Bøvl med vitiligo og pigment? Hudlægen gav Carla ny hud

_MG_7969

For hver 100 personer jeg møder, er der altid to eller tre, som frustreret tager pigment-udfordringen Vitiligo og hvide ar op. Og det er grunden til, at du skal møde Carla, som jeg har fulgt i otte måneder – Carla, som til den afsluttende konsultation hos professor og hudlæge Peter Bjerring for et par uger indleder med at sige, at hun dagligt sender ham en venlig tanke: ”Du har faktisk ændret mit liv”.

For tre-fire år siden fandt jeg ud af, hvor udfordret hun følte sig af pigmentproblemer. Alt fra kloge koner til nåleruller, IPL og A-vitamin blev prøvet. Uden virkning.

Tårerne trillede, da hun fandt ud af, at plagen ikke var pigmentpletter. Men det modsatte, nemlig mangel på pigment. Carla fik konstateret den autoimmune hudsygdom Vitiligo med besked om, at der ikke var noget at gøre. Hun måtte leve med at ligne et landkort i ansigtet.

Efter lidt søgen viste Peter Bjerring sig at være blandt de få, hvis ikke den eneste, der behandler Vitiligo i Danmark – vel at mærke ikke med 100 procents garanti for at blive kureret. ”Behandlingen virker på otte ud af ti”, siger han, da Carla går i gang. Og det er ikke bare lige sådan. Hendes rejsetid til hudafdelingen på Mølholm Privathospital i Vejle er tre timer hver vej, opstartsprisen er 2500 kr., og så er der leje af et behandlende lysapparat, smøremiddel og efterfølgende konsultationer. Alt i alt cirka 8.000-10.000 kr.

Behandlingen bider på. Hun er heldig at være blandt de 80 procent, hvor nyt pigment langsomt pibler frem i løbet af den første måned. Som bittesmå knappenålshoveder begynder farven at flytte hjem igen. Udover at smøre huden med det stimulerende stof Khellin skal hun dagligt bruge en smalspektret UVB-lampe, som dæmper immunsystemets uheldige angreb på pigmenterne.

Efter otte måneder er jeg med til den afsluttende konsultation, hvor Carla for første gang i årevis møder op uden den foundation, der ellers har været hendes uundværlige værn mod omverdenens blikke. ”Jeg ser pludselig folk i øjnene igen. Og har for første gang i lang tid holdt en sommerferie, hvor vi også kom hjem med billeder af mig”, siger hun.

Bjerring vurderer, at hun er 90 procent kureret. Nogle steder er huden lidt rød, fordi den stadig arbejder, er hans forklaring.

AF ULEMPER nævner Carla, at behandlingen er en smule omstændig med lysapparatet, og så er den hård i forhold til, at huden hurtigt føles ekstra fugtfattig og medtaget.

PS: Når nu alle ikke er heldige som Carla, har jeg også talt med Rikke, der hører til de 20 procent, behandlingen ikke bider på. Heldigvis ved man indenfor ca. en måned (og altså før alle de 8000 kr. er brugt), om der er virkning. Sille har overvejet noget vildt, og den historie får alle, der er på Beautyspace-listen her.

@beautyspace på INSTAGRAM 

FOTO ANNE HØJLUND NICOLAJSEN

07/09/2017
Foundation mod rødme
Hvad der overraskende nok fungerer bedst
11/09/2017
Løsningen på vitiligo og pigmentproblemer
Fremtidsbehandlingen, du gør klogt i at vente lidt med endnu

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sacha W – SÅ godt at høre. Tak for indspark.

  @ Pernille S & Nanna – ;o)

  @ Rikke – tak for dine pæne ord. Jeg vil klart vælge noget uden parfume og æteriske olier, så mere et fugtserum fra Purely Professional eller Nilens Jord. Sammen med en god fugtmist med ekstra niacinamid.

  @ Charlotte K – ;o)

  @ Dorthe A – Har du været i nogen former for behandling?

  Stor hilsen Anette

  13/09/2017
 • @ Tina KH – tak for indspark. Du vil dog ikke få nogen effekt ud af smøre de lyse pletter (der mangler pigment) med noget lysnende som produkteksemplet du nævner.

  @ Tine M – Jeg synes, at der er flere. Tænker du hudlæger med privatklinik eller?

  @ Sunflower – :o)

  @ Maiken – Dejligt med en erfaring rigere herinde.

  Stor hilsen Anette

  12/09/2017
 • TAK for alle ord og kommentarer, jeg vender tilbage tirsdag morgen. Stor hilsen Anette

  11/09/2017
 • Charlotte Riis

  Sandra, jeg har også haft pf – jeg behandlede det med Fusidinsyre 20mg/g med god effekt.

