Sprit-afhængig, men blød

Written by Anette Kristine Poulsen on maj 18th, 2020

Alle taler om, hvordan de glæder sig til at skulle spritte mindre af. Men det er, fordi de endnu ikke har haft hænderne i den nye (men bekostelige) håndsprit fra Less is More. Det økologiske alkohol – på effektive 73% fra et snapse-destilleri i Wien – er her blandet med blødgørende aloe vera, fugtmættende glycerin og har en forårslet rar duft af lindeblomster og citronolie. Prisen, og hold nu fast, er 300 kroner, men mit bedste bud er, at du vil blive begejstret. Stille, lille luksus. Fås hos studiocimmahony.com

beautyspace on tablet beautyspace
 

Portionsklar hånd-sprit

Written by Anette Kristine Poulsen on april 26th, 2020

Lige som vi har vænnet os til genbrugsemballager og større flasker, så lancerer danske Raunsborg små baglomme-oplagte engangssprit-indpakninger med præcis to små milliliter. Det er den anbefalede mængde desinfektionsgel, man skal bruge, hvis man ikke kan komme til håndvasken med vand og sæbe. Bagtanken er, at man på den måde kun rører ved emballagen én gang. Det rare er, at indholdet med 77% sprit ikke gør hænderne så forpinte og tørre. Billige er de dog ikke, se mere på raunsborg.dk – og husk, at derhjemme rækker vand og sæbe som bekendt.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Blødt creme-kram

Written by Anette Kristine Poulsen on marts 12th, 2020

Aesops nye ansigtsmaske kalder sig godt nok en natmaske, men kan selvfølgelig bruges på alle tider af døgnet. Når den giver fornemmelsen af et blødt kram, så er der en logisk forklaring. Basen er nemlig squalaneolie, som er det fedtstof, huden bedst genkender fra selv, mens squalane også er en god transportør af de vitaminer, som er i masken: glødgivende B3- og C- vitamin, smidiggørende E- og F-vitamin. Oplagt til hud, der er til den tørre side. Og fik jeg sagt: Til en pris, der er til den dyre side (800 kroner).

beautyspace on tablet beautyspace
 

Fin og fed læbesmøre

Written by Anette Kristine Poulsen on februar 7th, 2020

Måske kender du allerede de hvede- og kartoffelbaserede neglelakker fra franske Kure Bazaar, som også har en ualmindelig fin farvesans. Nu har de blandet en multipomade til læber og neglebånd med et miks af sheasmør, olivenolie og bivoks, som tilsammen virker fugtforseglende, så det kan mærkes. Dufter af rose, men ikke for kraftigt. ‘Lip & Nail Balm’ forhandles af renanne.dk.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Du milde Harris

Written by Anette Kristine Poulsen on januar 21st, 2020

Uperfekt ærligt erklærer britiske Miller Harris, at deres nye, bæredygtige serie er 80 % i mål, mens der arbejdes på at blive 100 % komposterbar og genanvendelig. Sæbebaren er så pæn, at du muligvis ikke behøver andet – og heldigvis, som mange andre glemmer, med praktisk hank. Ellers er kropscremen det bedste valg med en god blanding af fugt og fedtstoffer som sheasmør og kokosolie – med en bemærkelsesværdig konsistens, der ligner smørcreme fra en kage, men absorberes hurtigt. Bath & Body-serien finder du hos  nordbrands.dk.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Bryn serum på roll-on

Written by Anette Kristine Poulsen on januar 20th, 2020

Afløseren til det afgåede årtis lidt for mørke, lidt for overdimensionerede bryn er enkel: Naturlig, fugtmættende pleje – doseret med mini roll-on. Du kan roligt prøve en af landets bedste bryneksperters smøre, som er et let serumagtig oliemiks, bl.a. med antioxidantbeskyttende ricinusolie. Forvent ingen eksplosiv hårvækst, men til gengæld godt plejede og ikke mindst veltøjlede bryn. Produktet hedder ’Brow Nourishing Serum’, koster 350 kr. og er fundet på naughtyalchemist.com.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Den går lige i hud-barrieren

Written by Anette Kristine Poulsen on november 20th, 2019

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan mærke på min hud især om morgenen, at den pludselig snerper sig sammen. At det er nu, den indendørs kunstige varme for alvor begynder at sjæle fugt på måden, så det føles som at have et støvsugerør på hver kind. Og jeg har manglet, som i stormanglet, min faste følgesvend på vinterhudshylden. Nemlig denne her, som har været udsolgt i flere uger. Det er klart fugt- og fedt-blandingen af glycerin, tidsel- og jojobaolie, sheasmør, soja, A- og E-vitamin, der går lige i barrieren på lappende, fugtforseglende vis.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Varmeste anbefaling af en shampoo-bar

Written by Anette Kristine Poulsen on november 13th, 2019

Det her er smart som i virkelig smart. Og rart.  Mest af alt fordi shampoobaren, du ser mig have i hænderne, virker. Det rensende skum føles flødeskumsblødt og renser, så håret ikke bagefter føles som  en klasket omgang på måden, der minder om at ae noget med fedtet pels. I stedet for at købe (og fragte rundt fra A til Z) en halvliters shampooflaske, får du her, hvad der svarer til det samme bare med et produkt, der vejer bare 70 g. Waterless er en minitendens i sig selv på skønhedsområdet, og den rammer Purely Professionel ret præcist og smukt. Se alle detaljer her, når det gælder det minimalistiske indhold.

NB. Du skal have noget i bruseren at efterlade shampoobaren på, for den kan ikke bare være/stå på gulvet, som en flaske kan.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Læs og lær af Aesop

Written by Anette Kristine Poulsen on november 10th, 2019

Der er 336 siders inspiration at hente fra Aesop, som er det australske skønhedsmærke, der har formået at gøre sin håndsæbe til international stilmarkør af slagsen, som ejendomsmæglere lister ind på badeværelser. Udover sans for æstetik, har stifter Dennis Paphitis et misundelsesværdigt engagement, når det gælder arkitektur, produktdesign og service – sidstnævnte på et niveau, hvor der er regler for, at man som personale ikke taler med kunder om noget så banalt som vejret. Og jo selvfølgelig når det gælder selve produktindholdet. For mig er det et kæmpeplus, at Aesop aldrig overdriver.

beautyspace on tablet beautyspace
 

Årets serum er muligvis årtiets bedste

Written by Anette Kristine Poulsen on oktober 10th, 2019

Årets serum gik i 2018 til Dermalogicas Biolumin-C, som udover en god portion stabilt C-vitamin (beskytter, lysner og indgår i kollagen-syntesen) også indeholder polerende mælkesyre, hele tre kilder til fugtmætning (bl.a. hyaluronsyre), beskyttende antioxidanter og cellekommunikerende peptider. Altså en ualmindelig kraftfuld cocktail, der på yin-yang vis vil al hud det bedste. Fordi jeg ikke har tal på, hvor mange begejstrede tilbagemeldinger, jeg har fået på netop det serum, skal du vide, at det nu fås med dobbelt så meget i. BETTER BEAUTY POINTE: Mindre emballage, bedre økonomi (ca. 20 procents besparelse) med 60 ml vs. 30ml.

beautyspace on tablet beautyspace