Højt henna-hår og makeup-artistens fest-trick

13

Ét af mine favoritmennesker, nemlig Hella Joof,  brillerede som vært til Danish Beauty Award i fredags, hvor dygtige dommere havde udpeget årets vindere.

Og lad os lige i ét minut tale om festmakeup.

For når hud og negle er på plads, så er der to – ret hurtige – tricks, der altid får mig til at se mere festlig ud. To ting, som makeupartist Johanne Danshøj har lært mig for snart mange år siden:

 • Først et par opklarende øjendråber (Visine virker altid) og derefter en god portion eyeliner. Ikke hele vejen rundt om øjet nødvendigvis men til gengæld en solid streg på de øverste øjenlåg. Helt tæt ved vippekanten. På den måde får hele ansigtet et optisk løft. Selvom det er Johanne, der her er mesteren bag, så har øvelse lært mig at gøre kunsten efter.
 • Højt baghår. Ikke overtouperet så man ligner en med to hoveder (som mine børn altid siger), men bare så man får et rundere, lidt opløftet baghoved. Enten med hjælp fra curlere som på billederne eller med en touperingsbørste (GHD har den bedste) – sig til hvis det kræver en mini-film.

Hvad med dig? Hvordan kommer du hurtigt til at se mere festlig ud? Vi vil alle gerne vide det.

PS: Henna-historien og mindre krads kemi i hårfarve er en historie, du får på torsdag.

20/04/2018
Min makeup-pung hører til verdens mindste
Til gengæld er indholdet ekstra godt. Vil du se?
24/04/2018
Helt ærligt, Stine Bramsen
Skrap og skarp dame

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Der kommer en film på det baghår.

  TAK for de sødeste ord!

  @ Karen, det er øjendråber, der tager det røde væk. Jeg tror ikke, man bør bruge dem dagligt…det tør jeg ikke at sige. For mig er det en fest treat.

  @ Julie G, det er en kjole fra Malene Birger.

  KH Anette

  29/04/2018
 • Jeg ifører mig en fantastisk vintagekjole, har lavet negle som passer til kjolen eller festligheden aftenen før og rød læbestift. Resten af makeuppen er ala hverdag, bare en anelse kraftigere. Rigtig go’ dag, smukke. Du ser sgu også dejlig ud i curlere. 😉

  25/04/2018
 • Åhhhh sikke læsning. 1000 tak for alle kommentarer. Jeg vender tilbage i løbet af torsdag/fredag, for der er noget, vi lige skal vende.

  KH Anette

  25/04/2018
 • Caroline

  Ja, ja, ja til film om curlere! 😉

  24/04/2018
 • Helle Rick

  Herlige billeder af dig Annette 🙂
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig film og udførlige instrukser vedr. eyeliner. Det er jeg altså bare ikke mester i og er bange for jeg aldrig bliver det. Jeg har tendens til hængeøjne og det er et kæmpe issue for mig at få det lavet pænt….hjælp 😀

  24/04/2018
 • HeleneR

  Ja tak til film 🙂

  24/04/2018
 • Karen Bruhn Krogh

  Ja tak til minifilm om højt festhår‍♀️
  Hvad er visine øjendråber Anette? Fortæl
  Jeg bruger næsten dagligt en øjenskyggeprimer, vandfaste øjenskyggeblyanter er fantastiske. Gerne en lys inde i øjenkrogen og indtil midt på øjet, samt en mørk skygge i kanten og ind over det lyse omkring midten. Jeg bruger ofte, brun eller grøn. Er ikke dagligt så god til eyeliner. Bliver lidt rigeligt til dagligt. Måske til fest.
  Og så altid en rigtig god mascara. Gerne vandfast eller Semi vandfast.

  23/04/2018
 • Karina

  Meget gerne en lille film

  23/04/2018
 • Maria

  Kære Anette, vi forlader Paris om en uge. Og skal have det bedste med fra apotekerne. Hvad er godt? Både til hverdag samt den kommende sol? ☀️

  23/04/2018
 • @Charlotte Svendsen : Jeg bruger selv briller og hvis du er nærsynet, så ‘spiser’ din styrke øjnene. Så du skal give den gas med noget mere farve end hvis du går uden briller. Desuden så kan jeg anbefale en primer og mat øjenskygge. Det første fordi brillen ofte laver lidt et skjold, så låget nemmere bliver fedtet og skyggen derved løber. Kh. Birgitte

  23/04/2018
 • Inge Gammelgaard

  Bare 5 ord fra mig…. Du ser fantastisk ud Anette

  23/04/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg vil også gerne se håret efter 😉
  Festlig makeup for mig er kun nogle tweaks på det jeg normalt bruger. Måske lidt shimmer et udvalgt sted, to lag mascara eller noget lidt mere pang på læberne som passer til tøjet. Men jeg tror humøret er det vigtigste, og der kan man jo se at du ingen problemer har! *smiles*