  Vh Charlotte

  11/09/2017
 • @ Sandra S.R – jeg vil anbefale dig at søge hudlæge, men det er måske dér, du har fået diagnosen? Hvis ja, må der også følge en behandlingsplan med. Se her hvad Marianne Bisgaard siger om behandlingsforløb i samråd med lægen:

  http://mariannebisgaard.dk/perioral-dermatitis/

  Stor hilsen Anette

  11/09/2017
 • Pernille karin

  Hej Sandra S R
  Se Pudderdåserne s blog. De har beskrevet alt om dit problem med P.D. Samt behandling.

  11/09/2017
 • Sandra S.R

  Hej Anette.

  Jeg har fået konstateret Perioral Dermatitis, som jeg i lang tid har behandlet i troen om, at det var akne 🙁
  Jeg ville derfor høre dig, om det er en hudlidelse, du kender til?
  Og om du evt. har gode råd til, hvordan man undgår det fremover?

  Jeg er blevet anbefalet kun at bruge skånsomme produkter, der ikke indeholder binyrebarkhormon.
  Hvad tænker du om følgende?:
  – Rens med vaskeklud (uden produkt)
  – Salicylsyre fra Danish Skin Care/Pudderdåserne
  – Nilens Jord serum
  – Super3Booster fra Beauté Pacifigue
  – Mineralfoundation fra Youngblood

  Jeg håber, du har tid til at besvare, da jeg virkelig er frustreret og forvirret over de røde knopper, jeg har på hagen og ved munden 🙁

  På forhånd mange tak for hjælpen.

  De bedste hilsner
  Sandra

  10/09/2017
 • Dorthe Andersen

  Jeg har desværre også vitiligo.
  Dejligt at læse

  09/09/2017
 • CharlotteK

  Hvor er det vildt, at man rent faktisk kan kurere det. Det troede jeg alligevel ikke, at man kunne. Dejligt for hende at hun var blandt de 80 %.

  09/09/2017
 • Rikke

  Kære Anette

  Først tak for en fantastisk blog , du er min hud guru ❤️
  Jeg har virkelig brug for dit råd.
  Jeg har en MEGET sensitiv hud, atopisk eksem faktisk. Så den er meget tør i efterår og vinter perioden.
  Jeg er faret lidt vild i serum verdenen . Mit spørgsmål er om det er bedst at købe en dyr “undertrøje” feks. Double Serum fra Clarins og så bruge en hel alm dagcreme.
  Eller bruge en alm serum og en fyldig ansigt creme.( i den lidt dyre ende, man får jo som regl hvad man betalere for ) Kan en virkelig god ansigtscreme trænge igennem en serum ?
  Det er jo lag på lag.

  Håber at du kan kaste lidt lys over mit spørgsmål.

  Bh Rikke

  09/09/2017
 • Nanna

  Spændende læsning. Hudlæger har også reddet min glæde. Jeg døjer ikke med pigmenter, men meget mere med rødme og sart hud. Glæder mig så meget til at modtage din boks, forhåbentligt snart!

  08/09/2017
 • Pernille S.

  Dejlig opløftende historie. Glæder mig virkelig på Carlas vegne 🙂

  08/09/2017
 • Sacha W

  Jeg er også blevet behandlet hos Peter Bjerring for vitiligo i ansigtet med stor succes og sender ham også mange gode tanker

  08/09/2017
 • Maiken

  Jeg kan kun tilslutte mig Carlas historie. Har selv været behandlet for vitiligo i ansigter hos Peter Bjerring og det virker!
  Sender ham mange gode tanker, når jeg ser mit ansigt i spejlet.

  08/09/2017
 • Sunflower

  Fantastisk historie!

  08/09/2017
 • Tine M

  Er der en hudlæge i Københavnsområdet a la Peter Bjerring – jeg tænker ikke lige på den specifikke hudlidelse som dagens emne omhandler, men mere generelt en dygtig hudlæge.

  08/09/2017
 • Tina KH

  Lyder spændende, jeg vil undersøge det nærmere.
  Jeg har selv pigmentmangel nogle steder og smører mig med “Dark spot corrector correcteur anti-taches” fra Garnier på de bare pletter og så tager jeg en del E og C vitamin. Det synes jeg også hjælper.
  Blot hvis andre vil prøve denne billigere metode, eller til dem hvor din nævnte metode ikke virker.
  Du og dine ønskes en dejlig weekend:-)

  08/09/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.