Blandt landets bedste behandlinger

 

KØBENHAVN K:
Læg dig fladt på maven – ude i byen

Lad Daniela Fraser give huden et kickstart dér, hvor det kan være umuligt at nå selv, fordi ingen laver så seriøs yoga. En ansigtsbehandling til ryggen begynder med grundig afrensning, så tørbørstning fra baller til skuldre for at blive sløve overfladeceller kvit, så peeling og dybderens, som er det pæne ord for at fjerne tilstopninger. Så – og endelig – en saliggørende massage med et par af byens bedste hænder. Afslutningsvis en fugtforseglede maske. Mind Your Back er navnet på behandlingen.
Måske husker du, at Daniela Fraser var den første herhjemme til at se lyset i vækstfaktorproteinet EGF, så blev hun den første, der rullede ekspertisen ud med probiotika (her har hun den vildeste behandling). Fik jeg sagt, at hun også har en hyaluron-pen? Complete-Me
completeme.dk

KØBENHAVN K:
Yoga-massage, kroppen husker

Du ved, at du er i yoga-land, når der er forsinkelse på, fordi personen før dig ”kom i flow og derfor måtte have 30 minutter mere”. En yoga-massage begynder med fødderne, fordi – lyder forklaringen – mange mænd har for meget hård hud på hælene. ”Lidt som dig,” lyder det fra yoga-massør Lill-Britt Reffstrup, som grubber dem godt i salt og lun olie, hvorefter de omsluttes af en termosok, mens massagen foregår. Forbered dig på at trække vejret så dybt, at brystkassen ryster en smule. Hele rummet er mættet med duften af trækrydret massage-olie, der akkompagnerer de skiftevis opløsende greb og seje stræk. Overraskende behageligt – i præcis den rækkefølge – da Lill-Britt sætter knæene (hendes, ikke mine) på mine store ballemuskler (som hun siger) for at få det helt store stræk. Afslutningsvis er det skuldrenes tur. De bliver masseret derned, hvor de hører hjemme, hvilket er et godt stykke under ørerne. Yoga-massage er lidt som at køre en virkelig god bil – med chauffør. nimb.dk

ISLANDS BRYGGE: Følelsen af et nyt ansigt

Selvfølgelig er det overdrevet med at få et nyt ansigt. Men det føles sådan. At træde ind over dørtærsklen til Islands Brygges bedste hudopgradering er en lise for alle sanser. Duften er ladet af afstressende lavendel, så skuldrene automatisk sænker sig, hvorefter der bliver taget fat. Hudens gråtriste overflade bliver peelet og pudset med en trio af frugtsyrer, enzymer og korn, så det bagefter føles, som om huden har slugt en mintpastil – nu med fri passage. Hudorme bliver fjernet, og nej, det er ikke behageligt, men hurtigt glemt takket være dyb massage, drænerende akupressurtryk og en mistet tidsfornemmelse. Huden er så flot fugtmæt, at det ses bagefter, bl.a. takket være afsluttende højfrekvent strøm, der ilter og mindsker rødme. Afsæt 75 minutter til den prisvindende signatur-behandling.
anitafalslund.dk

KØBENHAVN: Hudklog og lidt til

Slå man op i gæstebogen hos hudspecialist Sahar Mohajer står der: ”Sahar has been my skin doctor for many years – but she is my soul doctor as well.” Og Mohajer har også mit hjerte, for det er ikke så få ting, hun har kunne spotte hos mig i årenes løb. Uden at det bliver akavet (eller for personligt-privat) mærkeligt, så er der tale om en med en 6. sans i behandlingsøjemed. Det eneste du skal beslutte dig for, er længden på behandlingen (der betales efter tid), og om du ønsker kropsmassage (prøv den forløsende mavemassage) eller ansigtsbehandling, hvor der sættes ind med healende hænder, gode massagegreb, glødgivende enzympeeling og en fugtmættende opkvikker til øjenomgivelserne, bl.a. med hjælpe fra wakeup-iskugler lavet på Avedas lakridste.
Sahars.dk

