Årets bedste A-vitamin

Avitamin1

Al hud bliver pænere af A-vitamin – også kaldet strygejernsvitaminet. Og det er sjældent for tidligt at begynde, fordi vitaminet også har en velopdragende funktion, der trækker huden mod en sundere balance. Uanset hvad ens udfordring er.

Environ er dagens prisvinder, fordi deres gradvise system med forskellige typer af A-vitamin bygger på sund fornuft efter devisen start low, go slow. Manden bag Environ hedder dr. Des Fernandes, og han har skrevet nogle af de bedste bøger om A-vitamin (læs, læs, læs). Men også om det teamwork af ingredienser, der gør huden godt.

SÅ.

Selvom de fleste af ÅRETS BEDSTE PRODUKTER er spændende lanceringer fra 2018, så er den vigtigste præmis stadig, at er du bedst, så er det ligegyldigt, hvornår du er fra.

MIT RÅD: Vores hud indeholder allerede A-vitamin, men niveauet falder jo ældre, vi er heldige at blive. At sikre sig en daglig smøre af det udglattende, kollagen-boostende vitamin er ikke bare en fiks idé. Der er uvildig dokumentation fra utallige videnskabelige studier og afhandlinger i en grad, så jeg ikke tror, at du vil komme igennem dem i år. Selvom du begyndte i dag.

Der er dog en hage, og det er, at langsom tilvænning er pinedød nødvendig, hvis ens hud ikke i forvejen er vant til A-vitamin. Går du for hurtigt eller for kraftigt til værks, så bliver huden rød og irriteret, og du misser alle fordelene.

FOTOGRAF JENS PETER ENGEDAL

15/12/2018
Årets quick-fix
Om ét klik ved du alt, hvad der er værd at vide om ÅRETS...
18/12/2018
Årets ansigtscreme
Du er et enkelt klik fra at se ÅRETS ANSIGTSCREME

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Bang, TAK fordi du blander dig. Stor hilsen Anette

  19/12/2018
 • Selvom Anette allerede har svaret så fint på alle spørgsmål, så tillader jeg mig som distributør for Environ, at tilføje et bare ekstra ord, som jeg håber kan gavne nogle af jer.

  Som daglig anvendelse af A-vitamin, både morgen og aften, anbefaler vi en af vores to Step-Up-System Serier: AVST (alle hudtyper og tilstande) eller C-Quence (moden, solskadet, pigmenteret hud)

  Focus Youth Retinol 1- 3 bliver kun anbefalet til specielle cases, såsom svær akne, alvorlige solskader/pigmentering eller ved dybe furer og forbedring af arvæv. Disse serummer kan ikke bruges uden at huden har tilvænnet sig til de høje koncentrationer af A-vitamin, der er i vores Step-up System og bruges kun som en aftenbooster til vores AVST/C-quence serie få gange ugeligt.

  Hvis du bruger Focus Youth+ Retinol Serum 1-3 uden tilvænning fra AVST eller C-quence serien først, vil du uden tvivl få en retinoid reaktion pga. den høje koncentration der er i. Derfor er det ikke noget vi anbefaler før vi ved at din hud kan klare Focus Youth+ Retinol Serum uden at reagere med en retinoid reaktion.

  Så til dem af jer som bruger AVST eller C-Quence step-up systemer, og har optrappet igennem tiden – I gør det fuldstændigt korrekt 🙂 Er I allerede nået de højere trin, kan I overveje at introducere og supplere med Retinol 1 et par gange om ugen om aftenen, under jeres nuværende A-vitamin produkt eller cocktaile (blande den i) med AVST eller C-Quence.

  18/12/2018
 • Og det er jo det der passer til min nålerulle – som jeg skal i gang med, når jeg har overlevet december! Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  18/12/2018
 • @ Cecilie, jeg har lagt forhandlerlink oppe i kommentartråden. Har du set?

  @ Tine, tak.

  @ Mette Sloth, så glad for at du deler din erfaring. Tak.

  @ Rikke, Verso er rigtig fine også. Tag fat i Environ eller en behandler for at få bedste hjælp. Det afhænger af din hudtilstand.

  @ Mette Spangenberg, en barsk omgang. Du skal jo først og fremmest tage hensyn til din hudtype og din hudtilstand. Tror du vil få hurtigste resultater med at kombinere med en let frugtsyre under en god A-vitamincreme om aftenen. I dagtimerne kan du skæve til ÅRETS ANSIGTSCREME.

  @ Mai, det er den såkaldte ester-variant, som Environ anbefaler man begynder med. Så den er en del af step-up systemet.

  @ Kristina, hun får min anbefaling med!

  @ Anni, BP laver glimrende A-vitamin. Hvorfor skifte, hvis du er tilfreds? Jeg tør ikke sige, hvad du kan hoppe på, hvis du vælger at skifte.

  @ Charlotte – har lagt forhandlerlink. Synes ikke Environ lugter – de er mere el. mindre duftfri. Måske er det fordi der ikke er parfume-maskering ind over.

  @ Pernille S, SÅDAN!

  @ Pernille, tak fordi du læser med. Du må prøve dig frem, og med det mener jeg at man skal ikke være så bange for at lande på et forkert nummer. Man kan altid ‘fortynde’ med et alm. fugtserum/creme.

  @ Lærke, AVST indeholder ester-varianten af A-vitamin, og på billedet er det retinol (også A-vit). Det er Environ som helhed – pga. deres filosofi – der får prisen.

  @ Maria, Jeg skal ikke kunne vejlede nøjagtigt i Environs system. Det må de om. Jeg kan lide ‘start low, go slow’, men når det er sagt er jeg ikke så bekymret for de forskellige steps, for man kan altid ‘fortynde’ – se længere oppe i tråden.

