Verdens bedste beauty-tip til ingen penge

Dr. Andrew Weil – holistisk skønhedsorakel, som også er nævnt her, gæstede Danmark for et par dage siden. Origins’ Gitte Trier tilbragte nogle vist nok life changing timer sammen med ham og fik især ét konge-fif, som hun her deler:

Jeg ved ikke, hvilket ben jeg skal stå på. Og selvom det lyder sært, for manden ligner lidt en rar bedstefar, så er man ikke er i tvivl, når han træder ind i et rum. Det ses i blikket, høres i stemmen og mærkes i den ro og autoritet, han udstråler – at her er en mand, der gør en forskel.  

Det absolutte højdepunkt for mig var, da han pludselig tog mine hænder og sagde: ”Gitte, jeg kan mærke, at dine fingre er kolde på de yderste led, trækker du vejret godt nok i løbet af dagen?”. Jeg nåede kun at sige øhh, inden han fortsatte: ”lad mig vise dig, hvordan du alene ved hjælp af vejrtrækningsøvelser kan få varme ud i dine fingre. Det vil også hjælpe på blodtilførelsen til din hud og give dig en væsentlig bedre fordøjelse”.

Ja tak Dr. Weil, bring it on og sammen lavede vi hans Yoga-4-7-8 breathing, indtil jeg måtte stoppe på grund af svimmelhed.

Tænk at noget så enkelt og helt gratis kan have så stor en indflydelse på blodomløbet, huden, fordøjelsen, kroppens stressniveau og muskelspændinger. Han forklarede, at det hænger sammen med vores nervesystem, men mere husker jeg ikke, for jeg kæmpede med alt den svimlende ilt, jeg havde indtaget.

SNUP TIPPET: Hver morgen og aften sidder jeg og pruster. Jeg har lovet ham at være tålmodig, for han siger, at de virkelige resultater først kommer efter 8 uger. Hvis du vil sidde og pruste sammen med mig, sker det her.

NB: Hvis du er i tvivl om, hvor meget fordøjelsen betyder for dit udseende, så bare spørg kineserne, der ser fordøjelsen som den direkte vej til sundhed og skønhed.

Beautyspace findes også i mobil-venlig udgave, som kan ses på alle platforme. Her gælder det korte nyheder og beauty-hapsere. Du finder den her.

28/01/2013
Gisp så er det i dag
30/01/2013
Fra Lagerfeld til dig

Kommentarer

  • Gitte Trier

    Jeg har nu i 12 dage pligtopfyldende lavet mine åndedrætsøvelser hver morgen og aften, og det føles både rigtigt og godt for mig. Det kan kun anbefales.

    Faktisk er det tankevækkende at hvis jeg har haft “lidt for travlt” i løbet af dagen, så har jeg rigtig svært ved at konsentrere mig om trække vejret dybt og roligt. Og det selvom jeg prøver. Tænk så hvis man ikke prøvede?!!

    @Anne S – du har helt ret, vi er på Perchs Tea Room og drikker grøn te. Skønt sted 🙂

    @Fie H – Jeg synes bestemt du skulle give det et forsøg, det skader i hvert fald ikke.

    05/02/2013
  • Tina Irene Povlsen

    Jamen, det er jo som sandt som det er sagt… Ingen tvivl om at han har ret. The good breathing har virkelig stor betydning for velvære og kropsfunktionen. Var dog ikke klar over at det også kan have betydning for skønheden. Men ved nærmere eftertanke, så hænger det hele jo sammen… Klart noget vi bør huske i vores travle hverdag. 🙂

    05/02/2013
  • Maria S

    Hep, nu ser det rigtigt ud. Også hos mig 🙂

    30/01/2013
  • Sommer

    skal lige tilføje, at det Sara skal undervise os i er Kundaliniyoga – som handler rigtig meget om åndedræt.
    fortabte mig lige i rejsen ,-)

    30/01/2013
  • Sommer

    angående åndedræt, yoga og Stig Åvall Severinsen:

    Stig giver indimellem åndedrætskurser her på ‘mit’ yogasted, og Jørn som har byens hyggeligste yogaskole med små hold( maks 15, på formiddagsholdene ofte kun 4-7 personer)og tedrikning efter klasserne, er selv astmatiker.
    Han har derfor fokus på det livgivende åndedræt, og der er ikke de måder vi ikke har stønnet, prustet og grinet på i timerne.

    Tør man gå linen ud, skal vi på en yoga/medittionsrejse til Dahab i Egypten i marts – og bl.a undervises af den kvindelige verdensmester i fridykning, Sara Campbell, som også underviser hos Jørn når hun kommer til Dk.

    ( ( vi er ikke fridykkere nogen af os 😉 )

    Jeg er selv astmatiker og glæder mig til at trække vejret heeeeelt ned i tæerne, lave yoga med udsigt over vandet, og ride på arabere i strandkanten.

