på den konto. Fungerer fint.

  09/09/2014
 • Jeg vil også sige kokosolien, sjældent har man mødt et produkt der kan bruges til mere 🙂

  09/09/2014
 • Marie

  Kokosolie er en genial ting! Bruger det både i madlavningen og til hår- og hudpleje! Uundværlig

  09/09/2014
 • Jeg tror virkeligt at lagereddike (den uden farve) er at af de mest brugte produkter i mit hjem. Jeg bruger den til alt muligt:

  * I maden (selvklart – syltede agurker)
  * som skyllemiddel
  * til at fjerne dårlig lugt (f.eks. i sportstøj)
  * til at spraye i håret mod kløe og tør hovedbund
  * som pletfjerner
  * i vandet til vinduespudsning
  * Eddike med natron til at pudse sølvtøj og messing i

  09/09/2014
 • ChristinaF

  Kokosolien er fantastisk! Brugte det på min datter som havde røde tørre plamager, bruger det til mine fødder og ben inden sengetid og i køkkenet (jow jow jeg har flere bøtter)

  09/09/2014
 • Sissel

  Kokosolie er og bliver en vinder – også til sart hud, og der er noget fantastisk i at smøre økologisk kokosolie på albuerne og i hårspidserne – for derefter at bruge af det samme glas til panden, når man skal stege sin omelet 😉

  Anyway – jeg har to downsizing tips, som holder:

  1) Rudolph Cares Body Balm, der ud over til kroppen også kan bruges som rens (med en bomuldsklud), som fugtmaske om natten, som lip balm, i hårspidserne – og til behandling af irriteret hud.

  2j En cremet læbestift eller creme blush kan bruges både til kinder og læber – og hvis det er en fugtgivende en af slagsen er der heller ikke brug for læbebalsam. Intet behov for blushbørste eller flere forskellige produkter, og farven kan man gøre mere eller mindre kraftig.

  Enig med Ole; Keep it Simple 🙂

  09/09/2014
 • Sandra

  A-derma Exomega cremen. Fungerer til hele kroppen også som hurtigt natcreme og fodcreme. Og så passer den til hele familien også baby.
  Kunne godt bruge en “lille” goodiebag. 😉

  09/09/2014
 • Elisabeth

  Lige nu upsizer jeg og det er din skyld Annette, for jeg kommer til at købe alle dine gode tilbud… Så sent som i aftes brokkede manden sig over de mange tuber og flasker på hylderne, mens han undrende pegede på mig og spurgte;” Jamen, hvad fanden er nu det?” Det skal siges at min envision ruller -for det var den, der udløste spørgsmålet- i tilgift knirker en del….

  Når det er sagt er jeg vild med cliniques øjencreme. Kan ikke huske navnet men det er en grøn tube. Både antirynke creme, overkommelig pris OG lysreflekterende i een og samme tube. Smart.

  09/09/2014
 • Anita Rosager

  Interessant indlæg – selvom jeg desværre ikke havde lejlighed til at se det på tv.
  Downsizing…jeg tænker mange ting. Ting der gavner og forenkler ens liv! I virkeligheden tror jeg at jeg har downsizet i noget tid, uden at vide at det hedder sådan…
  Er det ikke dowsizing når man vælger et deltidsjob for at have mere tid til familien?
  Er det ikke downsizing når man laver ugentlig madplan for at undgå for mange impulskøb og for meget madspild?
  Og downsizing på skønhedshylden?? Ja, der har jeg efterhånden valgt at skære ned på MÆNGDEN af ting. Førhen bugnede mine hylder og skuffer med produkter. I dag vælger jeg få, men gode yndlingsprodukter. Så hvis det ikke kun handler om størrelsen på produkter, men også mængden, ja så er dette nok mit bedste tip, hvad beauty angår: begræns dig (hvor svært det end kan være!).

  09/09/2014
 • Simone

  Genialt koncept, hvorfor bruge mere end vi har brug for, Tror jeg skal ud og købe en kokosolie og smøre både hår og krop ind i den:)

  09/09/2014
 • Linette

  Tror jeg skal købe mig sådan en omgang kokosolie, lyder fantastisk. ;-D

  09/09/2014