Foundation mod rødme

S0A0070S0A0090S0A0113S0A0131

Husker du Anne, der døjede med rosacea? Men som fik kontrol over huden.

Det bemærkelsesværdige ved hende eller nærmere hendes hud, er, at den kun accepterer virkelig tyndtflydende foundations. Det er konsistensen alene, der for hende afgør, om det fungerer. Og fordi det ærligt talt undrer mig en smule, laver vi nu et par forsøg. Den nye lette cushion-variant fra Giorgio Armani (som jeg selv er glad for, fordi den ensarter uden at se makeuppet ud) bliver ét af testprodukterne. Det andet vil du kunne se på Instagram i morgen tidlig.

Hvis du har rosacea eller irritabel, rødmende hud, håber jeg, at du har lyst til at dele den foundation, der fungerer for dig.

OFF TOPIC: Anne er også, modsat mig, storforbruger af rødt på læberne. Ligesom så mange andre – bare spørg makeupartist Johanne Danshøj, hvis Instagram altid får mig til at prøve. Igen. Noget, der dog måske kan gøre det lettere, er en af efterårets læbetendenser, som går på at skippe læbeblyanten og de perfekt malede munde. I stedet lyder opfordringen på bare at duppe farven på. Lidt mere tilfældigt. Lidt mere hverdagsagtigt.

Hvad gør du? Rød læbestift eller? Og er der et trick for dem, der føler de har fået påklistret en kunstig mund, når bliver farvet rødt op.

06/09/2017
Se, hvad der er tilbage
Fineste lange vipper på under fem minutter
08/09/2017
Bøvl med vitiligo og pigment? Hudlægen gav Carla ny hud
Fra følelsen af at ligne et landkort i ansigtet fik Carla sin normale hud...

Kommentarer

 • Tænk, jeg har aldrig tænkt på, at det kunne være tykkelsen på cremen, der kunne være medvirkende til blussen, men det kan jeg også nikke ja til!

  Den foundation, der (lige nu) virker bedst for mig er Clinique Redness Solutions Makeup SPF15, som *Hurra Hurra* findes i så lys en farve, at den også passer til mig Den er tyndflydende OG heldækkende 🙂

  Pudsigt nok så gør produkterne fra både La Roche-Posay og Vichy mine problemer værre, også selvom jeg specifikt vælger produkter de anbefaler til Rosacea.

  Jeg er den type, der ikke går udenfor en dør uden mindst at have foundation på, for “staldpigekinderne” er tydelige – og det virker som om, at de bliver værre i løbet af dagen, hvis jeg ikke tager mit “cover” på…

  Jeg har kig på Darphin CC creme, da de øvrige cremer og serummer, jeg har prøvet derfra, er lækkert tyndflydende og hurtigt absorberet – og så din anbefaling af Shiseido Synchro Skin Glow ligger på ønskelisten…

  Mht. læberødt, så forsøger jeg! Ingen rød er for rød til mig, men min søde mand er af en anden mening, så typisk ender jeg uden, for hans kys vil jeg ikke undvære Det handler for ham ikke om farven, men om fornemmelsen af, at jeg “smitter af”

  Hvis du mangler hoveder til at teste, så melder jeg mig gerne 🙂

  12/09/2017
 • Line Høj

  Jeg er blevet rigtig glad for den nye Estée Lauder Double wear water fresh makeup. Den er helt vandig i konsistens og ser ikke makeuppet ud. Jeg synes dog, den lægger sig pænest, hvis man påfører den med en Beautyblender eller lignende svamp. Jeg påfører bare lidt ekstra concealer på mine røde kinder 🙂

  10/09/2017
 • Åhhhhh. Se det er jo en fest det her. 1000 tak for god, indspark og gode anbefalinger. TAK.

  Og både Lise og Eva B har ret…nude er safe zone-kedelig (men også klædelig). Vi må kaste os over farve.

  @ Line, Vitavivas er fine.