    Og at besøge nogle ad Sarahs beduinvenner(hun bor dernede på 6.år) og overnatte hos dem i ørkenen – som ifølge Jørn skulle være så stille, at mange bliver helt slået omkuld af det.
    Regner med det bliver en uge der kan stikke mangt et mindfulnesskursus 😉

    Håber det er ok at smide et link her – http://www.kbhyoga.dk/yoga-rejse-til-dahab-egypten/

    Der er 2 pladser tilbage lige nu, hvis nogen skulle have lyst – det er ikke kun for yogafreaks, og Jørn er superdygtig til at undervise folk dér hvor de er kropsligt.

    Namasté

    30/01/2013
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Mette K – endda uden der er penge involveret.

    @ Susanne – JA…bare underligt at vi så ofte glemmer det på den ordentlige måde.

    @ Anna S – Hahaha. Den oneliner vil hun selv elske…Gitte Trier.

    Stor hilsen Anette

    30/01/2013
  • Jeg tror, jeg kan se på billedet, at I har været på lækre Perchs Tea Room? Der har de mange ting, der giver lyst til dybe vejrtrækninger!

    “Gitte trækker vejret”… Jeg kan høre en Højholt-monolog for mit indre øre!

    29/01/2013
  • susanne

    Jeg har straks tankerne pä yoga. Vejrtrækning er vigtig. 🙂

    29/01/2013
  • Mette Kjærsgaard

    Det må afprøves…. Elsker enkle tricks med stor effekt

    29/01/2013
  • @ Angelqueen – som en klog mand engang sagde til mig: sin vejrtrækning har man altid ved hånden.

    @ Susan – JA …de må da vide et og andet om emnet. Tak for tip.

    @ Tinna, LiseLisa og Jette – lad mig høre, om I kan hænge i eller ved.

    @ Pia R P – Solo-tiden må prioriteres. Om det så bare er for at trække vejret ;o)

    @ Maria S – jeg tror ikke din computer er opdateret siden jeg ændrede lidt på layout i går? På min skal man bare sige F5 ;o) Ser det ikke anderledes ud så?

    Stor hilsen Anette

    29/01/2013
  • Maria S

    Fantastisk inspiration. Jeg satser på, det hjælper på de kolde fødder og fingre inden længe 🙂

    Når jeg trykker på linket til tablet-versionen i sidebaren, kommer jeg ind på en side dedikeret din fine bog i stedet. Hvis nu det er en fejl, tænker jeg, det er rart at vide.

    29/01/2013
  • Pia Randlev Poulsen

    Jeg oplever kæmpe glæde i de minutter, hvor jeg for alvor tager mig af mig selv. På trods af glæde og ro har hverdagens pligter det med at tage over…. Nu fik jeg så endnu en grund til at være tæt på mig selv hver eneste dag 🙂

    29/01/2013
  • Susan

    Ja – tænk sig – det er det allerførste vi gør når vi kommer til verden og det allersidste vi gør inden vi forlader den! Og så er der alle vejrtrækningerne imellem – og det til trods er det kun de færreste der forstår at gøre det ordentligt … Tankevækkende! Tusind tak for deling af videoen Anette – kan iøvrigt også anbefale Stig Åvall Severinsens bog “Træk vejret” – fridykkerne véd altså også noget om de her ting og bliver studeret medicinsk på kryds og tværs – netop fordi det HAR stor indvirkning – fysisk og psykisk! Og godt fysisk og psykisk velvære gør også smuk 🙂

    29/01/2013
  • Well gosh darn om ikke dette skal prøves. 🙂 Tak Anette

    29/01/2013
  • Jette

    Waw! Det skal prøves – det er lige mig!

    29/01/2013
  • Tinna

    Interessant 🙂

    29/01/2013
  • JA er det ikke utroligt hvor virksom vores vejrtrækning er?

    Jeg bruger selv at fokuserer på min vejrtrækning når jeg har mine migræneanfald.

    Det har stor effekt på min evne til at bevare roen og slappe af, for taber jeg først roen og blliver hidsig af smerte, bliver mit anfald 100 gange værre.

    Jeg har en give away kørende på bloggen, måske det er noget for dig?

    ILYG
    http://www.angelqueen.dk

    29/01/2013
  • @ Fie Hørbye – jeg er overbevist om, at det hjælper på det hele. Og jeg skal i gang i dag!

    @ Katrine – JA – man skal bare huske det.

    Stor hilsen Anette

    29/01/2013
  • Katrine Reher Lund

    Fantastisk trick – jeg er en stor fan af simpel vejrtræknings øvelser med stor effekt.

    29/01/2013
  • Fie Høybye

    Det tror jeg helt sikkert jeg vil starte på! 🙂 har problemer med dårligt blodomløb i fødderne, måske dette kan hjælpe? 🙂 men i det hele taget en dejligt måde at blive afslappet på! Tak for linket! 😉

    29/01/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.