Lær at spotte de bedste produkter #1

_S0A8348_S0A8351

Det her er spørgsmålet eller rettere kommentaren, der går igen under foredrag og seminarer:

Kooom nuu. Bare stik os navnene på de bedste produkter.

Men jeg vil give dig noget, der er endnu bedre.

Nemlig evnen til selv at spotte, hvad det er, du hudmæssigt har brug for. Første step er at kende de vigtigste ingredienser for dét, de kan – bare overordnet. Det er hverken raketvidenskab eller særligt kompliceret. Bare lidt ligesom ingen jo er i tvivl om, at uldsokker er godt på fødderne, når det er koldt.

Der er penge at spare ved at blive skarpere på hudplejeindkøb. For der er omtrent lige så mange fristende hudpleje-religioner, som der er mærker. Lad os tage sommer-eksemplet (i dagtimerne) og begynde bagfra, altså med ingredienssiden:

 • Et dagligt shot smidiggørende fiskeolie er den direkte vej til at få de afgørende fedtsyrer EPA og DHA, der både gør huden smidig men også fungerer som et ekstra værn mod UV. Jeg køber den fra Lysi, men der er også andre gode (og dyrere).
 • Vil du nøjes med ansigtscreme, så lad den indeholde fugtforstærkning (hyaluronsyre eller glycerin), antioxidanter og SPF. I forhold til hudtype, kan du skrue op og ned for fedtindholdet. De fleste har dog brug for ekstra fugt om sommeren, så se serum (eller mist) som en styrkende undertrøje, der kan bidrage med det vigtigste i dagtimerne: fugt og beskyttelse. Derfra kan du arbejde videre efter behov og gå endnu mere konkret til værks, eksempelvis med noget rødmereducerende (kig her efter niacinamid).
 • Omvendt brug af after sun til kroppen gør godt, fordi der som regel er tale om en tyndtflydende, kølende fugtundertrøje med antioxidanter – nærmest et serum til kroppen. Beskyttende antioxidanter virker som et ekstra sikkerhedsnet i forhold til UV-stråler og er altid klogt at kombinere med SPF. Derudover gør fugtmætning al hud pænere og sundere, så se igen efter indhold, der tiltrækker og binder fugt, eksempelvis hyaluronsyre eller glycerin. Kan du ikke umiddelbart spotte antioxidanterne (typisk vitaminer), så spørg ind til hvad der konkret giver antioxidant-effekten. På billedet ser du en af mine after sun favoritter fra Green People.
 • Når det som nu er højsommer, skal det være nemmere end nemt at supplere SPF. Det sørger mange af de nye fugtsprays for. Tjek at de indeholder både solbeskyttelse og hyaluronsyre eller glycerin. Det gør eksempelvis Vichy (til kroppen) og Bioderma (til ansigtet).
 • Søvn kan være svært, når det er så lyst. Lavendel virker som naturens mini-stesolid. Eksempelvis via lavendelforede natbriller (dermalogica har nogle virkelig gode) eller den rasende fine duftspreder fra This Works, hvor man skal sikre sig, at vedkommende man evt. sover med også kan li’ lavendel (myg hader i øvrigt lavendel).

NB: Udover at der kommer flere lær-at-spotte-det-rigtige indlæg, så er der en anden bonusinfo: For når man har styr på ingredienserne, ved hvad man må gå efter til egen hud, så er det, at det med holdningerne kommer ind. Måske insisterer du på at være økologisk, parfumefri, såkaldt clean eller noget helt fjerde.

@beautyspace på INSTAGRAM

10/07/2018
Overraskende god øjencreme til under 100 kroner
På anbefaling fra en af landets bedste makeup-artister.
17/07/2018
Hvad hudlægen undgår
– og nej, det er hverken sol, parfume eller makeup

Kommentarer

 • Marianne

  Hej.
  Jeg vil gerne høre din mening
  Ved ikke om jeg skal vælge produkter fra Danish Skin eller Pudderdåserne.
  Jeg har tør/normal hud med porer på næsen.

  26/07/2018
 • @ Fillipa, det vil jeg bestemt mene, at jeg har. Du spørger på et lægemiddel – tretinoin er A-vitaminsyre, som kræver recept. Og jeg kan henvise i den retning. Men er A-vitamin er en større historie (har skrevet om den SUPERHUD, som kan lånes på biblioteket), og der er mange gode og virksomme varianter i håndkøb fra ex. Environ, dermalogica, Beauté Pacifique. Stor hilsen Anette

  18/07/2018
 • Fillipa Petersen

  Anette har du læst mit spørgsmål?

