Det der virker på strækmærker

 

_S0A5345_S0A5343_S0A5350

Strækmærker ER svære, og i bund og grund – med risiko for at lyde frelst – så synes jeg, at man skal holde lidt af dem eller slutte mere fred med dem. Insisterer du på at gøre dem pænere, så er der én ting, der virker, og det er kollagen-øgende, udglattende A-vitamincreme. Tag enten hvad du bruger til ansigtet, eller kast dig over produktet på billedet (med en ret fin ingrediens-sammensætning, og som jeg til enhver tid vil vælge i stedet for Bio-Oil med indholdet her).

Mærkerne vil ikke forsvinde, men de vil sløres som med et godt Instagramfilter i takt med, at kollagenmængden øges og hud-overfladen blive mere jævn (det kan A-vitamin nemlig også hjælpe med).

Dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau er enig mht. A-vitamin, ligesom hun gør opmærksom på en mulig hormonel faktor: ”Vi ser jo strækmærker hos især teenagere og gravide, som er tidspunkter, hvor hormonerne kan rase”.

Derudover er det altid en god idé at gå efter smidiggørende E-vitamin i hudpleje.  Der er ingen hard core studier, der viser, at strækmærker for alvor kan forebygges, men at sikre sig en mere smidig hud må alt andet lige være et slags forspring.

Sus endelig i kommentarfeltet, hvis du har erfaringer, andre kan få glæde af.

MERE TIL KROPPEN? Der bliver lejlighedsvis efterlyst flere kropsprodukter på Beautyspace, og her er, hvad jeg synes er ekstra godt på den hylde:

Ansigtsmaske til kroppen: Måske får du her også lyst til at give ansigtet en tur, og det går fint an. Indholdet i det, Amazing Space kalder en leave-in kropsmaske, som altså ikke skal skylles af, tæller en anelse blide enzymer, fugtmættende hyaluron, udglattende peptider og blødgørende havtorn. Den geleagtige lotion er behagelig sval, når temperaturen stiger.

Aloe i køleskabet: Jeg har altid aloe vera i køleskabet. Ikke nødvendigvis den lækre citruskrydrede, men halvpebrede, fra Aesop, lige så ofte en fra helsebutikken.

Dyp kroppen i niacinamid, som jo bare er det dyre ord for B3-vitamin. Dét hudlægerne holder skåltaler for i USA, fordi B3 både er et godt pigmentværn og virker rødmereducerende.  Jeg synes, Exomega fra A-Derma gør det mægtig godt med niacimid højt på inci-listen, der også tæller god  fugtmætning, nul silikone og…E-vitamin. OG findes i flere konsistenser.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

25/05/2018
Giv anti-age kniven
I dag tager vi grovfilen frem i Børsen Weekend. For hvem er nogensinde blevet...
29/05/2018
Sådan gør japanerne AL HUD pænere
En fordel, der bedst kan betegnes som et Kinderæg. Men lad nu være med...

Kommentarer

 • Inge Gammelgaard

  Kære Anette,
  Åh det her har slet ikke noget med indlægget her at gøre, men kan man lave en søgning på alle dine indlæg? Jeg leder efter et indlæg fra omkring august sidste år, hvor jeg i det, spurgte efter råd om en hudlidelse jeg har, og jeg fik også et svar tilbage fra en af dine læsere. Jeg kan bare ikke finde det. Er der en mulighed for at man nemt kan finde tilbage?

  08/06/2018
 • Stinna

  Hej igen,
  nej jeg ved det desværre ikke. Men jeg reagerer ikke på andre mærker med fx BHA, såsom pudderdåserne. Jeg ved dog, at jeg reagerer på parfume.

  05/06/2018
 • @ Jette S – ja, jeg vil anbefale den gule flaske på billedet her – evt. kombineret med A-Dermas creme. Men skulle gerne have skrevet det.

  Stor hilsen Anette

  01/06/2018
 • Jette sørensen

  Hej
  Jeg synes det er rigtig svært – er lige begyndt at læse med her på siden.
  Der er så mega mange produkter at vælge imellem.
  Jeg vil gerne have noget creme til stræknærker og noget der forebygger strækmærker og gør huden pænere
  Jeg er 22år
  Vil du anbefale cremer til det ?

  29/05/2018
 • @ Stinna, hvor irriterende. Hvad mon der er i, som irriterer din hud – ved du det? For det er næsten nødvendigt at vide, hvad det er, der tricker den i forhold til at anbefale anden A-vitamin.

  @ YB, Frugtsyrer, A-vitamin og E-vitamin vil altid gøre AL hud pænere. Løs hud kan ingen hudpleje dog hjælpe på, men det er vist heller ikke det, du mener?

  @ LauraJ, den er på vej ud på hylderne i DK, og lyder som et spændende produkt. Kombinationen af de to ting, du nævner, vil være optimalt.

  @ Mette S, se gerne svar til YB.

  @ Anne-Sofie, Det lyder som om du har fået en retinoid-reaktion. Altså er gået for kraftigt til værks med A-vitaminproduktet (der er en styrkeforskel mellem de to). Hvis du vover at prøve igen, så smør evt. en tyndt lag fugtserum på først. Og få langsomt frem med hveranden dag/aften.

  @ Mia, det er et holdningsspørgsmål om man kaster sig over smørbar A-vitamin, når man er gravid. Jeg ville ikke være nervøs, men nogle er.

  @ Leafysmoothie, og du har fuldstændig ret. Det er de ofte. Sikkert ud fra den betragtning, at ingen af de to ingredienser er i højrisikozonen for at give allergi, og begge er hurtige fugtmættere.