  KH Anette

  08/09/2017
 • Helle

  La Roche-posay, Toleriane foundation, søger dog en lidt tyndere foundation.
  Transparente læbestifter. Tidligere Elisabeth Arden, Eight hour lipspstick, transparente, fåes i forsk. nuancer. Bruger nu Burt’s Bees, 100% naturel, farven fig figue, transparent. Fåes i helseforretninger og matas

  08/09/2017
 • Darphin
  Melaperfect

  Virker perfekt på mine røde kinder.
  Vh. Charlotte

  08/09/2017
 • Anne Mette K

  For mig er Youngblood Natural Mineral Foundation den der virker tåleligt, jeg har ikke gode erfaringer med flydende foundation. Og at huske at holde børster/pensler absolut rene! Men som man kan læse i kommentarerne så er det virkelig individuelt hvad virker for den enkelte, frustrerede. Og så er der det med stress og andre påvirkninger. Jeg tror dog at jeg vover mig vist ud i cushing versionen her.

  Til gengæld Anette, selv om jeg næsten ikke vover at sige det højt, så har M2 Ultra Pure Solutions Hyaluron & Collagen Facial Nano Spray virkelig gjort en forskel for min røde og skællende næse. Sprayen var det eneste jeg ønskede mig i fødselsdagsgave og nu har jeg brugt den i 3-4 uger og det er som om huden heler. Tiden må vise om det holder og det er nok, jeg håber.

  Med min Rudolf næse holder jeg mig fra de røde læber, men jeg synes det er smukt på alle andre 🙂

  08/09/2017
 • Jeg ELSKER rød læbestift, som jo hænger godt sammen med min vintagestil. Jeg er dog gået over til læbestifter som hverken er matte eller ultra dækkende. Sådan lidt transparente, så ser det ikke helt så filmstjerneagtigt ud. Jeg har også fundet ud af at jeg ikke behøver læbeblyant. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  08/09/2017
 • Tine M

  Rød læbestift og velplejet hud fungerer godt for mig, som ofte er uden mascara og øjenmakeup pga kronisk kløe i øjet. Stærk farve på læber giver i stedet lidt pep. Det skal være på den naturlige måde, fordi det passer bedst til min stil, så jeg er glad for at høre at det bliver en trend at undvære læbeblyant.
  Når det er sagt, har jeg netop opdaget kiehl’s Butterstick Lip Treatment, som jeg bruger i farven nude, når jeg skal være neutral (fx til træning), men stadig med et touch af velplejethed.

  07/09/2017
 • Salina

  Min favorit er estee lauder double wear. Den holder 100%, er oliefri og dækker så flot

  07/09/2017
 • Tine M

  La Roche-posay rosaliac CC Creme er letfarvet dagcreme som er uproblematisk for mig med mild rosacea ved næse, kinder og næsefløje. Let at påsmøre, naturligt look, god fugt og ikke mindst god til store porer på næsen.

  07/09/2017
 • Sophie

  Mine kinder og området over mine kindben samt min kæbe døjer med rødme og det er især slemt om vinteren mit trick er at bruge en meget dækkende concealer, fx tarte shape tape (qvc uk) og så lække foundation ovenpå efter behov det plejer at virke rigtig godt for mig, selv når jeg er i byen og drikker og har det varmt

  07/09/2017
 • Jeg glæder mig så meget til at høre om testen. Jeg har selv rødmende hud specielt på kinder og hage og synes det er svært at dække.
  Lige nu bruger jeg clarins bb skin detox fluid. Den er lidt tyk men jeg blander med min dagcreme så er den rigtig god.
  Derimod er jeg ikke fan af Origens vita zing, som jeg ved du er pjattet med Anette.
  Den løber ligesom af mit ansigt.
  Og rød læbestift, nej tak. Det er smadder flot til mange,jeg er bare for sjusket til det, det kommer til at sidde på tænder, hage kinder ect. 🙂

  07/09/2017
 • Helle Andersen

  Åh jeg ville gerne de røde læber ihvertfald til festlige aftner, men jeg har lidt overbid og når farven så sidder på fortænderne, så er det bare bedre at lade være.