  17/07/2018
 • Fillipa Petersen

  ????

  17/07/2018
 • @ Viola & Kristina, tak fordi I tipper hinanden. Det er god læsning og erfaring. Lad mig vide hvad I synes om A-Derma produktet.

  @ Camilla Kirstine, på køl og mørkt (dvs. i emballagen). Jeg tager det halve af et snapsglas og kommer det i en grøn juice el. gulerodsjuice.

  @ Fillipa, det er et lægemiddel, som kræver recept. Typisk via en henvisning til en hudlæge med mindre du bestiller tid hos en af de private. Fx. Mølholm til Cutanea.

  Stor hilsen Anette

  17/07/2018
 • @ Lene Jespersen, jeg vil gerne vide, hvad du synes om den.

  @ Zarah, det kommer an på, om der er alkohol i. Meget kan virke kølende, ikke kun alkohol. Der findes forskellige slags alkohol. Alle typer af fedt alkohol er fine og i forhold til den udskældte alkohol denat, så er jeg ikke decideret modstander. Den kan være en udmærket ‘motor’ og transportør for andre ingredienser, så det afhænger helt af sammensætningen.

  @ Birgitte B, tak fordi du deler din erfaring.

  @ Pernille, ;o)

  @ Mia T, meget relevant og godt spørgsmål. Det er nemlig mere end svært med sprays generelt. Så brug dem hellere som supplement og/eller sikkerhedsnet.

  @ Lise/walkinwalkout, det var præcis min tanke. Selv med ingredienserne i fokus, så er der selvfølgelig også evnen til at sammensætte dem, der er afgørende. Lidt som med den gode/mindre gode kok.

  @ Viola, jeg synes både Green Peoples oil free er fin – og også Murads oliefri. Se om du kan få dem afprøvet før køb, så du er sikker på et godt match.

  @ Kirstine H, den blev sendt samme dag, så du skulle meget gerne have modtaget den.

  @ Kristina, min vurdering er klart, at det er meget mere pudder end SPF. Mht. Bioderma, så er det så vigtigt ikke at røre ved huden (ikke for meget), for så er det som om den drysser en anelse. Jeg er glad for Garniers også – den er til at komme i nærheden af i forhold til test (deres fugtspray med SPF 50). Mange er også glade for Filorgas…og Coola har en decideret makeup setting spray med SPF. Se om du kan få afprøvet dem inden køb.

  @ Glennie, åh undskyld, hvis det spørgsmål har forputtet sig. Min fejl. Det er et spørgsmål, jeg godt forstår, men som er utrolig svært at svare på med mindre man har et laboratorium. Måske vil jeg en dag alliere mig med en dygtig uvildig kemiker og vi kan få testet retinol/A-vit cremer op mod hinanden. Du kan dog altid fortynde et A-vitamin produkt (med et fugtserum typisk), hvis du vil være sikker på at gå langsomt frem. Med Environ tager de dig i hånden – så længer du bliver hos dem ;o)

  @ Pernille S, Tak fordi du læser med.

  Stor hilsen Anette

  17/07/2018
 • Fillipa Petersen

  Hej Anette.
  Jeg vil gerne starte på tretinoin behandling men når jeg søger på cremen på apoteket har de kun blandingsprodukter til akne.
  Hvor køber man ren tretinoin creme i forskellige styrker? Er der evt et apotek i eu hvor man kan købe?
  Kan min almindelige læge udskrive recepten?

  Kh Fillipa

  17/07/2018
 • Camilla Kirstine V

  ….Og vil du fortælle specifikt hvilken én af Lysi olierne du tager? Kan se der er en del af både flydende og kapsler 🙂

  15/07/2018
 • Camilla Kirstine V

  @Anette Hvor meget tager du af den fiskeolie fra Lysi og opbevarer du den på køl? Og vigtigst af alt – har du et tip til at gøre det til en liiidt mere smagfuld “oplevelse”? 😀

  15/07/2018
 • 1000 tak for gode ord og indspark. Jeg er tilbage på bloggen med svar tirsdag morgen. Stor hilsen Anette

  14/07/2018
 • Kristina

  Det var så lidt Viola 🙂 Jeg vil da lige kigge nærmere på den fra A-derma. For mig med kombineret/uren hud er udfordringen især, at jeg gerne vil have en solcreme, som giver fugt uden at den giver mig en glinsende overflade, men på den anden side må den heller ikke blive for mat og udtørrende, for så krakelerer min make-up… Jeg bruger dagcreme med a-vit og antioxidanter, så den skal kunne fungere ovenpå dagcreme og under make-up. Derfor har jeg indtil videre bedst erfaring med de mere tyndtflydende/emulsion-agtige…

  14/07/2018
 • Viola

  @Kristina

  Tak for dine råd! Jeg har købt en solcreme fra A-derma. Det er fra deres protect AC serie. Mattifying fluid SPF 50. Den er beregnet til acne og fedtet hud. Jeg fandt en rigtig god anmeldelse af den på en blog på nettet og er i Paris lige nu så kunne få den forholdsvis billigt. Jeg giver den et forsøg og skriver dine forslag bag øret.