  @ Anna, du gør det HELT efter bogen – Environs bog i hvert fald. Det er Environ som helhed – for deres A-vit filosofi – der løber med prisen.

  @ Louise, se tidligere svar. Det er brandet Environ (og altså deres A-vit SERIE) der vinder.

  KH Anette

  18/12/2018
 • Louise

  @ANNA – åååhhh nøjagtig samme situation her 🙁

  17/12/2018
 • Anna

  Åh hjælp mig lige kære Anette, for nu bliver jeg lidt forvirret. Jeg er nået til nr. 4 i Environs Skin Essenti A AVST Moisturiser serie. Jeg “stepper altså up” i Environs AVST a-vitamin serie. Men dem du nu kårer som de bedste produkter er Environ Focus Care Youth+ Concentrated Retinol Serum. Jeg anede ikke at Environ har flere step-up serier med a-vitamin og jeg ærgre mig lidt over, at jeg åbenbart bruger den serie som du ikke anbefaler. Hvad er forskellen på deres AVST step-up serie og deres Focus Care Youth+ Concentrated Retinol Serum?

  17/12/2018
 • Maria

  Hejsa, jeg er 37 år og har netop købt mun første Environ AVST nr 1 til den spæde start 🙂
  Er det rigtigt forstået, at de serum, der er på billederne kan man begynde på med serum nr 1, når man er nået til AVST nr. 4? Dvs. man fortsætter med AVST nr 4, men nu bare med serum indenunder?

  17/12/2018
 • Lærke

  Vil også gerne vide hvorledes de tre på billedet afskiller sig fra AVST? For tre uger siden startede jeg på AVST 1, morgen og aften. Har ikke haft reaktion fra huden (udover den er blevet pænere), så mit andet spørgsmål går på hvornår jeg kan steppe op på 2’eren?

  17/12/2018
 • Pernille

  Hej Anette,
  Jeg har brugt BP super booster om natten i noget tid med Danish Skincare Perfect skin power Treat under. Jeg har aldrig oplevet rød/irriteret hud af A-vit. Jeg kunne godt tænke mig at prøve Environ når jeg er færdig med BP. Hvor tænker du at jeg kan starte, og kan jeg stadig kombinere den med Danish Skincare som step 1?
  Ps. Tak fordi du har gjort mig så meget klogere med synligt resultater ved simple rutiner <3

  17/12/2018
 • Pernille S

  Melder mig ind heppekoret. Environ AVST er fantastisk. Suppleret af deres A-vitamin maske om vinteren. Min hud er så glad. Har været over 3 år undervejs, og nået til step 4. Klar anbefaling herfra :-

  17/12/2018
 • Charlotte

  Hej Anette, hvor forhandles Environ i København ? Stor hilsen fra Charlotte

  17/12/2018
 • Charlotte

  Jeg er sååå glad for Environ, der skaber meget flotte resultater.
  Eneste ulempe er duften;-(

  17/12/2018
 • Anni

  Hej Anette
  Lige nu bruger jeg Super Booster fra BP om natten alene uden serum under eller natcreme over.
  Mit spørgsmål er, om denne serum betyder, at den er egnet til at bruge under en alm natcreme? Og kan jeg ikke hoppe direkte til 3’eren, når jeg er vant til A-vitamin?
  Bh
  Anni

  17/12/2018
 • Kristina

  Kan varmt anbefale kosmetolog Sara Lorentsen i Vejle, som er Environ behandler og også forhandler mærket 🙂

  17/12/2018
 • Mai

  Jeg har hidtil brugt AVST 5 fra Environ. Hvordan adskiller dem på billedet sig fra denne – vil du anbefale AVST eller de viste Retinol serum?

  Tak 🙂

  17/12/2018
 • Til alle der ikke kan finde Environ, så er forhandler-info her:

  https://mbh-dermasupply.com/environ/

  Stor hilsen Anette

  17/12/2018
 • Mette Spangenberg

  Hej Anette. Tak for din blog <3

  Jeg er 57 år, har lige gennemgået 10 måneder med kemo terapi og to store operationer.(Æggestok-og bryst kræft)
  Nu hvor jeg er igennem behandlingerne, har jeg fået dybere rynker i huden, end tidligere hvor huden var let kreppet…
  Jeg lever sundt, dyrker motion og får frisk havluft fra mine daglige gå ture.

  Hvilken ansigtscreme vil du anbefale jeg bruger?
  Pt er jeg igang (1 mdr.) med det franske mærke Filorga, dag og aften creme, serum mm.

  Mange hilsner
  Mette

  17/12/2018
 • Rikke

  Jeg har flere gange overvejet Environ, men bruger lige nu Verso’s Super Facial Serum og Verso Night Cream, som er rigtige gode, men i den dyre ende. Hvilken styrke Environ vil jeg kunne bruge for at matche A-styrken i Verso?

  17/12/2018
 • Det er jeg simpelthen 100% enig med dig i, man får så flot en hud af at bruge Environ, det er også min favorit. Har forresten prøvet Niacinamid fra The Ordinary, det er virkelig et produkt der gør en synlig forskel på hudfarven <3
  Glædelig jul når vi kommer dertil.

  17/12/2018
 • Tine

  @Cecilie – kan købes hos Dare to Care på Østerbro og Naturlig smuk på Frederiksberg – hvis du altså er fra Københavnsområdet.

  17/12/2018
 • Cecilie

  Jeg har hørt meget godt om cremen! Men ved du hvor kan man købe den her i DK? 🙂 Jeg synes ikke jeg kan finde den..

  17/12/2018