  23/04/2018
 • Christina kragh

  Jeg har stort set ingen forskel på dags make up og fest haha jeg er vidst bare altid i fest humør og så er jeg virkelig ugly med øjenskygge så det er nok derfor 😉

  23/04/2018
 • Tak for de gode tips, er der noget man skal tænke på hvis man skal gøre lidt ud af øjnene når man bruger briller?
  Jeg synes det er svært og ender så bare med mascara.
  Vh. Charlotte

  23/04/2018
 • Nadia L S

  Ja tak til film herfra også 🙂 til fest gør jeg altid mere ud af makeupen, mere tid og nogle gange produkter med mere shine/glimmer i. Ift. Blush kan jeg godt finde på at ligge den anderledes og mere markant op omkring tindingerne, som strobing eller hvad det hedder. Og så nogle gange smukke øreringe eller et hårbånd <3

  23/04/2018
 • Ditte H

  Jaa tak til film om curlere og højt hår 🙂

  Til fest, kommer der blush, bronzer og highligther på kinderne og læberne får også en omgang lipgloss eller læbestift, som gerne er forsvundet fra læberne, når jeg ankommer til festen- tsk tsk … til daglig er der foundation, øjenskygge, eyeliner, eye-brow dims fra Bobbi Brown og mascara, og de ting kommer selvfølgelig også på til fest. Æælsker cremer og makeup, juhuu!

  23/04/2018
 • Mila

  Curlere – det kræver en mini film!

  23/04/2018
 • Kristina

  Bronzer i Hoola Light fra Benefit, blush i fersken/pink, nude streg på den våde kant i øjet og highlighter fra Miild gør underværker! Og så selvfølgelig foundation (ofte med 1-2 dråber olie i for fin glød), concealer og mascara 🙂

  23/04/2018
 • Julie G

  Jeg lægger også mærke til din bluse – hvor er den fra? 🙂

  23/04/2018
 • Ja tak til minifilm 🙂

  23/04/2018
 • Anne

  Stort JA TAK til film!
  Kh hende med den charmerende kombination af fladt baghoved og “fint skandinavisk hår” som virkelig ikke ret gerne vil fylde.
  …og hvis nogen har et tip til den fremgangsmåde eller det produkt, som gør at frisuren ikke klapper sammen efter en halv time eller lægger sig fladt ned når luftfugtigheden kommer over Sahara-niveau, tager jeg imod med største taknemmelighed 🙂

  23/04/2018
 • Annbritt

  Jatak til højt hår til fest. Jeg har engang lært teknikken af en tysk veninde. De kan altså noget, de tyskere. Man skal nemlig gå alvorligt til opgaven.
  Dog har jeg et problem med eyeliners. Lige meget hvad jeg gør så kommer jeg bare til at se træt (og dermed ældre) ud. Og det er ikke den vej jeg ønsker at gå med makeup:-)
  Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert, da jeg har i mange farver. Måske er jeg simpelthen overfølsom overfor et stof i eyeliner…

  23/04/2018
 • Tanya

  En bronzegylden “liner” langs øverste øjenlåg og lidt ned under i inderste øjenkrog. (Min er ikke en blyant men en øjenskygge med masser af bling – jeg vådter en spids “pensel” så den står mere skarpt og klart). Det løfter blikket og får vipperne til at syne længere (og de er i øvrigt BLEVET længere med det gode vippeserum fra en beauty box tidligere på året – det er altså vildt!).

  Og må jeg godt lige sige at jeg ELSKER det der smil! Skønt 🙂

  23/04/2018
 • Helene

  Ja tak til minifilm – har aldring helt lykkedes med det der toupering – selv om jeg har den fantastiske børste…

  23/04/2018
 • Tanja Elisabeth

  Jeg maler mine brun med youngbloods brow kit. Nogen gange flotter jeg mig med nogen bryn gel :-).
  Mascara og evt. en farvet grøn, blå eller hvad jeg er i humør til kohl under øjet, blended der under øjet, tæt på vippperne.
  Så lidt creme blush på kindbenene. Bruger en fra bareminerals og så en altid en læbestift. Gerne en nude eller hvis der er mere farve på, en sheer model – eller hvad man siger :-).
  Skal der være rigtig “vildt” rød eller bærfarver på læberne. Læbestift pifter altid det hele lidt mere op :-).

  Tak for en alle de ting du deler ud af 🙂
  / Tanja

  23/04/2018
 • Mette S

  Vil gerne se det færdige resultat uden curlers

  23/04/2018
 • Lidt læbestift og rouge kvikker gevaldigt op. Plus nude streg på den våde kant i øjnene. Kh. Birgitte

  23/04/2018
 • Signe Caroline

  Mini-film, ja tak!

  Kh. hende med hvirvlen på baghovedet

  23/04/2018
 • Rigtig gerne en lille film – det vil være så skønt. Får altid lidt småtrælse 80’er flashbacks, når snakken falder på toupering 🙂

  23/04/2018