AARHUS OG KØBENHAVN:
Pletfri med hudlægen i hånden

Du kan roligt være positivt forudindtaget, når det gælder hudlæge dr. Howard Murad, for han er så rasende ærlig – og det gælder også indholdet i den nye techneuceuticals-serie. Herhjemme fungerer hudspecialist Helle Thorup (det er hende, der kan lirke hudorme ud, så det ikke gør ondt) som Murads forlængede arm, og hun lægger op til et overvåget tretrins-forløb sideløbende med en disciplinær hjemmerutine. Først bliver der afstemt forventninger: I mit tilfælde er målet mere glød og en hud med mindre synlige solpletter. Derefter benene op og en glykolsyrepeeling med lysnende lakrids efterfulgt af fugtmættende hyaluronserum. Step to (for de ambitiøse og/eller de rige) er endnu en frugtsyrepeeling, hvorefter den sidste behandling kobler A-vitamin på. Resultat: En fugtmæt hud med synligt bedre glød. Pigmentpletter er i mit tilfælde sværere fordi de ligger dybt efter teenagetidens solafhængighed. BONUS: i behandlingen er der indlagt 20 minutters saliggørende massage i ansigt og nakke.
hellethorup.dk eller arndalspa.dk

NORDHAVN: Svævende spa

Det kan næppe blive mindre – eller mere intimt – end på Nordhavns renoverede lossekran, hvor Amazing Space har indrettet en mikrospa på 40m2, svævende over havet. I den minimalistisk indrettede spa-container er der stille, mens du kan følge bølgernes rasen få meter under fødderne. Hægt dig af omverdenen under den 100 minutters lange behandling ’Carchoal Deep Facial’, hvor ansigt, skulder, nakke og ryg bliver dækket af faste massagegreb kun afbrudt af en rensende kulmaske og opfordringen om at trække vejret dybt. Du går hjem med følelsen af at have været i sommerhus eller ude at rejse. Hippieagtigt og eksotisk på samme tid. BONUS: Der er udendørs brusere på vej, så man også kan hoppe i vandet.
The Krane

FREDERIKSBERG:
Kroppens ansigtsbehandling

Beauty Avenue er for dig, der aldrig bliver træt af varme håndklæder i nakken og gode massagehænder, der løsner op på en måde, så skuldrene falder ned, hvor de hører hjemme. I selskab med det holistiske velværemærke Intelligent Nutrients har spamenuen flere kombinationsmuligheder. Du kan for eksempel få kroppen tørbørstet, så det varmer ned i tæerne, ansigtsmassage med zoneterapigreb og akkupressurtryk og en god ansigtsmaskemarinade af Intelligent Nutrients serum, fugtcreme og Intellimune olie, der også kan drikkes (bed om at få resterne med hjem). Stedet er også kendt for deres femtrins-brynbehandling: indledende forventningsafstemning, brynopmåling, retning med pincet og tråd og afsluttende minikursus i fremhævning af bryn.
beautyavenue.dk

AMAGER OG KØBENHAVN:
Gua sha-ansigtsbehandling

Indehaver og kosmetiker Anne Pedersen kan noget med stemmen: Den trækker byens travlhed ud af systemet og omslutter en som et tæppe. For kineserne er gua sha et gammelt healing-redskab, men for os nutidsdanskere kan det virke hokuspokus med en glatsleben krystal strøget hen over huden. Hos Intuitions handler det konkret om en dybere massage, for at få sat ekstra gang i blodcirkulationen og dermed øge hudens glød. Lur teknikken af til hjemmebrug, eksempelvis de lodrette 11-talslinjer mellem brynene. Allerbedst er Anne Pedersen healende (sådan føles det) hænder i et 110 minutters flow med dybe vejrtrækninger, peeling, masserende akupressurtryk og afspænding.
Intuitions.dk

Vær opmærksom på

Både peelinger med frugtsyre og lysbehandlingen IPL er noget, du med det blotte øje kan se effekten af, men det er også noget, der gør huden en anelse mere lysfølsom. Derfor er marts – før det igen bliver efterår – sidste udkald inden sommerlyset for alvor får fat.
Og husk SPF.