  @ Jette B, nemlig.

  @ Sanne, TAK for tilbagemeldingen, og undskyld at du dengang lige måtte rykke mig.

  @ Anni, det er det, jeg bedst kan lide at have på huden, når det er varmt i vejret. Så efter et bad.

  @ Metteline, det går bl.a. på procenterne. Men her er lidt at læse på:

  https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/antioxidants/ascorbic-acid.html

  https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/antioxidants/vitamin-c.html?fdid=ingredient-dictionary&crefn1=name-first-letter&csortb1=name&csortd1=1&crefv1=V

  @ Anni, den fra Bare Minerals (til mineral foundation)

  @ Mette S, se svar til bl.a. YB.

  Stor hilsen Anette

  29/05/2018
 • Mette Schioldan

  Kære Anette.
  Er også meget interesseret i produkter/mærker mod løs/crebet hud på mine lår. Kh Mette

  29/05/2018
 • Anni

  PS.
  Hvad er det for en make up-børste, du har anbefalet?

  29/05/2018
 • Metteline

  Hej Anette, hvordan er det nu med C-vitamin – jeg synes, jeg får modstridende oplysninger ang C i kombi med sol. Det skulle forebygge solskader så der opfordres til at bruge creme med koncentreret C-vitamin under solcreme. Men andre steder læser jeg at det kan gøre huden sart og dermed i større risiko for solskader? C-creme eller serum under solcreme eller hellere om natten uden solpåvirkning?

  29/05/2018
 • Anni

  Hej Anette
  Spændende oplysning, at A-vitamin måske kan pynte på de gamle strækmærker på lårene, jeg fik for 35 år siden som teenager. Der skal da prøves.
  Hvordan bruger du det aloe vera, du har i køleskabet? Det er jo lidt klistret, så bruger du det som natsmøre?
  Kh Anni

  29/05/2018
 • sanne

  Søde Anette,
  Amazing space – hurra, sammen med aloe vera får man babyhud.
  Noget helt andet: din lækre make up børste fra Bare Minerals – TAK, søde Anette, det er da bare det ultimative
  “værktøj” – jeg har købt 3, så har jeg til alt – pudder, rouge, solpudder! TAK igen!
  sanne

  29/05/2018
 • Jette B

  Jeg er stor fan af Exeomega, men tænker kroppen skal have syrer til efteråret.
  Jeg læser altid med stor interesse, hvad andre skriver.

  28/05/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg er rigtig glad for den gule olie fra Ordinary, og deres fugtgel til kroppen under. De andre du viser må tjekkes ud. Fedt at A-derma er uden silikone, det ved jeg du sagt før, men jeg glemmer det, tænker ofte de apoteker mærker som med mineralsk olie og silikone (hvilket også er okay i nogle tilfælde, men alligevel 😉

  28/05/2018
 • mia

  Kære Anette.
  kan man bruge retin-olien mens man er gravid, som forebyggende?

  28/05/2018
 • Anne-Sofie

  Jeg har brugt Retin-Oil fra The Chemistry Brand i en periode på brystet, men måtte simplethen stoppe fordi jeg begyndte at få tørre plamager på det område, hvor jeg smurte det på.
  Jeg er gået tilbage til Bio-oil nu, men ingredienssammensætningen behager mig heller ikke synderligt! Så jeg er meget åben for alternativer – udover disse to.

  28/05/2018
 • Mette Egelund

  @Pernille
  Tak for input. Det kender jeg ikke, men vil da læse mere.

  28/05/2018
 • Pernille

  @ Yb
  @ Mette Sørensen

  Jeg har læst at Gotu Kola (kosttilskud) kan hjælpe på løs/overskydende hud som resultat af vægttab. Men der er ikke lavet forskningsforsøg på dette, så man skal selv researche lidt og så vurdere.

  28/05/2018
 • Mette Sørensen

  Hvad YP spørger om, er jeg også meget interesseret i. Hvad skal jeg gøre for at holde min hud på kroppen i topform?
  Jeg er 35 år og står overfor at skulle tabe mig omkring de 15 kg og er nervøs for hvordan min hud vil reagere. Kan jo pludselig mærke på huden i mit ansigt, at der sker lidt med alderen og det nu er vigtigt med den gode rutine.

  28/05/2018
 • LauraJ

  Hej Anette,

  – Nu vi er ved kropsprodukterne.. Jeg har lagt mærke til, at Ren Scincare har lanceret en AHA Smart Renewal Body Serum, kender du den? Og tænker du, at den kan bruges mod små “knopper” på arme og lår? Eller vil vaskekluden og tørbørstningen mon fungere lige så fint?

  28/05/2018
 • YB

  Kære Anette
  Vil ovenstående “kur” med A-vitamin og E-vitamin også hjælpe på crepede arme og lår (efter ufrivilligt vægttab) eller skal der andre midler i brug – eller er det umuligt, at udbedre????

  28/05/2018
 • Stinna

  Kære Anette,
  mit spørgsmål passer egentligt ikke ind her, men nu spørger jeg alligevel. Min hud elsker syrer og oplever aldrig at blive rød eller andet. Men efter at have købt en fra the Ordinary (og andre produkter derfra) fik jeg eksem i hele ansigtet, så jeg måtte igang med en hormoncreme. Jeg har ret sart hud forstået på den måde, at jeg undgår parfume. Har du mon et bud på en anden a-vitamin?

  27/05/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.