Hvad betyder A-vitamin pakket ind i ro?

Det skal jeg sige dig. Opgaven var for mig at få koblet to specifikke typer af A-vitamin sammen og derefter pakke dem ind i det stærkeste hold af beroligende ingredienser.

For på den måde at sikre en stærk barriere og en fugtstruttende, glattere, mere ensfarvet og – selvfølgelig – mere kollagenrig hud.

Mange opfatter nok ikke A-vitamin som noget, der også styrker og beskytter huden. Men det gør især den såkaldte ester-variant: retinyl palmitat – i øvrigt den, som huden allerede indeholder. Smørbart giver det mening at give huden mere, fordi niveauet falder – både med alderen, men også under påvirkning af UV-lys. Effektiv nok? Ja, når mængden er passende og ikke noget sjatfisteri.

Så den var vigtig for mig.

Samtidig bed jeg mærke i, da professor og hudlæge Peter Bjerring for længe siden fortalte mig, hvor stor forskel det gør at servere forskellige A-vitamin-kilder til huden for på den måde at give flere optagelses-indgange. Og den anden type A-vitamin er den nye generation – dén, der hedder Granactive Retinoid (på en INCI-liste vil du spotte den som Hydroxypinacolone Retinoate). Som uden at miste pusten i forhold til virkning, ikke irriterer huden. En ikke-receptpligtig ester-version af A-vitaminsyre.

Opgaven var at blande de to i en mængde, så det højest tilladte EU-niveau af A-vitamin kunne være i cremen – uden at irritere. Hverken hud eller budget. Det har været den ene målstreg. Den anden var at blande A-vitaminduoen i meget præcise koncentrationer af et favorithold på de her fem, som jeg tror, du allerede kender:

• Squalane / det hudidentiske ikke-fedtende fedt-stof, huden bedst kender fra sig selv. Virker fugtfor-
seglende. (1)

• Niacinamid / en stille, hårdtarbejdende slider, der dulmer rødme, øger hudens fedtsyreniveau og virker som et værn mod pigmentpletter. (2)

• Hyaluronsyre / blandt de mest veldokumenterede sukkerstoffer, når det gælder om at tiltrække og binde fugt til huden, så ingen er i tvivl om virkningen. (3)

• Ceramider & lecitin / to anerkendte hudbarriere-lappende ingredienser. Se dem som et kærligt kram i din creme. (4)

• Elektrolytter / den fugtforstærkende elektrolyt i Ansigts-cremen er Zink PCA, som normaliserer hud, også den fedtede, ligesom den øger fugtmætning i kraft af at være en såkaldt NMF (natural moisturizing factor) (5)

To aktive valg, der måske vil undre dig:

Jeg er pjattet med alt fra æteriske olier til biodynamik – min hudplejetilgang er large tilsat sund fornuft. I Seriøst bedre hud Ansigtscremen er der dog taget to aktive valg:

• PARFUMEFRI, fordi det er en behandlende creme og vitaminpille i ét, og jeg havde ikke fantasi til en rammende duft. Cremen er også til mænd og teenagere, der vil have deres hud i arbejdstøjet, og jeg vil gerne undgå, at nogen skal forholde sig til noget så individuelt som en duft.

• ALLERGI-CERTIFICERET i forhold til ramme et 100% sikkert niveau af ingredienser, der vil både mennesker og miljø det bedste.

JA TAK, stil mig videre til
Ansigtscremen, Seriøst bedre hud på tube.

KH Anette

Kilder:

(1) Indian Journal of Dermatology, May-June 2016, pages 279-297
Journal of Cosmetic Science, January-February 2013, pages 59-66

(2) Journal of Investigative Dermatology, May 2017, page S116

(3) Journal of Clinical Aesthet. Dermatology, March 2014, 7 (3), 27-29

(4) Journal of Clinical, Cosmetic and Investig. Dermatology, 2017; 10: 363–371
Skin Pharmacology and Physiology, 2016, pages 135-147

(5) International Journal of Cosmetic Science, February 2012, pages 23-28