  07/09/2017
 • Eva B

  De smukke, svære og sexede røde læber føles som om de falder helt ved siden af s toget i myldretiden på en gråvejrsdag – og også mange andre steder – men til fester tager jeg mig sammen; Lise har med store bogstaver pålagt os at prøve engang imellem. Nude er kedeligt, siger hun. Nude er bare så klædeligt ( og diskret ), men jeg kan godt se at vi de seneste par år har haft en uniformeret tilgang til den nude læbefarve.
  Når de røde læber skræmmer mig i spejlet, tyer jeg til aftryk i serviet og drosler intensiteten lidt ned m nude ovenpå, bare lige midt på v amorbuen. Kun bette lidt! En anelse af de svagtorange farver fra i sommers kan også give et twist midt på. Og så vælger jeg altid en mat. Til en rød skjorte eller kjole ser det altså cool ud med rød læbefarve som accessories, det må jeg give Lise ret i.

  07/09/2017
 • Jane jj

  Jeg har haft rosacea i 2 år og min lægeordinerede creme holder det pænt nede. Som foundation har jeg det også bedst med noget let og tyndtflydende. Kan anbefale Foundation Drops fra Gosh. Og så er den billig 🙂

  07/09/2017
 • wiera

  Mac face and body foundation er god til min meget tørre og rødlige hud.

  07/09/2017
 • Rie Dyrnes

  Jeg er vild med DayWear
  Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15, da den ikke giver en maske, men bare lige dækker lidt. Har aldrig fundet en foundation som jeg kan ånde i :O)
  ps. Er jeg gået glip af anmelderholdet??

  07/09/2017
 • julie

  Jeg fik konstateret mild rosacea for 1,5 år siden og har skiftende tør og fedtet hud med let rødme på kinderne og on/off urenheder/udbrud.

  De foundations, der har fungeret bedst for mig indtil nu er Chanel’s Vitalumiere Aqua Skin (når huden er tør) og Chanels lumiere velvet smooth-effect (når huden er lidt fedtet). Det var en hudlæge, der anbefalede mig at prøve Chanel’s Vitalumiere Aqua Skin, og jeg har brugt den i over et år med succes.

  Det pudsige er, at min hud er meget sart og bliver meget hurtigt irriteret – men de her foundations fra Chanel tåler jeg godt, selvom ingredienserne ikke ligefrem er designet til sart hud. Jeg har også prøvet foundations fra Clinque (Even Better), Estee Lauder (double Wear light) og Bare Minerals, men de fungerede ikke ( = huden blev stram/sviende og/eller jeg blev rød og slog lidt ud).

  07/09/2017
 • HeleneR

  Min rødsprængte hud er ret hys overfor foundation, har de sidste par år brugt mineralpudder fra Tromborg men det blir dog til den tørre side om vinteren så læser interesseret med for nye forslag 🙂

  07/09/2017
 • CharlotteK

  Jeg bruger ikke rød eller mørk læbestift, da jeg har tynde læber, der nærmest er ikke-eksisterende. Så når jeg en sjælden gang har noget på læberne, er det altid en shiny lipgloss. Gad dog godt have flotte læber, for det ser så godt ud, når man har knaldrøde læber.

  07/09/2017
 • Anna

  Jeg bruger Giorgio Armani’s luminous silk foundation, og den fungerer helt fantastisk – især hvis jeg blander den med Becca’s shimmering skin perfector liquid <3

  07/09/2017
 • Lulu

  Jeg har haft rosacea i 10 år og de to eneste jeg kan tåle er Nars Tinted Moisturizer og Clarins Skin Illusion Eye Concealer som begge bare virker…

  07/09/2017
 • Pia Hvenegaard

  Jeg bruger Bare Minerals foundation pudder da det virker SÅ godt på min solskadede hud og holder hele dagen hvis jeg lige forsejler den med et pift af Eau thermale bagefter.
  Røde læber hopper jeg over
  Ikke kønt på rynkede læber
  Men er vild med de lyserøde nuancer fra Chanel.
  De er SÅ lækre

  07/09/2017
 • Dorthe Ras

  Origins Vitazing med spf15 vender jeg altid tilbage til, den giver lige dækning jeg har brug for

  07/09/2017
 • Louise

  Jeg har haft rosacea i 12 år, og både rosacea’en og min hud generelt har forandret sig jeg er gået fra at have rødmosset, knopret, meget tør og svidende hud i hele ansigtet -til nu at have en EVIGT rød næse uanset vejr, kost og hudplejeprodukter samt hud der er til den tørre side.
  Til hverdag bruger jeg en mist spray og lidt mineralsk pudder fra Youngblood, som jeg supplerer med på næsen i løbet af dagen og når jeg gør lidt mere ud af det, er jeg glad for sensai fluid finish fra Kanebo som jeg blander med en smule af min rosaliac ar intense serum og påfører med en pensel -det er det der fungerer bedst for mig omend jeg er virkelig ked af min røde næse..