  Endnu engang tak for hjælpen :*

  Knus

  14/07/2018
 • Pernille S

  Så fine anvisninger, Anette. Tak! ❤️

  14/07/2018
 • Glennie

  Hej Anette,
  Jeg tillader mig lige at gentage et spørgsmål fra tråden om Environ og retinol (skrev det under ‘Det her virker for alle’-posten). Kan du i denne serie skrive lidt om, hvordan man vurderer koncentrationen i et produkt i forhold til at starte forsigtigt ud? Du anbefalede er produkt med 0,5 procent koncentration, men jeg er helt blank på, om det er mildt eller stærkt. Også forvirret i forhold til forskel på Environs retinol-sera vs deres step up system. Synes ikke, der er mange steder, hvor de oplyser koncentrationen af retinol i produktet.
  TAK,
  Mange hilsener
  Glennie

  13/07/2018
 • Kristina

  Hej Anette

  Jeg har prøvet spay’en fra bioderma, men synes ikke rigtig den fungerer for mig, men vil gerne finde en løsning, så jeg kan supplere med SPF ovenpå makeup. Jeg har set youtubere (gothamista) bruge en form for SPF-pudder ovenpå makeup – har du prøvet sådan et produkt? Jeg har fundet én fra Jane Iredale, som jeg overvejer at købe, men jeg kan ikke finde ud af, om den har mere pudderfunktion end SPF-funktion… Er jo ikke interesseret i at komme ekstra make-up i ansigtet – og slet ikke i den her varme! 🙂

  Mvh Kristina

  @Viola – jeg er glad for mineralsk solcreme fx fra clarins eller prevage. Har også kig på den fra Clinique… Synes det fungerer godt til min hud, som har tendens til urenheder og så virker de filtre der er i en mineralsk solcreme vidst naturligt matterende…

  13/07/2018
 • Kirstine H

  Hej Anette. Off topic: hvornår sender I surprise udgaven af Book’n Beautybox? Har ikke hørt noget i en uge nu, og der står ikke noget i ordrebekræftelsen.

  Glæder mig til at modtage den!

  God dag 🙂
  Hilsen Kirstine

  13/07/2018
 • Viola

  Hej Anette.

  Jeg efterlyser en god og matterende solcreme til acnehud eller måske du ved hvilke ingredienser jeg skal undgå når jeg vælger solcreme?
  Jeg mistænker nogle af mine solcremer for at tilstoppe mine porer. Jeg renser min hud morgen og aften, så jeg tror ikke at det er fordi jeg ikke får renset solcremen af.

  Kh Viola

  13/07/2018
 • Rigtig fedt indlæg, for det er jo lige præcis med den viden, at vi kan finde det allerbedste for lige netop os 🙂
  – og når man godt kan lide, at prøve alt muligt forskelligt, er det skønt at vide, hvad man skal kigge efter bag på krukkerne og flaskerne.
  Tak!

  13/07/2018
 • Mia T.

  Har nu også købt biodermas mist med SPF men er meget i tvivl hvor meget man skal bruge for at opnå dens faktor 30. Hvor mange pift bruger du til ansigtet?

  12/07/2018
 • Pernille

  Skønt indlæg. Dem glæder jeg mig til flere af. Super brugbart

  12/07/2018
 • Bioderma spray’en har jeg kastet min kærlighed på. Hvor jeg synes, at Garniers kan fedte lidt, så er Bioderma helt perfekt til min hud. Kh. Birgitte

  12/07/2018
 • Zarah D

  læste et sted at grunden til after sun køler er pga alkoholen….noget substans i det ? Og hvornår er det at alkohol er ok og ikke ok i skin produkter ?

  12/07/2018
 • Lene Jespersen

  Jeg har købt solspray fra Vichy og den glæder jeg mig til at prøve.. Vichy laver nogle lækre produkter, så er det jo lækkert du fortæller den indeholder glycerin og hyaluron 🙂
  Rigtig god sommer søde Anette

  12/07/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.