KØBENHAVN:
Ansigtsgymnastik på D’Angleterre

Amerikanerne er ikke længere alene om at praktisere såkaldt face fitness. Nu gør spaen Amazing Space dem kunsten efter. Endda på en nogenlunde behagelig vis – men vær forberedt på hjemmearbejde. Først står den på masserende opvarmning med en blanding af nappe-klappe tag, så lavfrekvent strøm, som har videnskabelig opbakning i forhold til at gøre huden med fyldig (plump). Derefter bliver huden æltet med gummibolde (det er dem, der er tænkt som vedligeholdende hjemmearbejde), hvis umiddelbare effekt er, at spændingerne i kæben bliver løsnet. Et nyt studie i det videnskabelige tidsskrift JAMA Dermatology hepper positivt på ansigtstræning.
amazing-space.dk

VEJLE: Strøm så det basker

For dem der er gamle nok til at huske gyserfilmen Fredag den 13., er det her chancen for at genoplive den altid maskeklædte og uhyggelige Jason med sig selv i hovedrollen. Med en hvid heldækkende fugtmaske med alger og hyaluronsyre. Det foregår efter en såkaldt Cryo Cool Peel, hvor eksfolierende, fugtmættende mælkesyrer fjerner sløve hudceller for at få mere glans frem. Processen bliver speedet op med opstrammende ultralyd og elektriske impulser, der er anerkendt for at kunne øge indslusningen af ingredienserne. Du må leve med en kortvarig metalsmag i munden, der til gengæld er glemt, når du ser dig i spejlet med en hud, der strutter af fugtmætning.
saralorentsen.com

CHARLOTTENLUND:
Hypet hudpleje der virker

Måske kender du hypen omkring hudplejemærket Biologique Recherches Lotion P50, som bliver kaldt ”facial in a bottle” – ikke pga. hokuspokus, men fordi indholdet er en, ikke for krads, men velbalanceret, peeling-lotion. Glem et øjeblik det enkeltstående produkt, når kosmetolog Pia Krejler skræddersyr en behandling: Først svarer du på (virkelig mange) spørgsmål, så er der teknisk hudanalyse, som kortlægger alt fra pigmentpletter til om hudbarrieren er i orden, så massage, peeling og det bedste: Individuelt blandede sera, der med tryk og strøg bliver presset ind i huden. Gå hjem fugtmæt til bristepunktet og en hel del klogere på din hud. 
facia.dk

VEJLE: Festklar hud så det ses

Uanset om du skal til bryllup eller skridte en rød løber af, så er dette her kombinationsbehandlingen, der ikke slår fejl, når det gælder glød og fugtmætning – det, amerikanerne kalder plump hud: Først en såkaldt fire & Ide-peeling, som med en blanding af porerensende salicylsyre og frugtsyrer forfiner hudoverfladen. Derefter en kølende serummaske og saliggørende ansigtsmassage, før huden bliver oxygen-blæst mæt med fugt – en behandling, der føles som en omvendt støvsugning og holder i to til fire dage. BONUS: Imens de 90 minutter går, marinerer hænderne i en blødgørende kollagen-maske.
topclinic.dk

KØBENHAVN: Skræddersyet syre

Book 60 eller 90 minutter afhængig af hvor meget saliggørende massage, du vil have med. I hænderne på ansigtsspecialist Christina Coco bliver der først sammensat en individuel peeling, som vrister huden fri for grove forhorninger og dermed baner vej for mere glød. I mit tilfælde blev der taget højde for sarte kinder. Bagefter masserende lymfedrænage for at blive hævelser kvit (mit spejlbillede viste et lidt skævvredet ansigtet, som kan komme af at sove på den samme side) og som afslutning: Indslusning af udglattende peptider (små proteindele) der sammen med en høj mængde C-vitamin er med til at øge mængden af hudens vigtigste byggesten, kollagen. BONUS: Christina Coco er generøs med brugbare hjemmepleje-fif på pædagogisk, ikke-sælgende vis.
holisticbeauty.dk

HELE LANDET:
Laseragtigt skyts fjerner rødme og klarer op

IPL er et blitzlampesystem – en form for mild laseragtig skyts, der kræver en dermatologisk sygeplejerske ved roret. Behandlingen varer 20-25 minutter og føles som elastikker, der rammer huden. Ikke værre end at gør man når at tænke ordet av til ende, så er smerten væk. IPL er noget af det mest effektive, hvis du vil have fjernet røde karsprængninger – samtidig kan IPL mindske pigmentpletter (hvis de ikke ligger for dybt) og endelig give os en smule mere kollagen. Huden kan være en anelse rød og hævet i op til 24 timer efter behandlingen, men som regel føles det fint at gå direkte tilbage på arbejde efterfølgende. BONUS: Det føles trygt med en forudgående konsultation, ligesom billeddokumentation sammen med spejlet viser, at de røde, synlige kar forsvinder med det samme.
nage.dk og Hudklinik Mølholm.