  07/09/2017
 • Christina

  Jeg kan kun bruge rød læbestift el nr 123 fra sissly…..men mangler en foundarion el cc bb crem der er god til synlige pore på næsen ?

  07/09/2017
 • Merete

  Jeg har i mange år døjet med Rosacea og de urenheder på kinderne der kan følge med. Havde lært at leve med det efter utallige lægeordinerede salver og piller, der ikke hjalp.
  På et apotek i Spanien faldt jeg over La Roche-Posay Effacalr Duo+ Unifiant med farve. Udover at den plejer og microeksfolierer, dækker den mine farveforskelle så fint. Jeg har brugt den 1 år nu og mine urenheder er så godt som forsvundet. Jeg bestiller den på nettet, da den ikke fås i DK med farve.

  07/09/2017
 • Tanja

  Cc creme fra erborian er fantastisk 🙂 altid fine røde læber. Altid duppet på og hvis farven er lidt mat/ intens så med evelom nedenunder:)

  07/09/2017
 • Jeg har stadig ikke fundet den rigtige foundation. Eller BB-cream. Eller CC-cream for den sags skyld. Det virker bare ikke for mig 🙁 Den er enten for mat, for tyk eller tydelig i normalt lys.

  Men jeg er nede med læbestift! Også på trods af små læber. Cliniques Pop serie er fantastisk. Og Armanis er også virkelig lækre. De er cremede og fungerer fantastisk i alle situationer.
  Hvis man finder det for voldsomt, så er berry stained lips helt sikkert løsningen 🙂 Det giver en smule farve uden at være overdrevet. Og så er det jo ordentlig flot!

  //K

  07/09/2017
 • Lise Thorn

  Jeg har testet mange forskellig foundations gennem årene, men den eneste jeg vender tilbage til og har brugt konsistent gennem de sidste 6 år er; Jane Iredale – PurePressed Base. Den er nem at bruge og beskytter min solcremes allergiske rosacea hud lidt mod solen. Jeg er især glad for de lidt gule undertoner i farverne; warm slik og amber, der får mig til at se mindre rød ud.

  07/09/2017
 • Cecilie

  Jeg har begyndende rosacea. Og indtil videre har jeg ikke lagt mærke til, om nogle foundations er bedre end andre. Jeg ved dog, at jeg reagerer ret kraftigt på Bismuth og Mica, men det ved jeg ikke om skyldes rosacea. Lige bruger jeg foundation fra Kjaer Weis, som jeg er ret glad for:-)

  07/09/2017
 • Line

  Jeg er også fan af de tynde og lette foundations, jeg er pt på mit fjerde genkøb af Chanel’s Vitalumiere Aqua Skin – og jeg har rosacea så det basker! 🙂

  Lige et andet spørgsmål nu når vi er igang, i forhold til at tage Glucosamin som tilskud sammen med sin fiskeolie, er det lige meget hvilket mærke Glucosamin det er eller?

  /Line 🙂

  07/09/2017
 • Jeg kan klart anbefale Catrice full coverage. Jeg er så overrasket over hvor god den er. Den er helt tynd og har en fantastisk dækkeevne (og er billig). 🙂

  07/09/2017
 • Ivana

  Clinique Anti-Blemish Solutions foundation er fantastisk til at dække min rødsprængte hud. Den lyder som noget der er for en fedtet hud med mange bumser, men den fungerer upåklageligt til min normal til tørre hud. Et plus er at den ikke indeholder parfume, så er god til en sart hud (som rødmen ofte også kommer sammen med).

  07/09/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.